Utsällningar

Måste faktiskt erkänna en sak, jag saknar faktiskt detta med utställningar!

Ja, jag har ställt ut ganska mycket i mina dagar, visst inte som värsta handlern utan ställt ut våran ena Affenpinscher(som vi var tvugna att ta bort i vintras) samt en av våra borzoier! Och jag måste säga, jag saknar det faktiskt ganska mycket nu! Har inte ställt sedan förra sommaren! Igentligen var det meningen att jag skulle ställa Mischa, våran borzoi, i tvååker nu vecka 27 då vi åker bort på hundträff. Men ja tyvärr så blir det inte så nu eftersom han blivit dåligt och vi åkt fram och tillbaka till veterinären och dom vet inte vad det är för fel på honom. Kommer gå in på detta lite mer i ett annat inlägg om någon är intresserad?

Varför jag saknar detta med utställningar vet jag faktiskt inte, kan det vara att få visa upp sin hund, trots att det inte alls går så jätte bra, vet igentligen inte varför. Jag bara saknar det helt enkelt. Jag saknar inte precis domarna eftersom dom alltid(läs oftast) dömmer efter egen smak och inte alls efter rasstandarden, där har ni problemen till varför så många hundrasen blir sämre och sämre!

Men jag gillar det här att fixa innan utställningen, borsta, fixa, vara nervös i väntan på att komma in i ringen, komma in i ringen och känna sen kolugn och veta att man enligt en själv har den finaste hunden, att sedan få så stort beröm av domarna att handlern är duktig! Att få veta att ens hund faktiskt är fin, ja det är en härlig känsla faktiskt!

Vet inte hur många gånger jag ställt, men det är ett antal iallafall, och nästan varje gång har det stått på pappret man får efteråt där det står vad dommaren tycker om hunden, nästan alltid i slutet på det pappret har det nästan varje gång stått en liten kommentar som ''fint visad'', ''duktig visare'', ''visar upp hunden på ett fint sätt''. Ja just dom kommentarerana man får av en domare det värmer faktiskt!

Och ytterliggare en sak som värmde var när vi var på en av Borzoi-ringens egna utställningar så kom det fram en som vi pratat med tidigare på dagen och frågade om jag ville ställa hennes ena tik eftersom båda hennes tikar hade kommit vidare till 'Bästa tik' omgången, hennes man ville inte ställa och det var tydligen ingen annan hon ville skulle ställa hunden. Vi hade liksom bara pratat med henne kanske 20min samma dag bara någon timme innan detta.
Men iallafall, innan vi gick in i ringen gav hon mig några tips om tiken jag skulle ställa, att jag bara skulle hålla fram godis framför näsan, kanske var tvungen att justera bakbenen på henne, samt locka ganska mycket på henne när vi skulle springa. Jag gjorde allt detta och vi slutade som ''Bästa tik 2''. Snacka om chocken jag fick?

Efteråt frågade hon jag hade ställt åt om jag ställt mycket i mina dagar och vart jag hade gått kurs, jag sa bara att Mischa, våran hane, var den första borzoien jag ställt och innan bara ställt en affenpinscher, samt att jag inte gått någon kurs utan bara lärt mig från andra. Hon blev nästan lite chockad av det jag sa, hon trodde bestämt att jag att jag gått någon kurs eftersom jag var så duktig. Fatta kul att höra! Fick till och med behålla priset jag fick, det var ett ljus där det är en borzoi på bilden samt under står det ''BT2'' plus en jätte fin glasgrej där det står Borzoi-ringen. Super kul verkligen! Jag sa att, ''nae jag kan inte ta det'', men hon insisterade.

Hon sa även att det hade kommit fram en som frågat innan om hon behövde hjälp att ställa, hon hade tydligen bara sagt ''nae tyvärr, jag ska fråga en annan tänkte jag'' och ändå kände hon den personen som ställde. Ja, detta värmde verkligen nått enormt! Hon var super trevligt och tiken var så fruktansvärt söt! Liten, nätt dam på ca 9-10år, gråmelerad var hon ungefär. Underbar tik verkligen! Har bilder på mig och tiken när jag ställer henne, men ligger just nu i sängen med den bärbara i knäet, detta är nämligen ett tidsinställt, och dom bilderna ligger på den stationära, men jag lovar att leta rätt på dom och visa dom! Super charmig tik!

Ja, sen denna gång så kände jag att jag faktiskt kan ställa trots att jag inte gått något handler kurs, verkligen super kul! Kan nog vara mycket därför jag saknar detta med utställningar. Tyvärr kommer det nog antagligen inte bli några mera utställningar med Mischa, men det var ju tänkt att jag skulle fått ställt Pumba våran nya lilla buse(affenpinscher) men just nu ser det inte så ljust ut eftersom han bara har fått ner 1kula än så länge. Men, det kan ta ända upp till 1år ibland, så vi får vänta och se! :)


Bild på Mischa och mej tagen i Ronneby 2009

Jag och Mischa i Ronneby 2011

Mischa och jag norrköping 2010 ♥

Mycket gammal bild på mig och Mischa ifrån Växjö där vi blev BIM(Bäst i Motsatt) alltså bästa hane! Även cert och cacib fick han här, endast 20månader gammal, alltså knappa 2år! Inte många som fått cert och cacib, samt blivit BIM innan 2års ålder! Stolta vi var över pojken den dagen! ♥

..........Lämna gärna en kommentar ;)
Skrivet av PATRICIA

svar: tackar :D

2012-06-07 ♥ 20:57:42
Blogg: http://ponnynceline.blogg.se/
Skrivet av Esther

Super fin blogg! Länkbyte? :)

2012-06-07 ♥ 21:25:10
Blogg: http://estherjarvling.blogg.se/
Skrivet av Alma

Älskar verkligen din header och design! Photoshop va? :)



Kram Alma!

2012-06-07 ♥ 22:14:14
Blogg: http://almaklingstroms.blogg.se/
Skrivet av hanna ♡

har du haft en bra vecka hittills? :D

2012-06-08 ♥ 07:46:39
Blogg: http://heaa.blogg.se/
Skrivet av Julia

Gud vilken superfin blogg!

Mischa är också superfin :D

2012-06-08 ♥ 07:59:15
Blogg: http://juliazlife.blogg.se/
Skrivet av EmelieG

okaj,vad händer då da? <3 ;) ;)

och varseggod! z<3

2012-06-08 ♥ 11:26:53
Blogg: http://marangen.bloggo.nu
Skrivet av E M I L I A - BRKRYTTARE

Nu har vi veckans blogg pågående på bloggen, delta gärna!

Har du någon tävling eller liknande så kan du gärna skriva det i en kommentar så deltar jag ♥

--> http://brkryttare.blogg.se/2012/june/veckans-blogg.html <---



ps - ska vi följa varandra via bloglovin? :)

2012-06-08 ♥ 18:31:05
Blogg: http://brkryttare.blogg.se/
Skrivet av Esther

sv: länkat dig nu :) http://estherjarvling.blogg.se/2012/june/httpnarbonnebloggse.html#comment

2012-06-09 ♥ 11:20:40
Blogg: http://estherjarvling.blogg.se/
Skrivet av EmilyWissén

Hej!

Tack så mycket för din komentar!

Du har väldigt fin blogg !:)

2012-06-09 ♥ 12:47:36
Blogg: http://emilyywissen.blogg.se/
Skrivet av matilda

anorlunda men häftiga hundar!

2012-06-10 ♥ 11:28:13
Blogg: http://skogsrusset.blogg.se/

OBS! Jag ansvarar bara för vad jag skriver, inte för vad du förstår

Namn:
Jag kommer tillbaka
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

...............Jonna Nilsson - Narbonne.blogg.se