Det närmar sig

 
Tänk att något så oplanerat kan kännas så ruskigt underbart! En skräckblandad längtan till lilla skrutten kommer! Tänk att snart är han här, i mina armar och jag får hålla om den lille busen som just nu bökar runt och har hicka inuti min mage. Sån underbart mysig känsla men jag längtar faktiskt tills han kommer, börjar känna mig mer och mer otymplig nu på sistone, och sammandragningarna blir bara jobbigare och jobbigare! Men imorgon går jag in i vecka 38(37+0) så då är det inte långt kvar. :D
 
Var hos barnmorskan i tisdags och mätte magen samt att jag gjorde ett extra ultraljud. Men vi tar det ifrån början.
När jag var hos barnmorskan senast, förra veckan så att säga, så var min mage jääätte stor. Ni som har varit och är gravida vet att dom brukar måtta in magmåttet på en sorts kurva med tre olika sträck. Krysset hon ritade in hamnade nästan uppe vid det översta sträcket, vilket kunde tyda på att jag skulle ha en jäätte stor bebis inne i magen om man jämför med veckan jag är i. Men så var inte fallet här. För när hon kände på magen så kunde hon konstatera att han låg väldigt rakt upp mot bröstkorgen, alltså inte så mycket ut på sidorna, därav det stora magmåttet. Detta förklarade varför jag alltid varit tvungen att sitta så rak i ryggen för att inte få ont i bröstkorgen. Buse där inne. Men för att vara säkra på att han inte var så stor som magmåttet visade så bokade hon in ett extra ultraljud för att se hur stor han är samt att kolla om det är mycket fostervatten eller inte.
I tisdags var jag som sagt hos barnmorskan igen för att mäta magen och denna gång var måttet på magen betydligt mindre än förra gången vilket resulterade i en jätte fin kurva på magmåttet. (Kolla bilden, slarvigt gjort men ni får ett hum om hur det såg ut.)
Hon kunde även konstatera att han låg mera utspritt nu denna och alltså inte så rakt som förra gången därav det mindre magmåttet denna gång. Dock kunde hon inte riktigt lista ut hur han låg då det var hårt både neråt bäckenet och hårt uppe vid bröstkorgen. Men eftersom han låg ner med huvudet neråt förra gången så trodde hon att huvudet låg neråt men ville ändå kolla för säkerhetsskull med ultraljudet när det ändå var inbokat. Så direkt efter jag träffat barnmorskan så var det dags för ultraljudet för att kolla mängden av fostervatten, hur han låg samt kolla tillväxten.

Hon som gjorde ultraljudet kunde konstatera att huvudet låg neråt precis som det ska vilket är skönt, vilket även känns då det strålar neråt bäckenet vilket det kan göra när dom fixerat sig. Mängden fostervatten var även normalt vilket var skönt. Efteråt när hon räknade ut alla måtten så kunde vi konstatera att han låg på samma linje som förra ultraljudet. Alltså mitt emellan mitten sträcket och övre sträcket, alltså lite större än normalt för den veckan jag är i men inget farligt eller som tyder på att han är ''för'' stor.
Men eftersom jag är osäker på när jag hade sista mensen, så kan det vara så att den veckan jag är i kanske inte är rätt vecka. Att jag kanske gått en vecka mer, men inget vi vet. Så dom vill hålla extra koll nu på slutet och om jag går över tiden vill dom inte låta det gå över för länge. Men det är sånt vi märker sedan när han bestämmer sig för att komma ut. Förhoppningsvis stannar han inne tills efter nästa helg då vi börjar flytta nästa vecka och möblerna skulle vi ta helgen där, så förhoppningsvis att vi hinner bo in oss lite i huset innan skrutten kommer.
 
 
 

Kärlek

V.37(36+0) <3 

Bild tagen i fredags, är nu i 36+2 <3 

Bipolär sjukdom

Bipolär sjukdom kallas ibland även manodepressiv sjukdom och innebär att man i perioder är antingen manisk eller deprimerad. När man är manisk kan man förlora omdömet och bete sig på ett sätt som skapar problem när det gäller till exempel relationer, arbete och ekonomi. När man är deprimerad kan allt kännas svårt och man kan förlora livsglädjen. Mellan perioderna av sjukdom brukar man må bra och kan ofta leva som vanligt.

Det är vanligt att man blir sjuk för första gången i tonåren. Risken att insjukna är större om man har en nära släkting som har sjukdomen.

Växlingar mellan mani och depression

När man har bipolär sjukdom får man återkommande perioder av omväxlande mani och depression. I en manisk period är det vanligt att man har en förhöjd sinnesstämning, är överaktiv och behöver mindre sömn. Vid depression är man ofta nedstämd, håglös och känner sig trött på livet. Mellan sjukdomsperioderna är man vanligtvis helt frisk.

Bipolär sjukdom är en av de tidigast beskrivna sjukdomarna. Redan 400 år före Kristus beskrev den grekiske filosofen Hippokrates tillståndet som melancholia och mania. Sjukdomen är vanlig, men fortfarande okänd för många.

Både arv och miljö har betydelse

Både arv och miljö är viktiga orsaker till att man får bipolär sjukdom. Arvet har större betydelse än vid många andra psykiska sjukdomar. Undersökningar av enäggstvillingar som växer upp i skilda miljöer visar att ärftligheten har avgörande betydelse för om man ska få sjukdomen.

Det är sannolikt flera gener inblandade vid utvecklingen av bipolär sjukdom. De påverkar tillverkningen och omsättningen av viktiga proteiner i hjärnans celler. En ökad känslighet i dessa system gör att man löper en förhöjd risk att insjukna i bipolär sjukdom vid yttre påfrestningar.

Stressande livshändelser kan utlösa sjukdomen

Ofta är det någon stressande livshändelse, framför allt i sjukdomens tidiga skede, som orsakar en ny sjukdomsepisod. Det gäller särskilt när man får depression, men också en mani kan utlösas av yttre påfrestningar. Med tiden tycks yttre påverkan få allt mindre betydelse och sjukdomsperioderna återkommer oftast spontant utan synbar orsak. Många andra omständigheter, som personlighet, långvarig stress, kroppsliga sjukdomar och omgivningens sätt att reagera kan påverka sjukdomen på lång sikt.

 

Manisk fas

Vanliga symtom i den maniska fasen är

  • förhöjd sinnesstämning
  • ökat självförtroende
  • överaktivitet
  • irritabilitet.

Ibland minskar också sömnbehovet. Andra symtom kan vara att man gör vidlyftiga ekonomiska och sexuella utsvävningar. Om man inte får behandling kan det leda till att man blir aggressiv, orolig och omdömeslös. Det kan ibland gå så långt att man måste gripas av polis och tvingas till psykiatrisk vård.

Depression

Vid depression brukar man ha de flesta av följande symtom:

  • nedstämdhet
  • håglöshet
  • glädjelöshet
  • koncentrationssvårigheter
  • dåligt självförtroende
  • sömnbesvär
  • ökad eller minskad matlust
  • känsla av hopplöshet
  • minskad sexuell lust.

Om depressionen djupnar kan man få självmordstankar. Det är viktigt att söka vård, eftersom symtomen kan förvärras om man inte får behandling.

Bipolär sjukdom typ 1

Denna typ av bipolär sjukdom innebär att man omväxlande får svåra manier och depressioner. Båda tillstånden är allvarliga och innebär ofta att man får svårt att klara sig själv. Särskilt vid mani brukar det vara nödvändigt att man får vård på sjukhus.

Om det första insjuknandet i bipolär sjukdom sker i unga år kan det vara svårt för en läkare att skilja symtomen från de man har vid andra allvarliga psykiska sjukdomar, till exempel depression eller schizofreni. Längre fram i livet är det lättare för läkaren att avgöra vilken sjukdom man har.

Bipolär sjukdom typ 2

Många som får återkommande depressioner har också perioder med lindrigare maniska symtom, så kallade hypomanier. Symtomen kan då vara att man får ökad energi, större kreativitet, skämtsamhet och ett allmänt glatt humör som kan vara svårt att uppfatta som ett sjukdomstillstånd.

Depressionerna har inte alltid samma symtom som en vanlig depressionssjukdom. Man kan till exempel ha ett ökat sömnbehov och sug efter sötsaker. Ofta fungerar inte vanlig behandling mot depressioner. I stället måste man få medicin som stabiliserar stämningen.

Ungefär en av tio med denna form av bipolär sjukdom utvecklar senare riktigt maniska sjukdomsperioder.

Viktigt att få behandling tidigt

Det är viktigt att man tidigt får behandling eftersom sjukdomen annars medför stora sociala och medicinska påfrestningar. Risken för självmordsförsök och självmord är särskilt stor vid depression. Vid maniska symtom kan man genom bristande omdöme och överaktivitet förstöra stora ekonomiska och sociala värden.

Man behöver flera olika behandlingar

Det är viktigt att man får skydd mot återfall i sjukdomen. Det kan vara

  • förebyggande medicinsk behandling
  • kunskap om tidiga tecken på återfall
  • stöd av familj och andra i omgivningen
  • bra förmåga att kommunicera och lösa problem
  • god kontakt med behandlare.

Det är mycket viktigt att den förebyggande medicinska behandlingen är individuellt anpassad och att den påbörjas så snart som möjligt efter att man har blivit sjuk. Sådan behandling får man på psykiatriska kliniker eller psykiatriska öppenvårdsmottagningar. På flera ställen finns också specialiserade psykiatriska mottagningar för personer med bipolär sjukdom och svårbehandlade depressioner.

 

Förebyggande medicinsk behandling

Den medicinska behandlingen går i första hand ut på att minska svängningarna i humöret och förebygga återfall. De vanligaste läkemedlen är så kallade stämningsstabiliserande mediciner som

  • litium, till exempel Lithionit
  • valproat, till exempel Absenor, Ergenyl och Orfiril
  • lamotrigin, till exempel Lamictal
  • karbamazepin, till exempel Tegretol.

Det finns undersökningar som tyder på att antipsykotiska läkemedel, så kallade neuroleptika, kan användas för att stabilisera stämningen. Exempel på dessa mediciner är Abilify, Risperdal, Seroquel, Zeldox och Zyprexa. Vanligtvis får man de här läkemedlen i kombination med litium eller valproat.

Ofta behövs flera olika mediciner för att få kontroll över humörsvängningarna. Det är nödvändigt att man regelbundet går på kontroll hos en psykiater eller psykiatrisjuksköterska.
Källa

 

Testa om du lider av bipolär sjukdom HÄR


Work.

Ikväll är det jobb som gäller! Eller ja, inventering i alla fall som jag lovat hjälpa till på. Hoppas jag orkar med det då jag oftast är helt slut på kvällarna trots att jag knappt gör något om dagarna mer än gör mat och pluggar typ. Men förhoppningsvis har jag fått en lätt uppgift och jag kommer ha en stol att sitta på då jag inte klarar av att stå en längre tid. Förhoppningsvis klarar jag av det.
Var även hos barnmorskan idag och allting såg bra ut så det är skönt! Hon konstaterade att lillen låg väldigt rakt upp, alltså inte så mycket utåt på sidorna. Hon frågade då om det var jobbigt för mig att sitta och det är det. Måste hela tiden sitta rakt, gärna lite bakåtlutad, annars måste jag halvligga eller ligga för att inte få ont vilket jag får om jag sitter.
Hon trodde i alla fall inte att jag hade en stor bebis som diagrammet tydde på då jag låg precis innan det övre sträcket. Låg jag över det övre sträcket nästa vecka då jag ska tillbaka så trodde hon det även kunde bero på mycket fostervatten. Så vi får se då helt enkelt. Förhoppningsvis ''sprider'' den lille ut sig lite åt sidorna med för början bli riktigt jobbigt att sitta och bättre lär det väl inte bli kan jag tänka mig. :P

Igår var det endast en månad kvar tills att det är beräknat att den lille kommer. (Beräknat 21 november) Så får se när lillen kommer om det blir innan, vilket jag inte tror, eller om det dröjer några dagar vilket det kan göra. (Normalt 2veckor)
V. 36(35+3) igår då bilden är tagen. <3
 

Sean Paul - Turn it up

Varit dålig uppdatering här senaste veckan pga jag har riktigt ont i ryggen samt sammandragningar så i princip inte orkat någonting förutom att pluggat denna vecka. Men tänkte i alla fall bjuda på en riktigt bra låt i alla fall så länge! :)
 
 

Läkare hela dagen..

Det känns iallafall lite så. 
Fick ju som sagt en akut tid till läkaren vid 13.15. Väl där pratade vi lite om vart och hur jag haft ont, samt om jag haft besvär med detta tidigare, innan graviditeten, och även om någon i min familj haft det. Sedan kände hon lite och tog blodtryck. Var öm över höger sida vid bröstkorgen/högt upp i magen eftersom jag inatt/imorse haft känningar. Fick även ta lite prover som även dom såg bra ut men fick en remiss till labb på sjukhuset för mera prover samt att en förlossningsläkare ville träffa mig. Fick även en tid till röntgen imorgon bitti för att göra ultraljud på gallan. 

Var på sjukhuset runt kvart över 2 och kom in till provtagningen runt halv 3. Detta tog inga tider så efter provtagningen var det direkt till förlossningen som gällde. Och innan jag hittade dit?! För hon på vårdcentralen sa att jag skulle till gyn akuten/mottagningen så lyckades till slut hitta dit men blev visad till förlossningen där jag fick träffa en förlossnings läkare som direkt satte mig på ett rum för att göra ett ctg. (Fosterövervakning, där dom mäter fostrets hjärtljud samt styrkan på värkarna) Samt att dom även här tog blodtryck som var bra. Låg väl ungefär 20min med ctg maskinen och allting såg bra ut så den lille mådde bra vilket är skönt. :) hade sammandragningar under tiden jag låg där vilket maskinen registrerade. :p 
Efter att jag legat där i 20mim kom en undersköterska och kopplade bort det, fick sedan vänta ca 5 min då kom läkaren tillbaka. Hon hade inte fått alla provsvar ännu men dom hon fått såg bra ut förutom att jag har dåligt blodvärde, äter järntabletterna för detta, samt ett leverprov var lite förhöjt men inget farligt. Hon kände även lite hon och jag var fortfarande öm över höger sidan. Hon kunde utesluta "gravidförgiftning?" Tror det hette så, eftersom dom proverna var okej. Hon skulle komma tillbaka när dom sista proverna kom tillbaka och om dom såg bra ut fick jag åka hem. Hade dom varit dåliga hade jag blivit inlagd för observation. Så efter ytterligare 5min kom hon tillbaka och sa att även dom proverna var okej så jag fick åka hem. Hon skulle höra av sig imorgon igen efter att hon fått svaren ifrån ultraljudet om det finns några stenar eller något annat och skulle då isåfall kunna få smärtstillande utskrivet ifall jag får flera anfall. 
Så får se imorgon vad dom säger. :) skönt att den lille skrutten mår bra iallafall, det är huvudsaken! <3 

Så runt 4 var jag väl klar och kunde äntligen bege mig hemåt. Kunde ju blivit en längre dag på sjukhuset om det nu inte var så att jag är tvungen att göra ultraljudet på fastande mage. Och hade jag gjort det idag hade det blivit efter 6 och då är det jour tid och eftersom jag inte var smärtpåverkad kunde jag göra det imorgon bitti vid 9.30 istället vilket är okej för mig. 
Så imorgon blir det en lugn dag med vila och pluggande(rättare sagt läsande) 
Men nu ska jag sova, ruskigt trött efter dagens bravader! Puss o kram gulle barn <3 



No pain, no game?

Suck, haft känningar av gallstensanfall nästan hela morgonen, började känna av det någon gång efter att pojkvännen försvunnit då sängen var tom och ingen jag kunde be värma min vete kudde åt mig. :( men lyckades iallafall koma upp själv och värma den och har haft den hela tiden sen dess. Jag som egentligen skulle jobbat idag och sett fram emot det så har jag skit dåligt samvete över att jag var tvungen att ringa och säga att jag inte kunde jobba.. :( men vad gör man? 
Ringde iallafall läkaren förut så fick en tid senare idag tack och lov, och hon sa att om det blir värre så skulle jag åka till akuten men annars skulle jag komma dit senare. Dock inte min vanliga läkare eller läkarstation då dom hade stängt idag pga utbildning. Men det får gå ändå! 
Det har iallafall börjat släppa lite så det är lättare att andas men gör fortfarande ont. Inte så jävulskt ont som jag hade i fredagskväll förståss men ändå att det känns. Så får se senare vad läkaren säger sen. Nae nu ska jag försöka vila ett litet tag. Puss o kram 

Inte alls pigg....

Känns som om jag skulle kunna sova i evigheter trots att jag inte gjort något speciellt i helgen, bara pluggar typ?! 
Men i fredagskväll var vi iallafall hos några kompisar och kollade på film, kickin it old school blev det och riktigt roligt. Sett den tidigare, eller vissa delar, aldrig sett hela. På kvällen när vi kom hem fick jag ju som sagt så jäääla ont i magen och på lördagen låg jag mestadels i soffan bara, läste lite gjorde jag också. På kvällen blev vi bort bjudna till samma kompisar som vi var hos dagen innan. Bjöd på jätte god äppelpaj. Dock kunde jag inte äta så jätte mycket då jag fick sån jävla halsbränna.... :/ lugnade som tur var ner sig efter ett tag och efteråt såg vi på film, denna gång the lone ranger. Haha snacka om fantasi film. Riktigt rolig men lite långdragen dock. På söndagen blev likadan som lördagen, soffläge hela dagen samt att jag gjorde om provet jag inte klarade första gången, men nu så klarade jag det! Vilket känns riktigt skönt! 

På dagens schema står plugg och snart är det även dags för sista föräldragruppen. Ingen vidare lust att gå men tycker det är intressant faktiskt, känner mig lite säkrare efteråt faktiskt. :) 
Nae, dags att ta på sig lite vettiga kläder och sedan dags att dra iväg. 



Gallstensanfall

Skrev på ett forum tidigare idag ang min smärta igår(ni kan läsa om det i tidigare inlägg) och fick förut ett svar att det kunde vara gallatensanfall det handlade om. Har kollat upp lite på internet och det verkar stämma att det kan vara detta då det är vanligare hos gravida kvinnor. Så chansen är stor att det var ett gallatensanfall jag fick igårkväll samt en gång tidigare. Men tänkte ändå ringa och höra med sjukvårdsupplysningen imorgon. 

Andra som haft gallatensanfall och varit gravida säger att detta är 100gr värre än själva förlossningen, och så förbannat jävla helvetes ont jag hade igår så är jag glad och lättad och förlossningen inte är så. :o 

"Gallstensanfall (vanligast): Plötsliga smärtor i mellangärdet eller under revbenen på höger sida. Vid anfallet tilltar smärtorna under den första timmen och är därefter konstanta. Smärtorna kan stråla ut mot höger skuldra eller skulderblad. Smärtorna kan också åtföljas av svettningar, illamående och eventuellt kräkningar. Anfallet kan vara från några minuter till två-tre timmar. Därefter går anfallet över. Hur ofta anfallen uppstår är individuellt. Gallstensanfall kan vara svårt att skilja från andra typer av smärta (bland annat irritabel tjocktarm, sura uppstötningar, matstrupskatarr, magsår, ryggproblem, hjärtproblem, lunginflammation och njursten)" 


Värsta kvällen/natten någonsin!

Igår kväll fick jag för andra gången på en månad riktigt ont i bröstpartiet/övre delen av magen samt att det går bak i ryggen. Smärtan börjar lite smått men eskalerar väldigt fort jag jag får riktigt riktigt ont att jag inte vet vart jag ska ta vägen. När jag får såhär ont så svettas jag nått enormt och att försöka ta långa djupa andetag går inte. Smärtan blir nästan värre då. Så jag får andas snabbt och ytligt hela tiden, då det känns lite som om någon har tagit ett skärp och dragit åt nått enormt runt bröstet/övre delen av magen.
Första gången jag kände detta så släppte det efter ca 20-30min, från att det började med lite smärta, då jag låg på ett ihop knycklat täcke. Igår så höll det i från ungefär kl 11 på kvällen och jag somnade inte förens runt halv 3, 3 då hade det värsta släppt och det kändes bara som om jag haft världens magpass.  
Försökte ligga på ett täcke som var lite ihopknycklat, hjälpte lite tills jag fick ännu mera ont i ryggen, slutade med att jag till slut fick ställa mig i duschen i ca 1h inlindad i en blöt handduk för att få värme både fram på magen och bak på ryggen. Det började släppa efter att jag stått där i ca 1h, så gick och la mig i sängen och försökte slappna av men kände efter ca 30-40min hur det kom krypande tillbaka, och då mest smärtan bak i ryggen.
Tog då panodil, hade även en varmvete kudde som jag låg på, och efter ca 1timme så kunde jag som tur var somna och fick då sova hela natten. Kan tillägga, att smärtan i ryggen början uppe under skulderbladen men ''arbetar'' sig neråt hela ryggen.

En bra bild som visar hur det kändes igår kväll!.........
 

20 orsaker till att njuta av graviditeten

 

Narcissistisk personlighetsstörning

Jag är väldigt intresserad av psykologi och tycker det är intressant med olika personlighetsstörningar, så därför tänkte jag ta upp några personlighetsstörningar i bloggen. Kanske känner ni igen er själva eller någon i eran närhet?
Vi börjar med Narcissistiskt personlighetsstörning, nästa vecka tänkte jag ta upp Borderline!
 
Narcissistisk personlighetsstörning är en personlighetsstörning som kännetecknas av narcissistens extrema känsla av självhävdelse, bristande verklighetsuppfattning, sitt stora behov av att befinna sig i centrum och brist på empati. Denna patologiska narcissism skiljer sig från den naturliga narcissismen vi alla bär på, känslan av att vilja vara omtyckt. Personer med denna störning utmärker sig genom krocken mellan två motsatta självbilder - den idealistiska bilden av sig själv som storslagen och grandios, gentemot känslor av skam och självhat. I relationen med en partner kan narcissisten inledningsvis vara utomordentligt charmerande och karismatisk, för att plötsligt växla till ett obehärskat och kränkande beteende. Narcissisten har ett behov av att ha kontroll och kan i relationen te sig maktfullkomlig och/eller paranoid. Kontrollbehovet kan ta sig uttryck i ett tvångsmässigt beteende som denne ser som fullt naturligt och där personen kräver efterlevnad av omgivningen.
 

Individen uppvisar ett ihärdigt mönster av grandiositet (i fantasi eller beteende), behov av beundran, brist på empati, börjar i det unga vuxenlivet och finns i varierande samband indikerat av fem (eller fler) av följande:

  1. Har en grandios självbild (till exempel överdriver framsteg och talanger, förväntar sig att bli betraktad som överlägsen utan lämpliga meriter).
  2. Är besatt av fantasier om obegränsad framgång, makt, briljans, skönhet, eller perfekt kärlek.
  3. Tror att han eller hon är "speciell" och unik och bara kan bli förstådd av, eller bara borde umgås med, andra speciella eller högstatuspersoner (eller -institutioner).
  4. Kräver stor beundran.
  5. Har oresonliga förväntningar på speciella förmåner eller omedelbar respons på hans eller hennes förväntningar.
  6. Är interpersonellt explorativ, det vill säga utnyttjar andra för att uppnå sina egna mål.
  7. Brist på empati; är ovillig att känna igen eller identifiera sig med andras känslor och behov.
  8. Är ofta avundsjuk på andra eller tror att andra är avundsjuka på honom eller henne.
  9. Uppvisar arrogans, hotfulla beteenden eller attityder.
Källa
 

Hur hanterar man en narcissist?

Uppskatta denne när  han/hon är ärlig. Vill ni ha en god relation till en narcissist, gäller det att  visa honom eller henne en sann uppskattning. Detta leder till att han litar på  er och kommer att bete sig ledigare i din närvaro.

Förklara för denne  varför någon reagerar på ett visst sätt. Om ni vinner narcissistens  förtroende kommer han eller hon att anförtro sig för er. Han eller hon kommer  att berätta för er hur människor är våldsamma, onda, värdelösa, något som visar  prov på att de inte har visat narcissisten den uppmärksamhet som han/hon tror  förtjänar av andra. Ni kan hjälpa honom genom att förklara för honom hur andra  ser på saken. Det handlar inte om att de den andre rätt, utan endast komma med  en åsikt.

Respektera  konventionaliteten. Narcissten anser sig stå över alla andra och väntar sig  att bli behandlad som sådan. Bli inte sen, var ej distanserad, för allt i den  ordning som förespråkas, annars riskerar ni att irritera honom väldigt mycket.

Kritisera en  narcissist endast när det är absolut nödvändigt. Att göra så, leder till  att en explosion undviks. Säg inte till honom att han står över alla andra, att  han är egoistisk eller något annat som attackerar honom som person. Det gäller  att endast kritisera uppförandet, t ex genom att säga: ”jag gillar inte när du  blir sen utan att tala om det” eller ”jag vill inte att du avbryter mig när jag  talar” eller ”jag förstår att du har dina skäl att ogilla X, men låt oss nu  tala om någon annan.”

Berätta inte om dina  egna framgångar och privilegier. Narcissistens avund är mycket större än  någon annans. Någon annans framgångar sårar narcissisten och denne känner att  en djup orättvisa råder.

Rekommenderas inte:

Att opponera sig systematiskt till allt narcissten säger och  gör, kan omvandla honom/henne till en stor fiende. Det gäller att försöka att  låta bli att förolämpa narcissten och säga rakt ut vad du ogillar hos honom.  Erkänn narcissistens framgångar och detta ger dig friheten att kritisera honom  eller henne.

Var försiktig när han försöker manipulera dig med påståenden  såsom:

  1. ”Ni är bäst!”
  2. ”Efter allt jag har gjort för er…”
  3. ”Var försiktig, annars…”
  4. ”Du och jag befinner oss i samma båt”

Gör inte honom någon  tjänst som han eller hon inte tycker behöver återgälda. Det är viktigt att  narcissister vet vilka dina gränser är: vad du accepterar och vad du inte  accepterar. Det gäller att göra klart för honom vilka era gränser är.

Vänta er inte  erkännande. Det finns inte med i narcissistens värld. Ömsesidigheten  existerar inte.

Källa

 
Har du narcissistiska drag? Ta följande test.
Svarar du ja på de flesta frågor, kan du ha en sådan störning i din personlighet. Källa
 
Ja
Nej

Jag       är charmigare än genomsnittet.

   

Allt       jag har uppnått är min egen merit

   

Jag gillar att få komplimanger.

   

Jag är avundsjuk när jag ser att någon annan har framgång.

   

Det har hänt att jag har fuskat utan några skuldkänslor.

   

Jag gillar inte att vänta på min tur.

   

När det gäller den professionella sidan, förtjänar jag att komma långt.

   

När jag inte får uppmärksamhet, blir jag arg.

   

Jag tycker om privilegier.

   

De normala reglerna är inget som jag tycker om att följa.

 
 

20 orsaker till att njuta av graviditeten

 

20 orsaker till att njuta av graviditeten

 

20 orsaker till att njuta av graviditeten

 

Pluggväder

Idag är ett riktigt pluggväder och det passar bra då jag har mycket plugg att stå i, har skrivit mitt inlägg till gruppdiskussionen till kriminologin där deadlinen är imorron så det är skönt att inte för en gångs skull vara ute i sista sekund. Var jämt det på gymnasiet och även högstadiet. Hihi..  Det enda som återstår är att skriva en kommentar om någon annans inlägg, men det går ju fort så. :) Det som återstår nu är att läsa 2 föreläsningar i rättspsykologin, en från förra veckan och denna veckans samt att läsa 2 kapitel som föreläsningarna handlar om. Men det är inte något som tar några speciella tider så det är skönt. :)
Sedan måste jag även läsa lite till omprovet jag ska göra eftersom jag inte klarade första delprovet. Sista dagen jag har chansen att göra detta prov är på söndag för på måndag morgon försvinner det så har tänkt att göra det i helgen, eller lördag rättare sagt. :) Men men får se kanske gör det tidigare också det vet man aldrig. Har ju inget annat planerat denna vecka än bara plugg och slödagar så! ;D Förutom imorgon då jag ska till Rehab kom jag på xP
Nae nu är det dags  att sätta igång och läsa lite sedan blir det dags att göra mat tills pojken kommer hem runt halv 5, får se om han är på bättre humör idag än han var igår när han kommer hem. Så vi får se hur det går med framtiden planer, men förhoppningsvis går det som tänkt och att det går åt vårat håll. Men detta får vara en hemlighet så länge! :)
Puss på er så länge. Bjuder på en låt för att ljusa upp i höstvädret lite! <3