Obehaglig känsla

Igår när mamma o jag var på rusta så passade jag på att köpa en spik matta(yantra matta) en arbetskompis rekommenderade detta till mig då jag har väldiga problem med kroppen och nu på sista tiden med muskel spänningar i ryggen. Så testade en kort stund igår på 10min som man ska dom första gångerna och det kändes väldigt konstigt att ligga på "spikar" men det gjorde ändå inte ont. Utan var ganska skönt.
Nu har jag legat ytterligare 10min och det var den obehagligaste känslan någonsin. Fått reda på saker idag som gjorde mig förbannad och kände nu på kvällen hur spänningarna i ryggen blev värre och värre. Så efter kanske 1,5-2 min på spikmattan så kände jag hur hela kroppen började pulsera, spänna sig. Riktigt obehaglig känsla faktiskt! Försökte ligga och slappna av men det gick verkligen inte. Armarna spände sig, benen spände sig samt käk musklerna. Ruskigt obehagligt. Men nu när jag slutade ligga på på "spikmattan" så släppte det, men känner fortfarande lite hur det pulserar ut i armarna.

Men förhoppningsvis kommer det hjälpa mot spänningarna i ryggen och sedan i augusti så drar rehab igång på riktigt vilket ska bli härligt, en start på mitt nya liv kan man säga kort och gått!


Min nya kärlek!

Kunde bara inte låta bli att köpa denna super söta lång klänning på Gina Tricot för endast 149kr!! Verkligen älskar den! Köpte även en till långklänning på jobbet, samt ballerina skor och ett långt genomskinligt linne. Dock funderar jag på att lämna tillbaka den. Men får se :)


Midsommarafton! Eller?

Ja, för om ni frågar mig är det tydligen nyårsafton idag? Har gått och sagt det typ hela tiden under dom 3 timmar jag jobbat idag?
Har för övrigt nyst nästan hela tiden, ögonen, näsan o halsen kliar. Jävla pollen! Aldrig tidigare reagerat på pollen eller något annat. Men igår så? Gör väl inte saken bättre att vi har typ ett 10 tal björkar jämte huset med? :( måste köpa nya allergi tabletter då dom tig slut igår. Någon som vet om receptfria allergi tabletter säljs i mat affärer?

Ikväll ska pojken o jag ut tills hans föräldrar och äta mat och ha trevligt, kanske blir det kubbspel om vädret tillåter. Och imorgon blir det hem till mina föräldrar då pojken ska hjälpa min bror med huset, kommer även sova där då dom ska jobba på söndag med! :)

Nae puss på er så länge

Btw, är förbannat jävla sugen på jordgubbar :(


Jun. 19, 2013

Ja, det är det minsta man kan säga just nu! Efter att ha gått på hög energinivå från måndag förra veckan och ända fram tills igår! (Jobbat var dag förutom tisdag, söndag & måndag) förra veckan ville jag att tisdag skulle vara onsdag. Denna vecka är det åt andra hållet! Fått för mig att det är tisdag och inte onsdag?!
Jobbat ganska mycket dom senaste veckorna och även kommer jag jobba mycket resten av sommaren med. Absolut inget mig emot men bloggen kommer bli mycket lidande, plus att blogglusten försvunnit lite. Hoppas den kommer tillbaka :)
Igår firade iallafall pojken och jag hela 4år och 8månader tillsammans. Vart försvann åren? Kändes som det var igår jag blev sådär sjukligt förälskad i pojken som kom ut genom dörren.<3

Förövrigt är det midsommar på fredag och jag jobbar 10-13 och efteråt har jag ingen som helst idé om vad som händer? Men det är sånt som märks. Lugnt blir det iallafall. :)
Puss på er så länge <3


Snart jobb!

Efter att pojken, brorsan o hans tjej plus deras bebis varit här på mat, grillat mums! Så står jag nu ute på altan njuter av solen och ser på när dom långnästa vovvarna njuter av att vara ute <3 bra avslut då nationaldagen, samt min andra brors födelsedag! :)


Lokaltävlingen den 2/6

Har helt glömt bort att skriva om förra helgens lokaltävling jag medverkade i nu när klubben anordnade. Jag tävlade en 90cm clear round med finaste Cito. Har hoppat honom ganska mycket förr och jag hittar väldigt snabbt energin på honom vilket behövs på honom för att han ska hoppa ordentligt. Vi funkar även väldigt bra tillsammans och jag litar på honom och vågar trycka på honom när jag känner att det behövs.
 
Uppvärmningen:
Började med att skritta honom(såklart ;) ), få honom framåt samt tillbaka, gjorde även några bakdelsvändningar för att han skulle lyssna på mina hjälper. Sedan travade jag honom i ganska lugnt tempo men med energi, gjorde även mycket halter för att han skulle lyssna tillbaka, när jag tog i honom. Funkade riktigt bra och han var super fin. I galoppen så gjorde jag några ökningar och minskningar för att jag skulle kunna få honom både framåt och tillbaka.
Vi började att hoppa fram på ett litet räcke. Här kom vi i lite dålig galopp vilket gjorde att det blev några långa språng samt några korta. Vi övergick sedan till ett högre räcke och här hittade vi galoppen bättre men jag glömde att driva i kurvan då det var lite vimsigt på framridningen( inte så van vid massa hästar kommer från olika håll i olika tempo) Men tillslut gick det bra och vi hoppade oxern en gång och sedan räcket en gång innan vi gick ner och väntade på våran tur.
 
Första rundan 90cm clear round. 12fel
Här gick det ganska bra. Han var inte riktigt framme för skänkeln vid första hindret, andra hindret kom vi lite vingligt på, men vi kom över och jag lyckades tyvärr inte hitta min balans innan tredje hindret som var på samma långsida vilket resulterade i att Cito hoppade nära vänster hindrestöd så jag slog ner hinderstödet med mitt smalben och tappade båda stigbyglarna. I ren panik försökte jag hitta åtminstone en stigbygel samt behålla galoppen i kurvan fram till fjärde hindret som var en oxer. Lyckades i alla fall hitta en stigbygel så vi kom över detta hinder felfritt. Hinder fem rev Cito, han var lite nonchalant i kurvan tror jag och sedan på sjätte hindret vilket var ett orange plank som han reagerat på på träningen tidigare. Här blev han lite misstänksam och ville sakta in. Men jag fick honom fint mellan mina hjälper och han lyssnade på mig framåt. Precis när han tog ett galoppsprång framåt så hamnade jag lite i bakåtläge vilket resulterade i att jag råkade ta honom lite tillbaka. Men jag var snabbt med så jag tryckte på honom framåt och han hoppade snällt. Dock lite förvirrad stackarn tror jag, inte lätt med en ryttare som inte kan rida ibland. x) Även här kom vi nära vänster hinderstöd, så ännu en gång var mitt smalben ivägen och rev ner det. Men så kan det vara. Sjätte och sista hindret gick super trots att jag var helt slut. Snustorr i munnen, ont i smalbenet och sjukt trött. Men vi kom i mål och jag var nöjd att jag suttit kvar.
Min ridlärare tyckte jag skulle hoppa om banan igen i slutet av klassen vilket jag även höll med om.
 
Andra rundan 90cm clear round. 4fel
Här var han betydligt mer framåt, även jag var mera bestämd så han lyssnade riktigt fint på mig. Ettan, tvåan och trean gick super. Sedan mot fyran kom vi i lite halvtaskig galopp vilket slutade i att jag tryckte av honom, han hoppade men ångrade sig mitt i språnget vilket resulterade i att vi rev hela hindret. Men efter dom byggt upp oxern igen så fick vi en ny start(på fjärde hindret såklart) och nu kom vi i bättre galopp och han hoppade riktigt fint över det. Även femman gick super, sexan var han fortfarande lite tveksam på men nu var jag på honom hela tiden med skänklarna så det inte skulle bli som förra gången och han hoppade fint. Och vi avslutade med att super språng på sjätte hindret. Vi kom i mål med en riktigt bra känsla. Var super nöjd och inte lika trött som tidigare.
 
Tankar:
Var verkligen super nöjd över båda klasserna! Jag tar på mig då jag rev hinderstöden då jag var i obalans. Samt även vägran på oxern i andra omgången. Då jag inte var i balans samt drev på honom framåt tillräckligt. Ni kanske tyckte detta var dåligt men jag är ändå super nöjd! För både 2007 då jag tävlade lokalt 90cm clear round, stor häst, samt 2010 70-80, ponny så ramlade jag av. Så jag hade en olustig känsla i magen hela dagen. Men denna gång gick jag in med tanken ''det är bara träning'' och bara red, precis som jag gör annars och då gick det super! Även super nöjd med Cito, han brukar kunna bli lite tung i hoppningen och inte riktigt ha någon energin, men jag har faktiskt lyckats få fram honom riktigt bra när jag hoppar honom så jag är nöjd. Bästa finaste lilla Cito! :) <3
En stigbygel bara
Språnget efter att vi tidigare rivit hindret. Visst hoppar han gudomligt! :D
Sista språnget andra omgången

Lokaltävlingen i bilder del 6

Alla bilder är fotade och redigerade av mig, Jonna Nilsson! Kopiering utan tillåtelse anmäls!

Lokaltävlingen i bilder del 5

Alla bilder är fotade och redigerade av mig, Jonna Nilsson! Kopiering utan tillåtelse anmäls!

Lokaltävlingen i bilder del 4

Alla bilder är fotade av Emma Johansson och redigerade av mig, Jonna Nilsson! Kopiering utan tillåtelse anmäls!

Lokaltävlingen i bilder del 3

Alla bilder är fotade och redigerade av mig, Jonna Nilsson! Kopiering utan tillåtelse anmäls!
 

Lokaltävlingen i bilder del 2


Alla bilder är fotade och redigerade av mig, Jonna Nilsson! Kopiering utan tillåtelse anmäls!

Lokaltävlingen i bilder del 1

Grått och trist väder resulterade i inte så jätte bra bilder till en början innan jag fått ordning på inställningarna.
Alla bilder är fotade och redigerade av mig, Jonna Nilsson! Kopiering utan tillåtelse anmäls!
 
 

Rena fina skor!

Nu ikväll har jag gjort rent mina ridskor vilket dom var i stort behov av. Så nu är dom rena och fina inför morgon dagens lokaltävling! Super duper taggad verkligen!