On the road!

Nu sitter vi förhoppningsvis i bilen påväg! Mor o far i en bil och jag och pojkvännen i 1bil som åker efter för att hitta rätt! ;) Men men, bilresan kommer väl räknat ta kanske 3,5 timme, enligt hitta.se tror jag det var! Men vi ska även stanna mitt i för att rasta lite samt fika, sen ska väl även pojkvännen och jag byta, han orkar nämligen inte köra hela vägen! :) Om ni undrar vart alla djuren är så kan jag säga så att hundarna är ju självklart med! :) Kaninen och råttorna ska våran kusin som bor i huset jämte ta hand om, så hon kommer in och kollar till dom varje dag för att ge dom mat och ser så dom mår bra. :)
Mina galningar till råttor fick springa lösa idag i ca 2 timmar igårkväll efter jag kom hem ifrån jobbet! :) Kom hem vid 7 och släppte ut dom nästan direkt och sedan tog jag in dom i buren vid 9 ungefär! Under den tiden hann jag äta och bränna 3 skivor till bilresan. :) Pojkvännen har även en sladd så man kan koppla in mobilen i bilen direkt, så det är ju bra, han brukar inte gilla min musik smak direkt, hehe men han får trots allt överleva pojken min! ;)
 
Men men, jag önskar er alla en underbar vecka för det ska trots allt jag ha! :)
 
Bjuder på en somrig bild på mig och Cito ifrån förra sommaren! <3

God natt!

Oj varit mycket att göra ikväll eftersom jag kom hem vid 7, äta, bränna skivor, packa och fixat så att bloggen inte är tom under veckan nu! Men nu ska jag iallafall sova, ha det så gott alla underbara, hörs igen om en vecka typ! :) <3

Grrr!

Ikväll har varken internet på den bärbara, sitter vid den stationära nu, eller mitt smsprogramm på mobilen funkat! Dock fick jag ordning på mobilen till slut efter att jag uppdaterat programmet, men det går segt som tusan eftersom jag saktat ner mitt internet nu eftersom jag överstigit gränsen. Men men, håller på och funderar på vad fasen jag ska packa? Ska ju på semester nästa vecka till halland med pojkvännen, mor, far och 2härliga vänner till familjen och en maaassa hundar! :) Men kul ska det bli! Ska vara där en hel vecka och vi åker på lördag och kommer hem nästa lördag!
 
Under den veckan så ska vi titta på massa fina saker, alltså lite utflykter. Gå på ullared, dock åker jag och pojkvännen en dag och mamma och pappa en dag eftersom vi har hundarna att ta hand om! :) Sedan åker väl Anita och Linda en dag, dom vi ska vara i stugan tillsammans med! :) Ja, det förståss, vi har hyrt en super mysig stuga ca 2mil ifrån ullared! :) Ska självklart visa bilder när jag kommer hem igen! :)
Men vad vi huvudsakligen åker ner för är för att vi ska gå på hund utställning jag tror det var torsdag eller fredag? Var trippel(tror jag) utställning i Tvååker. Dock ska vi inte ställa iår eftersom Mischa varit dålig, men vi ska ändå åka dit för att titta på min och pojkvännens framtida hund, Welsh Corgi Pembroke. Sedan ska mamma kolla på sin framtida ras, nämligen Bouceron(stavning?)
 
Men men imorron efter jobbet blir det stress! Kommer kanske inte hem förens runt kvart i 7 och då ska det packas klart! Det som går iallafall, bränna skivor till bilresan, skulle enligt eniro ta ca 4timmar, släppa lös råttorna så dom får springa av sig ordentligt och även skriva några blogginlägg, blir väl kortare men bara så att bloggen inte är helt tom. Är det något mer jag ska göra? Hrm, inte vad jag kommer just nu, men det är säkert något mera! :o
 
Får bli en bild på min finaste pojk ifrån förra årets träff ifrån Blekinge!
Bilden är tagen vid ättestupa, en brant på fleeeeera meter ner till vattnet! Men gud så fint det var, men det har en ganska hemsk bakgrund bakom sig!

''Ättestupa
är enligt traditionen ett brant stup där åldringar under nordisk forntid sägs ha kastat sig, eller blivit kastade, mot sin död. Enligt myten gjordes detta då den äldre blivit oförmögen att försörja sig själv eller bidra till arbetet på gården. Trots att det finns många platser utpekade i Norden som sägs ha tjänat som ättestupor, anses det inte längre troligt att de faktiskt har funnits och använts, utan snarare är det en seglivad myt.''
-Källa

Tekniken skämmer bort oss

En sak som jag kom att tänka på idag på jobbet är hur mycket egentligen tekniken skämmer bort oss i dagens läge? Vi slipper gå utanför dörren för att köpa kläder, skor, inredning och nu till och med mat? Vi skriver inte längre mysiga brev och skickar till varandra utan ringer ett snabbt samtal på telefonen. Vi rör på oss mindre eftersom vi sitter inne framför tvn och/eller datan. Vi behöver inte ens läsa för att höra en historia, finns ju ljudböcker nu för tiden. Det finns en massvis med saker vi kan göra utan att lämna säkerheten i vårt hem.
Bild: google
 
Egentligen? Hur bortskämda har vi inte blivit? Och nu behöver vi inte ens gå till datan för att göra ärenden på internet, det finns ju nu för tiden i mobilen? Det finns appar till allt i dagens läge! Det är faktiskt lite läskigt hur bortskämda vi nu blivit med all teknik som kommit! Visst jag säger inte att det är något fel med det, älskar att kolla på tv, sitta vid datan och telefonen. Men vi har blivit så mycket onyttigare nu, vi rör inte på oss. Och om vi nu rör på oss så kan vi göra det hemma på alla dessa olika maskiner, vilekt är jätte bra för vissa som kanske inte klarar av att vara ute pga olika anledningar. Min vi andra? Hur mycket frisk luft får vi egentligen?
 
Något som märks speciellt hur mycket beroende vi är av tekniken är vid strömavbrott och vid åska? Hur många ungdomar och vissa äldre klagar på att det inte finns något att göra? För det enda vi gör om dagarna är ju nästan telefon, datan och tvn. Det finns tydligen ingen tid för att läsa en bok, gå en promenad(visst kanske inte i åskan men förstå mig), sitta och prata med familjen(om dom är hemma, eller om man har), spela kort med familjen(se tidigare kursiv stil), städa?! Det ungdomar nu gör när det inte går att sitta vid datan, tvn eller prata i telefon är att klaga att det inte finns något att göra, nu drar jag inte alla över en kant, absolut inte!
 
Bild: Facebook
 
Jag ska erkänna att jag själv förr klagade ibland när det inte fanns något att göra. Men nu på senare tid så gillar jag att sitta och prata med familjen medans åskan mullrar utanför och regnet smattrar på glasrutan, att bara prata, spela kort/spel och bara vara. Det verkar inte finnas så mycket tid för det nu mera tydligen. Jag gillar även att kunna mysa ner mig samtidigt, som sagt tidigare, åskan mullrar och regnet smattrar och läser en mysig bok. Det är kvalitets tid. Det finns faktiskt inget mysigare än åska enligt mig själv, om det nu inte gäller på kvällarna, är mörkrädd och har jätte svårt att somna när det är tyst. Men annars, ja det är hel mysigt faktiskt!
 
Men ja, nu tillbaka till rubriken. Tekniken skämmer verkligen bort oss, nått otroligt nu förtiden! Men visst, det underlättar ju nått otroligt i vår vardag, men samtidigt, vi glömmer bort detta med kvalitets tid och bara umgås, läsa en bok, gå ut och gå. Det hamnar nu åt sidan, det finns inte tid. Jag ska säga det, jag gillar skarpt tekniken och vart den tagit oss, men det betyder mer för mig att umgås med familjen och gå ut och röra på sig i friska luften. Det är underbart!
 
 
Så ett tips till er alla, sluta vara så fixerade vid tekniken! Det finns bättre saker än att bara sitta vid datan och glo, titta på tv eller springa på ett löpband. Umgås med familj, vänner, gå ut och gå i friska luften med en kompis, hunden eller varför inte härlig musik i öronen! Det kan göra ens dag!
 
PS: Är det något som håller med mig, eller är ni helt emot? Släng iväg en kommentar isåfall och skriv vad du tycker! :)
 

God natt!

Slänger iväg ett snabbinlägg, för nu ska jag kolla lite till på Criminal Minds och sedan sova! Imorron är det jobb mellan 13.00-18.00! Även skrivit ihop ett inlägg om hur tekniken skämmer bort oss i dagens läge, vilket jag tycker själv är ganska intressant. Så läs gärna och lämna en kommentar om vad du tycker! Det skulle uppskattas! :)

Seg men toppen humör!

Vaknade vid halv 8 imorse och var fruuuktansvärt trött! ZZZzzz, men det gick ändå, bara hasa sig upp, fixa sig och klä på sig innan jag tog bilen in till jobbet för att jobba från 09.45-17.00. Fy, riktigt seg i huvudet men fyy vilket bra humör jag har varit på hela dagen! Sjukt! Var länge sen jag verkligen kände jag såhär, och det känns bra! Och för att min dag skulle bli bättre så träffade jag världens snyggaste pojk inne på Maxi när jag handlade mjölk. Var ju bara tvungen att gå fram och pussa honom på kinden. Hih kan ni gissa vem det var? ;)
- Min pojkvän såklart! :D
 
Väl hemma hoppade jag i min one peice och nu sitter jag och kollar på vänner för att inte ha något bättre för mig. Har även hittat en utbildning som kanske skulle kunna passa riktigt bra! Fick tips av min brors flickvän om en distans kurs inom beteendevetenskap, och det verkar ju toppen! :D Så nu blev jag ännu gladare!!
 
Har fortfarande inte fått tillbaka min bloggmotivation, kanske blir bättre när nya blogg.se lanserats till alla, då tänkte jag nämligen fixa iordning nya designen. Har den på G men inte ordning ännu, har liksom inte haft någon ork till det. Men men, det kommer väl någon gång! :) Har ni något tips på vad som skulle kunna förbätra bloggen, tveka inte att hålla det inne. Skulle bli jätte glad om jag fick tips på vad ni gillar, inte gillar, vad ni vill läsa mera om, vad ni vill läsa mindre om, ja allt ni kommer på! :)
 
Bjuder på sötaste bilden! :)
Bild: We♥it
 

Suck

Sitter och letar för fullt efter program att läsa vidare, ska helst vara på distans inom psykologi, helst beteendevetenskap. Hittar bara en skola, och den ligge 7 timmarsbil väg härifrån, och det är ju 2-4 obligatoriska sammankomster varje termin.. Visst, har ju förståss släktingar uppåt där det ligger, skulle ju i och för sig gå. Är ju verkligen super sugen på den utbildningen, och varför jag valt att läsa på distans är att jag verkligen inte vill flytta härifrån, samt att jag ska kunna arbeta lite samtidigt!
 
Just nu jobbar jag ju inom handeln, vilket jag absolut trivs super bra med! Älskar min arbetsplats, arbetskamrater! Men detta vill jag inte jobba med hela livet! Varför vill jag inte det då? Ja, jag vet inte, kanske beror på att jag verkligen inte är bra på att handskas med människor, samt har jag en dålig dag och är ledsen och tankspridd, ska man ju inte visa det. Men jag är en sån person som verkligen nu för tiden har svårt att visa ett annat ansikte utåt. För något år sedan var det inga som helst problem. Men nu, på senare tid har det blivit för mycket. Och det känns inte sådär jätte bra att vara i en affär och verkligen försöka vara glad och utåt, men oftast blir falsk och förvirrad.
 
En sak till är nog tiderna, har kommit på det nu när jag jobbar på sommaren, jag är hellre den som börjar tidigt samt slutar tidigt. Men som timextra blir det ju ofta börja sent, sluta sent. Absolut inget fel med det, men att jobba så hela livet. Nae jag tror nog inte jag psykiskt skulle klara av det. :( Jag måste ju faktiskt ändå tänka lite på mitt välmående, visst jag vet jag måste söka hjälp. Men inte alltid så lätt.. :( Men men, ja det är 2 dåliga saker som tydligen väger upp emot 3 bra grejer? Underbar arbetsplats, underbara arbetskamrater och vissa underbara kunder! Finns inget som gör ens dag mer än en super söt kund som ber om hjälp och tackar med hela jorden för man hjälpt till!
 
Men ja, något mer som oroar mig mer med detta att plugga vidare och jobb är ju faktiskt att man även snart ''borde'' flytta hemifrån(missförstå mig rätt?). Jag och pojkvännnen kommer ju flytta ihop då och han har fast jobb. Men svårt att hitta en lägenhet i rätt prisklass när bara han får låna eftersom bara han har fast anställning. Något som sätter käppar i hjulet faktiskt. Ska jag vara ärlig så hade vi tittat på en som var perfekt för oss, både i boende och prissmässigt. Men den gick över vad han fick låna, så tyvärr.. :( Men, det var ju ett bra pris för den lägenheten, så förvånad att ändå inte fler var intresserade....
 
 Så just nu känner jag mig lite lost om man säger så. Vill verkligen börja plugga nu på en gång så jag sedan kan, förhoppningsvis, få fast anställning när jag pluggat klart och tjäna massa pengar. Oj nu lät det som om jag skulle bli milijonär? Men ja, om jag nu ska läsa detta så tjänar man faktiskt ganska bra om man jobbar inom det. Så ja, vi får se. Först och främst ska jag jobba i sommar, skriva in mig på arbetsförmedlingen och prata med dom samt söka jobb, och förhoppningsvis kunna få något som passar mig medans jag isåfall förhoppningsvis pluggar..
 
Ja, det är mycket som snurrar i huvudet nu. Även en sak till än detta, en sak som faktiskt känns riktigt jobbigt. Säger bara en sak, det kommer fortsätta som det gjort nu sedan 2006, och det kommer nog inte sluta än på ett tag....
 
 

Hard work work!

Dagen började med att jag gick upp kl 9 typ, kunde inte sova längre, och då gick jag upp, gjorde mig i ordning och åt frukost innan jag åkte in till stan. Började inte förens vid 2 men åkte in tidigare för att fixa några saker, bl.a hämta pappas skor han beställde, åkte till Lager 157 där jag hittade en jätte fin klänning för 150kr, men när jag kom till kassan kostade den bara 100kr! :D Sedan åkte jag ner till Jami Hundsport för att kolla efter foder men hittade inte det fodret mammam skulle ha till Pumba så åkte då direkt ner till parkeringen innan jag gick till jobbet!
 
Väl på parkeringen var inte sådär jätte kul! Nästan full parkering, trång parkering, små parkeringsrutor, folk som inte kan stå i sin ruta. Tror ni jag hade problem att parkera med pappas stora Mazda? Den är ju lixom ca en halv meter längre än en vanlig bil, så hade lite problem att parkera, var att köra fram, vrida om, backa, vrida om, ja fick hålla på sådär tills jag stog någorlunda! Puuust! Sedan gick jag till H&M, jobbet alltså. Där köpte jag 1 jätte fin klänning jag hittade förra veckan, samt en fin tröja + lite senare en tröja för 50kr på rean alltså! Men som tur var hade man ju fått presentkort av bror och hans flickvän i studentpresent så kostade mig inget! Plus att jag även får rabatt när jag jobbar, inte helt fel! ;)
 
Jobbade då mellan 14.00-18.00, och fyy så slut jag var?! VRÅÅLHUNGRIG, cp ont i ryggen och helt trött i huvudet, glömde även ge en kund pengarna efter hon handlat, ja lite tankspridd? Men som tur var sa hon ju till direkt och hon blev inte sur som tur var, så det var ju skönt! :) Nu sitter jag här, ny duschad och bara slappar i soffan och kollar på Bygglov. Känns som om jag måste ta det lite lungt nu, jobb imorron igen och då mellan 09.45-17.00 hur fasen ska jag klara av det? Om jag är slut i huvudet idag efter 4 timmar, inte bra att jobba på sommarlovet, och en veckan innan jag och familjen åker på semester. Tror mitt huvud redan tagit semester?! Hur ska denna vecka sluta?
 
Fortfarande inte blogglust, men jag jobbar på det iallafall! :)
 
Dålig mobil bild på det jag köpte idag! ^^,
Pappas liiiilla Mazda

Jobb & skitväder

Inte gjort annat än att regna idag tycker jag?! Skit väder! Men tur att man jobbat mellan 11 och 16 idag, inne så vädret har ju inte stört mig så mycket! Mer än på vägen hem då jag knappt såg något trots högsta farten på vindrutetorkaren. Men men, när jag kom hem så var jag mer eller mindre dyngsur när jag gick till bilen efter jobbet, orkade inte knäppa regnjackan och orkade inte ta upp paraplyet så får ju skylla mig lite själv, men hoppade iallafall direkt in i min ziperall och myste lite framför tvn och bara hade det bra! :) Jag, mamma och pappa kollade först på 112-På liv och död, och sedan Criminal Minds. Mysigt med lite stunden med familjen och bara ta det lungt, passa på nu när pappa har semester. :P
 
Imorron är det jobb som gäller igen mellan 14.00 och 18.00, men har bara ett liiitet problem. Volvon är upptagen då mamma och pappa ska till läckeby med Mischa och måste ha bilen och ja, bussarna här ut på landsbygden går ju såå bra. Antingen är jag inne 09.45 eller 14.40. Ingen vidare bra förbindelse här! Men som tur är har jag en snäll pappa så jag fåt ta hans jobbarbil, dock för att han var lite tveksam till en början men ändrade sig sedan! Ska även in och hämta hans skor han beställde på Team Sportia innan jag börjar. :)
 
Inte blivit mycket bloggning idag, var menningen att detta inlägg skulle publicerats tidigare idag, men jag sparade detta som utkast och sedan när jag skulle fortsätta skriva var all text borta, men nu när jag testade igen så kom texten så publicerar det nu istället. Måste verkligen försöka bli bättre på att blogga, men så svårt när man inte har något vidare att skriva om. Men tips är alltid bra att få! :)
 
Kram på er! <3

Dagens citat

Everyone comes into your life for a reason: some for good, some for bad.
They shape us, they form us: some may break us,
but in the end they make us who we are.

Min drömhäst

Jag har sagt att någon gång i min framtid SKA jag köpa en egen häst! En helt egen häst! Just nu har jag varken, tid, pengar eller den kunskapen till att ha egen häst. Jag vet självklart vad det innebär att ha häst, kostnader och sånt. Men det jag är nervös över är just sånt här med mat och sånt. Men men, jag har nästan testat på att ha egen häst då jag 2 sommrar i rad fått chansen att ta hand om ridskolans hästar, då ridit, fixat i stallet och fixat med hästarna, varav även några unghästar som jag fick släppa ut i ridhuset, ta in ut i stallet, tränat att sadla dom, gå med dom och sånt så hästvana har jag ju. Har ju trots allt ridit i typ 9-10 år på ridskola så. Under den tiden var ju i stallet nästan 5timmar då jag började med stallgöra, sedan ta hand om unghästarna och sedan ridit innan jag åkt hem, och då var jag själv i stallet. Hade fått uppgifter av min ridlärare vad jag skulle göra, det var allt ifrån städa sadelkammaren, mocka, ge vatten, ge hästarna inne mat, och sånt som hör till. Och sedan avslutade jag dagen med att rida mellan 3-4 hästar.
 
Men om man nu ska gå in mera på hur min drömhäst ska se ut och vara så tänkte jag dela in det i olika kategorier som utseende, hoppning, dressyr och allmänt. Allmänt då hur psyket ska vara på hästen.
 
Utseende
Till utseendet ska hästen vara hög då jag själv är väldigt lång, helst 170+. Ganska högbent men även inte så smal och ''liten'' utan lite mera kraftig och musklad. Självklart är dom här ''mindre'' stora hästarna fina, alltså dom lite smalare, men jag själv tycker det är fint med lite kraftigare och jag passar själv tycker jag bättre på dom än dom här pinnsmala hästarna! Färgen spelar inte mig så stor roll, men mest tycker jag om bruna och mörkbruna hästar, men även är vissa skimmlar fina, men själv är jag lite svag för bruna/mörkbruna hästar med mörkare man och svans. Någon bläs eller strumpor spelar ingen större roll enligt mig.
Pw är en ridskolehäst som är lite kraftigare i modellen 170cm i mkh och brun, typiskt en sån häst jag vill ha
Cito är också en ridskolehäst som passar mig i modellen, 170+ i mkh och kraftigare.
 
Allmänt
Psyket hos hästen ska vara lugn, snäll och lätthanterlig, men vem vill inte ha en sån? ;) Men utöver det ska den helt klart vara trafiksäker, lätt att lasta, lätt att lyfta hovarna på, ja lätthanterlig över lag. Självklart vill jag att hästen ska ha lite egen personlighet, men inte åt det dåliga hållet att dom är sura och så. Men lite små busig. :)
Ridskolehästen Sabban är helt klar den häst jag skulle vilja ha i psyket. Snällare häst får man leta efter! Underbar, snäll, trafiksäker, lätt att lyfta på hovarna(när man visar vem som bestämmer ;)) o.s.v, hon har även sin egan personlighet, nämligen expert på att rymma ur hagar ;)
 
Hoppning
I hoppningen vill jag att hästen ska vara frammåt, hoppar allt, ställer upp för ryttaren och ställer upp i alla lägen. Lagom het, men samtidigt att man kan kunna hålla tillbaka och reglera men samtidigt kunne driva på och trycka av och hästen och hästen då lyssnar, så inte hästen är skänkeldöv, utan mera att den lyssnar och är pigg frammåt istället för ''trög'' och bakåt. Hästen ska även vara allert och snabb i benen och kunna trampa om snabbt om den kommer fel och samtidigt kunna sträka ut sig för att ta ett längre språng om det behövs.
 
Detta är en häst som var till salu på hastnet.se för ett tag sedan, typiskt såhär vill jag att hästen ska vara inom hoppningen, pigg och allert samt snabb i benen!
 
Dressyren.
Inom dressyren ska hästen vara pigg och allert, precis som i hoppningen, lyssna snabbt för skänkeln och vara frammåt, lagom het med en energi som man lätt kan samla ihop. Hästen ska ha en ganska naturlig frammåtbjudning, men samtidigt inte så den blir onaturlig och det ser ut som om hästen automatiskt går i from. Utan att man alltså får jobba hästen till rätt form.
Denna häst var också även till försäljning på hastnet.se för ett tag sedan och jag blev helt kär! Inte nog med att den har ett underbart steg, den är även stor, högbent och brun. Det enda som saknas är lite mera muskler. Kommer ihåg att hästen var ca 5år eller något.
 
 
Så ja, om man skulle sätta ihop dessa hästar jag visat nu till en, alltså PWs höjd, kropp, Sabbans psyke, Milegros(video) hopp teknik och Bacchus(video) dressyr smidighet. Ja då skulle jag helt klart vara en lycklig tjej om jag fann en häst som den! :D

Take it or leave it

Har inte gjort annat än att slappat idag, kollat på avsnitt av Criminal Minds och bara tagit det lungt, fixar lite med en ny design, men har ingen ork till det heller, sen blev det inte bättre när det började åska mitt i allt också. Men men, så kan det vara ibland. Tänkte iallafall vänta tills nya blogg.se är aktiverat för alla, vet inte hur lång tid det tar, men vi får se! :) Ikväll tänkte jag faktiskt ta och ställa mig på crosstrainern ett tag för att få röra på mig lite iallafall, pappa var ute och gick med vovarna imorse när pojken och jag sov, så då får jag stå där ett litet tag, orkar väl inte längre än 5min iallafall ;) Hehe
 
Har inget mer att skriva mer än att jag fortfarande inte fått tillbaka bloggmotivationen, vilket jag hoppas kommer tillbaka snart, tycker det är kul att blogga och skriva, men måste bara veta vad man ska skriva om också, det är ju där kruxet ligget! Plus att jag även drömmer och hoppas nu. Hih! :D
 
 

Din hjälp!

Nu behöver jag din hjälp till att förbättra bloggen!
Skicka iväg en komentar och skriv t.ex. vad du
• gillar
• inte gillar
• kan förbättras
• som är bra
• som är dåligt
 
Nu kan du hjälpa mig att göra bloggen bättre och finare! Tack! :)

En midsommarkväll

Igår kväll tog jag bilen till pojkvännen runt halv 7 och var där lite innen 7 och då spelade han kubb min sin mor och plastpappa så det var bara till för mig att hoppa in,. Gick väl inte sådär jätte bra till en början, Men efter ett tg så började det gå bättre för oss, och sedan gick det nedför igen och hans mor o plastpappa kastade på kungen kanske 3omgångar men missade varje gång och tillslut så lyckades vi ta övertaget och vann faktiskt! ;)
 
Efter vi spelat kubb och blivit smått sönderbitna av knotten så gick vi upp på altanen och tävlade lite, Jacob spelade olika låtar och vi skulle fortast komma på vad personen hette som sjöng och jag vann faktiskt över hans mor o plastpappa! Men det var lika, vi körde först till 15 och det stod 15, 12, 12 till slut ;) Men sedan spelade hans mamma låtar, äldre låtar och det stod typ 15 till hans plastpappa och 1, 1 till mig och jacob, gick inte sådär vidare bra! ;) Men sedan körde jag och pojken en omgång om först till 5 och då vann jag, hah! ;)
 
Efter det, klockan blev runt halv 11 så då gick vi i säng och kollade på film, Hostel blev det , äklig men bra film! Kanal 5 har ju skräck fredagar ju under sommaren, men Hostel kallar jag inte riktigt skräck film? Någon som sett den? Vad tycker du isåfall om den? :)
 
Bild: google
Idag åkte jag hem runt halv 1 och har inte gjort så mycket mer än att kollat på tv, ätit och bar tagit det lungt, varit så himla seg hela dagen och inte orkat göra så mycket mera! Just nu sitter jag fortfarande och kollar på tv, drömmer och äter vattenmelon! Så mumsigt!! :D Ikväll kommer pojkvännen hit och då blir det film mys på hög nivå! :) Kram på er fina! <3

Tankeställare!

Värt att se, man får sig en riktig tankeställare!
 

Hej igen!

Var ett tag sen om man säger så! :o Så ledsen för det, men i onsdags så funkade inte internet så kollade mestadels bara på Criminal Minds avsnitt hela dagen efter jobbet. Igår så jobbade jag och väntade sedan kvar i stan på att pojkvännen skulle sluta och då åkte vi hem till honom och tog det lungt innan det bar av till stan igen för att kolla en sak! Secret! ;) Men men, sedan köpte vi pizza och åkte hem! Mys pys! :) <3
 
Idag har inte hänt så mycket, var inne i stan igen och pappa och jag har varit ute och gått med dom stora pojkarna. Även en kompis till mamma är här och stannar tills på söndag och firar midsommar, ja just! midsommar afton idag juh! :D
Ikväll blir det iallafall att åka till älsklingen för fredagsmys och ta det lungt! <3
 
 

Orken försvann!

Först blev det jobb i 3,5 timme som närmare sagt sprang iväg lite tyckte jag. Men men efter det blev det hem, fika, och sedan åka tillbaka in till stan, pappa skulle till tandläkaren och mamma och jag åkte till Karlsson och handlade lite små skit :P Fick även en one peice av henne, älskar verkligen dom, så härliga! Plus att denna är lite tunnare, så passar bra nu på sommaren! :) Men men, sedan åkte vi vidare till Willys för att handla, och påvägen till Maxi så hämtade vi upp pappa påvägen så han slap gå mera! :P Och sedan bar det av hemåt, plocka in varor, äta, duscha, duscha små hundarna, och nu sitter jag här halvdöd i soffan! Usch! ZZzzz Någon som har lite energi at dela med utav?
 
Imorron efter jobbet, blir bara 3 timmar imorron med så ska jag bara göra INGENTING! Både igår och idag har jag åkt tillbaka in till stan, nae imorron ska jag bara slappa och sitta och glo på tv. Måste vila upp mig lite! Sedan på torsdag ska jag stanna i stan och vänta ca 1timme tills älsklingen slutar och då blir det hemlisar! Tänkte även åka och kolla om jag hittar något för mina presentkort jag fick av min bror och hans flickvän i studentpresent! :) Tänkte faktiskt kolla ute på Lager 157, se om jag hittar något! Nae nu ska jag fortsätta kolla på Top Model All Stars och bara ta det lungt! Puss på er! :)

Hemlisar!

Bara för att jag hatar, blir väldigt irriterad, när andra skriver om hemlisar dom ska göra så måste jag ju också göra det såklart, bara för att! Man är ju inte dum, eller? ;) Så ja, jag tänker inte skriva något eftersom ingenting är sagt eller bestämt, bara en kul grej så får man se vad som händer! Hih ;)


Bild: We♥it

Hallå?!

Vart fasen försvann min blogg motivation? Den försvann typ när skolan försvann? Jadu jag vet inte riktigt, måste försöka komma på något att skriva om, så om ni har något ni vill veta eller läsa om, skicka ett kommentar isåfall! :)
Idag var det iallafall jobb som gällde för min del mellan 08.30-12.00 och sedan bar det av direkt hem för att hämta mamma och sedan köra henne till läkaren medans jag fixade busskort så jag slipper betala kontant varje dag jag åker till jobbet och jag inte kan ta bilen. Fixade även nya gåskor som jag var tvungen att ha! Fick 1500kr i studentpresent att köpa skor för eftersom dom jag har nu är helt uppnötta i hälen så jag får skavsår hela tiden eftersom själva plastgrejen som stadgar upp skon syns.

Men jag hittade iallafall ett par skor efter att ha testa halva affären, kändes det som. Ett par Asics blev det, riktigt härliga och stadiga. Även bra dämpning i som är bra för mina knän! Dom var på extra pris så jag hade ju lite pengar kvar så jag köpte ett par springleggings som jag länge letat efter, samt även 2 functions(stavning) tröjor som är super sköna! Så jag är super nöjd! :) Inte nog med att jag hittade massa jag behövde, fick även riktigt bra hjälp av super trevlig personal! Hon som hjälpte mig var jätte snäll och kom fram senare och frågade om jag behövde mer hjälp, hon var helt lagom frågvis, annars brukar det lätt bli att dom blir irriterande att hela tiden frågar, men ja. Jag var super nöjd med den hjälp jag fick!

Nu sitter jag här och vet liksom inte riktigt varför jag ens sitter här? Har inget direkt att skriva om man säger så. Men men, nu ska jag försöka hitta bloggmotivationen igen. Imorron är det dags för jobb igen! Samma tid som idag, 09.30-12.00, kommer så hela veckan fram till torsdag eftersom jag har lager arbete denna vecka, Helt okej! :) Nästa vecka blir det längre dagar, men pengar är pengar, och trivs man så trivs man! :D

Dålig mobil bild på dom nya skorna! Måste verkligen bli bättre att ta kort medd digital kameran, det minneskortet får ju iallafall plats i den bärbara så jag kan införa dom direkt! :)


Nya blogg.se

Anmälde mig ju som sagt till att få testa nya blogg.se innan det lanserades på riktigt, själv tycker jag att det är ganska bra, gillar nya utseendet och det är lätt att förstå. Dock har jag inte testat allt ännu, som t.ex. kodmallarna och det så det vet jag inte riktigt om det är detsamma eller om det är annorlunda. Dock tycker jag det är lite knepigt att förstå detta med kommentarerna, men när man kommit in i det så funkar det. Och det tråkiga är att allting folk skriver, Om dom t.ex. trycker på enter, alltså att det hoppar ner så står det som i html koder, alltså <br />, även om man skrivit t.ex. hjärtan utan att skriva <3, alltså med hjälp utav ALT, så blir det bara siffror, inte sådär jätte kul. Vet inte om det är så just nu innan det är publicerat för alla men.

En sak till som är jobbigt är när man ska byta kategori där inlägget ska hamna, det är lätt att man glömmer det eftersom det nu ligger jämte där man skriver istället för vid publicering knappen där det var tidigare, en sak som jag stör mig på faktiskt. Och att dom inte är i alfabetsordning, lite svårt att hitta då om man har många kategorier. Men det som är bra är att det är lättare att göra tidsinställda, lite lättare att fixa än vad det var tidigare. Så ja, än så länge gillar jag trots dom små buggarna det finns just nu när det bara är ett test. Men ja, jag är nöjd än så länge! :)

Tankar om framtiden

Nu när man tagit studenten så är man ju stor, tydligen! Nu ska man stå på egna ben, flytta, betala egna räkningar, skaffa jobb, jobba, laga mat, städa, ja alltså allt det där, det där som är läskigt! Visst, samtidigt så är det skönt att slippa allting i skolan, men vad fasen gör man då, i höst? Vad fasen händer då! Ingenting, söker jobb antagligen! Nae, usch detta skrämmer mig på riktigt faktiskt. Jag är ju den som nästan måste ha rutiner för att må bra, och nu när jag inte har rutinen med skolan längre, ja, jag vill inte veta hur det kommer gå. Men men, man får le och vara glad att man är frisk och kry iallafall.

Nu i sommar har jag iallafall jobb vilket är skönt faktiskt, få in lite pengar. Men samtidigt så tänker man på detta med att flytta hemifrån, skaffa eget och allt som har med det att göra. Självklart kommer jag inte bo själv, kommer ju isåfall flytta ihop med pojkvännen så klart, och visst, jag ska vara ärlig, vi kollar efter lägenheter. Men samtidigt så undrar jag, är jag redo? Både redo ekonomiskt, och psykiskt. Kommer jag klara det? Jag som är så van att alltid ha mina föräldrar vid min sida hela tiden. Ja jag vet, självklart att alla andra också har det, men jag har varit hemma nästan hela tiden, alltså inte ute och festat och så. Utan det är bara när jag är med pojkvännen som jag är utan dom?

Usch detta skrämmer mig. Men guud så jag längtar efter att flytta ibland, när man tänker på att bo själv, med pojkvännen i en egen lägenhet, kunna göra som man vill, kunna äta det man vill(alltså mat), kunna inreda som man vill, ja precis göra allting som man vill! Jag längtar lite efter detta att kunna ta hand om lägenheten själv, alltså kunna städa och fixa precis som man vill. Jag längtar faktiskt lite efter det om jag ska vara ärlig. Ja, allt det där som har med eget ansvar att göra, jag vill faktiskt ha det lite. Men samtidigt vet jag att jag kommer sakna mina föräldrar nått fruktansvärt och detta med våra lördagskvällar där jag, pojkvännen, mamma och pappa alltid brukar ha lite mys och kollar på film.

Även detta med jobb och sånt är något som skrämmer mig. Just nu som jag tänkt är att jag ska jobba i ett år nu fram till hösten 2013 och sedan plugga. Men vet inte riktigt, det jag ville läsa och även på distans ligger 7timmars bilväg härifrån, alltså en bra bit, och om man ska åka 2-4gr varje termin i 3år så kostar det ju lite. Så jag kanske måste kolla efter något annat på distans inom det jag är intresserad av. Så om ni vet någon bra distansutbildning gällande beteendevetenskap så hojta gärna till! Skulle vara uppskattat isåfall!

Ja framtiden, och nu när man är stor. Liite läskigt ibland faktiskt, det skrämmer mig. Men vi får se vart vägen leder mig, man får ta var sak i sin tid, inte stressa fram saker, då blir det aldrig bra.

Kanske borde ta detta citat till mig kanske?


Dagen och hundkurs

Var ju som sagt fyllechaffis åt brorsan och hans flickvän inatt så han ringde runt 1 någon gång och då var det att åka iväg och hämta dom samt köra in dom tillstan. Var hemma runt 3 eller nått igen, fast inte kunde man somna då, allting snurrade i huvudet och jag ville bara försvinna. Usch jobbigt.. Men men, sedan väckte pappa mig och pojkvännen imorse vid typ 10 över 9 och då var det bara att hoppa ut ur sängen och klä på sig samt äta frukost, för att sedan åka iväg till vimmerby med Pumba för valpkurs. Pojkvännen följde inte med, han hade saker hemma att fixa så fick åka själv.

Men men, själva valpkursen gick faktiskt ganska bra, bättre än jag trodde! Vi var typ kanske 7-8st i gruppen och en härlig blandning med valpar. Pumba tyckte helt klart att eurasiern och schäfer blandningen var lite läskig, även var king charles spanieln lite läskig, men det blev bättre till slut. Efter promenaden så började vi med att träna lite uppmärksamhets övningar eller vad man ska säga. Hunden ska typ titta åt ett annat håll och så ska man roppa och när hunden tittar på en ska den få godis. Detta gick faktiskt riktigt bra och Pumba lyssnade varje gång! :)

Sedan gjorde vi lite inkallningar, där vi skulle vara riktigt roliga, jag vet inte riktigt om jag var så rolig men Pumba kom glatt iallafall och fick tok rycket efter åt. Söten :P Sedan det sista vi gjorde som var en kontakt övning där hunden ska söka ögonkontakt. Gick inte sådär jätte bra till en början! Men det gick iallafall ut på att man ska visa en godis bit för hunden och hunden ska titta på den, men för att få godisbiten måste den söka ögonkontakt. Man fick då inte använda något för att uppkalla uppmärksamheten till hunden. Men ja, jag fuskade. Pumba var totalt ointresserad av både mig och godiset dom första minutrerna. Men när jag sedan typ lät lite tyst så tittade han på mig, detta gjorde jag några gånger innan jag inte lät och han fattade. För han tittade på mig några gånger faktiskt, utan att jag lät! :)

För att sammanfatta valpkursen så gick den faktiskt riktigt bra, bättre än jag trodde om man ska säga så. men trött var han iallafall, sov som en stock i bilen påväg hem, även ett tag hemma sedan! :)

Bild går inte ladda upp, det krånglar


Studenten 2012

Dagen började med att klockan ringde 04.00 och då var det bara att hoppa upp och fixa iordning sig för att sedan ta 05.40 bussen in till stan för champangefrukost med klassen! Ungefär kvart i 6 var jag framme och då började festen! Själv drack jag inget, nykterist, men dom flesta andra gjorde.



Sedan bar det av till skolan för fotografering vid 08.20, även porträtt bilder blev tagna! Sedan gick jag och 3 st till hem till min kompis igen, hon bor typ mitt emot skolan, så då satt vi där och småfestade lite innan vi gick ner till kyrkan.
I kyrkan satt vi ungefär 45 min och det varit musik, sång och tal innan vi gick tillbaka till skolan för att äta lite mat innan det var dags för betygutdelande samt utspringet som var 13.28! Och guuuuud vad vi bankade på dörren innan vi äntligen fick kuta ut! Så härlig känsla, var så glad att mina ben skakade som asplöv! Fy så härligt!!!! Fick massa blommor och gosedjur runt halsen så det blev tungt efter ett tag! Mor, far, Pumba(våran lilla valp), farmor, farfar, Tina och min kusin Hanna var där. Riktigt trevligt! :D



Jag och finaste pojkvännen! ♥

Efter utspringet så fick vi vänta ca 1timme innan det var dags att gå bort till lastbilarna för att åka kortegen ner till stan och skrika halsen av sig! Vi åkte tillsammans med klassen som vi sprang ut med, samt även hade frukost med, nämligen Marinteknik. Vi har läst nästan alla kurser tillsammans med dom, så för att det skulle bli lite roligare så tog vi studenten tillsammans med dom också, och det ångrar jag faktiskt inte, riktigt roligt!
Vi åkte kortegen i en gammal, väldigt fin grön lastbil. Vi fick absolut INTE stå upp på flaket, men hah! Vad trodde han? Var inte många som satt ner iallafall! ;) Jag var iallafall inte en av dom! (a) Vi sjöng, skrek och hoppade där uppe på flaket och guud vi mådde så otroligt bra om man säger så! Så jäkla härligt att äntligen slippa allting som har med skola att göra, bara kunna känna sig fri! Inga måsten i skolan längre, ingen press om betygen!




Min kusin var duktig fanbärare! :)

Mamma, bror och hans flickvän åkte hem tidigare för att ta hand om hundarna och även duka och fixa lite men pappa var kvar och kollade på kortegen såklart, han var ju tvungen att ta bilder! ;) Efter kortegen såklart så åkte pappa och jag hem, innan handlade vi lite mjölk och sedan när vi kom hem så tog pappa några bilder på mig, och sedan väntade vi på att farmor o farfar skulle komma och då åt vi först smörgåstårta och efter det blev det kaffe och tårta och guud så mätt jag blev! Usch! Men men, riktigt trevligt! Kom väl hem runt halv 5 och dom åkte hem runt 8 någonting!

Runt 9 någonting så tog jag bilen in till stan för att umgås med älsklingen och hans klass. Eller ja, åkte hem till en av hans kompisar, var där ett litet tag innan jag körde han och en klasskompis till honom ner till stan och där var vi ett tag tills palladium öppnade och då gick vi dit, första gången ever! Är ju inte ute och festar, är inte riktigt min grej. Men det var faktiskt kul trots allt, eller efter ett tag iallafall. Först satt vi och pratade lite och sedan dansade vi ett tag, hans bror och hans flickvän var där så vi dansade tillsammans ett tag, även när resten av hans klasskompisar kom så dansade vi vi tillsammans lite också innan vi sedan vid ungefär 00.45 åkte hem. Ja jag körde, är nykterist och hade inte drukit något! ;) Inga rattfyllerister här inte! Men men, imorse vaknade vi vid typ sådär 13.45, sovit tolv timmar, riktigt härligt! :D

HEJ DÅ 12 ÅR AV SKOLÅR!
NU LÄMNAR JAG DETTA OCH
HOPPAR UT I ARBETSLIVET ISTÄLLET!!!

God morgon!

Hah, skojja med rubriken! Men jag och pojkvännen vaknade inte förens 13.45 idag ungefär. Hih (a) Men, utvilad var jag iallafall! :) Igår ju var det ju trotts allt Studenten! Berätter mer om det i ett annat inlägg! :) Kom hem ungefär vid hav 4 idag och sedan vid halv 5 körde jag ut min bror och hans flickvän ut till Yxered där dom skulle festa, ska även hämta dom inatt och köra hem dom så har deras bil här, eller brorsans bil. En stor houndai automat 4hjulsdriven, riktigt skön att köra faktiskt! :) Men men, har ätit lite nu och senare ikväll kommer pojkvännen hoppas jag! :) Nae nu ska jag kolla igenom lite bilder och skriva inlägg om gårdagen! :D


Lärlingsutbildningen!

Jag har gått en ganska annorlunda utbildning, nämligen ett lärlingsprogramm. Detta betyder att jag har gått i skolan 2dagar och varit på en praktik plats 3dagar i veckan alla 3år! Detta förklarar ju inte så mycket, utan ska försöka beskriva bättre! ;)

Först och främst i 9an så var jag och pratade med studievägledaren om just lärlingsprogrammet, en kompis hade gick det programmet och tyckte det skulle passa mig också. Jag pratade med studievägledaren om vad det gick ut på samt pratade vi om olika praktik platser jag kunde tänka jag, och jag sa att jag visste ett ställe och jag skulle gå dit och frågade. Så mamma och jag gick ner till H&M där jag bor för att fråga om jag fick vara där som lärling i 3år, först var det lite tveksamt innan chefen fick reda på att jag skulle vara där 2-3dagar istället för 1dag bara som hon hade haft tidigare. Men sa sedan ja! :)

Varför jag valde H&M var för att jag kände att ''där skulle jag trivas'', det verkade vara en sån hemtrevlig känsla där om man säger så, så därför blev det H&M för mig! Men innan allting var helt klart så var jag där 1 vecka på praktik i 9an för att känna på hur det var och så. Och sedan efter det så var det klart! Det var där jag skulle spendera mina 3sista skolår tillsammans med skolan såklart!

När jag sökte till denna utbildning var jag först och främst tvungen att söka till handelsprogrammet + lärlingsutbildningen, och var då först tvungen att bli antagen till handelsprogrammet, men hade tillräkligt höga betyg och kom då in på denna utbildning vilket jag idag är faktiskt tacksam för med tanke på hur skoltrött jag är! Plus att jag är en person som är lagd åt det praktiska hållet, finns inget värre än att sitta i skolan och plugga, det går inte lära sig något, iallafall inte jag.

När jag sedan började gymnasiet så började jag i lärlingsklassen, gick alltså Inte i handelsklassen. I lärlingklassen var vi ungefär 6-7personer och alla hade vi olika inriktningar. En byggare, målare, servetris, mattläggare, bagare. Ja det var lite gott och blandat! ;) Då läste svenska, engelska och matte A i skolan måndagar och fredagar, för att sedan vara på våra praktikplatser tisdagar, onsdagar och torsdagar. Vi läste dessa kursen under 3 terminer, och dom sista 3 terminerna läste vi svenska B, som var friviligt för oss lärlingar. Under dessa 3år läste vi även Samhäll 50p, Historia 50p, Relegion A, Idrott 50p. Sedan läste vi ju även våra individuella val(lästes i 2an och 3an) på måndagar och fredagar, där vi själva får välja vad vi vill läsa, finna massa olika kurser. Jag valde i 2an att läsa Engelska B och Dansträning, för att i 3an läsa Psykologi A och Psykologi B.

Det man nu gör på sin praktik plats är allt det man läser i skolan, eller ja, det praktik platsen kan lära ut, går ju inte lära sig allt direkt. Men jag säger det, tack och lov att jag läst som lärling, för om jag skulle suttit i skolan skulle jag aldrig kommit ihåg det vi lärt oss, men nu när jag varit på praktik har jag lärt mig massa som jag kommer ihåg, mer eller mindre iallafall! ;)

Så jag kan rekomendera denna sortens utbildning om du nu har chansen att kunna gå detta, inte så vanligt nämligen tyvärr. Men om du är skoltrött och lär dig mer av att göra än att sitta och plugga, tveka då inte att gå denna utbildning om du har chansen! Det finns även större chans till sommarjobb samt kunna jobba extra om det behövs. Själv fick jag sommarjobb förra sommaren där och när jag fyllde 18 förra sommaren jobbade jag även extra på lördagar och när det behövdes! Så det lönar sig verkligen!

STUDENT!!!!

Just nu i detta nu 13.28 springer jag ut ifrån skolan, en sista gång!!! :D
Lyckligare tror jag inte jag kan vara!!

Studenten!!!


12år imorron är det över!

Håret är färgat, naglarna är målade och jag är peppead! Imorron är det studenten och fy tusan så jag längtar! Ska bli så otroligt skönt att slippa allt som har med skola att göra nu! Det är sjukt att det faktiskt tar slut imorron, imorron är jag en stoor flicka! Imorron gäller det! Klockan 13.28 springer jag ut, och fy faaaaaan så lycklig jag lär vara! Åhh, snacka om att jag är super taggad! Klänningen, mössan, allt, allt är klart! Så SKÖNT!! :D Dock inte lika peppe över att klockan ringer vid 04.00 för att gå upp och fixa sig för att sedan ta 05.40 bussen in till stan! Vid 06.35 så är det champange frukost med klassen samt en klass till som vi ska springa ut tillsammans med och åka kortegen tillsammans med! Vi har läst svenska a+b, engelska a och matte a, relegion tillsammans med dom så vi valde då att springa ut tillsammans med dom eftersom vi bara är 7pers i klassen typ, så nu blir det några fler vilket blir mycket roligare!

Internet har iallafall krånglat ganska mycket idag och har inte kunnat skriva några inlägg, men ska försöka fixa något tidsinställt som släpps imorron under dagen någon gång. Då försöka skriva om vilken utbildning jag har gått, det är ingen ''vanlig'' utbildning om man säger så. :)

Kram på er!

Blir knäpp!

Internet krånglar från och till och när jag skrivit ett inlägg och ska sedan spara det till utkast så stannar internet och allting försvinner! -.- Usch så irriterande! Igår kväll blev det iallafall att äta med klassen en sista gång och idag blir det att städa vardagsrummet som jag lovat mamma nu ett bra tag, samt även städa buren åt mina råttor! :) Tror det var 2veckor sedan jag bytte, och försöker byta varannan vecka ungefär åt dom :) Går ju åt lite sågspån att fylla upp nästan ett halv 240liters akvarium! ;)
Ikväll blir det att färga håret inför studenten imorgon samt fixa dom sista grejerna! SATAN så jag längtar! :D Dock inte lika peppe på att gå upp vid 04.00 imorron och ta 05.40 bussen in til stan. Men det får gå ändå! :D

Förresten? Hur ser mina inlägg ut genom bloglovin? Ser dom ut som dom ska, alltså med designen eller är det bara text och ser jätte konstigt ut? Skule vara jätte snällt om ni kunde svara på det! :)

Count down!


Mina 3 värsta år

Är det meningen att man ska gråta varje mogron man vaknar av att det är en ny dag, är det meningen med att man ska ha ångest på kvällen när man ska sova för att man vet vad morgondagen kommer ge. Såhär har det varit för mig i 3år nu. Allting började när jag började på gymnasiet!

I ettan mådde jag väl ungefär som jag gjort sedan 2006, halv depp sådär lite varje vecka ungefär, men log mer än var ledsen. Sedan ungefär efter första terminen stupade allting, jag fick upp ögonen för hur viktigt allting med skolan var, jag märkte hur mycket man kom efter i skolan om man var sjuk 1dag. All press man fick av lärarna att man måste lära sig att ta eget intiativ, rädslan för att inte klara av..

I 2an blev det ännu värre, jag mådde så dåligt att jag grät mig till söms varje kväll jag skulle sova just för att jag inte ville ha morgondagen, jag grät på morgonen för att jag inte ville mer, jag orkade inte mer, min kropp och min hjärna sa ifrån, flera gånger, men mitt samvete fick tyvärr tilslut upp mig ur sängen och jag grät varje steg in till badrummet, jag grät i minst 20min varje morgon när jag vaknade, det var hemskt!

Vid ett flertal gånger så kände jag att fan jag lägger ner, jag skiter i skolan nu och hoppar av. Mitt psykiska mående tog stryk samt som mitt fysiska tog stryk. Jag mådde så psykiskt dåligt att jag måste erkänna skadade mig själv några gånger, ja jag säger det! Jag säger det inte för att få medlidande! Nej, det var så, jag mådde skit! Jag orkade inte mer, jag har aldrig varit så sjukt som jag varit under dessa 3år som jag varit under min livstid. Jag var hemma nästan var och varannan dag tyckte jag, men bara för att mitt psykiska mående, och antagligen att jag gick ner i en depression, vilket jag fortfarande är kvar i. Detta gjorde att jag blev sjukare mer och mer ofta än vanligt, förr var jag nästan aldrig sjuk. Men desto sämre jag mådde, desto sämre blev mitt imunförsvar.

Visst jag har aldrig varit hos en läkare för att jag trott jag lidit av en depression, visst det kanske jag skulle gjort när jag tänker efter, kanske hade jag kunnat prestera bättre än vad jag egentligen gjort nu under dessa 3år. Men det är bara uteslutningar som jag antagit att jag lidit av en depression, och eftersom jag även läst psykologi både A och B så vet jag vad som krävs för att det ska stämplas som en psykologi, och ja, jag har flera av dom kraven om man säger så.

Nu i 3an har det gått upp och ner, första terminen var jag fruktansvärt stressad över pengar och körkortet och ja allt verkligen. Andra terminen har inte varit bra den heller, visst jag har inte gråtit varje morgon jag skulle gå upp, men jag har varit så trött fyskiskt och psykiskt. Jag har liksom gått och gått, men det känts som om jag stått still. Detta märkte jag mest på praktiken, jag visste vad jag skulle göra, jag går dit, men det fanns liksom ingen energi kvar till att orka. Nu dom sista veckorna mot skolavslutningen, eller ja närmare dom sista 2månaderna har det varit så dåligt att jag kunat helt plötsligt kunnat stanna upp och bara stå och stirra rakt in i väggen.

Det är verkligen inte normalt att må såhär, och jag önskar inte ens min värsta fiende att må såhär, och då är det illa! Så om någon mår som jag, snälla gör inte som jag och gå och håll inne på det, prata med vänner och familj, kuratorer och lärare. Att jag inte gjort detta har gjort att jag inte kunnat prestera så bra som jag faktiskt vet att jag kan! Jag har försökt skämta bort det när det blir som jobbigast, men det kommer alltid ikapp en.

Det är fruktansvärt att må såhär. Jag önskar verkligen att jag sökt hälp för mitt mående, det hade kunnat resulterat i att jag kunna presterat bättre än vad jag gjort, för jag vet att jag faktiskt kan prestera bättre än jag gjort. Jag hade även kunnat spara mig på min psykiska och fysiska smärta. Jag vill inte att någon, inte någon ska känna som jag gjort under 3år. Att helt plötsligt bara stå och stirra rakt in i väggen för att man inte orkar något, orkan och livslusten försvinner lika fort som man blinkar. Det är hemskt att må så, att känna sig så värdelös att tårarna kommer och när tårarna kommer går det inte stoppa, jag kan gråta i timmar när jag väl börjat. Allt för att jag grävt ner allting som varit jobbigt och när jag väl släpper ut tårarna på riktigt så kommer allting och slår över en som en flod och det går inte stoppa.

Och tårarna kommer Alltid på kvällen, alltid när man ska sova. Man blundar, lägger huvudet på kudden och så plötsligt dyker en bild upp i huvudet och tårarna går då inte stoppa, jag gråter i timmar. Ibland lyckas jag avvärja tårarna genom att kolla på tv lite för att sedan bli trött. Men såfort jag blundar så kommer tårarna igen, såhär är det jämt! Alltid när man ska sova på kvällarna. Jag orkar inte. Och snälla, om ni mår som jag, snälla sök hjälp för det. Det är inget kul att gå igenom det här som jag gjort mer eller mindre själv. Har inte pratat med mina föräldrar om detta, min mor har tillräkligt att tänka på, och min pappa vill jag inte svika trots att jag vet att han vill att jag ska komma och prata med honom. Knappt mina vänner vet hur jag mått. Den som nog vet hur jag mått nogorlunda är min pojkvän. Men ändå kan inte han förstå hur det är, bara den som själv gått igenom vad jag har gått igenom kan veta vad jag pratar om. Det går inte säga att ''du måste prata'', det är lättare sagt än gjort! När man vill prata, men man vet att orden ändå inte kan förklara hur man igentligen känner. Det är hemskt!

Jag har flera ärr som bevisar att jag mått och mår dåligt, ärr jag inte är stolt över. Men när smärtan är för stor så går det inte hålla tillbaka. Jag ångrar så sjukt mycket att jag faktiskt inte sökte hjälp när jag behövde det som mest. Men jag kände hela tiden att ''det hjälper ändå inte'', jag var så fruktansvärt trög att jag inte kunde se vad detta gjorde mot mig, detta är 3år av ett helvete som jag aldrig kommer få tillbaka, allt för att jag inte kunde erkänna i tid att jag behövde hjälp. Så snälla, om ni mår det minsta dåligt över något. Prata med någon! Vare sig det är något litet eller något stort. För mig började det ganska stort, och sedan har det fortsatt så ända sedan 2006, jag ångrar verkligen nu att jag inte sökte hjälp första gången, det ångrar jag nu.

Så SNÄLLA, mår ni dåligt! Sök hjälp, vare sig hur pinsamt du tycker det är, du kommer vara tacksam mot dig själv i slutet att du var så stark att du kunde erkänna det i tid, innan det var försent som för mig. Snälla, försök inte att lösa saker själv genom att låsa in det hos dig själv, du tjänar ingenting till! Inget!

Count down!


Snabbt!

Passar på att testa på blogg.se s nya snabbinlägg? Ska iallafall snart sova, imorron väntar som sagt middag med klassen plus att jag skrivit ett tidsinställt inlägg som kommer imorron om min gymnasietid, de 3värsta åren i mitt liv om man sammafattar det kort. Godnatt på er! <3

It's close!

Fy nu är det nära! Studentflaket fixat ikväll! (Han vi åker med skulle fixa björkar samt ballonger på torsdag) Visst, våran lastbil lär inte vara snyggast, men fasen vi kommer låta mest iallafall! Så nu är det iallafall fixat, imorron kväll är det middag med klassen och på fredag är det studenten! Så jääääkla skönt!! Livet leker verkligen nu! Men visst kanske inte lika kul att veta att man måste åka in till stan med 05.40 bussen för att vi ska ha champangefrukost vid 06.30. Men vafan! En gång i hela livet så man måste faktiskt offra sig ibland! Men men, det ska nog gå! Fyyy nu är det verkligen nära känner jag! Längtar så fruktansvärt mycket just nu!!

Åhh, förresten, är det någon mer som får testa på nya blogg.se? Själv har jag blivit godkänd idag märkte jag nu på kvällen när jag loggade in! Ser faktiskt riktigt bra ut faktiskt! Lite knepigt i början bara med kommentarerna, men annars så tycker jag det ser bra ut än så länge! Har ju dock bara testat det knappt 15min än så länge! ;)
En sak jag tyckte var knepigt var att ändra kategorin där inlägget ska publicerar. Hrm..
Någon som testat det längre, isåfall vad tycker du/ni om det? :)


Dagen!

Internet har strulat lite idag samt att jag suttit och kollat Criminal Minds avsnitt och hostat sönder min hals totalt! :( Men men, ikväll är det iallafall dags at fixa lastbilen inför studenten på fredag! SATAN vad jag längtar dit alltså! Men samtidigt så skrämmer framtiden skiten ur mig! Vad fasen ska man göra sedan i ett år innan jag nästa höst då jag just nu funderar på att plugga vidare. Hrm, ja du, bra fråga. Sommarjobb är iallafall fixat på bästa platsen ever! :) Nae usch, nu orkar jag inte sitta här längre och snacka skit, huvudet värker och jag ska nog ta något att äta snart! :) Ska försöka bättre mig att blogga sedan! :)

Bjuder på en grymt bra låt som får förgylla eran dag! :)

Count down!


Favorit bloggar!


Jag följer en massa bloggar via bloglovin, visst läser inte alla lixom genomgående och så, inte ens favorit bloggarna, utan läser lite fort kollar bilder och så. Men jag tänkte iallafall skriva vilka bloggar som verkligen är mina favorit bloggar!

Linn Olsson - Underbar tjej med riktigt bra tankar om saker och ting

Keela - The Kick Back Pack, älskar hennes egna stil

Caty - The Kick Back Pack, älskar denna tjej hår+stilen!

Epicfaiil - The Kick Back Pack

Hofh - The Kick Back Pack

KandyLandy - The Kick Back Pack

Darios - Tyra Sjöstedts hästblogg om hennes 2 super fina hästar!

Dressyrmupparna - 2 duktiga hästtjejer

Foki - Foki som driver sitt egna klädmärke

Gennes - Grym dressyrryttare som tävlar på högre nivåer

Lina Sällberg - En tjej jag känner som är riktigt duktig på att rida

Ponnysanning - En bra och rolig skvaller blogg för er som följer bloggvärldens hästbloggare

Kissies - Hatade förr denna tjej, nu har hon en bättre syn på livet och älskar henne nu förtiden!

Tyras - Tyra Sjöstedts modeblogg!

Ussing - En grym tjej som jag verkligen beundrar, samt hennes häst är grymt fin!

Ztreliin - Älskar denna tjej, hon är verkligen grym på alla sätt och vis!

Count down!


Nedrans väder!

Jag som hade tänkt vara duktig på att blogga idag! Hah trodde jag ja! Värdet satte stopp på det, började åska här och har kommit från och till, och när det sedan slutat åska så bråkade internet så jag satt och spelade The Sims lite istället. Men nu ligger jag här i sängen funderar på livet samt kollar på Starsky & Hutch plus att min hund håller på att gasa ihjäl mig här inne med sina fisar, usch dom luktar inge vidare! :( Men han har varit dålig i magen nu några dagar så jag ska inte klaga, hellre att han fiser och magvärken släpper än att han ska ha ont i magen. :)

Imorron tänkte jag att jag skulle passa på att skriva några inlägg, bl.a om min gymnasie tid som har varit riktigt jobbig för mig, även om programmet jag gått, det är inte som vanliga program och inte heller så vanligt. Ikväll blir det inte mera bloggande antagligen, är så fruktansvärt trött. Men ni får ha en underbar dag! :) Kram på er ♥


♥ Emilia - brkryttare

Kör ett länkbyte med denna super söta tjej! Klicka HÄR för att komma till hennes blogg!


Dåligt med bloggande!

Jag har kommit underfund med att jag är väldigt dålig på att blogga i helgerna? Har lixom inget att skriva om sen är helgerna till för att bara slappa och ta det lunt med familjen och pojkvännen, men jag ska försöka bättre mig! Har verkligen lust att skriva, men det står just nu still i huvudet. Så om ni har något ni vill läsa om, kommentera isåfall så kanske jag kan slänga ihop ett litet inlägg om det! :)


Puss på min underbara bebis som inte mår riktigt bra :( ♥
Fotograf: Jonny Hilding, min bror!


Jag är med och tävlar om....


Klicka här för att komma till tävlingen!

♥ Esther


Kör ett länkbyte med denna super söta tjej! Klicka HÄR för att komma till bloggen! :)

Vill du också köra ett länkbyte? Kommentera då här nedan om du är sugen! :)

Gårdagen!

Blev ingen uppdatering igår då jag först var i skolan en snabbis, åkte hem hämtade mamma och vi åkte till veterinären i Gamleby med Arrak som varit konstig i magen och inte kunnat bajsa. Vi fick med oss lite medicin samt ny mat och förhoppningsvis blir det bättre med det! Efter det så var jag med älsklingen hela kvällen och då blev det lite fredagsmys med film och godis! Så mycket mer gjorde vi inte mer än att jag hade hostattacker mer eller mindre hela dagen pga min nedrans förkylning som blivit lite bättre iallafall vilket är skönt! Hoppas bara det blir bättre snart för på fredag tar jag ju STUDENTEN! :D

I torsdags var ju även min sista praktik dag ever på H&M, snacka om att jag kommer sakna det underbara gänget! Men som tur är har jag ju sommarjobb där så det är skönt! :) Fick även lite presenter av dom efter att jag varit där i 3år! Om ni undrar varför jag varit där i 3år? Det är för att jag gått som Lärling på gymnasiet, med inriktning handel. Tänkte jag skulle skriva ett lite mera ingående inlägg om det senare så håll utkik! :)

Idag ska jag inte göra mer än att bara ta det lungt! Se på film och bara njuta av att inte ha några mera arbeten som ska göras! Kanske spela lite The sims, eller bara slappa framför tv. Only time will tell ;)

Utsällningar

Måste faktiskt erkänna en sak, jag saknar faktiskt detta med utställningar!

Ja, jag har ställt ut ganska mycket i mina dagar, visst inte som värsta handlern utan ställt ut våran ena Affenpinscher(som vi var tvugna att ta bort i vintras) samt en av våra borzoier! Och jag måste säga, jag saknar det faktiskt ganska mycket nu! Har inte ställt sedan förra sommaren! Igentligen var det meningen att jag skulle ställa Mischa, våran borzoi, i tvååker nu vecka 27 då vi åker bort på hundträff. Men ja tyvärr så blir det inte så nu eftersom han blivit dåligt och vi åkt fram och tillbaka till veterinären och dom vet inte vad det är för fel på honom. Kommer gå in på detta lite mer i ett annat inlägg om någon är intresserad?

Varför jag saknar detta med utställningar vet jag faktiskt inte, kan det vara att få visa upp sin hund, trots att det inte alls går så jätte bra, vet igentligen inte varför. Jag bara saknar det helt enkelt. Jag saknar inte precis domarna eftersom dom alltid(läs oftast) dömmer efter egen smak och inte alls efter rasstandarden, där har ni problemen till varför så många hundrasen blir sämre och sämre!

Men jag gillar det här att fixa innan utställningen, borsta, fixa, vara nervös i väntan på att komma in i ringen, komma in i ringen och känna sen kolugn och veta att man enligt en själv har den finaste hunden, att sedan få så stort beröm av domarna att handlern är duktig! Att få veta att ens hund faktiskt är fin, ja det är en härlig känsla faktiskt!

Vet inte hur många gånger jag ställt, men det är ett antal iallafall, och nästan varje gång har det stått på pappret man får efteråt där det står vad dommaren tycker om hunden, nästan alltid i slutet på det pappret har det nästan varje gång stått en liten kommentar som ''fint visad'', ''duktig visare'', ''visar upp hunden på ett fint sätt''. Ja just dom kommentarerana man får av en domare det värmer faktiskt!

Och ytterliggare en sak som värmde var när vi var på en av Borzoi-ringens egna utställningar så kom det fram en som vi pratat med tidigare på dagen och frågade om jag ville ställa hennes ena tik eftersom båda hennes tikar hade kommit vidare till 'Bästa tik' omgången, hennes man ville inte ställa och det var tydligen ingen annan hon ville skulle ställa hunden. Vi hade liksom bara pratat med henne kanske 20min samma dag bara någon timme innan detta.
Men iallafall, innan vi gick in i ringen gav hon mig några tips om tiken jag skulle ställa, att jag bara skulle hålla fram godis framför näsan, kanske var tvungen att justera bakbenen på henne, samt locka ganska mycket på henne när vi skulle springa. Jag gjorde allt detta och vi slutade som ''Bästa tik 2''. Snacka om chocken jag fick?

Efteråt frågade hon jag hade ställt åt om jag ställt mycket i mina dagar och vart jag hade gått kurs, jag sa bara att Mischa, våran hane, var den första borzoien jag ställt och innan bara ställt en affenpinscher, samt att jag inte gått någon kurs utan bara lärt mig från andra. Hon blev nästan lite chockad av det jag sa, hon trodde bestämt att jag att jag gått någon kurs eftersom jag var så duktig. Fatta kul att höra! Fick till och med behålla priset jag fick, det var ett ljus där det är en borzoi på bilden samt under står det ''BT2'' plus en jätte fin glasgrej där det står Borzoi-ringen. Super kul verkligen! Jag sa att, ''nae jag kan inte ta det'', men hon insisterade.

Hon sa även att det hade kommit fram en som frågat innan om hon behövde hjälp att ställa, hon hade tydligen bara sagt ''nae tyvärr, jag ska fråga en annan tänkte jag'' och ändå kände hon den personen som ställde. Ja, detta värmde verkligen nått enormt! Hon var super trevligt och tiken var så fruktansvärt söt! Liten, nätt dam på ca 9-10år, gråmelerad var hon ungefär. Underbar tik verkligen! Har bilder på mig och tiken när jag ställer henne, men ligger just nu i sängen med den bärbara i knäet, detta är nämligen ett tidsinställt, och dom bilderna ligger på den stationära, men jag lovar att leta rätt på dom och visa dom! Super charmig tik!

Ja, sen denna gång så kände jag att jag faktiskt kan ställa trots att jag inte gått något handler kurs, verkligen super kul! Kan nog vara mycket därför jag saknar detta med utställningar. Tyvärr kommer det nog antagligen inte bli några mera utställningar med Mischa, men det var ju tänkt att jag skulle fått ställt Pumba våran nya lilla buse(affenpinscher) men just nu ser det inte så ljust ut eftersom han bara har fått ner 1kula än så länge. Men, det kan ta ända upp till 1år ibland, så vi får vänta och se! :)


Bild på Mischa och mej tagen i Ronneby 2009

Jag och Mischa i Ronneby 2011

Mischa och jag norrköping 2010 ♥

Mycket gammal bild på mig och Mischa ifrån Växjö där vi blev BIM(Bäst i Motsatt) alltså bästa hane! Även cert och cacib fick han här, endast 20månader gammal, alltså knappa 2år! Inte många som fått cert och cacib, samt blivit BIM innan 2års ålder! Stolta vi var över pojken den dagen! ♥

Dagens mening!


Surprises are better than "PROMISES".


God natt!

Nae, fy klockan är sent! Måste sova nu! Har tittat på massa bilder på min Facebook från när Aslan och Mischa var små bebisar! Gud så länge sen! Har iallafall gjort 2 tidsintsällda inlägg tills imorron, ett om hundutställningar som jag faktiskt saknar! Nu, godnatt på er! :D
Ps; Måste tacka er, har även idag slagit besöksrekordet! Igår 43unika besökare, idag 52unika(än, inte 00.00 ännu) Tack alla underbara läsare!



Tänk, Aslan blir 6år nu i Augusti, har han varit så liten? Föresten, den svarta hunden på bilden är våran gamla Groendal Skummis som vi hade i 11år, saknar den underbara gamla goa hunden nått fruktansvärt! ♥


Tänk så liten denna kille har varit, nu i Februari blev han hela 5år, sjukt! Om ni ser första bilden på honom? Sådär gör han än idag när man kommer ner, lägger upp sig och visar magen och vill att man ska klappa honom på bröstet! ♥

Såhär ser bebisarna ut idag! några år senare!

Aslan, Lynx Suncatcher född 20/8-2006

Mischa, Lynx Easter Parade, född 7/2-2007

What a day!

Vaknade runt halv 10 och kunde verkligen inte somna om, igen slemmad i näsa och hals, huvudet värkte och ja var allmänt trött i kroppen, trotts detta kunde jag verkligen inte sova?! :( Men men, var bara att gå upp och ta sig lite att äta, började med en macka och oboy och tog sedan en skål med jordgubbar! Åh guud vad det var gott! :D Efter att man ätit frukost så tog jag det bara lungt, gjorde helt enkelt ingenting, hostade mer eller mindre sönder min hals, trodde seriöst att den skulle gå sönder. Usch ingen härlig känsla. Men men, Fikade runt 12, blev maräng och jordgubbstårta, smakade dock inte så mycket för mig eftersom jag är förkyld. Men jaja, innan vi fikade så gjorde jag den första av två tårtor.

Efter vi fikat klart så släppte jag loss mina galningar till råttor samtidigt som jag satt och kollade på avsnitt av Criminal minds, medans Snövit klättrade upp på min huvud och satt där ett tag innan jag fick lyfta ner henne, god unge hon är! Till mat blev det potatisgratäng och grillat! Såå fruktansvärt gott, och ja, vi satt ute för första gången iår! Så mysigt! Medans vi åt så hade jag satt in den andra tårtan i ungnen!

Nu på kvällen har jag duschat Arrak(min hund), mig själv och även garnerat båda tårtorna, dock blev dom inte så bra som jag hoppats! Hålet i plastpåsen som jag gör mönstren med, har nämligen inte kvar några såna riktiga saker som man har, så hålet jag blippt blev större och jag kunde inte få det att sluta rinna. Men förhoppningvis är dom goda iallafall! Bläää, väldigt tråkigt inlägg kände jag men har inget bättre att skriva om för tillfället!

Kram på er! :D

Inspiration!


Bild:we♥it

♥ Allibrall


Kör ett länkbyte med denna super söta tjej! Klicka HÄR för att komma till bloggen!

Grattis!

GRATTIS storebror på födelsedagen! Hoppas du får en underbar dag! :D




Bilderna är tagna av mig! På bilderna är min bror samt hans snart 2åriga lilla son Ebbe! ♥

Tack underbara!

Igår slog jag besöksrekord me nästan 10 besökare mer! Hela 43st unika besökare hade jag igår! Tack alla som kommit och besökt! Det värmer, hoppas även några stannar och fortsätta kolla in bloggen! :) Kram på er och ha en underbar nationaldag!

Vadå perfekt?!

Blev så fruktansvärt arg förut när jag såg ett klipp på aftonbladet! Där vetenskapsmän hade utsett USAs vackraste kvinna! Och hur hade dom nu kommit underund med det? Jo hon hade NÄSTAN dom ''perfekta'' måtten mellan ögon, näsan munnen, ja hennes ansikte var nästan vetenskapligt ''perfekt''?! Det är fan sjukt?! Bara för att det skillde liiite liiiite i måtten så kan inte ens hon kalla sig perfekt?! Hallå, det finns tamefan INGET som heter PERFEKT! Detta är bara ett ord som folk har skapat just för att vi ungdomar och äldre ska må skit för att vi inte ser ut som alla andra. Jag blir så arg när jag hör ordet perfekt! Finns inget som heter perfekt, eller ingen som är perfekt! För vi är ALLA PERFEKTA på vårat vis!!

Varför inte isåfall skapa en vetenskapligt perfekt människa för att sedan ''avla''(brist på bättre ord) på henne för att få dom där ''perfekta'' avkommorna. Eller nae just det, det går ju inte skapa någon som är vetenskapligt perfekt. Man kan inte skapa en vuxen människa ifrån grunden. Precis som det inte går att kalla att någon specifik person är ''perfekt''. Det går bara inte! ALLA är vi perfekta på våra egna vis!


Bild:we♥it

Alla är vi perfekta som vi är! Inte för att någon har dom ''perfekta måtten i ansiktet''. Usch säger jag bara! Fy FAAAN! Ursäkta svororden men jag blir så arg på detta, att folk måste dömma andra bara för att man inte ser ut som alla andra, att man inte har dom ''perfekta'' ansiktsdragen, att man inte har det ''perfekta'' håret, att man inte har dom ''perfekta'' kläderna, att man inte går ''perfekt. Ja listan kan göras lång på saker som folk dömmer efter om det är ''perfekt'' eller inte.

Visst om man vill operera sig för att ändra något på sig själv är inte det samma sak som att göra sig perfekt eller att göra så man trivs i sig själv! Det tycker åtminstone inte jag! Tycker man att man kanske har stor näsa, små bröst, stora utåtstående öron, tjock mage o.s.v så är det självklart att folk få operera sig! Men detta betyder ju inte att dom opererar sig för att dom vill vara perfekta för samhället(åtminstone inte alla) dom opererar sig för att dom vill trivas med sig själva! Inget annat! Så om nu någon vill operera sig, acceptera då det och var glad för deras skull att dom vågar göra något för att dom ska trivas ännu bättre med sig själva. Detta är helt accepterat utav mig!

Kolla klippet här! http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/mode/omg/article14870791.ab?start=210
Spola fram till 03.31 för att se klippet!

Någon som håller med mig om detta?


Bild:we♥it

Jag är perfekt, precis på det sättet jag är! DU är perfekt på precis som du är! Alla är vi perfekta just för att vi är oss själva! Så SLUTA följ samhället normer om vad perfekt är, var dig själv! Ordet perfekt är bara ett ord som folket har kommit på för att kunna döma andra personer! Du kommer bli så mycket lyckligare då! Våga vara dig själv! DU ÄR UNIK!


Bild:we♥it

Jag på bilden, Fotograf: Min bror

Vad är en förkylning..

.... utan näsblod och hosta? Blä, sitter nu här i soffan och tyckte jätte synd om mig själv, har verkligen knappt någon röst kvar?! Skojjar inte, min pojkvän kunde inte låta bli att skratta åt mig när han ringde nyss! Plus att jag precis suttit 15min och haft näsblod! Detta är verkligen sånt som hör till en förkylning! Men men, är iallafall super nöjd med håret! Så jäkla skönt att bli av med det slitna håret, riktigt skönt att slippa det! Nu måste jag lova mig själv att jag inte ska låta det gå 1år igen innan jag klipper mig! Får bara inte göra det!

Ikväll blir det mys med mor min! Pappa jobbar kväll denna vecka så han kommer inte förens halv 12 eller nått inatt! Men jag tror vi klarar oss ändå! Imorron blir det potatisgratäng och grillning som står på schemat på självaste nationaldagen! Plus att jag inte får glömma att gratulera min bror som fyller år imorron också! :) Men men, nu ska jag fortsätta kolla lite på tv och bara fortsätta tycka synd om mig, måste bli frisk till på torsdag då det är min sista praktikdag någonsin! Lite tråkigt faktiskt! Men som tur är ska jag ju sommarjobba där! :D


Ny look!

Kan först och främst säga, att jag INTE klippte mig som på bilden i tidigare inlägg, skulle aldrig få för mig att klippa kort kort :P
Var ju som sagt inne i stan och klippte mig förut idag! Så skönt att bli av med det slitna håret, det behövs ju verkligen! Klippte av nästan 1dm som bara var slitet! Så nu är det kort igen, så nu måste jag lära mig att klippa mig oftare så jag kan få lååångt hår som jag vill ha! Blev även en rak lugg som jag varit sugen på nu jätte länge! Tyvär så krånglar min mobil lite så jag inte kan få in bilden. Men men, visar senare! Eller annars visar jag en bild när jag fixat det och fixat mig, vilket blir isåfall på torsdag :P

Men nu ska jag sitta här i soffan och bara tycka synd om mig själv! Förkylningen har fortfarande mig inom en järnhand, men har inte ont i öronen idag iallafall vilket är skönt! Men näsan rinner fortfarande som satan och fryser och svettas om vartannat! Vaknade imorse och det rann svett om mig, duschade igårkväll efter ridningen, men det syntes Inte imorse ska jag säga! Puss på er! <3

Nämen!

Nu sitter jag hos frisören! Tänkte skaffa mig en helt ny look nu till studenten och allt! Tänkte köra kort kort denna gång! Typ som på bilden, tror ni det blir bra? ;)


Bild: Google


Bild Bomb!

Finaste Pw och jag från igår efter ridpasset! ♥
Bilderna är tagna av min kompis Emma med hennes Iphone!

Ja jag ser ut som micheline gubben tack vare att jag har först en stickad långärmad tröja, sedan en långärmad fleeceröja med krage, en tjocktröja och sedan västen! Ja jag frös trots allt detta! Men visst är PW fin? :D Hon heter ju inte Pretty Woman för inte! ;)


Jag ser ganska liten ut här! :o

Jag har godis i mun, och Pw har godis i mun! (morot)


Jag har godis i mun, och Pw har godis i mun! (morot)

Haha! Blicken! Så som Emma sa, ser verkligen ut som ''rör inte mitt godis''


Snyggingen!

Bläää!

Finns det seriöst något värre än att vara förkyld?! Seriöst! Hatar det verkligen, man är så jäkla ofräsh när näsan rinner, ögonen rinner, man svettas som en kossa, näsan är som ett stopp ljus, ja fy fan för förkylningar! Mådde så jävla dåligt förut när jag kom hem ifrån ridningen att jag inte ens orkade stå upp i duschen, var helt slut! Riktigt äkligt faktiskt! Jag har varit trött förr, riktigt trött, man fasen inte såhär trött!

Just nu ligger jag i sängen och fryser som jag vet inte vad, näsan har lugnat sig lite för stunden iallafall, men den är fortfarande som ett stoppljus! :( Blä, gör så fruktansvärt ont! Har nu även börjat få ont i kroppen som jag alltid får vid förkylning, det är som en tryckande känsla på olika ställen av kroppen, riktigt läskigt faktiskt! Och apptiten ska vi inte prata om! Blä, absolut inte sugen på någonting! Lyckades trycka i mig McDonalds påvägen hem ifrån stan i all panik förut idag, sen några godisar nu på kvällen. Men nae, det smakar ingenting! Bläääääää!!!!!

Nae nu ska jag ta mitt dåliga humör och mitt dåliga mående och lägga huvudet på kudden, vill inte vakna förens jag är frisk! Finns inget värre än att vakna på morgonen och man är helt igen täppt i både halsen och i näsan, usch, sen den där tjocka slemklumpen man har! Fy Faaaaaan säger jag bara! Hatar skiten! Inte nog med det, man fryser fasen konstant! Usch och fy! Nae godnatt!


Kvällens sista dressyrpass!

Ja ikväll var det denna termins sista dressyrpass! Avslutning för terminen faktiskt! :(
Men men, hade finaste PW ikväll, och guud så fin hon var! Var faktiskt ett tag sen jag red henne, hon är så sjuuukt fin, verkligen! Synd att ingen följde med ikväll och fotade, hade blivit super fina bilder! Om man bortser från att jag såg ut som micheline gubben! x) Hade en stickad långtröja på mig, en lång fleece tröja med krage samt en tjocktröja + ridvästen som är ganska tjock, och jag FRÖS! Hallå?! Inge bra!

Men men, ridpasset gick riktigt bra! Till början var hon ganska kort i formen, men sedan när jag red på lite mer och slutade hålla i innerygeln så fick hon en mycket finare form och trampade på riktigt fint! Väldigt behövligt för mig att rida en lite mer känslig häst med ett skarpt bett då jag ofta blir väldigt hård i händerna. Vilket jag blev från och till så min ridlärare fick säga till mig att slappna av och driva med benen! ;) Pw går på, jag tror det heter pessoabett, det har en hävstångseffekt vilket gör det skarpare om jag förstått det rätt. :)

Dock har jag och Pw riktigt svårt med galoppfattningarna, jag kommer ganska mycket i obalans då jag ofta släpper tyglarna och glömmer hålla ihop istället för att hålla ihop och få en balanserad galoppfattning, vilket gör att Pw springer på lite innan hon nästan ramlar in i galoppen. Men men, får väl träna lite mer så funkar det nog bättre! :) Men mot slutet av ridpasset var jag så sjuuukt nöjd! Hon var så otroligt fin! Måste ge mig själv en eloge, då jag var som sagt genomförkyld, knappt något ork till att sadla henne faktiskt orkade med hela ridpasset och få henne att gå fint! Men jag fick stanna och snyta mig ett antal gånger!

Men men, eftersom det var sista gången för terminen nu så brukar vi alltid köra lite lekar! Nämligen SLALOM! Finns verkligen inget roligare! Det är typ detta man ser fram emot till slutet av terminen faktiskt! Det är så nedrans kul! Våran ridlärare sätter upp 3 hinderstöd på vardera sidan av banan med ett visst avstånd mellan, sedan delar vi upp oss i 2lag, dock blev det bara 1 i varje lag eftersom det bara var jag och min kompis av 3st i gruppen som var med ikväll. Men men, super kul ändå! Jag och min kompis hade ju självklart satt mig och Pw som vinnare eftersom Pw är en stor häst på 170cm och lilla Rex som min kompis red bara är en liten c-ponny på 136cm, men ja tchii fick vi!

Pw och jag hade inte en chans mot den lilla galningen! Visst vi kanske hade haft en chans om jag litat på Pw att hon klarat av detta och låtit henne springa istället för att lägga mig i, för varje gång jag svängde henne så typ stannade hon upp så jag flög 2meter ur sadeln och sedan tillbaka igen för att sedan kasta sig framåt igen. Men guud så kul det var när vi körde rakt fram och rakt tillbaka, då släppte jag och guud så det gick! Vi körde väl typ 5-6 gr och Pw och jag vann sista omgången, hehe. Men men fy fan så kul det är att leka! :D


Finaste Pw efter ridpasset! Mobilbild!

Nästan klart!

Båda psykologi arbetena inlämnade! Skönt! Har dock inte orkat läsa ut boken ännu, 100sidor lät inte så jätte mycket först, men det är typ halva boken kvar, plus att det är jätte liten text! xo  Men men, får väl läsa lite imorron, har ju bara en lektion imorron! ;) Älsklingen kommer snart hit, blir att kolla på Big Brother finalen ikväll!

Min onda hals har fortfarande inte gått över, visst blivit bättre men inte helt. Har nu börjat bli stel i nacken igen som jag alltid  blir när jag börjar bli förkyld, är en jätte jobbig känsla när man vrider på huvudet, det är stelt, gör ont och är allmänt läskigt, typ knackar. Usch inge vidare! Men men, hoppas det blir bättre imorron!

Ha en toppen kväll nu alla underbara läsare! :)

Sista rycket nu!

Idag blir det, att förutom bli av med min onda hals som jag haft sedan igår, blir det att göra klart sista uppgiften i Psykologi B! Lämnade in en dålig uppgift och bad om att få lite mera hjälp vilket jag fick, hon gick igenom allt jag skrivit som hon gjorde förre fredagen då jag var sjuk. Så nu kommer jag förhoppningsvis kunna lämna in en MYCKET bättre uppgift! Samt ska jag bara renskriva lite om filmen vi såg i måndags, det är om hur våran uppfattning om psykiskt sjuka har förändrats ifrån 1800-talet fram till nu. Riktigt intressant film faktiskt!

Sedan ska jag läsa ut boken i Svenska B som gör att jag kan höja mitt betyg i Svenskan. Det är ca 100sidor kvar att läsa, vilket jag måste göra idag för att sedan skriva en liten sammanfattning om den. Suck! Men men, jag har valt det själv, men det får gå ändå! :)

Nae nu måste jag återgå till pluggandet, förhoppningsvis kommer jag skriva mera idag! :) Ha det bra så länge alla!


Bjuder på en bild på mig och min älskling nr2 som min bror tog för ett tag sen! <3

Dagens mening!


There are some songs that when you hear them you cry! But it isn't the song...is the people behind the memories


Flytta på dig.

Denna låt spelas ju nu 24/7 i mina öron, Alina Devecerski - Flytta på dig! Den är verkligen sjukt bra! Den har även fått en betydelse för mig, jag tolkar låten på mitt egna lilla vis om man säger så.
Jag tolkar låten ungefär såhär:(ur min synvinkel)
Det är ''jag'' som sjunger låten(tolka mig rätt nu?)
och ''jag'' sjunger om mina psykiska spöken som inte vill låta mig va.
t.ex.
''Jag bygger, bygger upp
O du river, river ner
Du gör mig så lack
Du vägrar ge upp

Börjar klättra, klättrar upp
O du drar mig, drar mig ner
Vi måste ta ett snack
Hör upp, du måste flytta på dig
''

-Jag kämpar dagligen för att få tillbaka mitt glada jag, men varje gång så händer något som får mig att falla på arslet. Alltså jag klättrar och klättrer, men monstret drar mig ner

även
''Följer med in, följer med ut
Följer mig dit, följer mig runt
Vad vill du ha
Du måste flytta på dig
''

-Dessa monster förföljer mig verkligen dag ut och dag in, överalltid finns dom och viskar att ''du är värdelös, du kan ingenting''.


Måste verkligen ge en stoor eloge till Alina som skivit denna låt! Den är verkligen grym! Ingen sommarplåga det här inte som dom pratade om på vakna med the voice härom dagen. Den är bätte än så! Detta är en låt man verkligen kommer ihåg, inte just för att den lätt sätter sig på hjärnhinnan, utan just att den är skriven rakt in i mitt hjärta, den täffade verkligen så jäkla rätt!

Psyket med sina monster

Jag känner att jag måste skriva av mig lite!

Alltså igår bröt jag ihop totalt, helt utan anledning! På dagen efter skolan när jag och älsklingen satt vi datan, eller ja han satt vid datan och fixade med lite bilder, t.ex. beställde han hem lite bilder ifrån Fuji. Men då var det precis som om luften gick ur mig, all energi försvann och jag bara satt och tittade rakt in i dataskärmen, helt utan anledning. Jag var så trött, skulle kunnat somna på sekunden. Men ja, sedan efter jag suttit sådär helt lelös typ i kanske 1-1,5 timme eller något så fick jag helt plötsligt tillbaka min energi och jag orkade röra på mig. Alltså det är fruktansvärt obehagligt att bara tappa all ork på 1sekund bara!

Men iallafall igårkväll efter att jag och pojkvännen haft en helt underbar mys kväll med film, godis, chips och dipp så bröt jag ihop totalt på kvällen! Så fruktansvärt trött och helt utan energi samtidigt som alltid kom över mig, alla tankar, all saknad, all rädsla, all stress. Det blev bara föör mycket igår kväll! Mycket stress inför sista i skolan nu, allt om jag ska plugga vidare, vad allting handlar om, kostnader och allt därom! Har ju hittat en utbildning, bara att den ligger 7timmar bilväg härifrån, och det är ju lixom 2-4 sammankomster per termin(ska läsa på distans) jag som så gärna ville gå det, kanske inte alls tänker det nu!

Sedan rädsla för framtiden, varje år sedan 2006 har det alltid hänt något var år som fått mig att falla på arslet efter att ha arbetat mig upp mot ljuset för att finna lycka. 2006 förlorade jag min absolut bästa vän Chip! Visst han var en hund, men han var min bästa vän, han fanns alltid där. 2007 förlorade jag min andra bästa vän Skummis, också en hund. Åhh, skumpen! Saknar honom så förbannat! Sedan 2008 hände en fruktansvärd sak inom familjen.. Kommer inte gå in mer på det nu, kanske senare. 2009 blev min chinchilla Sigrid sjuk, hennes nerver slutade funka elle hur man ska säga, hon kunde inte röra sig.... 2010 blev Virus svårt sjuk och vi for fram och tillbaka till veterinären och sedan 2011 så gjorde vi slut på hans lidande då han hade svårigheter med att andas efter att vi tagit nya kennelhosta vaccinet på alla hundar. Även i december 2011 fick vi ta bort en annan hund.. Och så nu 2012 så blir det väl antagligen att ta bort ytterliggare en hund. Jag orkar inte!

Och nu tänker jag hela tiden, vad händer nästa år? Vem förlorar jag då?! Jag är livrädd, verkligen livrädd. Det finns även mer saker jag är livrädd för vad som kommer hända, kommer historian upprepa sig igen eller? Jag är livrädd inombords trots att jag utåt ler och verkar hur glad som helst så är jag igentligen livrädd. Rädd för allt som kan hända.. Detta är nog mycket av det som ligger till grund för mitt mående. Visst det låter inte som så mycket. Men när detta har pågått i 6år, det är mycket oro som bildas och när man aldrig pratar om det, för man kan inte. Eller iallafall inte jag. Det blir bara för mycket ibland, för mycket så man orkar inte..

Mitt mående har även försämrats nått grovt sedan jag började på gymnasiet. Men mer om det i ett annat inlägg, detta har nog blivit tillräkligt långt tror jag. Usch, iblnd orkar man verkligen inte. Det är verkligen en hemsk känsla att ena stunden vara glad och lycklig, sjunga och le för att sedan gå som rakt in i en vägg och bara stirra rakt in i väggen utan anledning, man lixom tappar all energi, man vet ingenting, det går verkligen inte att förklara, endast dom som upplevt det vet hur det känns....

To bad!

Dåligt med bloggning idag! I torsdags efter praktiken så åkte mamma och jag nästan direkt upp till Vimmerby för att ha intro träff om valpkursen! Pratade lite om vad vi skulle göra, bestämde vilka datum det skulle vara, plus att vi fick våran cirkus konst utdelad! ;) Ni kan nog inte gissa vilken vi fick?! :o 'Trampa på ett lock eller musmatta', hur nu det ska gå till?! Men men, det får väl gå ändå! Tips? Men men, en blandning på valpar var det! Vi var 6st i valpkursen. En Rottviler/schäfer, en Eurasier, en dansk svensk gårdshund, en king charles spaniel och spansk vattenhund. Och så våran lilla valp med då såklart som är en affenpinscher! ;)

I fredags var det skola, efter skolan var jag med pojken och vi hade mys! Och idag har jag jobbat mellan 11.30 och 14.30, 3 timmer som kändes som 1 timme typ! :o Men men, nu sitter jag här och har världens jävla ångest! :( Skit också! Tyckte jag mådde tillräkligt skit igår kväll ....