Halland!

Vecka 27 var vi ju som sagt i Hallan på semester med mor, far, pojkvännen och 3 vänner till familjen! Vi hyrde en liten stuga i en vecka ca 2mil ifrån Ullared, så ni kan ju förstå vart vi var en dag! ;) Stugan var hur mysig och fräsh som helst, mycket fräshare och mysigare än tidigare stugor vi hyrt. Vi brukar träffas en gång om året och då är det hundutställning som står högst upp på listan! I år var det tvååker som gällde!
Eftersom både pojkvännen och jag har körkort nu så åkte vi i två bilar, just så vi slapp packa så knökfullt som vi annars brukar ha fått göra! Vi tog även lite av mamma och pappas packning och sedan tog vi även det dom köpt i Ullared eftersom dom hade hundarna i deras bil!
 
På vägen ner stannade vi och rastade lite eftersom det tog ungefär 4timmars bilväg dit, så då fikade vi lite med mackor, och tog ut hundarna så dom fick sträcka på benen. Vi stannade där det funnit en gammal slottsruin, riktigt fint att kolla på faktiskt. Vi gick dit och kollade och det var inte mycket som fanns kvar av det som varit!
(Klicka på bilderna för att se dom i större format)
  
 
Dag 1 - Lördag
Vi var först framme vi stugan, och ja som sagt tidigare. Jag tyckte stugan var sjuukt mycket mysigare än dom vi haft tidigare. Men vedans jag och pojkvännen packade in så tvättade pappa rent i bilen eftersom Aslan hade, hur ska man säga, ja bajsat på sig. Han var ruktigt rutten i magen och det brukar han vara när vi åker iväg och håller på, han tål nog inte stressen som blir. Så det var bajs på hundfilten som ligger på och vid hjulhuset på bilen. Samt att även hela Aslans bakdel var full med bajs. Pappa försökte först att skölja av det med hjälp av vatten flaska, men vi tog sedan in honom i duschen och använde lite hårschampo för att få bort det, och det blev betydligt bättre! På kvällen när dom andra kommit gjorde vi inte speciellt mycket, pratade, åt och bara umgicks!
 
   
 
Dag 2 - Söndag
Andra dagen i stugan började ganska tidigt, runt åtta halv 9 någonting. Själv hade jag fruktansvärt sova denna kväll så var väldigt trött om man säger så! Men jag, mor, far och pojkvännen bestämmde oss för att åka iväg och utforska Halland lite, så vi åkte till Falkenberg och kollade på havet och även inne i Falkenberg. Nu åkte vi en en bil bara, lite smidigare att åka tillsammans sådär. Först besökte vi ett högt högt berg där man hade en fruktansvärt bra utsikt över både havet och även landskapet. Riktigt fint! Men vägen upp var kanske inte den lättaste, det gjorde inte saken bättre att det spöregnade på morgonen så det var snorhalt. Mamma följde inte med hela vägen upp, men jag, pappa och pojken gick upp med hundarna.
 
Efteråt bestämmde vi oss för att åka tillbaka en liten bit och åka ut tillhavet och närmare bestämt Grimsholmen. Och sjuuukt så fint det var där med stenarna och vattnet som slog emot. Dock blåste det nått förbaskat men guud, inget går upp emot en sån fin utsikt! Pojken och jag gick även ut en längre bit där det var mycket stenar och sånt, mamma och pappa stannade kvar på ''fastmarken'' men hundarna så dom inte skulle bryta benen av sig. Det var riktigt fint där ute, men visst, vinden tog i ganska bra.
        
 
Efter att vi besökt havet så åkte vi in till Falkenberg och kollade på Tullbron och även köpte glass! Jag hade fått 4st glassogram av H&M då man kunde köpa en glass värd 25kr på pressbyrån. Och eftersom vi inte har någon pressbyrå inärheten där vi bor så då bjöd jag på det där nere! :) På kvällen blev det godmat och lite skitprat med dom andra, riktigt trevligt! :) VI bestämmde även lite hur vi skulle göra med Ullareds resorna, med tanke på att vi har 4hundar, Linda har 3 hundar och Maria hade 4hundar med sig.
 
    
Bild 3 - Pumba och den ljusa är en Chino, Phalene som ägs av Linda Nilsson.
Bild 4 - Dumle, Kines som också ägs av Linda Nilsson
Bild 5 - Super duper söta Sol, Kleinspitz som ägs av Maria Liljeholm, Holy Divers kennel
 
Dag 3 - Måndag
Idag åkte jag och pojkvännen till Ullared ganska tidigt på morgonen, vi var där runt 10 någonting och vi kom inte hem förens 3 halv 4 någonting. Först var vi inne då i Ullared och gick ett bra tag, hittade en massa saker, pojken köpte även lite saker till lägenheten, som kaffebryggare, brödrost. Ja lite sånt som behövs! :) Jag hittade även en massa saker, bl.a 2ridbyxor, 3tjocktröjor, 1 cardigan, 1 pippitröja, strumpor, back on track knäskydd och lite annat välbehövligt! :) Sedan efter vi varit där inne i några timmar gick vi ut, packade in sakerna i bilen och gick och köpte något att äta, blev hamburgare och pommes. Efteråt så gick vi till det andra köpcentret där jag hittad ett par skor för 175kr! Även en super söt nalle till mamma och en liten söt hund som jag köpte till mig själv. Fick även sötaste nallen av pojkvännen också! :D
 
Sedan gick vi tillbaka in i Ullared och köpte ytterliggare små saker, bl.a fick jag låna pengar av pojken så jag kunde köpa det jag glömde första gången som trosor, mousse och sånt! :) Efter det bar det av hemmåt och då tog vi det bara lungt, det var mamma och pappa som var hemma eftersom dom andra vi bodde med också åkt samma dag, men lite senare, så dom kom inte hem förens kanske 1,5-2 timmar efter oss :) Så då blev det mat och som vanligt massa skitsnack! :)
 
Jag och pappa med Aslan o Mischa! <3 Jag i min nya onepeice!
 
Dag 4 - Tisdag
Idag var det mamma och pappas tur att åka till Ullared och handla! Dom åkte runt 9 halv 10 på morgonen direkt efter frukosten och då var det jag, pojkvännen, Anita, Linda och Maria som var kvar i stugan! Dom började med att damsuga och små fixa lite medans jag och pojkvännen latade oss och höll koll på hundarna som var ute med oss. Fick bl.a hålla koll på Pumba som tyckte att ko hagen och all koskit vad jäättte gott att äta! Hrm, efter ca 1timme blev jag så trött att hämta honom och ta ut koskit ur munnen på honom så han fick sitta fast i kopplet medans vi alla satt och solade och latade oss på baksidan av huset! Pumba fick då sitta i sitt koppel, sen hade jag även satt fast Arraks koppel så det blev lite längre! :)
 
   
Bild 1 - Finaste pojkarna som finns! Arrak & pojkvännen
Bild 2 - Fina Lizzie, Kleinspitz, ägare Maria Liljeholm, Holy Divers kennel
Bild 3 - Kija sover i gräster, Kleinspitz, ägare Maria Liljeholm, Holy Divers kennel
Bild 4 - Pumba och Sol busar, Kleinspitz, ägare Maria Liljeholm, Holy Divers kennel
 
Dag 5 - Onsdag
Idag blev det frukost runt 9, samt att jag sedan snabbt hoppade in i duschen för att sedan åka iväg och kolla på Döda Fallet. Dit åkte vi alla tillsammans, fast ja i 2 bilar såklart, men vi var där tillsammans. Riktigt fint var det! Dock såg vi inte fallet först eftersom det var bakom en klippkant och vägen ner var vääldigt brant. Så jag och pojkvännen gick ner där och jag fick några riktigt fina bilder! Sedan Gick vi även upp så vi kunde se vattenfallet uppifrån! Riktigt häftigt! :) Efter vi varit där ett tag så gick vi tilbaka till bilarna och vi åkte och letade efter dom talande stenarna och dom andra åkte vidare till Falkenberg.  När vi väl hittade till parkeringen så började vi med att fika innan vi bar oss iväg dom 6km runt som det skulle ta. Hrm, det var betydligt längre än 6km, och första vägen var helt hopplös att gå. Efter vi gått ett bra tag så fick vi syn på några stenar med röd text på! (Det skulle vara ordspråk från förr i tiden) Dessa texter var dock namn i en ny skriv stil, så vi blev väldigt besvikna. Men till slut hittade vi till stenarna, och ja, besvikelsen släppte där. För det var ganska många stenar i det området som hade ordspråk och uthugget och med rödfärg. Vi såg väl kanske 15-20 stenar av ca 700st!!! Området var sjukt stort och vi gick bara igenom, följde stigen så att säga.
Vägen tillbaka var sjukt jobbig och vi alla var väldigt trötta, det gick liksom upp, ner, upp, ner hela tiden! Efteråt så åkta vi iallafall hem till stugan igen där dom andra väntade och då blev det grillat! Mums! ;) Och pappa fick vara grillmästaren eftersom Hasse som brukar vara med tyvärr inte kunde iår. :( Men pappa är självklart bäst på att grilla så det var riktigt smaskigt!
 
Döda fallet
 
        
 
De talande stenarna
           
Bild 6 - Mischa ligger utmattad i sängen och sover!
Bild 7 - Pappa grillmästaren
Bild 8 - Anita fotar mig, jag fotar Anita
Bild 9 - Lusthuset vi hade på tomten!
Bild 10 - Lindas fina Bacchus, rasen är Kines, Puff.
 
 Dag 6 - Torsdag
Idag beslöt jag, pojkvännen mor o far att vi skulle åka och kolla på Enest Naturresevat samt åka till havet och kolla. Först blev det som sagt Enest Naturreservat, super fint! Men vi fick gå i omgångar eftersom hästarna och kossorna var nära ingången. Men det gick ändå, först var pojkvännen och jag nere vid havet och vände, super fint verkligen! Älskar när klipporna går ner emot havet. Efteråt var det mamma och pappas tur att gå ner, och vi gick tillbaka till bilen med hundarna så dom fick lite vatten innan vi åkte vidare, och på vägen stannade vi vid ett super mysigt litet cafe vid en stor kvarn som tydligen ska vara en största som finns.
 
Sedan åkte vi då som sagt till havet och stranden. Mamma orkade inte följa med så hon stannade vid bilen med smmå hundarna och jag, pappa och pojkvännen gick tillsammans med dom stora hundarna iväg. Även här var det en bit att gå innan vi kom fram till baksidan av havet. Hrm, lät konstigt. Men vi kom så vi fick gå upp på en liten sandhög med gräs för att sedan komma ner till havet. Och guuuud så underbart fint! Låååååång stor sandstrand och sedan klarblått vatten. Super mysigt! Där vi kom ner var det inga personer, eller några meter åt vänster satt det ett par med en hund. Annars var det personer längre åt både höger och vänster, åt  höger var det typ nudist bad såg det ut som!
 
Enest Naturreservat
       
Cafét
  
Havet
              
Denna bild blev veckans vackraste! Dock var han inte lös såklart! Men min bror redigerade bort kopplet! Ska visa för och efter bilder! :)
 
Dag 7  - Fredag
Idag var det utställningen i Tvååker som gällde! Maria som var med oss skulle ställa sin ena tik hon hade med, som faktiskt fick sitt andra cert! Hon blir 2år i Augusti. Jag, mamma och pojkvännen åkte dit och kollade, mamma skulle kolla på sin ras hon tänker skaffa sedan, beuceron(stavning?) och jag skulle kolla på min ras jag ska skaffa senare, Welsh Corgi Pembroke. Mamma och jag pratade även med 2st uppfödare som jag är väldigt intresserad att köpa av sedan! Dom avlade och ville få tillbaka den gamla pembroken, som var högre. Eftersom viss kennlar idag avlar på dom med kortare ben eftersom domarna på utställningar oftast tar fram dessa hundar. Dom vi pratade med sa hela tiden att Pembroken är vallhund, som ska kunna springa, hoppa och jaga kossor för att få ihop dom i flocken, därav det krävdes högre ben.
På kvällen när vi kommit hem kom även Anita hem med sin nya lilla valp som hon hämtade på utställningen! En liten Pomeranian! Suuuper söt och gud sicken tuffing! Att komma in till ett hus med 10hundar och inte bry sig! Det är inte illa!
 
       
 
Dag 8 - Lördag, sista dagen med gänget!
Idag gickv i upp runt 8, åt frukost och sedan var det städning och packning på gång! Älsklingen och jag packade ihop våra grejer, packade in i bilen och bäddade i sängarna för att sedan medans dom andra städade och fixade, gick en sväng med hundarna och sedan var vi ute och passade dom små hundarna medans dom andra städade, damsugade och fixade i huset och sedan vid ungefär 11 sa vi Hej då och åkte hemmåt!
 
        
Bild - Lizzie busar med matte och mattan
Bild 2 - Pojkvännen och Anitas namnlösa lilla pomkille!
Bild 3 - Lilla Sol
Bild 4 - Kija
Bild 5&6 - Anitas lilla Pomvalp
Bild 7 - Lizzie
Bild 8 - Sol
Bild 9 - Anitas Pomvalp
 
Ps:Fortfarande bilder som inte är redigerade ifrån sista dagen, har inte haft tid att fixa till dom, men det kommer inom kort!

..........Lämna gärna en kommentar ;)

OBS! Jag ansvarar bara för vad jag skriver, inte för vad du förstår

Namn:
Jag kommer tillbaka
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

...............Jonna Nilsson - Narbonne.blogg.se