To much

För mycket att tänka på! Sista tentan i kriminologin ska vara inne imorgon och jag har en stor uppgift kvar som jag inte ens fattar! Plus att jag känner mig missnöjd med tentan just för det varit så stressigt senaste veckan med Kexet som fortfarande är borta... :'( börjar förlora hoppet om att få in henne eftersom hon varit borta en vecka nu... 
Plus att jag har en uppgift till som jag ska göra som jag inte ens börjar på och kursen avslutas nästa fredag den 6/6!!!!! Suck .... Plus att man lider av härlig sömnbrist nu med tack vare all jävla stress, plus magsår som börjat komma tillbaka. Jävla skit!! .... 
Nae nu ska jag sluta klaga, dags att sova snart. Zzzzz 

Dagens besök hemma på tomten/parkeringen :)

Orkar inte.

Orkar ibland inte! I torsdags sprang Kexet ut av en ren olyckshändelse. Lämnade balkong dörren öppen i knappt 1min. Och eftersom hon är väldigt rädd och skygg av sig så har vi inte fått in henne sedan dess. I fredags fick vi nästan tag på henne 3-4gånger men misslyckades. I lördags var vi ute och såg henne inte, likadant i söndags. Men i måndags såg vi henne och hörde henne men misslyckades att få in henne. Så nu sprang hon ännu lägre bort ifrån huset och nu vet vi inte vart hon är. Var även ute igår och letade utan framgång. Var även att hämtade en bur som vi förhoppningsvis kan fånga henne i. Men först måste vi hitta vart hon är. Sambon la ut lappar i brevlådorna i husen bakom oss och förhoppningsvis hör någon av sig av att dom sett henne eller hört henne. Har super svårt att sova på nätterna då jag vet att hon är ute någonstans! Hon är som sagt väldigt skygg av sig och rädd för människor. Den som hon litar på mest är mig, ibland sambon men eftersom hon är rädd för ljud och sånt så kommer hon inte trots att man lockar på henne. Hon blir som förstelnad av rädsla. Mattes tjej! 
Hoppas, hoppas, hoppas vi får in henne snart!! 
Blir inte bättre av att Kakan går här inne och skriker och är ledsen. Hon börjar även gå tillbaka till sina gamla vanor innan vi fick Kexet då hon höll sig undan och inte ville vara framme. :(



Stackars älskade lilla kexet! <3 matte och husse saknar sig massor gumman! 

Fan fan fan fan

Varför är du så jävla rädd för allting och är rädd för att bli tagen. Fan katt jävel! :'(
Jag som var så nära flera gånger att få tag på dig. Och nu ligger du ute i mörkret någonstans och vägrar att komma in. Fan snälla låt mig få fatt i dig imorgon så du kan komma in. Gumman! 

Berättar mera imorgon. Ska försöka att sova nu, kommer bli svårt! :'( 

Nytt till lilleman!

Lilleman har fått lite nya kläder på sistone av sin farmor&farfar, mormor&morfarn och sin mor&far. :)

2kortärmade bodys och ett pat shorts ifrån mormor och morfar 

1tröja, 1kortärmad body och ett par jeans från farmor och farfar 

1tröja och såklart ett par arbetsbyxor från mamma och pappa ;)


Byxorna är storlek 100 så dröjer ett tag innan han kan ha dom. 

Dagen.

Idag har lilleman äntligen varit på sin 6-månaders kontroll, han var ju sjuk förra gången för två veckor sen. Men idag kom vi iväg och nu väger lilleman hela 8640g och är 72cm lång. Vilket betyder att han har sprungit iväg på längd kurvan ganska rejält. Men han har ju lite att brås på eftersom både jag och Jacob är långa. Hans morfar är 1.98 och min morbror är 1.99 lång. 
Allting såg och lät jätte bra så det är skönt! Han fick även beröm över att han var så snäll och låg så still när läkaren kände och klämde. "Dom flesta brukar ju sprattla som galningar men han bara ligger där och är så duktig. "
Efter BVC åkte jag, mamma och melvin till maxi för att fika lite innan det var dags för att träna på rehab! Sprang in på maxi först för att köpa lite youghurt till lilleman så han fick lite gott med, han fick även smaka mjukglass och det var gott tyckte han! Dock lite kallt ;)
Har ju varit underbart väder så lilleman har bara haft en kortärmad body och mjukisbyxor, strumpor och mössa med såklart, på sig idag. Älska vädret!


Nu sover iallafall lilleman och jag hade tänkt plugga. Gick inte så bra, blev sååå seeeg. Så nu kollar jag på Grey's Anatomy istället! 


Aj aj aj.....

Tror ni inte jag slog i knä helvetet i skötbordet när jag skulle byta på Melvin? Kände ingenting till en början mer än att jag bara var öm. Hah! Fy feeeen vad ont det gjorde när jag skulle gå upp för trappan. 17trappsteg med en unge i famnen och ett värkande knä. Ja!! Härligt!

Igår åkte vi till stan för att gå på marknad. Fanns inte så super mycket men vi hittade 2st tröjor till pojken och såklart ett par arbetsbyxor till honom. Det är i storlek 100 så det tar ett tag innan han kommer i dom dock ;)
Vi åkte hem ganska tidigt för lilleman var inte alls på humör, ville Inte sitta i vagnen alls. Samt att han blev jätte snorig och hade ju självklart glömt näsdropparns hemma. :(
En Volvo tröja såklart! Får visa bild imorgon på resten. :)

Idag har jag pluggat mestadels! Gjort klart 2komp uppgifter samt börjat på sista tentan nu. Så bara tentan kvar samt en observations uppgift sen är jag finito med kriminologin! Eller ja första kursen. Ska ju läsa 2 och 3 med! ;) men klar för denna termin. :)
 


Haha dagens bilder!

Kan inte sluta skratta! Charmtroll




Stackars lilleman

I tisdags blev Lilleman sämre igen efter att blivit bättre över helgen, och nu har det gått tre dagar och han är fortfarande jätte snorig stackaren. Igår hade han även lite feber på morgonen 38.1 men gick över sedan så vid 4tiden hade han bara 37.7 vilket är skönt.
Men dom här dagarna när han varit sjuk har varit hopplösa! Började förra onsdagen att han inte velat sova på nätterna just för han är snorig och så. Så sovit ungefär i genomsnitt 4h per natt i en veckas tid ungefär. Vilket inte är optimalt för mig eftersom jag behöver min sömn annars blir jag världens sur kärring, skojjar inte! Tålamodet är även nere på -50%!! Uj uj uj. Men jobbigast var ändå i onsdags när mamma och jag var inne i stan och tränade. Försökte få honom att somna innan mamma kom och vi åkte in till stan vid 12. Men det var lönlöst. Gick inte. Sedan somnade han rätt fort i bilen som tur var. Så han sov väl ungefär 30min sådär som det tog in tills vi var vid rehab. Då vaknade han när jag flyttade över honom från bilen till vagnen och han var super trött efter att jag tränat klart vid 13.45 så när mamma tränade mellan 14-15 så passade jag på att gå en sväng till stan för att hämta en Elefant en arbetskompis gjort till mig/Melvin. Och hade även hoppats på att han skulle somna eftersom han var super trött. Nehe, det gick absolut inte. Så trodde då att han skulle somna i bilen påväg hem. Men nej, inte det heller. Så han hade sovit 30min ifrån 8.30 på morgonen till ungefär 17.00 då han nickade till i matstolen ett antal gånger. Film finns på min instagram: Eydrik


 
Så bestämde då att gå ut och lägga honom i vagnen och där sov han ungefär 40-50min innan han vaknade igen. Sen gick jag upp och la honom vid 19.00 då han var jätte trött och då sov han ungefär 1h innan han vaknade igen. Gick upp och skulle få honom att somna om, lögn i fan! Gick inte!
Så efter 20-30min kom sambon upp och tog över eftersom jag har en uppgift att göra som ska vara klar ikväll(lite kvar bara) och efter ungefär 1h kom han ner och då hade han fått honom att somna äntligen. Sen vid 22.00 gick vi upp och skulle lägga oss. Han väl blunda i 15-20min tills han vaknade, och nu gick det inte att få honom att somna. Lögn i fan! Han somnade när vi satt och gungade med honom, så fort vi la ner honom i sin säng så vaknade han. Upp och göra samma visa, gunga och när vi la ner honom vaknade han, igen.. Så tillslut gav jag upp. Vid 01.00 gick Melvin och jag ner och la oss i soffan. Gav honom lite flytande panodil då jag tror han hade ont i magen eftersom han drog upp benen hela tiden och då kunde han tillslut somna. Så vi låg nere i soffan och sov hela natten. Vaknade några gånger från och till, så sov väl kanske 3h denna natt tror jag.(Natten mellan onsdag och torsdag).
 
Igår hade jag ju tänkt att åka in till stan på föräldraträff men struntade i det då han hade lite feber då på morgonen. Så istället vid 10.30 så åkte jag runt i ungefär 1h så Lilleman skulle få sova. Och när jag var påväg hem igen efter att åkt runt överallt vaknade han.
Försökte få i honom lite mat men gick inte. Fick tillslut i honom 180ml Lemolac ungefär, men ungefär hälften gick han väl upp från och till hela dagen stackarn. :(
Så vid 15.00 försökte jag f tag i BVC sköterskan, gick inte! Så sen runt 15.15 ringde jag esplanaden och dom skulle ringa upp vid 15.55, dom ringde tillbaka 16.05 och sa att jag skulle ringa barnmottagningen istället eftersom han var så liten. (Över 6månader ska man ringa sin läkarstation, därav jag ringde dit först). Så ringde barnmottagningen men dom hade telefon tid fram till 15.30, så ringde då växeln som sköterskan på esplanaden sa och bad om att få prata med en barnsköterska. Efter mycket om och men kom jag fram och lagom då bröts det. Ringde tillbaka igen och då fick jag lämna mitt telefon nummer och hon skulle ringa upp. Så runt 16.25 ringde det och sa som det var att han ätit lite och var jätte snorig och så. Hon trodde det kunde vara att han hade ont i halsen därav inte ville äta. Så Skulle ge honom panodil så han fick i sig lite mat. Sedan även skulle jag skaffa Nezeril nässpray för 7månader Och varför han spydde och fick upp mat kunde bero på mycket slem i halsen.


 
Så vi fick i honom lite mat tillslut efter att ha gett panodil. Och även idag somnade han till i matstolen så efter jag ätit satte jag mig i soffan med honom och där satt vi i ungefär 1h och sov innan han vaknade och då hoppade vi ner i badet för båda vi 2 stank spyor och efter det åt han lite och somnade vid 19.45. Vaknade igen vid 20.20 ungefär då gick jag upp och strök han på magen och han somnade om på 5min. Sedan vid 22.00 gick vi upp och la oss, väntade bara på att han skulle vakna och att det skulle bli en jobbig natt. Ne! Vid 01.30 vaknade han, gav han mat och han somnade om efter han ätit. Vaknade igen vid 03.30 och fick mat och somnade. Vid 06.00 vaknade han igen och la honom då i våran säng och efter ungefär 30min somnade han och vi sov till 09.30. Oj vad vi behövde det! Så otroligt skönt att få sova "ordentligt" en natt!
Nu idag har jag fått i han några skedar gröt och ungefär 80ml lemolac och nu har han sovit i soffan i snart 1h. Fortfarande jätte snorig och dan är han. Så bad sambon köpa hem nässpray till honom och få se om det är bättre en det vi har hemma. Sköterskan sa i alla fall det. Så vi får hoppas på det bästa! <3
 
Ringde även till BVC sköterskan idag och bokade in en ny tid för 6månaders läkarkontroll eftersom vi skulle varit där förra torsdagen då han hade som värst feber, över 39, och nu ska vi in nästa vecka på onsdag istället. Hoppas bara han håller sig feberfri tills dess och att han blir mindre snorig.
 


 

Lagom irriterad....

Lagom irriterande när man har en uppgift att göra där man ska göra 4st diagram till och så funkar inte Microsoft excel på datahelvetet! Försökte ladda ner ett liknande, funkade tills jag skulle installera det, då hängde sig hela jävla datan.... Fast blir inte förvånad, våran data är ju helt åt helvete om man säger så. Måste ha laddaren i hela tiden, så fort man tar ut laddaren dör datan. Och är inte alls som den ska!... 
Suck! 

Idag har förövrigt jag och Melvin varit hundvakt åt Arrak då mamma och pappa var borta och Melvin älskade Arrak! Skulle bara titta på honom hela tiden och ville hela tiden klappa honom när han satt i sin gåstol, knäppisen! 
Idag har han sprungit värre än vanligt i stolen men går inte så bra för honom, måste fixa strumpor med halkskydd på. Han har även hittat vart lådorna är i köket! Han har inte öppnat dom än eftersom han inte nådde, men det kommer snart. 
Nae nu ska jag sova. Trött som få! 





Vill ha!

Hittat massa fina kläder jag vill köpa till lilleman! Synd man är pank bara, suck! :(

Linne, shorts och pyjamas ifrån HM


Short, linne&shorts, mjukisbyxor och body ifrån HM 

Cardigan, linnepyjamas, linne&shorts, tjocktröja ifrån HM 

Pyjamas, jacka ifrån HM

Mjukisbyxor, onepeice ifrån BABYSHOP

Söndag 11/5

Åkte till mor och far imorse vid 06.40 och vid 07.00 for pappa och jag iväg till Nybro för utställning. Var bara en liten utställning och det gick bra en då. Han slutade 2a av 2 i juniorklassen. Så ungefär vid 11 gick vi tillbaka till bilen och åt lite mackor innan vi åkte tillbaka hem. 
Nae usch, har inge skriv lust alls. Helt slut i huvudet efter bara ca 4-5h sömn inatt. Börjar även bli hungrig. Får väl ta och börja med maten snart skulle jag tro. 



Man vet att man är trött....

..... När man gråter av ren jä*la utmattning. 
Inatt har absolut inte varit någon bra natt. Vi 11, efter lets dance gick vi upp och la oss och runt halv 12 vaknade han. Så fick sätta mig i sängen och hoppa med honom så jan skulle somna, trodde jag. Fick göra det x antal gånger i ungefär 10-15min åt gången tills jag tillslut satt i ungefär 30min och tillslut kunde jag lägga mig ner och sova. Så fick väl sova mellan 01.20 till 03.30 då han vaknade igen. Upp och göra samma sak, studsa i sängen tills han somnar och efter 10min kunde jag lägg honom i sängen, för att vakna en timme senare vakna igen. Vakna vid 04.30, göra om samma procedur, sova till 05.20 göra samma procedur sova till 06.30 och göra samma procedur, fast nu somnade han tyvärr inte. Så varit vaken sen halv 7 imorse och är sådär lagom trött. Och imorgon blir det upp tidigt med för mamma och jag ska på utställning i Nybro. Suck.... Så med mina knappa 4h sömn inatt(tar ungefär en halvtimme - 40mim för mig att somna så bara sovit ca 15-20min åt gången) lär det inte bli så kul att köra ända dit... 
Sambon är hemma och tar hand om lilleman så slipper dra upp honom och iväg vid den tiden! 
Nu har jag iallafall fått lilleman att sova i vagnen, äntligen efter 1h bråk och stök.... Så underbart att vara mamma ibland, tur dom glada, mysiga stunderna väger över, och man har dessa i åtanke när det blir jobbigt <3 mammas lilla älsklingsplutt! <3

Innan lilleman blev sur och tvär. 

Äntligen fått han till att sova. 

Seg i kropp och knopp

Att vara snorig är det värsta som finns. Inte nog med att vara snorig blir man helt slut i huvudet och även att kroppen värker mer än vanligt. Usch säger jag bara. Det som varit bra idag är att lilleman är feberfri och varit hel dagen. Hoppas nu febern håller sig borta. Tyvärr så är han fortfarande snorig och gnällig men förstår honom, man vet ju själv hur det är att vara förkyld. :(
Nae, nu ska jag snart ta och krypa ner i sängen, måste bara kolla klart på lets dance, Steffo måste ju bara vinna!

Imorgon ska jag iallafall ha en aloe Vera stund, med djur i fokus. Har tyvärr inte lyckats få ihop så många så vi blir bara 4st med mig. Och eftersom gubben ska iväg till verkebäck imorgon på loppis, han ska hjälpa sin mamma så kommer pappa hit och är barnvakt åt lilleman eftersom mamma även skulle vara med. 
Nae nu ska jag ta och säga godnatt, snart får jag krypa ner i sängen och får se om jag får sova lite mera inatt än dom senaste nätterna. Men det är inget jag hoppas för mycket på dock. Stackars lilleman <3 

Lilleman tidigare idag, då jag fick honom att somna med sen snutte tillslut <3

Mat, mat, mat

Melvin är nu lite mer än 6månader och jag har nu börjat att ge honom två portioner mat om dagen. När han var 4månader fick han smaka några skedar bara. När han var 5månader började jag ge honom ett mål mat om dagen. Och nu då två mål mat om dagen. 

Oftast ser en dag ut såhär:
Morgon(runt 06.00-07.00) äter han ungefär 120ml Välling Nestle fullkorn äpple/banan eller så äter han ungefär 120ml Baby Semp Lemolac 2. (Han äter lite på nätterna med därav inte så mycket mat.)
Lunch(runt 09.30-10.30) äter han en portion med gröt, Semper äpple/päron men han föredrar banangröten mest. 
Mellanmål(runt 13.00-14.00) äter han oftast 200ml Baby Semp Lemolac 2. Ibland får han även lite Nestle youghurt. 
Middag(runt 16.30-17.00) äter han en portion med ordentlig mat, hemmagjord mat. Oftast potatis och köttfärs blandat med lite ärtor och majs.
Kvällsmål(runt 19.00-20.00) äter han ungefär 200ml välling Nestle Godnatt välling Havre. Eller 200ml Baby Semp Lemolac 2 om han inte vill ha vällingen. 

Efterrätt får han ibland med efter maten. Då får han oftast lite Ellas Kitchen smoothie.(eller vad det är?) dessa älskar han verkligen lilla plutten! 
Drickan han får är Sempers fruktdryck vilket är favoriten. Finns även andra smaker med. 
Detta är lite på ett ungefär hur det brukar se ut. Är han mer hungrig mellan så får han något mellanmål och tiderna är också på ett ungefär. 






Detta "matschema" kommer ju helt klart att ändras under tiden han växer. Men min tanke är att han vid 7månader ska äta gröt på morgonen och något mer mataktigt vid lunch. 
Sen när han är 8månader har jag tänkt försöka sluta med Baby Semp Lemolac och övergå till bara välling. Sedan att han även ska äta lite gröt på kvällen och sen få välling när vi lägger honom.
Men detta är ju bara tankar jag har. Inget jag har sagt att så Ska det vara. Utan jag följer honom och vad han trivs med. :)


Sjuklingen

Stackars mammas lilla prutt som är genomförkyld med hög feber dessutom. Ush lider med honom då jag själv vet hur jobbigt det är att vara förkyld. :(
Inatt var det iallafall en lång natt. Vaknade vid 00.00 första gången och fick han att somna om igen en 5 åt gången ungefär. Tillslut vid halv 1 la jag honom i våran säng mellan oss så han förhoppningsvis skulle kunna sova. Lögn ifan tyvärr. :( jätte gnällig och ville absolut inte vara med. Inenting hjälpte och tillslut vid 02.00 gick jag ner och hämtade tempen och snorsugen samt lite att dricka åt honom. Och jo feber hade han!!:( 39.5 i temp hade han stackarn, och jätte varm var han också plutten. <3 så gav honom lite flytande panodil och efter en timme hade febern sjunkit till 38.6 iallafall. och ytterligare en timme senare somnade han. Och så mellan 04.00 till 05.00 fick vi sova för att sedan vakna vid 05.00 och var uppe till 06.00 då han fick lite att äta, han ville dock inte ha så mycket men tillslut somnade vi och sov till 09.00 då vi gick upp. Var meningen att vi skulle åkt till BVC idag för 6-månaders kontroll. Men valde att strunta i det. 

Resten av dagen har inte alls varit något bra. Vid 09.00 hade han 38.4 i temp för att sedan vid 10.30 ha 39.4, så då fick han ytterligare lite panodil och kunde sedan sova mellan 11.30 - 12.40, sedan har febern gått ner och legat på 37.8 men sedan vid 16.00 hade han 38.2 för att sedan vid 19.00 ha 38.9 så då bestämde vi oss för att ge han lite panodil och sedan åka en sväng i bilen för då brukar han somna och mycket riktigt. Han har ju inte velat sova något idag på dagen förutom knappt 1.5h eller nått samt att han heller inte velat äta, så funderar på om det kanske kan vara tänder på gång också? Men vi får se. Hoppas bara att vi får sova inatt och att morgon dagen blir bättre än idag. 




Finaste sjuklingen! <3


Mammas plutt

Mammas lilla älskling blev nu på kvällen jätte snorig och täppt i näsan. :( la han vid 7 och då var han lite små snorig men somnade rätt fort, hade precis hunnit duscha klart runt kvart i 8 då sambon kommer upp, då har lilleman vaknat och han hör honom i babyvakten. Nu jätte snorig och slemmig i halsen. Stackarn. Så jag sprang ner och hämtade en "snorsug" för att få ut det mesta av snoret samt även tempen och han hade nu på kvällen 37.8 vilket inte är feber, allt över 38 är feber. Så får se hur han är inatt om jag tar tempen inatt annars gör jag det imorgon bitti. Han somnade iallafall om till slut, la han i högläge på 2st kuddar så det underlättar för honom. Sen runt halv, kvart i 9 vaknade han igen och jätte snorig, men somnade snabbt om när han fick nappen i munnen, fortfarande riktigt snorig. :( 

Får ringa BVC imorgon, ska egentligen dit för 6-månaders läkar kontroll. Får se vad dom säger om jag ska komma in ändå eller inte.  




Lilleman idag när vi var på rehab. Jag tränar mellan 13-14 mamma får akupunktur mellan 14-15. 



Oj

Trodde inte jag hade några direkt följare, och speciellt inte när jag inte uppdaterar så ofta?! Super kul ju, får nog ta att uppdatera lite oftare då ;)



Dålig uppdatering.

Väldigt dålig på att uppdatera bloggen nu för tiden, men har så mycket annat att tänka på nuförtiden. Har massa komp uppgifter att göra, eller ja 3st men det är massor när man har en liten 6-månader pojk att ta hand om också. Sen utöver detta har jag just nu 2uppgifter till att göra så. Ja hinner inte med så mycket tyvärr. 

Utöver detta har det hänt en massa i trädgården. Som jag skrev för några veckor sedan tog vi bort en massa buskar sen ett antal träd. Var en stor tall, en stor gran, en stor björk och en ek. Vi har sedan dess hunnit grävt upp alla stubbar, eller ja vi betalade en med en stor gräv maskin att göra det, sedan har vi fort bort alla stubbarna, och nu förr förra helgen faktiskt som  vi fick bort alla stubbar samt fick massa jord som vi kört ut under veckan. Så nu har vi en grov tomt som jag säger, jord och gräs på tomten. ;) så förhoppningsvis kommer gräset snart upp. Vi har lite kvar att få bort massa rötter och sånt uppe där vi har bilarna och sedan får vi beställa hem mera jord och fylla ut alla håler med. Samt att sambon håller på att fixa till en damm som vi även ska ha där. Kommer bli super! Tyvärr har vi glömt att ta före bilder, så har bara dåliga bilder ifrån försäljnings katalogen, men tror ändå skillnaden syns ändå. 

Lilleman blev hela 6månader förra veckan, kan inte förstå det! Vi kom ju nyss hem ifrån BB hallå?? Och nu på torsdag ska vi på 6månaders läkar kontroll. Usch kan inte någon stoppa tiden lite? Går lite för fort nu tycker jag. Snart kryper han även nog! Han gör allt för att komma framåt men än så länge går det bara bakåt, men som mamma sa att det går alltid bakåt innan kom tillslut och då är det inte långt kvar. :) 

Nae nu vet i tusan vad jag ska skriva mera. Får försöka bli bättre på att uppdatera nu i framtiden. 

Lilleman med pappa i traktorn.

Den "minsta" stubben vi hade på tomten var tall stubben. USB vilket åbäke!!