Amning

Något som jag är riktigt glad över är att amningen denna gång har funkat så bra som den faktiskt har gjort. Med Melvin så helammade jag endast i knappt en månad innan jag blev inlagd för att operera bort min gallblåsa. Detta resulterade i att vi fick börja ge ersättning som mer och mer blev ''huvudfödan'', och när han var 4månader och vi började introducera mat så försvann amningen helt till min besvikelse. Trots att det många gånger var jobbigt och bökigt att amma kom jag att sakna amningen till slut när det inte längre funkade.
 
Denna gång så har amningen funkat ifrån första början vilket jag är riktigt glad över. Dock så fick jag i början använda amningsnapp pga av en platt och såriga vårtor, men runt 2,5-3mån så råkade jag tappa amningsnappen mitt under amningen som många andra gånger, men denna gång så tog han bröstet helt automatiskt och den känslan var underbar, att äntligen kunna slänga den där bökiga och jobbiga amningsnappen!
 
Nu är Milton 6,5 mån och amning är fortfarande huvudsakliga födan för honom, vid ca 5mån så började vi introducera lite smak portioner då han var väldigt intresserad av vad vi stoppade i munnen och nu får han kanske 5-6 skedar med lite mat när vi sitter och äter vid matbordet, men som sagt så är det amning som gäller först och främst och jag har faktiskt inga tankar på att sluta med amning ännu på ett tag eftersom det funkar så bra och båda trivs med det. Vill bara njuta av tiden och inte stressa med att  börja med mat och liknande.
 
Det bästa med amningen är att:
  • Det finns alltid med - Man slipper tänka på att ta med annan mat.
  • Det är alltid rätt temperatur - Man slipper värma maten när barnet är jätte hungrigt.
  • Det är mysigt - Stunderna man sitter och ammar kan vara dom bästa stunderna på dagarna.
  • Man får en annan kontakt - När man sitter och ammar och bebisen tittar djupt in i ögonen samtidigt.
Nackdelarna med amning:
  • Såriga bröstvårtor - Iallafall i början innan barnet tar rätt grepp.
  • Man blir väldigt låst - Man kan inte komma iväg själv då det är jag som är maten. (som i mitt fall som vill börja rida igen)
5månaders pojk
 

..........Lämna gärna en kommentar ;)

OBS! Jag ansvarar bara för vad jag skriver, inte för vad du förstår

Namn:
Jag kommer tillbaka
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

...............Jonna Nilsson - Narbonne.blogg.se