I Wonder

Ibland undrar man hur livet skulle se ut om man tog det där steget? Eller är det meningen att man ska vänta och se vad som kommer?

Måndag

Och jag har inte gjort annat än att legat i soffan hela dagen? Igår efter att sambons föräldrar åkt så fick jag så jävla ont i ryggen och ner i benen så jag helst hade velat lägga mig på soffan hela kvällen. Men Melvin ville gå ut så det var bara att bita i det sura äpplet och gå ut, han studsade studsmatta, sprang runt, vi tog en promenad med gräsklipparen på trottoaren och innan vi skulle gå in och sova så såg jag att det var en lastbil som stod lite längre bort, så vi gick ut på trottoaren och skulle koll på den, men Melvin tyckte vi skulle gå dit istället. Så vi gick dit och kollade på lastbilen som var igång och ja, Melvin log från öra till öra och sa "labil" och "titta" typ hela tiden. Tror jag har en framtida lastbilschaufför här hemma. Han blev även lovad att han kunde få åka med i lastbilen någon gång. Så vi får väl helt enkelt se. 😊 

Melvin slocknade fort ska jag lova och sedan låg jag i soffan fram till 21 innan jag helt enkelt gav upp, hade ont i hela kroppen och var trött så gick upp och la mig istället. Och ja, kan säga att jag slocknade på några minuter. Men efter att Melvin vaknat på natten och kom in till oss så var det slut på sömnen, låg bara och vände och vred och hur jag en låg fick jag ont i ryggen eller blev illamående, så det blev inte så mycket sömn för mig inatt. 

Dagen har varit soffläge för mig i princip hela dagen, varit trött, haft ont i magen och ryggen och bara känt mig allmänt dålig. Så Melvin har inte tyckt mamma varit så rolig idag, men lyckades iallafall sova nästan 2h idag mitt på dagen under tiden Melvin sov middag, så efter det blev jag lite piggare.
Nu på kvällen har mina föräldrar varit här och firat sambon som fyller 22år idag. Även han börjar bli gammal nu! 
Nae nu ska jag titta på criminal minds och tycka synd om mig själv och dricka blåbärssoppa som är det enda som är gott just nu.

Kärlek

Alltså är verkligen kär i min nya kofta jag köpte på jobbet i fredags! Mönstrad, lång och alldeles underbar! 

Söndag

Herregud vad veckorna går fort, redan söndag idag och idag kommer sambon familj och ska fira honom eftersom han fyller år imorgon, så det blir full dag idag, först städa och plocka ordning, sedan kalas! Men det blir nog bra. Jobbade igår och även i fredags, var meningen att jag skulle jobbat i torsdags med men 40min innan Melvin skulle till dagis spydde han, och inte lite heller, så det var bara att ställa honom i badet, slänga ut vardagsrumsmattan(som fortfarande inte blivit tvättad) och ringa dagis och även ringa jobbet och säga att jag var tvungen vara hemma med vård av barn. Stackars pojken som bajsade nästan rent vatten så byta blöja typ 15gr samt att gå upp 2gr på natten och byta. På fredagen fick sambon vara hemma med honom så jag fick åka och jobba mellan 8-16! På fredagen hade han spytt en gång och bajsat typ 5gr, så han var betydligt piggare på fredagen. På lördagen var det dags för jobb igen mellan 12-15 samt att handla lite inför idag.





Aldrig mer vitlök!

Tänker aldrig, aldrig mer äta vitlök, igår hade jag som hade i maten igår. Har ju aldrig reagerat tidigare på vitlök förutom igår, vet inte om det kan ha och göra med att gallblåsan är bort opererad, för läste någon stans att man blir extra känslig mot sånt. Sen har jag ju även ibs vilket jag inte märkt av sådär jätte mycket när det gäller att äta vissa grejer. Men Uhj Uhj så illa jag mådde igår, inte nog med illamående så var jag ruskigt trött också, så slockande väl vid kvart i tio uppe i sängen. Natten kan man bara säga ett ord om, värdelös! Knappt sovit någonting, legat och vridit och vänt och så får jag legat för mycket på magen så blir jag illamående och jag har jätte svårt att sova på rygg. Sen så vaknade ju Melvin självklart vid 6 och ville gå upp, men efter lite välling och titta på stadens hjältar på mammas mobil så fick jag ligga kvar i sängen till 7 iallafall. Zzzzzz
Idag blir det en lugn dag, tanken var att Melvin skulle vara hemma ifrån dagis idag och vi skulle bakat bullar. Men eftersom jag fortfarande är illamående och ont i magen så kände att jag nog inte är en så rolig mamma idag, så han fick gå på dagis och jag ligger här i soffan och mår illa och har ont i magen :(

Efter att lilleman lyckats få ut mig ur sängen, så då passade han på att ta min plats i sängen! 

Shopping!

Idag blev det en hel dag i Västervik tillsammans med Melvin och mamma/mormor. Jag fick ju löning idag och eftersom kylskåpet var i princip så ja, hade inget val egentligen. Men vi började iallafall på biltema där mamma skulle ha en ihopfällbar lite kärra sedan vidare till stadium där jag köpte nya promenadskor eftersom jag får blåsor av mina andra, dom har ju liksom hängt med i ganska exakt 4år så. Kände att det var dags! Sen blev det fika på maxi innan vi åkte till dollarstore och Karlsson och sedan tillbaka till maxi igen för att handla mato och vidare hem igen, kom hem runt halv 4 tiden så blev nästan en hel dag i stan då vi åkte in vid 20 i 12.
Hittade även en present till sambon som fyller år på måndag, äntligen ute i rätt tid för en gångs skull och slipper panik handla.

Mina nya skor, fyndade på stadium outlet! 

Nu på kvällen blev det en promenad i lugnt tempo då jag blev så förbannat illamående efter maten, antagligen för att det var vitlök i, bara reagerat en gång tidigare på vitlök. Vetefan vad det kan bero på, om det är ibs:en som spökar eller om det kan ha att göra med att jag opererat bort gallblåsan, men det känns rätt så långsökt?? 
Härlig kvällshimmel!

Mys kille

Har en riktig liten gos kille idag som nästan hela tiden vill vara nära mamma och gosa, så just nu sitter vi i soffan och kollar på "horton" eftersom Melvin är gnällig och klängig och jag har inte orken att göra något direkt idag.

Trött pojk som inte riktigt vaknat till efter han sovit middag 


Måndag

Herregud vad fort veckorna går, redan måndag igen och jag är ledig fram till torsdag. Lite tråkigt men så är det ibland. Har iallafall några dagar av jobb, bättre än inget. Melvin och jag var båda sega imorse, eller ja, jag var nog lite tröttare än vad han var men vid kvart över 7 så gick vi iallafall upp och åt lite frukost. Nu är klockan 10.20 och Melvin sover sin middagslur medans jag bara tar det lungt och ska försöka skriva en matlista vad jag behöver handla imorgon samt försöker jag klura ut vad fasen jag ska köpa till sambon på hans födelsedag som är nästa måndag. Tips??

Jag la handen framför ansiktet, Melvin gjorde likadant!



Framtiden?!

Har sån jävla ångest inför framtiden om man säger så. Min högsta önskan är att jobba som kriminolog, det är någonting jag verkligen vill. Men så känner jag såhär, vill jag det nu? Är det någonting jag vill syssla med om 5-6år eller? Som jag känner just nu så vill jag helst jobba, bara fokusera på familjen och jobba i några år, vilket betyder att jag väntar med att börja plugga några år. Men ibland känner jag att jag vill ha pluggandet klart så fort som möjligt så jag slipper göra det när jag är "gammal" men vafan jag är ju bara 22år och har hela livet framför mig. Varför egentligen stressa på och jobba, plugga och ha familj just nu? Men sen har jag ju kommit in på en kurs jag vill läsa, men har så svårt att bestämma mig vissa dagar trots att jag vet att jag helst av allt bara vill jobba nu och tjäna pengar, så less på att känna stressen över dessa jävla pengar, att få varje månad att gå ihop sig. Trots att jag vet att min sambo hoppar in och betalar när inte pengarna räcker men jag skäms ärligt talat över att inte kunna betala ibland..

Men så känner jag såhär också när jag vet att jag bara vill jobba i några år framöver, vart vill jag jobba? Vart skulle jag trivas? H&M är ju en självklarhet, jag har varit där sedan jag var 16 och jag trivs som fisken i vattnet där, älskar verkligen mina kollegor där, känns verkligen som en andra familj, så helst av allt skulle jag vilja jobba där, men som det ser ut just nu så finns det ingen chans till jobb vilket jag tycker ät super tråkigt. Men ska prata med dom och se hur det see ut framöver, visst det kanske finns chans till lite timmar här och var, men det är inte det jag är ute efter, det gör mer att jag känner mig stressad, jag vill ha ett fast ev vikariat just så jag vet på ett ungefär hur mycket jag jobbar och får in i månaden, samt att det underlättar för Melvin och dagis. Men vi får se hur framtiden visar. Som jag känner nu vill jag helst jobba, och endast jobba i några år och sedan om kanske 7-8år, kanske tidigare, kanske senare, så börjar jag att plugga och jobba. Då är ju Melvin äldre och jag har förhoppningsvis fått iordning på psyke och ekonomi.

Helgen

I fredags var jag ledig efter några dagars jobb vilket var helt okej, och riktigt fint väder var det också! Så Melvin och jag städade iordning både undervåningen och övervåningen eftersom vi skulle få besök av några kompisar. Så vi bjöd på enschiladas vilket var riktigt gott! Efter att Melvin somnat runt 8 så satt vi ute på balkongen och åt onyttigheter och spelade yatzy och sjuan. Vi satt kvar ute på altanen tills typ 23 tiden innan dom åkte hemåt och jag och gubben gick och la oss.


Vi fick även en jätte fin ljusstake eftersom jag nyligen fyllt år och sambon fyller år nästa måndag.

Igår, lördag, så åkte sambon iväg till Göteborg med en gammal arbetskollega för att kolla på Metallica, så han åkte vid 8.30 tiden och jag gjorde mig iordning för att jobba några timmar, lämnade Melvin hos mormor och morfar vid 10 eftersom jag jobbade mellan 11-15, sen hade jag flörtat med mamma och pappa så Melvin och jag fick äta mat där, lasagne! Mums!!! Älskar verkligen pappas lasagne. 
Melvin och jag åkte hemåt så vi var hemma vid 19 tiden ungefär och han slocknade strax efter 8 så då fick jag lite ensamtid med godisskålen och couger town.



Idag blir det bara att ta det lungt, kanske går vi till badstranden en sväng om det blir sånt väder vilket det ser ut att bli! Sedan får vi se när sambon kommer hem, har inte hört något av honom ännu men skulle tippa på att han fortfarande sover eller äter god hotell frukost. 'inte alls avis eller så? 

Satellite

I know it's late, but something's on my mind
It couldn't wait there's never any time.
Cause life slips by without a warning
and I'm tired of ignoring
All the space that's between you and I

True!


Känslokaos

Idag är en sån där dag där alla känslor är upp och ner, jag är lycklig, men samtidigt så jävla less på livet, jag älskar mig själv trots att jag helst av allt inte vill finnas till. Idag är en sån dag när allting känns så jävla fel, då man funderar på om saker och ting verkligen är värda att kämpa för eller om man ska kasta in handduken nu på en gång?? Jag hatar sånna här dagar och tyvärr vet jag mycket väl varför dom är här igen... Min medicin tog slut förra veckan och när jag hade pengar så jag kunde hämta ut det, nae då fanns det självklart inte hemma, fick ett sms här om dagen om att det nu kommit in igen. Men så var det ju pengarna, och eftersom dom är slut och barnbidraget som kommer imorgon måste gå till mat måste jag helt enkelt vänta tills nästa vecka då jag får lön... Jaja, har jag klarat mig x antal år och månader utan, vad gör då ytterliggare några dagar... Men som jag sa till min kollega förut idag "jag är van, jag är van att må såhär så bryr mig inte så hårt" sa jag samtidigt som jag försökte skratta bort ångesten i rösten, dock märkte hon det direkt och sa att jag inte får känna såhär och att jag måste komma och prata med henne direkt när jag känner att jag behöver det. Underbara underbara kollega! Och kollegor, alla är helt underbara och får mig på bra humör!
Men som sagt, idag är en sån där jävla skit dag då jag helst velat ge upp och ja.. Inte låta så nu! Nu ska vi se det som så att några dagar till med djup ångest sen så kommer jag nog komma in på rätt spår igen! *försök till ett leende som inte kunde se mer falskt ut..*



Imorgon är det iallafall jobb som gäller igen, kör på 11.30-18.00 vilket är helt okej! Älskar mitt jobb och pengar är aldrig fel! 

Spvrummet

Har ju helt glömt att visa hur sovrummet blev. Och kan inte säga annat än att jag är ruskigt nöjd!! 


Måndag!

Måndag idag igen och en ny arbetsvecka drar igång! Jobbar måndag-torsdag och även lördag. Men jag klagar inte! Älskar mitt jobb och att jobba, synd bara att jag inte har något fast utan bara lite extra timmar. Men någongång ska det väl vända förhoppningsvis. Är fortfarande i valet och kvalet om jag ska plugga i höst eller inte. Känns som om jag bör bestämma mig snart... 


Mammas lilla pojk hittade morfars gamla lastbilar och traktorer igår när vi var och firade min farfar som fyller år imorgon.

keep aiming

An arrow can be show only by pulling it backward. So when life is dragging you back with difficulties, it means that it's going to launch you into something great. 
So just Take a deep breath and keep aiming. 


It's me

Jag har senaste tiden mer och mer lärt mig att tycka om min kropp, jag har väl aldrig riktigt hatat min kropp igentligen utan jag är väldigt nöjd med framförallt min rumpa. Tihi .Ja faktiskt det är sant.det är den kroppsdel jag är mest nöjd med. Trots att den har fallit lite efter en graviditet och fött ett barn, så "tränar" jag upp den lite igen. Hehe. En viss del som jag alltid varit missnöjd med är faktiskt min mage, jag har alltid haft en "kula" på magen som gör att jag nästan ser gravid ut. Och det är framförallt den jag är missnöjd med! Samt även mina kärlekshandtag. Eller ja, dom får finnas där, men så länge dom inte blir för stora! Men magen. Ja det skulle inget göra om "kulan" på magen försvann, fast samtidigt är man en riktig godis gris så ja. Då får den väl vara där så länge den inte blir för stor! 
Haha, vilket ämne att skriva om. Men faktiskt. Rent ur sagt är jag nöjd med min kropp, jag gillar mina kurvor .och speciellt dom under bältet ;)
I got 99 problems, but my curves ain't one of them! 

Tankar, känslor


Goda nyheter

Idag har varit en sån dag som testar ens tålamod om man uttrycker det milt. Iallafall sista 2h, försökte att trassla ut typ 10st halsband som trasslat ihop sig ned varandra, alla med tunn tunn guldkedja. På ungefär 1,5h lyckades jag få loss 3st. Sedan hjälpte jag några kunder och jag säger bara såhär "inte lätt att försöka förklara saker när personerna jag pratade med absolut inte kunde svenska och knappt engelska. Men men imorgon är det jobb igen från 8-14 helt okej tid om man bortser från att man måste gå upp så tidigt. Zzzzzz sen på kvällen skulle svärföräldrarna komma och fira mig eftersom jag tydligen fyller år på lördag, det är illa när man måste tänka efter och börja räkna för att veta hur gammal man är! 
 Fick även glädjande nyheter idag, dock får jag nu beslutsångest. Fick nämligen reda på att jag kommit in på mitt första val på högskola men nu vet jag inte om jag ska/vill plugga eller om jag vill satsa på att jobba istället. Ajja får.tänka lite och höra med chefen på H&M och se vad hon säger. Kursen är iofs bara på 50% så skulle kunna jobba 50% med. Men samtidigt vill jag ha tid för min son också. Ja, får tänka och prata med mamma och pappa och även sambon. 
Har nu ikväll även beställt lite kläder till Melvin, han växer som det knakar och nu när hösten kommer och han är på dagis så behövs det.