Klubbtävling 29/9

Som rubriken säger så var det idag klubbtävling som stod på schemat! Och jag bestämde mig igår att jag faktiskt skulle vara med. Har länge varit osäker på om jag klarar av att hoppa banor, har tidigare blivit så nervös att jag håller andan runt typ hela banan vilket brukar sluta med för nervös o stressad ryttare som ramlar av. Men men, bestämde mig iallafall att vara med i 70, 2faser och 80cm clear round på Sabban. Hoppade ju henne i måndags och det gick så fruktansvärt bra! Riktigt härlig känsla säger jag baraa!
 
Uppvärmningen
Red fram i alla gångarter, gjorde halter, ökningar, minskningar samt volter. Sabban var slö till en början men när vi gjorde lite ökningar och minskningar i traven så gick det super, samt även ännu bättre när jag gjorde samma sak i galoppen. Sedan travade jag fram på ett kryss, samt en gång i galopp. Sedan hoppade jag räcket kanske 4a gånger? Kom väl bra på hindret kanske 2gr? Annars hamnade jag efter. Samma sak på oxern, så jag var lite nervös inför starten ska jag säga!
 
70cm 2faser
Var fortfarande lite nervös när jag red in på banan, men det gick snabbt över när vi kom igång. Ungefär halvvägs in genom banan, precis innan omhoppningen så kände jag att jag mådde illa, antagligen släppte nervositeten eftersom det gick så bra. Har gjort det flera gånger jag tävlat och det gått bra. Men Sabban var super fin och pigg genom hela banan, men jag red lite som en kratta under omhoppningen, kände att jag stressade upp mig själv och det gick ut över min ritt som nog inte var den vackraste. Men vi kom runt med en fin runda och bra tid!
Resultat: 0fel i grunden, 0fel i omhoppningen, tid 34.41, Slutade 6a av 10 starter.
 
80cm clear round
Var betydligt lugnare inför denna start, men hade lite pirr när jag kom in på banan men det gick snabbt över. Mot första hindret var hon lite slö och ville inte riktigt, lyssnade inte på min skänkel, så efter första hindret så smällde jag till henne med spöet en gång och då lyssnade hon betydligt bättre på mig. Så resten av banan hade vi riktigt bra flyt och jag är super nöjd eftersom det är första gången på länge jag vågat tävla 80 cm! Finaste Sabban!
Min kompis filmade, ska se om det funkar att ladda upp på youtube.
Resultat: 0fel och rosett.
 
LC:1 uppvärmning
Det var egentligen inte meningen att jag skulle rida dressyr med. Men när jag skulle ta in Sabban i stallet frågade min ridlärare om jag hade lust att dressyra lite eftersom det bara var en till som skulle rida. Så då tänkte jag, va fasen! Så gjorde iordning finaste Nettan och började rida fram henne, samtidigt som jag försökte memorera banan. Framridningen var ganska kort och jag han inte riktigt galoppera igenom henne så mycket som jag ville. Men passade på att galoppera igenom henne lite mer innan min start. Dock hade jag lite svårt att hålla galoppen hela voter så jag tänkte bara 'shit!''
 
LC:1
Vad ska jag säga? Det gick super! Var jätte länge sen jag tävlade Nettan, och senaste gången hon var i stallet så var hon inte så mycket musklad och orkade inte bära upp sig ordentligt. Men nu är det riktig skillnad och jag älskar att rida henne! När hon väl travar så travar hon så Äkligt underbart bra så jag får rysningar! Hon har ju även tävlat ganska hög dressyr så.  Genom programmet tyckte jag hon var jätte fin, dock lyssnade hon inte så mycket som jag ville i halten, så hon ville inte riktigt stå stilla. Men första galopp volten gick super fint! Dock i andra galoppvolten så saktade hon av lite i slutet av volten, men annars! Åhhhh underbar känsla! <3
Resultat: 159poäng, 2a.
Kan säga att 1an hade 161poäng, så jag är super nöjd! Brukar annars inte ha över 150 så!
 
Bilderna är tagna med min Iphone 4s!
 
Sabban ser så liten ut tack vare att fotografen också satt till häst! ;) Sabban är stor häst! Älskar denna häst!<3
Visst är hon snygg Nettan? Älskar den hästen!<3

Inspiration!

Det är alltid en svaghet att erkänna.
Själen behåller sina egna hemligheter
och bestraffar sig själv i tystnad.

Life's hard

 
Jag har så mycket tankar, så mycket mål jag vill uppnå, så mycket jag vill göra.
Men det är bara en sak.
Det händer inget. Jag orkar inte, kroppen säger ifrån, trots att jag vill, kroppen orkar inte.
 
Ja såhär har det varit ungefär varje dag i över en månad, orkar ingenting trots att det är så mycket jag vill göra. Men jag hoppas, verkligen hoppas det ska bli bättre. Jag har tagit ett steg, ett jobbigt men viktigt steg. Att erkänna att man behöver hjälp är inte lätt, att gå dit tar emot, nästan så man skäms. Men det är för mitt välmående, det är för att jag ska kunna fungera normalt.
 
Vissa förstår verkligen inte hur det är att må såhär, att vilja så mycket, men knappt orka sig upp ur sängen utan att det tar emot. Att ha ångest på kvällen för att man inte gjort något just för att kroppen sagt ifrån hela dagen. Jag har börjat skämas för mig själv, att jag inte orkar, jag skäms att jag inget gör. Men det är inte lätt när man mår som man mår. SÅ mycket tankar men så lite så kommer ut.
 
Att vara helt tom i huvudet, men samtidigt är allting så fullt. Allting bara snurrar och ingenting är som det ska. Jag önskar folk kunde förstå hur detta känns. Det finns dom som vet hur det är, som lider av det, till och med värre än jag, dom vet hur det är att må såhär, skammen man har över sig själv. Det mörka molnet som förföljer än var man än går.
 
Det som hände i det förflutna som var smärtsamt har mycket att göra med vilka vi är idag.
 
Ibland önskar jag faktiskt att jag kunde vrida tillbaka tiden, till tiden då innan allting började gå snett. Då man mådde BRA! Och bra då menar jag alltså att inte må såhär, att vara nedstämd hela dagarna, inte orka något. Ja, ni förstår? Då livet var lätt och man inte hade några problem. Det skulle vara en dröm för mig att kunna vrida tillbaka tiden, men då få kunna behålla vissa saker, som min underbara pojkvän, våran lägenhet, och självklart lilla Kakan. Så ja, man kan säga att jag vill radera allt dåligt som hänt, all skit som förstör.
 
Jag hoppas kunna ta mig igenom detta med någorlunda små men, att kunna slippa jobbiga minnen. Men nu har jag vågat ta steget till att få hjälp, trots att det var jobbigt att erkänna för sig själv så hoppas jag nu få kunna må bättre igen, att kunna komma tillbaka till den jag var förr, för 6år sedan, innan allting hände.
 

Inspiration!

Any guy can tell you they love you but it takes a real man to show you they do without using words but through actions.

Update om Kakan!

För er som inte vet är Kakan min katt som jag och pojkvännen hämtade i söndags kväll.
Hon var till en början självklart varit väldigt tillbakadragen, lite osäker så att säga. Hon har mestadels legat inne i sovrummet under sängen eller under byrån. När hon legat under byrån har hon varit lätttast att få tag i, för där når man henne, och börjar man kela med henne så kommer hon sedan krypandes om man flyttar handen, för hon är redigt gosesjuk! :)
 
När man haft henne i soffan har hon legat där lungt under tinden man gosat med henne och förens det smäller i trappuppgången, för då blir hon osäker och springer och gömmer sig. Men igår hade vi redigt mysigt. Pojkvännen och jag kollade på Battleship som är ca 2timmar lång, och under hela filmen låg hon jämte mig och jag klappade henne på magen hela tiden eftersom hon låg ungefär hela tiden på rygg sötnosen! :)
 
Idag har hon legat i sovrummet hela dagen under sängen förutom då hon ätit eller varit på toan. Men nu på kvällen efter ungefär kl 6 så har hon varit framme hela tiden! Hon kommer när man lockar på henne och hon har börjar busa jätte mycket, busat med en liten råtta jag köpte åt henne, hon har hittat svansen som var riktigt rolig att busa med. Samt att hon har busat lite med min hand. Sötnosen! :) Så idag har hon verkligen gjort framsteg om man ser så.
 
Dock är hon fortfarande lite ledsen ibland, går runt och piper lite, men lockar man på henne och hon får uppmärksamhet så är det inga problem. Men är man van att vara med minst 9 andra katter så är det ju inte så konstigt.
 

Bloggtorka!

Har verkligen ingen ide om vad jag ska skriva om, världens bloggtorka just nu!
 
För övrigt måt Kakan bra, fortfarande lite avvaktande och går undan men när man väl hämta henne och gosar med henne är hon super mysig! Igårkväll låg hon under hela filmen Battleship jämte mig på rygg och sov, skruttan! <3
Hoppträningen i måndags gick också fruktansvärt bra! Sabban var så fruktansvärt fin, ska skriva ihop ett bättre inlägg om det! :)
 

Kakan!

Kakan är en liten tjej som jag och pojkvännen var och hämtade igår ifrån AkutKattHem, det var faktiskt mamma som visade henne för oss och jag föll direkt. Jag har alltid velat att en grå katt och vi fick världens gosigaste! Kakan är lite rädd för nya människor stod det i annonsen, och det har vi märkt, hon är lite osäker på oss nu i början, men när man klappar henne och gosar med henne, ja då jäklar, då ska det gosas! Nu på morgonen har Kakan och jag suttit i soffan och gosat ca 3timmar sammanlagt! <3 Och vad ska man säga, spinneriet är i full gång när det är gos! <3 Verkligen super glad över denna lilla super söta tjej! Åh förresten 17 veckor är hon! :) Visst är hon för sööt?! :D
 
PS: Kakan hette Selma ifrån början!

Dagens irritation!

Varför ska man alltid ha motvind, åt vilket håll man är cyklar åt? Jämt har man motvind! Grrr!!! :@
 
Källa: Google

You can!

Dagen började väl sådär halv bra! Sovit ganska dåligt ikväll så vaknade med världens tyngsta huvudvärk vilket resulterade i fruktansvärt illamående! Toppen när man visste att man skulle jobba! Men men, drog mig upp ur sängen och in i duschen och fixade sedan iordning mig, vågade inte äta någonting imorse just pga illamåendet, men som tur var gick det och huvudvärken över en timme innan jag började, så det var toppen! Men lite värre att jobba vrålhungrig, så blev faktiskt att köpa med McDonalds hem, hih! (a) Men men tyckte jag gjorde mig förtjänt av det!
 
Nu sitter jag här och kollar på tv och bara slappar, har satt på en tvätt, och ska nog sätta på en tvätt till innan kvällen, laga mat måste man ju också göra så karln får något i magen när han kommer hem ifrån jobbet! Imorron ska mamma och jag hälsa på morfar på sjukhuset :( innan jag börjar jobbet, jobbar mellan 14-17 imorron, faktiskt väldigt skönt med korta dagar på jobbet, men samtidigt så vil jag hellre börja lite tidigare på morgonen och jobba fram til 15 på dagen kanske? :) Men men, kram på er så länge! :)
 

Bild bomb!

Här kommer bilderna ifrån förra veckans hoppträning! Du kan läsa om träningen HÄR!
Bilderna är fotade av en kompis, redigerade av mig!
Visst är hon snygg Pw? <3
 

















Dressyrträning 17/9

Fick finaste Nettan på dressyren igårkväll, en fruktansvärt pigg sådan med?! I boxen när jag skulle borsta henne så kunde hon verkligen Inte stå still, dansade runt och ville inte stå still, vilket resulterade i att jag inte kunde borse höger bakben eftersom hon ställde det emot väggen heela tiden! Ja hon gick mig lite på nerverna just då!
 
I uppvärmningen hade hon lite problem med att skritta lungt och sansat utan nästan sprang fram, fick hålla emot några gånger samt sitta extremt stilla i sadeln. Men sedan, alltså guud så fin hon kändes! Var ju ett tag sen jag red henne, om man bortser från förr förra veckan då jag red henne i 20min pga hon var så pass ömfotad, men förra gången hon stod på ridskolan innan hon försvann ett tag så var hon ganska seg och loj, inte riktigt musklad och oskade inte bära upp sig ordentligt. Men igår, ååååhhhhh, fick rysningar ungefär halvvägs in i passet, hon hade sån underbar flytande underbar trav så ja, guud kan inte beskriva med ord hur fruktansvärt fin hon var!!
 
I galoppen var hon också fin från och till, hon blir lite så hon hoppar fram vissa steg i galoppen när man råkar hålla lite för hårt i tygeln samtidigt som man trycker på henne för att samla ihop henne, men när man hittar en mellan balans där så flyter vi fram! <3
 
Alltså ja, kan inte beskriva känslan igår, hon var så sjuukt fin att gud ja! Underbart! Aldrig haft sån underbar känsla på henne tidigare!  Efter ridpasset stog vi och gosade ett tag innan det var dags att åka hem, och hon la sitt huvud emot mitt bröst, åh finaste bästa Nettan! <3
 
Finaste Nettan o jag våran 2011 <3
 





3år & 11månader!

Du betyder allt för mig!
Du får mig att le när jag är ledsen,
Du får mig att skratta när jag gråter,
du är mitt allt! <3

Mentaltest!

Pappa kom in och väckte mig vid 06.40 imorse eftersom mamma o jag skulle åka till mönsterås och kolla på collie. Dom hade mentaltest där och eftersom mamma ska skaffa sig en korthårs collie sedan nästa år antaligen, och kenneln hon kommer köpa av var där med en av deras collie så ja, vi har spenderat hela dagen där nere typ! Kollat på 3tester av 8 hundar. Sedan resten av tiden pratade vi lite och åt lite. SÅ vi kom väl inte där ifrån förens kanske halv 4 eller nått tror jag klockarn var. Så det blev faktiskt McDonalds påvägen hem! ;)
 
Tog även några bilder, dock hade jag inte så mycket battier märkte jag så det blev bara på deras hund, kenneln mamma ska köpa ifrån. Nu sitter jag iallafall här hemma igen och slappnar av i huvudet, har ju kört från mönsterås o tillbaka och sedan från mamma o pappa hem. Lite segt faktiskt! Så blir att sova tidigt ikväll faktiskt! Seg i huvudet om något! Men men,  bilderna kommer iallafall upp under morgon dagen! :) Kram på er! <3

Irriterad!

En sak som jag finner väldigt irriterande i detta nu är folk som säljer saker, t.ex. på blocket och inte svarar när man skriver till dom. Annonsen ligger ute, men dom svarar inte på varken mejl eller på telefon?! Finns det något mer irriterande än detta? Inte just nu iallafall!!
 
Ja, jag är liiiiite irriterad just i detta nu!

Hej o Hå!

Är hemma hos mina föräldrar nu, ska sova här tills imorron. Anledningen är den att mamma ville att jag skulle med till mönsterås imorron för att kolla på korthårs collie, dom skulle ha Mh test eller korning där. Så då skulle jag med, och eftersom det börjar vid 8 så kanke vi behöver åka ganska tidigt, så då är det smidigare att jag sover här under kvällen istället för att åka tidigt imorron bitti, samt att pojkvännen även är iväg och fiskar så.
 
Idag har jag iallafall jobbat mellan 11-15, och fy så segt det har varit? Alltså missförstå mig rätt nu! Det är jätte kul att jobba, men jag har varit som en sengångare hela dagen?! Men men, hoppas jag kan vila upp mig nu, för på tisdag är det jobb igen!! :D Skönt med lite jobb sådär ibland när man är arbetslös, visst det är ju ingen ''säker'' inkomst, men det är ju alltid något även om det bara är några timmar. Sen går det ju jämt upp när man trivs där och arbetskamraterna är toppen! :D
 
Men men, ska umgås lite med mina föräldrar nu, blir väl att se någon film ikväll eller något sedan sova med min saknade älskling nummer 2. Min underbara vovve såklart! <3 Puss på er så länge! :)

Säkerhetsväst eller inte?


Detta prat om säkerhetsväst eller inte är väldigt stort!
 
Min åsikt om detta är att unga barn och nybörjare helt klart ska använda säkerhetsväst innan dom har börjat få in balans och säkerhet i sig själv när det gäller ridning, för barn är ju liksom våran framtid. Men annars utöver detta så anser jag att man får bestämma själv över sin egen kropp. Men om man inte använder säkerhetsväst och kanske inte är så säker inom ridningen eller har balansen, alltså oftast nybörjare, och kommer med kommentaren att det är fult med säkerhetsväst?! Det tycker jag ni ska skippa!
 
Jag använder endast säkerhetsväst när jag hoppar, inte för att jag har dålig balans inom ridningen men för att jag vågar hoppa högre och mer om jag har säkerhets väst. Alltså jag vågar t.ex. ta tillbaka hästen mera, vågar trycka av hästen när jag känner att det är dags eller huvudsaken, jag vågar hoppa högre när jag har säkerhets väst. Det kanske låter skumt men det är faktiskt så, kanske fler som känner igen sig?
Men det är faktiskt så, utan väst så vågar jag inte hoppa högt, iallafall inte förr då jag hade lite hopprädsla, nu hoppar jag bara med väst och är mycket säkrare i mig själv, jag får ingen klump i magen utan vågar hoppa alla hinder min ridlärare sätter upp.
 
Men detta är faktiskt enda gången jag använder säkerhets väst. Jag har inte väst när jag rider dressyr, varför jag inte rider med säkerhetsväst i dressyren är att jag inte får samma känsla i dressyren när jag rider med väst. Jag kommer mera ner i sadeln och kan flyta med hästen om jag rider utan. När jag red på en annan ridskola under ett års tid(under den tiden min nuvarande ridskolan låg nere pga personliga saker) så var man tvungen att rida med säkerhetsväst om man var under 18, och efter jag då var under 18 så var jag tvungen att rida med säkerhetsväst. Och ja, jag hatade att rida med säkerhetsväst, jag hamnade i obalans hela tiden tack vare att västen slog i bakvalvet när jag satt ner i sadeln nästan hela tiden.
 
Jag rider även inte med väst även när jag rider ut, att ha säkerhetsväst när jag rider ut är inte samma frihetskänsla. Visst det är en stor säkerhetsrisk att inte ha det. Det märkte jag då jag ramlade av hästen(min favorit tjej, Sabban) jag red. Jag och en kompis(ridlärarens dotter) var ute och galopperade i skogen, jag och Sabban var först och hon och hennes häst var efter. Vi kom till ett ställe där vägen gick åt två olika håll, jag hade fått för mig att det var rakt fram vi skulle, vilket jag inte han bestämma förens Sabban bestämde sig för att svänga, hon har ridit den vägen 1000gr och vet precis vart man ska, jag har själv ridit den några gånger, men aldrig först. Men det slutade med att jag hamnade åt sidan och damp sedan ner i marken. Gjorde faktiskt inte så ont eftersom jag ändå lyckades hålla mig kvar på sidan på henne. Men ca 0,5meter ifrån jag landade låg en stor sten, om jag inte hållit mig kvar så pass länge jag gjorde hade jag kunnat landa med ryggen på stenen. Men trots denna upplevelse så använder jag inte väst, varför inte är faktiskt ganska korkat enligt mig nu men, det förstör den härliga känslan.
 
Dock använde jag säkerhetsväst en gång då jag och min kompis(ridlärarens dotter) var ute och galopperade i skogen och jag red Älva, en då 5åring. Hon hade även stått still några dagar och hade då samlat på sig överskottsenergi. Så att när det gäller unghästar då använder jag säkerhetsväst. Just för att unghästar är lite mera oberäknerliga.
 
Men min slutsats med detta är att ni faktiskt borde tänka efter om varför ni rider med eller utan säkerhetsväst. Och lova mig detta, säg inte att ni inte använder säkerhetsväst bara för att ingen annan i eran grupp använder det eller för att ni tycker det är fult eller för att andra säger att det är fult. Jag är den enda i min grupp som rider med säkerhetsväst på hoppningen, och det är bara för min egen skull.
 
Så bär säkerhetsväst om ni nu så vill för eran skull, om ni känner er säkrare med västen, Rid då med västen!
 

Jag och Cito rider dressyr på ängen. Utan säkerhetsväst.

Jag och Cito på en hopplektion. Med säkerhetsväst.

Jag och Nettan efter en dressyrtävling. Utan säkerhetsväst.

Jag och Pw på en hoppträning. Med säkerhetsväst.

Dagen


Idag var det jobb som gällde mellan 12-16, riktigt skönt att komma ut och jobba lite, tjäna pengar. Det går ju alltid åt så att säga! Efter jobbet hämtade pojkvänne mig och vi hämtade pizza påvägen hem, mums! Var fruktansvärt hungrig om man säger så! Hih! Ajja, nu sitter jag iallafall här i lägenheten själv med lite huvudvärk, pojkvännen är iväg.
Skulle få bilderna ifrån måndagens hoppträning av min kompis som var här nyss, men minneskortsläsaren ville inte ha det minneskortet så hon får fixa över dom på ett usb så jag får dom på måndag! Men tänkte bjuda på en liten bild iallafall som hon lagt upp på Facebook.
 
Bilden är fotad av en kompis till Emma och mig med Emmas kamera, en Nikon D3100 tror jag det var.
Den är fotad ridpassets slut, därav lite längre avslappnad form! :)

I'm not afraid

Vaknade vid halv 9 imorse som jag gjort dom senaste veckorna, ganska skönt trots allt faktiskt. Det första jag gjorde var att hoppa in i duschen, en varm skön dusch, underbart! Verkligen en perfekt start på dagen, men det vände snabbt när jag ducshat klart och insåg att jag glömt ta in någon handduk?! Grrrr. Men men, nu sitter jag iallafall här och kollar på The Vampire Daires, riktigt bra program trots att jag förr varit emot allt med vampyrer och göra.
 
Idag är det iallafall jobb som gäller för mig mellan 13.00-16.00, skönt att jobba igen efter att varit arbetslös 1månad. Dom ringde i måndags och undrade om jag hade lust att jobba torsdag, fredag och lördag, ca 4h per dag, bättre än inget! Så ska bli riktigt skönt att börja jobba igen faktiskt, trots att det inte är så många dagar, men bättre än inget! :)
Nae nu är det dags att börja göra sig iordning lite, samt sätta igång diskmaskinen, kanske även en tvätt med?
Jag och bästa! <3, fotograf min bror, Jonny Hilding!

Equestrain, after the fall


Lägenheten!

Nu när både kameran är hemma och internet funkar så är det dags att visa några bilder på lägenheten, så här kommer dom! :)
Lägenheten var i fint skick när vi köpte den, det enda vi egentligen gjort var att måla om i sovrummet, vi sparade fondväggen men resten var svarta väggar så vi målade dom grå. Sedan i vardagsrummet var fondväggen en grön ful tapet, så den tapetserade vi om också.
 
Hallen
 
 
Sovrummet


Köket
 Badrummet


Vardagsrummet







Equestrains are Not afraid


We are Equestrain

 

Dagens vill ha!

Nya chaps är jag i stort behov av, märkte igår att mina jag har nu håller på att falla ihop totalt. Dom har länge varit trasiga i fästet som är under skon, men nu har även sidorna börjat släppa. Dessa hittade jag på Hööks för en billig peng, även snygga var dom också! Så blir nog faktiskt att jag beställar dessa, hittade ett annat par från Hööks som var liite snyggare men kostade 599:-
 
En ny hjälm skulle inte sitta helt fel heller. Denna hittade jag på Hööks. Men jag har en som funkar så någon hjälm blir det inte för tillfället iallafall, kanske när man får jobb och tjänar lite mera pengar. Denna kostade 749, sedan 15%rabatt på det som hööks har nu på hjälmar och säkerhetsvästar.
 
EN sportbh är något jag letat efter läänge! Här är en ifrån Hööks för 299:- Men detta får jag väl också vänta med lite tills jag får jobb och pengar!
 
Ridstövlar är något jag länge suktat efter. Dessa är ifrån Hööks och kostar 1899:-
 
Min största dröm är att äga ett par Tretorn ridstövlar, dom är så sjukt snygga och fruktansvärt sköna att rida i!
 
Jag vill få hem min Iphone 4s som jag beställde förra veckan!
 
Massa söta skal!!

Hoppträning 10/9-12

YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEESSSSSSS!!!!
Så kan jag bara säga om kvällens hoppträning, gick så Jä*la bra, trots att jag fick lite magknip när jag såg att jag skulle ha Pw. När jag hoppat henne förr har jag blivit osäker på mig själv då hon är ganska stark och drar på hindren ganska rejält, självklart jätte kul, men inte lika kul när man inte kan hålla emot och hon kastar sig över hindret?
 
Men vi började iallafall med att galoppera på en stor volt över 3cavaletti bommar, i vänster varv gick det absolut inte, hon drog sig innåt hela tiden och jag fick ingen ordning på saker och ting. Men innan vi bytte varv så skrittade vi emellan, och jag kände då att sadeln låg lite snett, att jag satt mestadels åt vänster sida, jag försökte räta till det så gott jag kunde, men gick väl sådär. Men nästa varv, i höger så gick det betydligt bättre, jag hade koll på henne och koll på mig så vi fick till några fina rundor!
 
Sedan så var det dags att börja hoppa lite, började med att hoppa ett litet kryss på kanske 60cm med en bom framför, kom rätt faktiskt båda gångerna, utan att hon kastade sig över eller sprang med huvudet bland molnen. Sedan bytte vi varv och då var det dags att hoppa en liten studs på först 2 språng, även här gick det bra, jag orkade hålla emot henne med låga händer(förr hamnade mina händer bland molnen som hennes huvud) och vi kom faktiskt väldigt bra in var gång! Sedan utökades til 3 språng och även det gick super!
 
Sedan bytte vi varv igen och hoppade samma kryss som först, men denna gång var det ett rättuppstående, första gången gick riktigt bra, tänkte hela tiden att lägga lite mera tyngd på höger sidan då sadeln låg lite åt vänster. Andra gången kom vi inte så jätte bra, då jag svängde in lite sent mot hindret, men sedan resten av sprången gick super! Den avslutande höjden var ca 90cm, vilket knappt kändes. Fy F**********n så nöjd jag är med kvällens hoppträning! Allting stämde 100% och jag kan leva på denna känsla läääänge läääänge! Längtar verkligen tills nästa hoppträning och hoppas jag får hoppa Pw igen, åhhhhhh så lycklig just nu!!!
 
BIlder ifrån kvällens hoppträning kommer inom kort hoppas jag! En kompis tills Emma och mig följde med och fotade lite med Emmas kamera, så hon ska bara skicka dom till mig, sedan kommer jag visa dom för er! Hoppas bara känslan syns på bilderna, för fy f********n så nöjd jag är med kvällens träning!!



Finaste Pw på bilderna! <3
 
Nu får jag väl ta att borsta tänderna och krypa ner hos min sjukling till pojkvän! Stackarn är genom förkyld! :( <3

Macho?

En sak som jag tycker är så fruktansvärt fel och tråkigt är faktiskt polisernas attityd mot folk. Att dom hela tiden har en tråkig och sur attityd så fort dom kommer i kontakt med folk, speciellt ungdomar tycker jag är riktigt tråkigt! Nu drar jag inte alla poliser över en kant, jag har varit med om trevlig poliser, men dom flesta poliser i kommunen jag bor har sån fruktansvärt tråkig attityd att man nästan spyr.
 
Jag tycker att polisarbetet är ett bra yrke, det är bra att dom finns, men attityden vissa har är inge vidare. Polisyrket innebär mycket om bemötande, mycket att kunna ta människor, kunna prata och förstå. Det är inte bara att bära pistol och ha styrka. Det är så mycket mer. Man ska kunna tala lungt och sansat med människor, om det inte hjälper att dom inte förstår då kanske man måste höja rösten och styrka attityden lite, men först måste man möta varandra på samma nivå.
 
Poliser är mer eller mindre hatade hos dagens ungdomar, speciellt killar med körkort. Poliserna har ju lixom inget att frukta hos ungdomar? Men när poliser börjar ett samtal med tråkig attityd så är det klart det förvärras och saker och ting sprids fort. Är det en som fått skit av polisen, berättar dom för flera stycken, samt dom berättar ytterliggare och så fortsätter det vilket är tråkigt. En sak jag tänkte på när det var bilträff i lördags är att polisen kom i polisbilen, körde runt på parkeringen och såg tuffa ut. Varför skulle dom inte egentligen kunnat ställt bilen där och gått ut och pratat med alla, byggt upp ett förhållande med folk, stöta undan denna tråkiga attityd, och på så sätt bryter dom ner detta hat mer och mer.
 
Jag tycker verkligen att polisen ska ändra sitt sätt att bemöta ungdomar, dom har själv varit där, och förstår situationen. Sätt dom på en kurs där dom får lära som mer om ungdomar, hur som ska bemöta dom, och om dom bemöts med kaxighet ska dom inte i första taget kaxa emot, prata lungt och sansat med dom, jag tror att faktiskt flera ungdomar skulle tycka om ifall polisen kunde bemöta dom på samma nivå dom ungdomarna är på.
 
Vad tycker ni? Skulle ni tycka om ifall polisen kunde bemöta ungdomar på ett bättre sätt än vad dom gör idag? Jag tror detta skulle göra mycket, för då bygger man upp ett förtroende hos varandra, utan att man bygger upp hat!
 
Källa: Google

Full helg!

Ta nu inte rubriken fel! Nej jag har inte varit full, men det har varit mycket att göra! :)
 
I fredagskväll blev det pizza och filmkväll hemma hos pojkvännen och mig, det var en gammal klasskompis till honom och hans flickvän som kom. Och i lördags var vi först ute hos pojkvännens mamma och hjälpte till att gräva lite, eller han gjorde innan vi runt 1 åkte till farmor o farfar för att fira farfar som fyllde år för ett tag sen.Trevligt att träffa släkten igen, var ett tag sedan om man säger så! På kvällen åkte vi ifrån farmor o farfar för att åka in till stan igen och gå på bilträff! Riktigt skojj med alla bilar, tyvärr var det väldigt snurrigt jämfört med förra gången!
 
Det började som vanligt med träff vid biltema, där lekte även några och brände gummi. Sedan runt halv 9, 9 skulle vi åka kortege till ett annat ställe, vi skulle följa efter en viss bil då. Men smarta som dom var så åkte dom genom där det är trafik ljus, vilket resulterade i rent kaos efter det, vi som kom efter tappade bort bilen vi skulle följa och följde efter någon annan. Men tillslut beslöt vi oss för att åka ut till samma ställe där vi var förra gången, och där var dom flesta och efter ca 20min när vi stått där kom den bilen som vi skulle följt efter. Lyckat?
 
Efter det så blev det ännu mera kaos, alla åkte men ingen visste typ vart vi skulle, vissa sa ett ställe och andra sa ett annat, toppen! Men efter ca en timme vi åkt runt så hittade vi vart dom flesta var, men när vi kom dit började det dö ut så vi beslöt oss för att åkte hem och lägga oss istället, kl var ändå 01.00 när vi kom hem så!
 
Idag söndag har det också varit full upp, vi vaknade runt halv 12 och då åt vi frukost och sedan begärde vi oss ut till pojkvännens plastpappas jobb för att fixa med hans 740 som han gör om, så han har fixat med den, vi har flyttat hans gokart, samt massa däck, och även målat en gång till. Nu vankas det söndags mys med film mys!  Imorron måste jag gå till arbetsförmedligen -.- och sedan på kvällen är det ridning igen! Hoppning som gäller, satan så kul! :D

Ny mobil beställd!

Äntligen har jag beställt en ny telefon! Så jäkla skönt att slippa den gamla jag har. Den jag har nu är en HTC Gratia och den har börjat bli så fruktansvärt trög. Stannar och stänger av sig, tar ca 10min innan han vaknar igen, och detta kan den göra 1-2 gr per dag! Så fruktansvärt segt! Så nu passade jag på att beställa nu när 3 har ett erbjudande för 399kr och mobilen ingår. DÅ ingår det att ringa, sms mmsa obegränsat till alla nät. Surf upp till 32mbit/s och 2GB data ingår. Detta då samt en mobil till! Detta passar mig då jag ringer ganska mycket nu, och abonemanget jag har nu kostar det massa att ringa. Och då brukar mobilräkningen komma upp till 400kr i månaden ungefär vilket är sådär.
 
Jag satt och valde mellan en Iphone 4s eller en HTC One X, men det blev trots allt en Iphone, en telefon jag förr sa att jag Aldrig skulle skaffa! Men efter att ha tänkt efter lite så verkade det som det bättre alternativet. Så får hoppas att jag blir nöjd med den! Blev ingen vit som typ alla andra har, utan en svart! :) Och gud vad jag kommer köpa skal till den! xo
 

Räcern!

Älsklingen och jag åkte i söndags ner till Blekinde, Olofström och hämtade en bil! En golf vr6 för att vara noga! Åka sådär 30mil ner i en bil, och sedan köra 30mil hem, det kändes i mitt knä på jag säga. Suck! Hatar mina problem knän, någon som vill byta? Men iallafall, vi fick låna hans mammas v70 automat, riktigt skönt att köra! Så han körde ner och jag körde den hem och pojkvännen tog golfen!
 
Dålig mobilbild!
 
Körde bilen första gången i måndags till ridningen, och satan så rolig den var! Dock lite ovanligt att köra så liten bil igen, sen var ratten hur liten som helst?! Inte orginal ratt så att säga. Ska iallafall försöka fixa bättre bild sedan när jag får tillbaka min kamera, blir på lördag då vi ska ut till farmor o farfar för att fira farfar, han fyllde nämligen år den 18augusti! :) Sedan på kvällen är det bilträff i västervik igen! Hoppas det blir lika lyckat som förra gången! :)

Eviga jobbsökande

Ja, känns så! Hah har sökt 1 jobb än så länge, fick det inte men inte varit så lätt att söka jobb utan internet, men nu har jag iallafall fått iväg en intresseanmälan och hoppas kunna skicka iväg ett till. Word dokumentet krånglar lite så får se hur det går?! Dom jobb jag söker har nu bara varit som butikssäljare, jag är inte riktigt den som vill skicka iväg massa ansökningar till jobb jag vet att jag inte kommer trivas på. Då jag gillar att hjälpa folk och blir glad när kunden går ifrån butiken nöjd. Men samtidigt i detta jobbsökande så tänker jag även på framtida mål, vad man vill bli och så. Jag har ju bestämt mig att plugga vidare, hittat 2st distanskurser på halvfart som jag helt klart vill läsa. Men sedan har jag även hittat en utbildning som verkar helt rätt för mig, men vääldigt svårt att komma in, men det kommer nog ändå inte ske förens om ett tag.
 
Jag tänker hålla utbildningen för mig själv ett tag, tills saker och ting blir klart, har ju inte sökt, men vill vara säker på att det verkligen är det jag vill göra innan jag säger något, så ni får helt enkelt bara hålla ut. Men kan säga att kurserna jag funderar på att läsa är Kriminologi och Rättspsykologi. Båda kurserna är 50%(halvfart) och på distans vilket verkar helt rätt för mig!
 
Om du vill läsa om varför just dessa kurser intresserat mig, och vad som inspirerat mig hittar ni HÄÄR.
 
Ja dessa kurser känns helt rätt för mig. Det är något som intalar mig, jag vill kunna förändra världen, till det bättre. Lära mig förstå människor, och inte att sitta inne på ett kontor och vara psykologi, nae jag vill jobba med att förhindra och lösa brott. Detta är något jag brinner för, och speciellt för att hjälpa människor.
 
 
- Ska även fixa bilder på lägenheten och visa er snart! Just nu har min mor min kamera, men får hem den i helgen så ska försöka fixa bilder då! Kram på er så länge! <3

I'm back!

Ja, nu har vi äntligen fått det efterlängtade internet, tog bara 1månad eftersom adressändring krånglade.. -.- Men men, nu har vi som sagt internet samt även flera tv kanaler än bara 1,2,4,6, barnkanalen. Lite roligare om man säger så! Så nu ska jag försöka uppdatera er så mycket som möjligt! Ska även försöka kolla igenom alla 1600 bloglovin inlägg jag har! -.- Men tills nästa inlägg får ni ha det så bra! :)