Sick!

Kolla denna länk, gick inte klistra in rätt film!
KLICKA
 
 
Är det såhär ni vill förstöra dagens hundraser? I mina ögon är det sjukt att folk avlar på så feeel saker!
HÄR, kan ni läsa ett inlägg jag skrev om några av dagens hundraser.
Hur ser ni på detta? Tycker ni det är rätt eller fel?

Long time!

Hej, nu är jag här igen en kort stund! Vi är hemma hos pojkvännens föräldrar så jag passar på att låna datan medans han hjälper en granne! Men men, vi har fortfarande inte fått något internet, eller tv, just nu har vi bara gratis kanalerna som 1,2,,4,6 och dom. Men jag har iallafall gott och kärat ner mig i ett progran op 6an. Vampire diaries, grymt bra! Måste bara seadn fixa så jag kan se serien ifrån början! Men men, internet och resten av kanalerna kommer väl säkert inte komma förens nästa månad, så bara hålla ut!!! Usch, men men har iallafall saker att göra i lägenheten. Igår kom min sambos föräldrar med en tvättmaskin eftersom den som var i lägenheten inte funkade. Så det fick han i förtidig födelsedags present och inflyttningpresent! SÅ nu kan vi tvätta igen!
Har även börjat komma igång att motionera, har varit så depp en längre tid och inte velat tagit tag i något, men nu när jag kommit igång att motionera så försvinner känslorna, måste bara hålla i det här nu! Visst motion löser inte problemen, men dom släpper för ett tag.
 
Dessa dagar har jag även mer och mer tänkt på min framtid, vad jag vill bli när jag blir ''stor'', är ju på ett sett redan stor, men nu förstår mig. Jag har ju hittat kurser jag vill läsa helt, klart, och nu även har jag börjat tänka på yrken, hittat ett som kanske passar mig, hehe men ja, vi får se vart framtiden leder. Kommer dock hålla detta för mig själv, säger när jag bestämt mig sedan!
Men men, får väl ta tag i livet nu, kolla runt lite mera på utbildningar och se vad det blir, så länge får ni ha det så bra tills vi fått internet, då ska jag uppdatera er mera än vad det blivit nu!

Inget internet

Hej, var ett tag sen. Anledningen till det är att vi längre inte har något internet längre, det tillfälliga koden vi fick har gått ut och vi har inte fått det nya ännu, lite krångel med adressändring. Just nu skriver jag ifrån pojkvännens iPhone men tills vi får internet får ni ha det toppen :)

Hatar bindningstider!

Börjar tröttna så sjukt på min mobil nu! Fruktansvärt seg, minnet tar slut nästan direkt, går inte spela spel då det går trögt. Ja usch! Så jag är nu fruktansvärt sugen på en ny mobil så det smäller om det, bara det att min bindningstid inte går ut förens typ mars nästa år?! Kuuuul, sen nu när man måste ha pengar till mat och sånt. Gud luck med ny mobil?!

We are the future!

Jag blev så förbannad förra måndagen när jag var på arbetsförmedlingen för att lära sig skriva sitt CV. Efter dom visat och pratat då så fick man chansen att prata med dom en och en och fråga saker då. Jag bestämde mig för att fråga hur jag skulle framföra detta med att jag tänke plugga vidare nästa höst eller om jag ens skulle nämna det för arbetsgivaren? Jag fick ett rakt och kort ''Nej'', det skulle jag absolut inte göra! För det minskade bara mina chanser till att få jobb just för att arbetsgivare inte vill anställa någon som ska plugga vidare eller hur det nu va hon sa.
 
Men jag tänker såhär:
Visst hon har väl rätt i det hon säger. Men samtidigt tänker jag såhär. Tänk om man nu skulle få jobb, jobba kanske 6månader och sedan få veta att man kommit in på en skola som man längtat efter. Hur reagerar arbetsgivaren om man helt plötsligt kommer och säger att man ska plugga till hösten? Nu tänker jag i mitt fall. Jag har ju inte sökt något men kommer göra det till hösten. Jag kommer plugga på distans 50% för jag vill kunna jobba samtidigt. Jag har bara sökt jobb på ca 50-75% just för att jag har tankar till att plugga vidare, samt jag inte vet om jag psykiskt kommer klara mera för tillfället. Kan orka mer om jag får rätt hjälp, men nu känns det inte så.
Men åter till arbetsgivarna. Om jag vore en arbetsgivare och anställer en person i tron om att dom ska stanna kvar på företaget ett bra tag och sedan helt plötsligt får reda på att dom ska plugga vidare, till något som inte hör till arbetet? Jag själv skulle bli ganska sur och tvär. Själv skulle jag isåfall vilja att det framgick kanske när man träffas öga mot öga och därefter anställer personen på halvtid och ger den anställda ett stöd till att kämpa för att komma in, samt även erbjuda deltid under den tiden personen pluggar.
 
Visst nu kan jag inget om chefs jobb och sånt, men ändå. Detta är bara utifrån mina tankar? Jag kanske tänker helt galet men ändå, jag tycker att någonstans borde ändå arbetsgivaren få vetskap om detta, och inte då när man helt plötsligt kommit in på skolan. Visst, man har rätt till ledighet eller vad det var hon sa, men chansen kan väl ändå vara stor att man får sparken och på så sätt inte har någon inkomst alls under den tiden man pluggar? Tänker jag fel nu? Hur ser ni på detta?
 
En sak till dom tog upp, var att om man hade facebook och en blogg som man kanske ville framhäva skulle man tänka på vad man skrev och visade för bilder. Att man t.ex inte skulle ha för starka åsikter och saker och ting och vad det nu mer var? Men även här, hallå? Är det inte meningen att man ska visa arbetsgivaren vem man är? Visst det kanske inte är världens smartaste att lägga upp massa bilder på när man är stupfull, bilder när man solar toppless eller vidare. Självklart, där går ju en gräns. Men man måste ju faktiskt få visa samhället  vad man tycker och tänker. Jag är en sån person som har åsikter om saker och ting, vilker jag vill visa. Jag tänker inte fastna inom samhällets normer om hur man ska vara. Jag vill visa vem jag är, accepterar dom inte det, visst då är det inte mitt fel.
 
Jag själv har valt att visa min blogg, därav jag kan mera på ett korrekt sett visa vem jag är. Att jag har mina dåliga dagar, att jag kämpar på trots motgångar, visa att jag är den personen jag är och jag är mig själv. Jag tycker bara det är starkare att visa samhället vem man är iställer för att gömma sig bakom en fasad som man inte trivs som. Jag har varit där, man mår bara sämre. Accepterar nu inte arbetsgivarna att jag är mig själv och att jag inte tänker ta order ifrån andra hur jag ska vara, klä mig eller sminka mig.(Nu menar jag samhällets normer, att man ska sminka sig, klä sig och uppföra sig som alla andra. Inom jobbet är detta en helt annan sak!)  Jag tänker vara mig själv, vare sig samhället idiotförklarar mig eller älskar mig. Ingen är perfekt, vi har alla våra brister, vissa är bra och andra mindre bra, men det är detta som gör en mänsklig!
 
Ps: För att återkommer till detta med att plugga vidare och om det skulle stå i ett CV eller inte så sa ju hon jag pratade med att det absolut inte skulle framgå, medans när jag skrev in mig så skrev dom till att jag skulle plugga vidare hösten 2013, och detta ser arbetsgivarna? Här pratar vi dubbla budskap! Något jag HATAR!
 
Bild: we<3it

I've hit the bottom, again..

Nu i några dagar har verkligen mitt humör hamnat på botten igen. Känt mig helt värdelös och som om jag inte kunnat göra något rätt. Varit nära tårarna nästan var kväll av ren utmattning, trots att jag knappt gjort något på dagarna. Jag är verkligen sjukt trött på att må såhär och måste verkligen söka hjälp nu. Jag förstår verkligen inte hur jag orkade med skolan, praktiken och sedan jobb extra på helgerna förra hösten och nu i våras?
 
Men, som sagt, måste verkligen söka hjälp nu, för om jag ska orka att förhoppningsvis börja jobba samt även plugga och jobba nästa höst? Om jag nu kommer in. Visst pluggandet är på distans 50% varav jag även söker jobb på 50% men ändå. Jag orkar inte hela tiden gå och må såhär, det tar mer på krafterna en man tror, jag lovar dig. Visst, nu kanske det även varit mycket med flytten och man har fått lite mera krav på sig, som städa, laga mat, diska, tvätta kläder m.m. Detta var absolut något jag ville, men det blev nog kanske lite för mycket. Jag hade nog inte ställt in mig på att flytta trots att jag vetat om det i ca 1månad innan vi flyttade. Men tolka mig rätt nu! Att flytta var Mitt val, och jag har inte ångrat en sekund att jag flyttade ihop med pojkvännen, det är underbart! Men alla känner nog såhär i början. Men sen med tanke på mitt förflutna så har nog inte flytten så stor del till mitt psykiska mående att göra. Bara att det nu förstärkts lite till vad det varit innan.
 
Sen även nu när man söker jobb, och för tillfället inte har någon inkomst längre så blir det ju självklart att man oroar sig lite extra. Har en så länge bara sökt ett jobb, ett som skulle passa mig. Resten av jobben var typ telefon försäljare, och nej, jag hatar att prata i telefon med folk. Är hellre ute i en butik så att säga. Jag har än så länge inga förväntningar till att jag ska få jobbet, för hur många får det första jobbet dom söker? Men det är bara att vänta och se.
 
Snart börjar även ridningen v36, och jag längtar att få komma till stallet och komma upp på hästryggen. ''När man sitter på hästryggen lämnar man problemen på marken'' det är så sant. För på hästryggen är jag fri, inga problem som kan nå mig, inga tankar som förstör mig, jag kan bara vara fri.
 
Nae nu får det vara slut på depp inlägg. Ska försöka skriva ihop ett inlägg som jag tänkt på nu ett tag. Om hur vi ungdomar måste ändra oss efter andra..... Hrm. Wish me luck!

Måndag 13 augusti

Började dagen med en morgon promenad, kändes riktigt härligt, att gå för sig själv med musik i öronen och tänka för sig själv, på livet, ja på allt. Kände mig även lite piggare efteråt. Efter promenaden blev det en dusch och lite frukost samtidigt som jag läste lite blogginlägg innan jag gick in på arbetsförmedlingens platsbank, samt även innan jag började skriva mitt CV, känns lite surt att vara arbetslös nu?! Men men, förhoppningsvis får jag lite extra timmar på H&M, dom har ju sagt det iallafall så det känns skönt! Måste även skicka iväg någon ansökan om jobb nu, såg att ett job var sista anmälning imorron, så måste skicka det senast idag?! Mitt CV är skrivet och klart men vara mitt personliga brev kvar. Känns lite sådär små lustigt att skriva faktiskt? Aldrig förr behövt tänka på detta med jobb, pengar och allt. Men nu är allting så verkligt, tog studenten för 2 månader sen, flyttade hemifrån för 1 vecka sedan? Hej vuxen livet! Men men, mer en detta har jag iallafall satt på en tvätt, hoppas det går bra! Fick hjälp av mamma i telefonen som berättade hur jag skulle göra så vi får se! Tänkte även sätta igån diskmaskinen men det är helt knäpp och vill bara starta när den vill? Blir tokig på den rent ut sagt.. -.-
 
Senare idag blir det att laga mat åt pojken som kommer hem vid 4ungefär och sedan ska vi till Posten för att hämta mitt körkort, tappade ju plånboken med körkort, bankkort och allt så. 150kr i sjön på ett nytt körkort, men det behövs ju! Sedan ska vi även åka förbi Jami Hundsport och köpa mat på Pumba, hans mat var tydligen slut så jag skulle köpa det och ta med hem imorron när mamma o jag ska till Läckeby med Mischa. Jag ska följa med eftersom hon inte vill köra på morgonen, det är ju ändå 1,5h körning så.
Sedan blir det väl ytterliggare lite småfix i lägenheten och sedan hoppa i sängen och sova igen! :) Kram på er!
 
Redo för promenad!
Skriva CV och kolla repris från OS

This is what i'm made of

Hej nu är jag här igen. Nu har vi börjat få lite ordning i lägenheten , lite små fix här och där kvar bara, t.ex ska pojkvännen fixa ordning på sladdarna till tv:n och sourround systemet sen är det bara lite små fix innan det är helt klart! :) Ska bli så skönt när allting är iordning sedan och könna att nu är det ett Hem! I helgen har det varit väldigt lugn, i lördags städade vi lägenheten innan farmor, farfar, mor o far kom hit för att fira mig! Åh ja, bakade även en tårta tills dess med, blev en fransk marrängkladdkaka. Dock var den inne lite för länge så det blev ingen kladdkaka, men annars var den riktigt god faktiskt! :)
 
Efter att dom åkt, dom åkte runt 7 på kvällen tror jag, plockade vi in i diskmaskinen innan vi åkte iväg till Biltema för bilträff! Var väl ca 300-400 bilar som samlades och lekte och visade upp sig. Runt halv 10 tiden på kvällen åkte alla bilarna, inkl jag och pojkvännen då med ner till Lucerna som det heter där det blev ytterliggare lite lek, bränna gummi och gå fort om vi säger så? ;) Väldigt roligt att se på, men man fick passa sig för stenskott, uppe vid Biltema fick jag väl en sten i huvudet och ett på benet, kändes faktiskt ska jag säga! När vi varit där ett tag åkte vi sedan ut till Gunnebo för fortsatt lek, där blev det även lite racing på en raksträcka. Ja det är olagligt, men jag kan ju inte bestämma vad andra gör och inte göra? Var iallafall väldigt häftigt att kolla på! En BMW Diesel, automat utklassade all konkurrans, samt även en Audi som gjorde likadant, samt gasres vidstart!
 
Vi var kvar där till ungefär tolv på kvällen eller nått, innan polisen kom, bakvägen?! Civilpolisen om vi säger så, dom hoppade ur bilen för att sedan hoppa in i bilen igen då dom hörde att någon lekte nere på plan. Så alla vi som stod och kollade sprang typ genom ett litet buskage för att hinna se vad dom gjorde, där fastnade jag i en nedrans taggbuske som rev upp mitt stackars ben lite, men men. Väl så vi kunde se polisen och bilen så åkte polisen nästan direkt igen? Varför vet vi inte, men nu i efterhand när vi sett en video så åkte en av bilarna ganska kvickt därifrån när polisen kom, den andra bilen som sprängt däcken kom ju lixom ingen stans! x)
Vi kom väl sedan i säng rutn 1 på kvällen och då var man trött ska jag säga!
''- När patrullen kom dit var det 50-60 bilar som brände gummi och gasade på. Men när vi började skriva böter skingrades dem, säger Christer Karlsson, länsvakthavande polisbefäl.'' Utdrag från Vt.se dagen efter!
 
Älsklingens audi! <3

Hej där!!

Hejsan, var ett tag sen? :)
Nu har jag och pojkvännen iallafall flyttat in i lägenheten, vi sov första gången här i söndags, så ni kan ju tänka er hur det ser ut, lite kaos, saker överallt, men nu är det lite bättre iallafall, börjar få ordning på saker och ting och även tv och internet har vi fått! Dock har vi bara gratis kanalerna ännu, 1,2,4,6, barnkanalen typ. Men inom en vecka skulle vi få boxen med andra kanaler och även internet, just nu har vi bara en tillfällig kod vi är inne på.  Så nu ska jag försöka komma in i bloggandet igen! Ska fixa bilder på lägenheten, dock har jag fortfarande ingen USB kabel till systemis så, mobilbilder få det väl bli då. Ska fixa det när allt är klart sedan. :)
 
Såhär såg det ut i söndagskväll!

19!!!

Ja, idag blir lilla jag hela 19 år!!

Flytt Flytt Flytt!

Inte blivit super mycket bloggning dom senaste dagarna nu, det beror på att igår efter jobbet så var vi i lägenheten och flyttade in massa grejer samt kom hem hit(till mamma o pappa) och kollade på lite film! Samt idag kommer det heller inte bli mycket bloggning, ska flytta resten av grejerna in till lägenheten, pojkvännen tog mina kläder i hans bil och så tar mamma, pappa o jag in råttburen samt resten av små grejerna, även pappas nya städmaskin ska in också så ska vi städa ur sängen och soffan innan vi flyttar in ordentligt, som förhoppningsvis blir ikväll, att vi sover där alltså! :) Har ju ingen data eller internet så kommer bli väldigt dåligt med bloggning, kanske lyckas skriva något genom mobilen, annars får ni klara er tills allt är klart! :)
 
Kram på er! <3

Ge miiiig!

Finns det något absolut bättre plagg än ziperallen? Nae jag tror inte det! Äger 3st, varav 1 är kortärmad/kortbyxor.
Men snacka om att jag vill HA DESSA!!!!!!!!!!!!
Båda 2 är ifrån Ziperalls hemsida, samt bilderna

Skillnad!

En sak som jag tänker på är skillnaden i fälttävlans ryttarnas banhoppning och dom som tävlar hoppning på häg nivå, förstod ni mig nu? Men jag har kommit underfund med att det är är ganska stor skillnad på ryttarna & hästarna. Självklart är dom ju tränade på olika sätt, se mig inte som helt dum i huvudet nu och att jag inte kan något? Men tycker det är en sån kul skillnad.
 
Men tänk nästa gång ni ser fälttävlans ryttare hoppa deras banhoppning så ser ner en väldig skillnad på rytarnas hållning/ställning. Dom står ofta upp i sadeln hela tiden, som dom gör på terrängen, vilket jag tycker det ser ut lite som dom kommer i obalans med hästen och blir lite efter i sprången ibland? Det andra jag ser är att vissa ryttare står ganska mycket på tårna, och inte har balansen i hälen och trycker inte ner den, vilket gör att dom blir ganska stumma i benen. Det är helt klart inte alla, men vissa tycker jag dom har tendens till detta.
 
För om ni nu tänker på dom stom tävlar hoppning på hög nivå. Ryttarna där är mera nära sadeln, mer kontakt med hästen och flyter på på ett lättare sätt, samt att dom kommer mer ''rätt'' med hästen. Dessa hoppryttare är heller inte så stumma i benen, utan har balansen i hälen och trycker ner den.
 
Men inte mer än skillnad på ryttarna så tycker jag det är skillnad på hästarna. Jag tycker fälttävlans hästarna hoppar bättre på dom längre hindren, då speciellt på trippelbarren. Men det är nog mycket det att fälttävlans ryttarna faktiskt oftast hoppar lite längre hinder, och inte så många korta som räcken är faktiskt.
 
Enligt min mening kan jag tycka det är lite tråkigare att se på fälttävlans ryttarnas banhoppning, då jag tycker det inte ser lika lätt och fint ut som det gö när dom som tävlar hoppning på hög nivå gör. Men självklart finns det många fälttävlans ryttare som har en riktigt fin hållning med, samt verkligen har en fin kontakt med hästen. Jag trycker absolut inte ner på fälttävlans ryttare och deras hästar? Absolut inte! Jag tycker dom är grymma och hästarna är absolut grymma dom med, som klarar av etta svåra prov dom egentligen utsätts för. Men det syns att dom inte tävlar hoppning, alltså bara det.
 
Men jag tycker banhoppningen är roligare att kolla på när det är dom som tävlar hoppning på hög nivå. lite mer spännande på nått sätt? Jag vet inte, men absolut inget fel på fälttävlans ryttarna, absolut inte. Men jag skrev detta bara för att skriva om skillnaden jag kan se hos dessa ryttare. Är det något du också tänkt på? :)
 
Super grymma Sara Algotsson och fina Wega som tog sveriges första OS-medalj! ♥
Bilder: Google

Torsdag 2/8-12

Dagen började med att jag vaknade runt kvart i 9, och passade på att ligga och slöa lite i sängen innan jag gick upp åt frukost och fixade mig inför jobbet som jag började vi 12.00. Under tiden innan jag åkte till jobbet så kollade jag på 2 Criminal Minds avsnitt såklart! Är redan innan på säsong 4! Och dom är gryyyyymma! Men visst, har ju sett dom flesta innan men jag kan inte få nog av det! Men men, sedan runt kvart över 11 åkte jag in till jobbet, men fy f***n vad jag hatar gratis parkeringen där jag står när jag jobbar! Jag tror dom var fulla när dom gjorde den parkeringen? För det första är rutorna super små, dom är väl gjorde efter en liten golf? För är man kommer med en stor Volvo V70 så får man knappt plats! Plus att parkeringarna är snea? Första markeringen kan vara rak, medans dom markeringarna som är vid framhjulen är typ snea?! Jadu, jag fick som jag gjort nästan var gång jag jobbat och börjat denna tiden lirka mig in på en parkering. Köra fram, backa, Köra fram, backa har det mestadels bestått av? Grrr! Men lite skönt att jag snart kommer flytta in till stan och slipper den förbannade parkeringen....
 
Jobbade iallafall mellan 12.00-18.00 idag och efter jobbet åkte jag till pojkvännen och min lägenhet för att fixa lite, men först och främst åkte jag och hämtade pengar(Fick mitt bankkort idag efter jag åkt) för att sedan åka och köpa 2små penslar. Min pojkvän, hans mamma och plastpappa började med att tapetsera väggen i vardagsrummet medans jag maskerade dom sista listerna med maskeringstejp innan min bror, hans flickvän och deras hund Neo kom och hälsade på en snabbis och kollade på lägenheten! Dom tyckte den var jätte fin än då länge, kommer ju bli bättre när det är klart! :)
 
Men efter detta så började jag och svärmor(Uhj, det där kändes läskigt att säga? :o Vad riktigt det blev helt plötsligt?) att måla i sovrummet, jag tog pilljobbet vid väggen mot fondväggen samt vid listerna medans svärmor tog rollern och rollade dom stora ytorna. Om ni undrar så var färgen innan svart och nu är den betonggrå typ. Men en varm betonggrå, riktigt fint! Kommer självklart visa bilder sedan när vi köpt en data samt om jag kanske hittar min USB sladd till kameran, annars får jag köpa en eller kanske ett mindre minneskort som kanske kan få plats i datan vi kommer köpa någon gång. Men det är sånt som märks sedan! Hur som helst tror jag det kommer bli skit snyggt! Det ska målas minst 1gång till, kanske 2 men får se, så förhoppningsvis kommer vi nog kunna flytta in resten av grejerna på söndag! Vilken känsla! Fatta! Eget helt eget!
 
Men men, nu är jag fruktansvärt trött och imorron är det jobb mellan 13.00-18.00 som gäller och sedan till lägenheten igen, lördag jobb med mellan 11.00-15.00 tror jag, annars började jag vid 12, kommer inte riktigt ihåg? För er som undrar jobbar jag på H&M i Västervik. Underbar arbetsplats och underbara arbetskamrate! ♥ Men men, kram och god natt på er!
 
Bild: We♥it

Why?

Som ni kan läsa i mitt tidigare inlägg så har jag ju hittat nått jag tror är absolut perfekt för mig att kunna läsa vidare till. Jag tänkte berätta lite om varför jag tror att det är just detta som intresserar mig. Vad det är som får mig att vilja läsa vidare till detta och varför det är något jag brinner för?!
 
Psykologin-
Varför jag är så intresserad av psykologin är nog därför att en som står väldigt nära mig har psykiska problem, inte psykiska problem som ni nu antagligen tänker på direkt. Men alltså depression och såna saker menar jag nu med psykiska problem. Jag tänker inte säga vem detta är, men ni som känner mig väl vet nog vem det är. Men inte nog med detta så har även jag lite psykiska problem, då jag tror att jag lider/lidit av en depression. Samt även att jag nog av en ärftlig sårbarhet, detta menas med att det då är lättare för mig att kunna falla in i en depression.
- Detta är nog svaret till varför jag känner att jag vill lära mig mer om psykologin, lära mig mer om alla psykiska problem som finns, då även kunna få en större förståelse till varför folk beter sig på vissa sätt. Jag vill då alltså kunna sluta döma folk, jag vill kunna sätta mig in hos dom, och veta problemet.
 
Hemliga kursen om brott-
Varför den andra kursen tilltalar mig är nog för att jag alltid älskat att kolla på kriminalserier så som då Criminal Minds, där dom ''går in i'' den skyldiga och förstår varför, samt kunna stoppa personen. Sen finns det en till anledning, ännu en som står mig nära har varit utsatt för ett brott, hemskt brott, även här ni som känner mig vet vad jag pratar om. Men nu vill jag kunna bekämpa dessa människor, vill förstå till varför folk utvecklar detta till något som dom spelar ut över andra. Vad samhället kan göra för att bekämpa brott.
- Det är nog därför jag valt att nog plugga vidare till detta, för detta intreserar mig och jag vill kunna förändra livet för människor, vill kunna förstå folk.
 
Bild: We♥it

What will I do

Ja, som vissa av er redan vet är jag fullkomligt förälskad i serien Criminal Minds!! För det första tycker jag det är en bra serie, samt att skådespelarna är grymma och jag är väldigt intresserad av brott och sånt, samt människan beteende. Vilket detta är något dom arbetar mycket med. Därav jag först var inriktad på Beteendevetenskap, men efter mer jag kollade runt, samt kollade på skolor så insåg jag att det faktiskt inte var det som dom är ''utbildade'' till i serien. Visst dom är beteendevetare, men det är inte vad som har ''läst'' för att bli det. Beteendevetare är mera folket i samhället, och inte inriktade på någon speciell grej.
 
Bild: Google
 
Medans det jag nu har hittat, efter jag kollat runt mera, passar mera in på vad det är dom jobbar med i serien. Visst nu låter det lite att jag mer eller mindre vill jobba i tv-serien. Det skulle inte vara fel! Men jag vill ha det som ett jobb, kunna jobba med att förstå brottslingar samt kunna lösa mord, förhindra det och ja förstå mera vad som fomar brottslingar. Jag har länge haft lite ''förkärlek'' till brott och tycker det är intressant. Det där lät lite konstigt? Men det är svårt att beskriva. Men iallafall jag vill kunna jobba med detta, kunna jobba med människor och förstå vart det kommer ifrån, vad det är som formar dessa ''behov'' och vad det är som kan få ''sprinten att dras ut''. Alltså vad det är som får dom att begå dessa brott.
 
Någon som vågar gissa på vad det är för kurser jag är inriktade på?
 
(-Printscreen på ena kursen
(-Printscreen på andra kursen
 
Jag kommer i samband när jag läser denna kurs även läsa Psykologi, då detta går mycket hand i hand samt Psykologin tilltalar mig. Just det här att kunna förstå människor mer och vad som formar oss till dom vi är idag.
Alla dessa kurser jag kollat på är på samma skola, alla nätbaserade, alla på halvtid samt att dom även är på grundnivå, vilket är självklart! Men sedan finns det grundnivå II samt även avancerad nivå.
 
Just nu känner jag bara att jag vill att det ska bli vår 2013 så jag kan söka dessa kurser, har även kollat upp om studielån och det så det verkar som No Problemo på den sidan. Åhh gud, hoppas verkligen året går fort nu och att man har chans att kunna komma in. Om man nu inte ändrar sig? Men som det ser ut så kommer jag inte ändra mig. Men detta verkar perfekt för mig!

Best Ever!

Dagens helt klart bästa!!

Sömnproblem

Usch vilka fruktansvärda sömnproblem jag haft dessa senaste nätterna. Men det kan nog mycket bero på att det snart är dags att flytta hemifrån! Idag, alldeles strax skriver pojkvännen på papprena till lägenheten och får nycklarna och sedan ungefär runt 5 någon gång, efter han slutat jobbet och jag har ätit så åker jag in till stan och då är det dags att börja fixa ordning i lägenheten! Riva ner tapeter, spakla, måla och tapetsera. Så nu är det bara hoppas att det går fort fort så vi kan flytta in på riktigt snart! :D
 
Fast visst, det är läskigt, jag är livrädd, ärligt talat! Det kommer bli så annolunda, läskigt och lite obehagligt, men jag är vuxen nu, bara att växa upp och inse det nu! Kommer ju inte bo själv så klart, kommer ju bo med pojkvännen. Men att inte ha mor o far och hundarna runt om en hela dagarna kommer kännas annorlunda, riktigt annorlunda. Kommer mest av allt kännas konstigt att lämna min hund, han förstår ju inte, han är ju inte människa?! Samtidigt känns det inte rätt att ta med honom när han är van att vara med flera hundar och att det alltid är någon hemma, jag kommer ju jobba lite med förhoppningsvis så. Ja.....
 
Men som sagt, läskigt men samtidigt riktigt härlig känsla faktiskt. Men men, nu ska jag plocka lite i det sista och sedan ikväll är det dags att börja fixa i lägenheten, våran lägenhet! Härlig, läskig känsla att skriva det faktiskt! :o
 
Finaste Arrak o jag <3