My choice

Alla har vi egna val i livet att göra, vi gör valen för att vi vill, inte för att någon annan vill att du ska göra det.
Det är många ungdomar i dags läget som har svårt att stå emot grupptrycket, säger någon kompis t.ex, ''men kom igen, va inte så feg, testa nu''. Det kan ha med allt att göra, som små grejer som att hoppa över en bäck eller, lite värre som att dricka alkohol eller röka.
 
Själv har detta inte varit något problem för mig, om jag fallit lätt för grupptryck så hade jag varit rökare och druckit alkohol i dagens läge. Jag gör inget av detta. Jag har hela tiden fått höra ''men kom igen, testa det är skit gott, kom igen nu, alla andra dricker ju, du är så feg'' ja sånna saker och ännu värre har jag fått höra så fort jag tackat nej till att dricka något.
 
Anledningen till att jag har valt att inte dricka, att vara nykterist, är faktiskt av den enkla anledningen till att jag inte tycker det är gott, jag ser ingen mening med det och jag tycker man kan ha lika roligt utan. Missförstå mig inte nu att jag inte gillar dom som dricker, så är det verkligen inte! Jag har inget problem med som som dricker, absolut inte. Folk får självklart dricka, hur mycket dom vill, men tycker det är lite korkat att dricka så mycket att man får minnesluckor och gör saker man ångrar och sånt. Ja, men det är deras val inte mitt, precis lika mycket som jag valt att vara nykterist är det mitt val, inte ditt!
Jag är nöjd med mitt val, precis som jag antar du är med ditt val. :)
 
Nu senare i livet har jag fått helt annan respons när jag sagt att jag är nykterist. Det är flera som sagt ''shit vad coolt! Fasen vad stark du måste vara'' och såna kommentarer vilket känns riktigt bra faktiskt! Det är allt ifrån jämngamla som mig(19år) och upp till 30-40år, det känns faktiskt riktigt skönt att dom faktiskt accepterar mig för mina val och inte har något problem med det.
 
Bjuder på en bild på mig, Mischa och Aslan ifrån våren 2009?

Dressyrträning 28/1

På dressyrpasset igår hade jag finaste Pw. Vilket gick väldigt bra trots magvärken. Men får skylla mig själv, inte så smart att äta vitlökskroketter och kryddat kött, ca 2timmar innan dressyrpasset, när man har IBS(Känslig mage), så arbetstraven höll på att ta död på mig, men lyckadesd hålla ut och dom stunder jag inte hade så ont gick hon faktiskt riktigt fint. Måste bara lära mig att hålla yttertygeln stadig. Blir lätt att jag är stark i både inner och yttertygel eller så blir det att jag släpper båda och hästen hamnar i obalans. Måste verkligen träna upp att vara stadig på yttertygeln, då kommer det nog bli toppen tror jag! :D Bara träning som gäller!
 
Vi tränade lite på öppna samt skänkelvikning vilket gick sådär, fortfarande detta med yttertygln, sen magvärken.. Men men sånt kan det vara ibland. Galoppfattningarna har jag lite svårt med på Pw, hon är väldigt känslig och jag hamnar lite i obalans i fattningen vilket gör att hon blir lite springig, Men som sagt, bara jag får fatt i den där nedrans yttertygeln/bogen så kommer det blir bättre! Men allt som allt är jag riktigt nöjd med träningen ändå! :)
 
Pw, innan träningen igår! <3
Pw o jag en hoppträning i höstas <3
Pw o jag en hoppträning i höstas <3

Vill ha!

 
Allt kommer ifrån Fyndiq.se!
Stora tröjor till mönstrade färgglada leggings är verkligen min absoluta favorit outfit! :D

I will not give up!

Förr var jag en sån människa som gav upp vid minsta lilla motgång, nu har jag växt i mig själv. Nu tar jag tag i problem och löser dom, jag tar tag i nya uppgifter med stora ögon och viljan att ''jag ska klara detta''. Som ett exempel förra veckan när jag jobbade. Jag fick i uppgift att hänga om lite på dam, fick instruktioner om vilka färger som skulle vara vart samt att jag skulle ''sampla''(Man tar t.ex en byxa, en tröja. osv. för att kunna göra fina köpförslag. Ja svårt att förklara för utomstående.) Men hur som helst så klarade jag det riktigt bra och blev väldigt nöjd över min insats trots att det var lite klurigt, men jag gav inte upp, jag kämpade för att få ihop det och jag lyckades! Fick mycket beröm av mina arbetskamrater över att det varit super fint. Så jag är nöjd.
 
Ett annat exempel är inom ridningen, för ett tag sedan blev jag rädd för att hoppa trots att jag älskat det tidigare, det knöt sig i magen varje hopplektion och jag gick in med tanken att ''jag kommer misslyckas, jag kommer ramla av, jag kommer bryta armen'' ja såna tankar snurrade i mitt huvud. Men sedan för något år sedan gav jag mig tusan i att jag skulle gå in med en annan tanke, att ''jag Ska klara detta, det ska gå bra''. Nu, nu är jag inte rädd att hoppa längre! Dock har jag alltid säkerhetsväst på mig när jag hoppar(hatar annars säkerhetsväst, stör mig bara), men känner mig säkrare med västen och då vågar jag mera. Nu hoppar jag 1.10 rätt uppstående utan att tveka. Hoppar 80cm oxrar med lite pirr i magen, istället för hjärtat i halsgroppen.
 
Så ge inte upp, satsa till 110% på det ni vill! Ni kan inget annat än att lyckas om ni försöker!
Motgångar gör en bara starkare och mer villig till att lyckas nästa gång!
 
 

Kvällen igår!

 
Igår blev det faktiskt tjej fest hos en arbetskamrat. Jag är ju inte den som är fest brud, och det var super länge sen jag var med på en fest, tror det var avslutningen i 9an som var sista festen jag var på? Och jag tog studenten i somras så räkna själva. :)
Anledningarna till varför jag egentligen inte tycker om att festa är att för det första, jag är nykterist, oftast har det varit jämngamla som jag festat med och dom överdriver och låtsas vara fullare än vad dom egentligen är, bara för att det verkar vara någon tävling med att vem som är fullast?(så verkade det iallafall vara förr, ska inte svara för hur det är nu) Sedan att det oftast brukar vara massa folk jag inte känner. Jag blir osäker i sånna sammanhang när det är mycket folk, dricka och hög volym.
Nu var det ju 4arbetskamrater, 1 föredetta arbetskamrat och sedan 2 andra som jag träffat tidigare. Alla äldre än mig, så det blev en väldigt rolig fest faktiskt. Inget sånt där överdriv om vem som är fullast och sånt..
 
Kvällen började med att jag träffade Petra och Tintin och vi begav oss till Matilda och vi var där runt halv 7, vi var dom första och sedan kom Linn, och sedan Mija, Zandra och Sara. Blev mycket skratt och roligheter, dans och lite sång. Ja, roligaste festen jag varit på länge och jag kunde nästan släppa loss helt och vara mig själv, vilket annars brukar vara svårt i sånna situationer då jag är lite osäker på mig själv, dock har det blivit betydligt bättre sedan jag började på H&M 2009. :) Vi var hos Matilda fram tills ungefär 12 då dom skulle ner på Harrys, jag kände då att det blev lite för mycket samt att jag hade ont i magen så jag tackade för mig och dom förstod såklart hur jag kände och jag gick istället hem och la mig i soffan tills pojkvännen kom hem ungefär en timme efter mig.
 
Idag har pojkvännen och jag målat köksluckorna en gång till, samt jag har bakat cupcakes i min cupcakes ''maskin'' som jag fick av svärmor i julklapp. Ska snart göra frostingen, Bara väntar på att världscuphoppningen ska sluta som jag tittat på under hela tiden, väntar just nu på omgoppningen och det är 2 svenska med! Henrik och Rolf! :D " svenskar av 4felfria, inte fy skam! ;)
 
Men men, under dagen eller imorron tänkte jag skriva om ett inlägg om varför jag blev nykterist, samt om hur det varit med detta såkallade ''grupptryck'' alla ungdomar har lätt att falla in i. Varav jag inte var en av dom!
 
Puss på er sålänge! :)
 
Blev faktiskt fusk idag när jag gjorde cupcakes, då jag var i affären och handlade igår och inte kom ihåg receptet. *Angel eyes*

NEW!!!

Ny design! Syns den inte, uppdatera sidan då!
Riktigt nöjd :)

Sjuuk....

Ja, förkylningen har verkligen greppat tag i mig, ont i hela kroppen, snorig, ont i halsen.. Ja, vad ska man säga? Mår blä helt enkelt. Inte nog med det så har jag fortfarande denna tryckande huvudvärk jag haft i en vecka snart. Men men, jobbat idag mellan 9.45-14 och det var super kul minus förkylningen då såklart. När jag kom hem diskade jag lite, och satte på en tvätt. Nu ligger jag i soffan och orkar inte göra någonting. Vill bara lägga mig ner och dö känns det som. Varför ska man få ont i kroppen när man är förkyld? Grrr.
Men men, ska i alla fall slipa lite på nya designen idag i alla fall och så får vi se när den blir klar. ;)

Soon I'll be on track again

Denna vecka har mycket att bjuda på om man säger så!
I måndags var mamma och jag och lämnade mina 2 katter, samt massa katt i Vimmerby för att bli kastrerade samt även öronmärkta. Vi lämnade dom ungefär kvart över 1 och hämtade dom runt klockan 4. Så då blev det snabbt hem, lämna av katterna och sedan fort hoppa i ridkläderna och sedan fara iväg till hoppträningen.(Här kan ni läsa om träningen)
Igår, tisdag, var det jobb som stod på schemat mellan 9.45-13.00. Men när jag kom till jobbet frågade chefen om jag kunde jobba till 18.00 istället, och självklart var detta inga problem, älskar ju mitt jobb! Förkylningen som jag nu har var inte så farlig igår som den är idag. Idag är det betydligt värre. Ont i kroppen och näsan rinner, samt spännande huvudvärk... Blä. När jag kom hem låg pojken i soffan och hade jätte ont i magen samt var jätte varm. 
 
Idag var en lugn dag, inte orkat något då förkylningen håller i mig med en järnhand. Dock lyckades jag ta mig iväg till tandläkare, lånade mamma o pappas bil eftersom mamma skulle vara hos läkaren vid 14.00 och jag hade tid 14.10, så då släppte jag av henne och åkte till tandläkaren eftersom pojkvännen har våran bil till jobbet denna vecka. Sedan kom jag hem och inte gjort mycket annat än legat i soffan, verkligen inte orkat något?! Pojkvännen har blivit lite bättre så det får bli hans uppgift att ta hand om mig nu tycker jag. :)
 
Imorron är det först läkaren 8.15 och sedan jobb 9.45-14.00 och sedan ja, hem och dö i soffan antar jag. Får se vad dagen bjuder på. På fredag är det jobb igen som gäller 11.00-14.00. Sedan på lördag är det inget speciellt att göra, pojkvännen ska antagligen iväg och ska vara borta tills på söndag och jag ska på inflyyttningsfest hos en arbetskamrat tillsammans med mina andra fina arbetskamrater. Ska bli skojj, bara förkylningen blir bättre så!
 
Ja, denna vecka har och har haft mycket att bjuda på medans nästa vecka är tom. Får se om jag får jobb, får iallafall hoppas på några timmar åtminstone. :)
Övrigt att tillägga så håller jag på att finula på en ny design, har laddat hem Gimp, så kan faktiskt fixa header och lite nu, vilket kommer göra att jag känner mig mera motiverad till att blogga. Får se, kanske blir klar med den imorgon. Annars förhoppningsvis fredag. Nu ska jag hur som helst krypa ner hos min älskade pojk. Om jag inte fastnar framför Chicago Fire, Vi har nämligen inte 3an i sovrummet, Utan bara 1,2,4, dom tråkiga kanalerna.. ;) Puss på er
 

Hoppträning 21/1

Igår kväll var det terminens första hoppträning vilket gick super. Hade Sabban och hon var lite loj i början men blev bättre frammåt slutet när vi kom igång och började hoppa gick det bättre. Vi hoppade först på en volt och övergick sedan till att hoppa först ett litet räcke och sedan en tvåkombination med sista hindret på 1.10 och guud vad det kändes bra! Har film som jag tänkte visa senare. :)
 
Uppvärmning:
Fram ridning i alla gångarter med fokus på att få henne rak samt rundad på kortsidorna.
Sedan galopperade vi på en volt med en bom på som vi skulle rida över, fick några konstiga långa språng men utöver det så gick det toppen. Sedan bytte vi volt och hoppade över ett litet räcke på ca 60-70cm. Här fick vi dock lite problem, kom ganska konstigt dom flesta gångerna men till slut gick det bra.
 
Hoppträningen:
När vi sedan kom igång att hoppa lite mera så började vi att hoppa ett litet rättuppstående på ca 60-70cm på långsidan. Som sedan övergick till en två kombination med sista hindret på 70cm till en början och avslutande höjd blev hela 1.10. Några gånger kom vi ganska fel. Sabban ville gå lite innåt så samtidigt när jag försökte få henne rak på långsidan utan hinder så blev det att vi kom fel dom några gånger på hindren då jag helt enkelt glömde bort min yttersida när jag försökte trycka på innersidan. Men när jag sedan kom ihåg yttersidan så gick det super bra!
 
Känslan på träningen:
Först hade jag ingen bra känsla alls. Alla muskler i ryggen spännde och jag hade så ont stundtals att jag höll på att börja gråta. Helt sjukt så ond det gjorde. Stod iallafall ut ungefär lite mindre än halva passet innan jag tog av mig säkerhets västen i hopp om att det skulle släppa(Använder alltid säkerhetsväst när jag hoppar, inte i dressyr). Det kändes betydligt bättre och efter ett tag släppte spänningarna och smärtan helt borta vilket var riktigt skönt. När vi började hoppa så hade jag alltså ingen väst vilket gjorde att jag blev lite osäker och lite av min hopprädsla kom tillbaka. Så till slut tog jag på mig säkerhetsvästen igen och inga spänningar eller smärta i ryggen vilket var skönt. Men för att sammanfatta känslan på träningen var underbar trots några misstag!
 
Att tänka på:
Något som jag måste tänka på, inte bara inom hoppningen, är att ha bättre koll på yttersidan, har lätt för att släppa yttertygeln, eller så håller jag hårt på både inner och yttertygel.... Hmmm.. Sedan att när jag landat efter sista hindret inte falla ihop till en soppsäck, utan räta upp mig och driva även efteråt.
 
Jag älskar denna häst så otroligt mycket! Trots att hon är fruktansvärt envis och fruktansvärt jobbig att rida ibland så är hon helt enkelt bara bäst! <3
 
En bild ifrån filmen min kompis Emma filmade. Hindret ligger på 1.10!
 

Tillfälligt

Sitter just nu i min bror och hans sambos hus medans min pojkvän och bror jobbar för fullt med badrummet. Neo(brors hund) håller mig sällskap, snart går jag väl ner och hjälper hans sambo med maten tänkte jag, dom ska nämligen bjuda på mat. Och förresten, jag ska bli faster igen i mars. Min brors sambo, som vi nu är hos är gravid. Uhj, komplicerade meningar?! Men men, har iallafall gjort en header lite fort till bloggen medans jag var hos mor och far förut och lekte lite med photoshop. :) hade hoppats bilderna min bror tog på mig och pojkvännen skulle hunnit komma tills nu, men tyvärr så han dom inte det, men får fixa en bättre sedan. Är ändå någorlunda nöjd iallafall :)
Annars är det inte så mycket som hänt i veckan. Jobbat 2 dagar och ridning i måndags. Denna vecka är det dock mer som händer. Men det orkar jag inte skriva nu, jobbigt att sitta vid telefonen och skiva. Puss på er så länge :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3181226/images/2013/pic_50fac0479606ee330c33bc6f.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3181226/images/2013/pic_50fac0579606ee3335b804e9.jpg" class="image">


It scares me....

Tankar om värdelöshet, tankar om livet, tankar om framtiden, tankar som skrämmer, jag är livrädd, försöker hålla tankarna borta så gott det går samtidigt som tårarna brinner innanför ögonlocken och sakta sakta tränger sig ut. Tankarna som försöker ta över, jag gör det bästa jag kan, men man kan inte kämpa mer än vad man orkar. Men vad gör man när man inte ens orkar? Orkar resa sig upp efter man fallit. Allt har vart så perfekt, mitt mående på topp och ett liv som lekte. Jag visste det skulle vända, läkaren sa det, att det vänder och blir bra och allt är som en berg och dal bana... Tankarna om framtiden skrämmer mig, tankar om förr skrämmer mig... Ibland blir bara allt för mycket...., vad ska man göra?.......


*massa svordomar*

Ja, en massa mindre vackra svordomar är något som far genom mitt huvud just nu. Båda mina knän har ballat ur totalt, samtidigt! Det brukar annars bara vara ett knä som gör ont. Men nu är det båda, samtidigt!! Och det gör så förbannat ont, det är en smärta som inte riktigt går att beskriva, en smärta som gör ont, samtidigt som det ändå inte gör ont! Mitt ena knä har back on track skyddet och det andra är inlindat i en filt. Värme lindrar smärtan något. Skulle egentligen behöva 2 knä skydd för såna här tillfällen, men men får turas om lite så går det... Måste verkligen ta upp detta med min läkare nästa vecka då jag ska dit, så jävla trött på skiten nu.......

Men men, har fixat ny design, igen. Dock lite små fix kvar sen bild och header, vilket förmodligen fixas i helgen om jag ska hem till min mor. Imorgon är det iallafall jobb som gäller mellan 14-18.15 :D så puss på er so long!

Bjuder på en bild på mig min bror tagit! :)


Tattoo!!

Alltså jag har blivit helt lyrisk i att bli tatuerad nu! Längtar nått enormt tills jag får råd att göra en ny tatuering! Har 2st som jag vet precis hur jag vill ha dom! Först en text på revbenen. Sedan en annan minnes tatuering som kommer betyda något enormt för mig. Just för att den på bilden betyder nått sjukt för mig, och jag saknar han nått enormt. Det känns som att genom den tatueringen kan några sår som fortfarande är öppna få chansen till att läka. Sår som varit öppna så länge. Genom tatueringen kommer jag få ha han med mig resten av livet, han som var min bästa vän, som fanns där genom allt svårt i mitt liv. Men men, än så länge får mina sår va öppna tills pengarna godkänner en tatuering. <3
 
Narbonne'd Eydrik! <3
98-06 <3
 

Man ska Aldrig säga Aldrig!

Något jag lärt mig med åren är att man aldrig ska säga aldrig! Jag sa alltid för att jag aldrig i hela mitt liv skulle färga håret blondt?! Jag sa att jag absolut inte skulle passa i det och ja, aldrig att jag skulle bli blond. En smäll på näsan där fick jag! Här sitter jag nu i skrivande stund med vad? Jo blondt hår? Som jag haft i ca 2år nu? Om jag inte miss beräknade? Hmm. Jag har egentligen bara haft 3olika färger i mitt hår. Om man bortser från slingor? För jag har endast haft min naturliga färg. Brunt, sedan mörkbrunt och nu blondt.
 
Min naturliga färg, några svarta slingor i bara.
Mörkbrunt, som jag älskade! Dock såg jag ut som en spöke osminkad. Blekfis som jag är!
Och nu blond. Vilket jag också älskar och trivs super bra i!
Dock har jag nu börjat fundera mera och mer på om jag faktiskt skulle färga håret i någon ljusare brun färg? Typ min naturliga färg. Men har inte riktigt bestämt mig ännu så vi får se var som händer i framtiden. :)
 
En annan sak som jag sa att jag aldrig skulle ha, var en så kallad smartphone. En touch telefon alltså. Jag sa hela tiden ''Men vad fan gör man när skärmen ballar ur?'' Jag var helt emot touch fram till 1an på gymnasiet... Då köpte jag min första tocuh telefon. En HTC Gratia som jag var helnöjd med... I ca 2år?
När jag hade min HTC sa jag att jag ALDRIG i hela mitt liv skulle köpa en Iphone. Eftersom varenda jävla unge hade ju en sån skit telefon Bla Bla Bla... Ja ungefär så lät det hela tiden, fram till i somras då jag beställde en... Svider att skriva. ;) En iphone. Ja även här får jag inte bara en, utan två smällar på näsan..
Google bild. Dock på en Iphone 5, jag har en 4s.
 
En annan sak som jag hela tiden sa förr. Var att jag skulle dö ensam. Jag skulle aldrig hitta Den där killen med hjärtat på rätt ställe, Den där killen som skulle få mig att ha fjärilar i magen varje gång han var nära mig. Jag skulle aldrig hitta Den där killen som jag skulle vilja spendera mitt liv tillsammans med. Jag var 110% säker på att jag skulle få leva ensam hela mitt liv, aldrig skaffa barn, aldrig gifta mig. Ja dö ensam... Men varav här jag åkte på storstryk. När jag började 7an fick jag en käftsmäll så hård, att hela mitt liv skulle ändras. Där var han. Den personen som fick mitt hjärta att slå dubbla slag. Den där killen som fick mig att nästan svimma varje gång våra ögon möttes. Jag fick ytterliggare en käftsmäll när jag fick reda på att han faktiskt gillade mig också. Under hela våran tid tillsammans, ändå från när vi träffades första gången hösten 2006 så har jag fått käftsmäll efter käftsmäll efter käftsmäll. Jag trodde han skulle lämna mig efter någon månad eller 2. Käftsmäll. Jag trodde aldrig vi skulle vara tillsammans ett år. Käftsmäll! Jag trodde aldrig vi skulle vara tillsammans över 2 år. Käftsmäll! Jag trodde aldrig vi skulle förlova oss. Käftsmäll! Och jag trodde absolut inte att vi skulle flytta ihop tillsammans. Käftsmäll. Så nu efter den sista stora käftsmällen så vet jag. Det är vi 2, och jag vågar hoppas! Vågar se ljust på livet! Vågar tro och hoppas! Hela mitt liv har förändrats ända sedan jag träffade Den killen. Jacob Johansson! Du är det bästa som hänt mig! Jag älskar dig!! <3
 
Så vad ni borde lära er av detta inlägg. Säg ALDRIG ALDRIG!!! Vad som helst kan hända!

Don't give up

Jag har så mycket jag vill skriva om. Men kommer inte på något att skriva när jag väl sitter vid datan?! Allting jag vill skriva om kommer antingen när jag sitter i bilen eller när jag ligger i sängen. Måste verkligen bli bättre på att skriva ner alla mina tankar så jag kanske kan komma igång att blogga ordentligt! Samt att jag måste fixa en header. Så tråkigt med en som inte är personlig. Men men.
Ikväll är det första ridningen för denna termin och sedan är det jobb på Onsdag och Fredag som gäller! :)
Puss på er!

Smile at life!

Just nu känner jag att livet verkligen leker! Mitt mående blir bättre, och jag älskar att jobba. Dom få stunder jag faktiskt får jobb. Jobbade igår och ska jobba imorgon och jag älskar det verkligen! Jag har ett underbart liv med min pojkvän och mina katter. Jag älskar sambo livet och saknar faktiskt inte så mycket att bo hemma som jag trodde jag skulle göra. Visst vissa dagar saknar jag det, speciellt när det gäller att laga mat. Usch, vissa dagar hatar jag att laga mat, så fruktansvärt tråkigt. Men gör det för det måstes. Annars älskar jag det! Det enda som egentligen saknas i mitt liv just nu är fakktiskt ett fast jobb. Och tyvärr så finns det inga jobb vilket är riktigt tråkigt. Då jag verkligen längtar efter ett jobb. Vill ha ett nu!
 
Men just nu, förutom jobb sidan så ser mitt liv verkligen ljust ut! Jag har nästan börjat längta lite till man växer upp på riktigt, köper hus, köper hund, gifta sig och det som jag faktiskt börjat längta ganska mycket efter är faktiskt en liten unge. Yes! I said it! Men missuppfatta inte fel nu. Det är inte så att jag skulle kunna tänka mig att skaffa barn nu sådär på en gång. Jag vill först och främst ha ett fast jobb. Jobbat ett tag och sedan flyttat till hus. Och ja detta kommer ju ta några år. Men jag har ändå börjat längta efter allt det där. Att skaffa en familj på riktigt. Sedan hus. Min pojkvän har hittat ett hus som han är typ helt 100 på att han vill köpa och renovera och han har en massa planer. Och när vi åkte hem ifrån Linköping förra helgen så kände jag verkligen. Shit! Jag vill köpa hus nu. Men nej, huset är för det första inte ens till salu. Sen för det andra jag har ingen inkomst. Sedan för det tredje är ju att vi inte bott i lägenhet speciellt länge. SÅ några fler år i lägenhet får det allt bli! ;)
 
Men ändå, allt detta börjar kännas verkligt och jag ser verkligen ljust på framtiden. Vilket det var lääänge lääänge sen jag gjorde det. Vilket är en stor förbättring om man jämför med i höstas då jag tog dag för dag och inte brydde mig om vad som hände nästa vecka te.x. Jag känner verkligen att medicinen har hjälpt mig och jag är överlycklig för det. Jag har hittat en läkare som verkligen bryr sig om mig. Samt en person som jag kan gå till och prata. Jag som hade förlorat hoppet om läkare. Så nu har mitt liv gjort en helomvändning och jag ÄLSKART!
 
Puss och kram!
 
BTW. Haft Körkort i ett helt år idag! :D:D:D:D

I'm dead!

Ja, vad ska man säga? Haft fruktansvärd magvärk hela dagen som kommit och gått i etapper. Känns bättre om jag ligger i fosterställning typ. Gör ännu mer ont om jag står upp. Suck! Hoppas bara skiten går över för på torsdag ska jag JOBBA!!! :D Älskart! Men tills dess är det onsdag innan. Idag har jag iallafall inte gjort ett skit känns det som. Fast egentligen har jag gjort lite. Plockat ordning lite i lägenheten, vikt in lite tvätt och faktiskt gjort potatis och kötfärrsgratäng för första gången! Var super dupet gott! Gjorde med taco smak istället för vad som stod i receptet, orkade inte hålla på med massa olika kryddor och buljonger. Men det blev gott ändå så jag är nöjd. Pojken tyckte också det var mumsigt så ja, jag är nöjd! Tänkte även skriva upp receptet här på bloggen för er som vill testa. Lovar super gott! :)
 
Imorgon händer inte så mycket. Ska till mormor o morfar och hälsa på med mamma och sedan ska jag till läkaren. Så ja, annars händer inte så mycket i mitt liv förövrigt. Fortfarande arbetslös men fått några timmat denna vecka på H&M. Torsdag 11-17 och sedan Lördag 12-15 Suuuuuuuper! Jag älskart! Verkligen saknat att få gå till jobbet och alla underbara kunder och arbetskamrater! Älskar verkligen min arbetsplats! <3
 
Puss o kram på er <3
 
Bjuder på en bild från i somras när jag fick rida en kompis ponny. Jag är fruktansvärt ovan att rida hästar med hackamoor. Men med hjälp från kompisen så gick det riiktigt fint! Ridit honom några gånger tidigare då bara i skogen dock.

Årsresumé av 2012

Januari 2012
1 » Började sista terminen på gymnasiet
2 » Bestämde mig för att göra min första tatuering
3 » Fick hem min underbara balklänning!
4  » Den 12 januari tog jag KÖRKORT!
 
Februari 2012
1 » Gjorde min första tatuering!
2 » Var på göteborgs horse show med ridklubben, gick runt med bästa Emma!
 
Mars 2012
1 » Hämtade ut min student mössa!
2 » Köpte mina 2 ökenråttor
3 » Mamma och jag hade en heldag i kalmar när vi väntade på att Tuff(kaninen) skulle vakna efter kastreringen
4 » Mamma och pappa var i stockholm och hämtade en valp
 
April 2012
1 » Hade panik om vilken studentklänning jag ville ha
 
Maj 2012
1 » När mamma åkte till Läckeby blev bilen full med asfallt. Efter skolan den dagen tvättade jag bilen i ca 3timmar för att få bort allt
2 » Min bror tog gryyyymt fina bilder på mig!
3 » Var funktionär & fotograf på klubbens lokaltävling
4 » Var med en kompis och red hennes snygga ponny! :)
5 » Pojkvännen och jag gick på balen tillsammans
 
 
Juni 2012
1 » Klippte mig, blev med raklugg
2 » TOG STUDENTEN!!!
3 » Åkte på semester till Halland med pojkvän och familj!
 
Juli 2012
1 » Det var 6år sedan min bästa vän försvann, Narbonne'd Eydrik
2 » Pojkvännen och jag bestämde oss för att ta våran relation till en ny nivå, nämligen SAMBO!
3 » Tappade bort min plånnbok, med bankkort, körkort, ja allt?!
 
Augusti 2012
1 » Älsklingen och jag fick tillgång till lägenheten och renoveringen började!
2 » Den femte var den klar och vi flyttade in!
3 » Fyllde 19!
 
September 2012
1 » Beställde en ny mobil, Iphone!
2 » Vi bestämde oss för att köpa en katt. Så den 23 hämtade vi sötaste Kakan!
 
Oktober 2012
1 » Vi bestämde oss för att skaffa en kompis till Kakan, så den 6e hämtade vi Kexet!
2 » Finaste Mischa fick somna in efter några månaders sjukdom! <3
 
November 2012
1 » Bestämde mig för att sluta på dåligt! Gick till läkaren och fick diagnosen Depression.
 
December 2012
1 » Julafton
2 » Min bror tog nya bilder på mig och min pojkvän!
3 » Nyårsafton!

Full späckad helg!

Ja, det blev en fullspäckad helg för min del faktiskt! I lördags var pojkvännen och jag i linköping på Ikea och kollade på nya köksluckor, dock fanns inte alla luckor så vi beslöt oss för att slipa ner dom gamla och måla om dom istället. Men vi beställde iallafall en ny bänkskiva, blev den som jag kärade ner mig i. En valnötsfärgad, mörk gryymt fin! SÅ nu längtar jag tills det är dags att göra om i köket, ska byta kakel, fläkt, ändra färg på luckorna och så då bytt bänkskiva, tror det kommer bli Suuuuuper tror jag! VI köpte även nya(när ni läser vi köpte, läs pojkvännen köpte, då jag är pank)
handtag till alla luckor och lådorna, just nu har vi knoppar och vi bytte till mera stilrena handtag. Vi köpte även en laptop hållare eller vad man ska säga? En sån man ska ha datan  på om man har datan i knäet. Det var väl det vi köpte då för tillfället då vi skulle åka till ett ställe och köpa hundmat åt svärmor, och dom stängde vi 3 så vi var tvugna att vara där innan. Men sedan åkte vi tillbaka till Ikea och fortsatte kolla runt, bland annat på en ny byrå till sovrummet. En som matchar sängen vi har. Super fint! Sedan köpte vi även nya gallerbackar till garderoben pojkvännen byggt i hallen. Kommer visa bilder senare när allt blir klart så ni får se såklart! :)
 
Sedan blev det även en ny, ja vad heter det, tappade ordet totalt just nu. x) Men en sådan som man har vatten i, DISKHO! Så heter det ja ;) En ifällbar så man har bänkskiva runt om. Mums så fint! :D Min pojkvän är grym på snygga idér! ;) Oj, läs inte det där älskling. (a) <3 Men men, kommer inte riktigt på om vi köpte något mera just då? Tror inte det. Vi var även innan på Ikano huset en snabbis innan vi åkte tillbaka hemmåt. En resa som pojkvännen trodde vi skulle vara klara efter 2timmar inne på Ikea blev nästan runt 5 timmar ungefär? ;) Fast det tog ungefär 1,5 timme för att beställa bänkskivan då hon som var där var ny. Men men, alla är v i nya någon gång :)
 
Väl hemma så blev det att först och främst slänga i oss lite mat, Pizza blev det faktiskt för enkelhetens skull! ;) Eller pojken tog pizza, jag tog en kebab tallrik som han lärt mig typ älska?! :P Men efter vi ätat var det bara att börja bära in alla grejer i lägenheten och katterna undrade vad fan allting var för något, och varför det var där. Vi var klara runt 8 och då bestämde vi oss lite sådär spontant för att gå på Bio, Jack Reacher som jag faktiskt tyckte var riktigt bra! Verkligen att rekomendera. Så dagen blev lång om man får säga så? ;)
 
Söndagen började sådär runt 1 eller någonting, Vaknade visserligen runt halv 12 men var inte riktigt vaken förens då. Vi åkte bort till pojkens plastpappas jobb och fixade lite med 740 innan vi åkte och åt lite innan vi åkte tillbaka och fortsatte. Runt halv 4 ungefär var vi hemma igen och runt 4 började jag med maten medans pojkvännen efter mina komandon hämtade strykbrädat och sedan dukade fram. Efter maten som blev Tacos började vi att plocka ner julen, Äntligen och jag strök nya gardiner som jag hängde upp med hjälp av pojken, och efter vi var klara med detta runt 7 började vi att montera ihop byrån. Puh, vilket tog ungefär 2timmar, så runt 9 var vi lagom trötta och sega klara efter satt ihop byrån, flyttat på den gamla och ställt dit den nya. Jätte fint blev det faktiskt! Så nöjd! :) Nu är det bara allt som ska komma på sin plats med, då blir det toppen!
Nya byrån på sin plats! :)
Nae, kanske dags att fortsätta med maten så den är klar tills pojken kommer hem ! :) <3

I will try my best

Hälften av dessa mål har jag väl haft flera år irad men inte fullföljt som jag ska, tyvärr. Men måste göra det nu! Nu har jag börjat må bättre psykiskt och då måste jag även må bättre fysiskt. 2013 ska vara vändpunkten i mitt liv!
 
Mål 1 # - Skaffa ett fast jobb!
 
Mål 2 # - Äta mindre godis! Bara godis fredag & lördag kvällar.
 
Mål 3 # - Äta mera frukt och grönsaker.
 
Mål 4 # - Motionera regelbundet och komma igång och träna lita för hälsans skull.
 
Mål 5 # - Våga riva murarna till mit förflutna och jobba på minnena.
 
Mål 6 # - Bli mera ekonomisk!
 
Mål med bloggen # - Har inga vidare mål med bloggen förutom att jag bara ska fortsätta skriva saker jag känner, bloggen är mer eller mindre en ventilation för mig. Där jag kan skriva ut saker jag känner och så kommer det fortsätta vara. Mitt mål när jag startade en blogg var inte att tjäna flera tusen i månaden och ha flera tusen läsare. Visst det är kul med många läsare. Men inget jag satsar på att få.
 
Remember, you can only do as best as you can,
Don't let anyone bring you down
if you don't have the strenght to push trough something at that exact time
 
 

Visste du att....

Jag verkligen älskar elefanter!
Dom är ju en av dom sötaste djuren som finns! Jag vet egentligen inte varför jag älskar elefanter så mycket, jag gör det bara, dom är underbart söta och min högsta dröm är att någon gång få rida på en elefant!
 

I will be rising from the ground

Jag har nu mer än någonsin börjat tänka åp framtiden, jag är livrädd faktiskt! Vill så jätte gärna ha ett jobb nu! Jag trivs super bra med att jobba i affär och jag känner att det faktiskt är det jag vill göra nu i några år framöver och se vart det faktiskt kan ta mig. Jag vill jobba med människor, men just nu känns allting hopplöst. Finns ju inga jobb häromkring. Har nu sökt ett men verkar inte som om dom hör av sig tyvärr.....
Samtidigt finns det ingen chans att kunna få något jobb på H&M heller, inte ens kunna hoppa in nu dom närmaste veckorna vilket inte alls känns bra. Jag som verkligen vill ha det jobbet jag sökt. Men men, vi får se. Bara hålla tummarna iallafall.
 
Men som jag nu ser på det så om jag inte får något fast jobb dom senaste månaderna så kommer jag antagligen att söka någon av dom distans utbildningarna som jag länge varit intresserad. Bara för att ha något att göra, blir tråkigt i längden att bara ligga i soffan och glo på tv hela dagarna, städa lite då och då samt sätta på en tvätt. Nae, jag vill ha något att göra. Bäst av allt vore om jag fick ett jobb. För det känner jag nu att det vill jag verkligen ha. Få ha den där känslan av att vakna upp på morgonen, fixa sig och sedan gå till jobbet. Jobba några timmar och sedan komma hem igen. Jag vill ha det! Den där känslan av frihet som man får med en fast lön. Just nu lever jag i ovisshet där jag inte vet hur mycket jag får varje månad. Om jag har råd till att köpa mat för månaden, om jag har råd med mobilen. Ja allt det där snurrar i mitt huvud och gör mig faktiskt illamående. All oro som finns inom mig som äter mig upp sakta men säkert...
 
Jag får hålla tummarna och hoppas att livet ler åt mig, så som jag ler åt livet nu! <3
 
 
 

Designen är livräddande, inte snygg!

En sak som jag funderat på ganka mycket nu sedan jag flyttade in till stan är varför folk inte använder reflexs västar när det är mörkt? Tror dom att dom syns så jäkla bra bara för att det finns gatlyktor? Eller tycker dom bara det är fult? Vad jag tror är nog faktiskt att båda dessa saker. Jag har hört flera som sagt att ''men vadå? Det finns ju gatlyktor då är det ju bara dumt att dra på sig en reflex väst?'' eller som ''men det är ju så jä*la fult med säkerhets väst, man ser ju ut som världens tjockaste''.
 
Men har dessa personer överhuvud taget suttit i en bil i mörkret med gatlyktor och flera andra bilar? För om dom nu skulle gjort det, skulle dom märka att folk inte alls är lätta att se om dom är mörkt klädda som dom flesta är. Eller bara har en liiten liten reflex hängande ur fickan? Folk syns inte i mörkret om man sitter och kör bil, man måste komma väldigt nära för att ens kunna reflektera att det faktiskt går en person där, så nära att det kan få farliga konsekvenser.
 
Och ni som inte använder reflex västar för att ni inte tycker det är snyggt. Lägg ner! På en gång! Man använder inte en reflexväst bara för att det är snyggt, för det är nämligen inte vidare snyggt med reflexväst, men det är inte det som är designade för. Dom är designade för att skydda Dig! Ditt liv och din familj! Väljer du inte hellre ett liv istället för att riskera att bli påkörd när du är ute och går på kvällen?
 
Jag använder alltid reflexväst när jag är ute och går på kvällen. Ibland har det hänt att om jag börjat jobba mitt på dagen och det är ljust just då glömt att ta med reflexvästen. Men då är jag extra noga med att kolla så att bilister stannar om jag ska gå över gatan bara för att jag vet att det inte är lätt att se folk när dom är ute och gåt i mörker. Själv tycker jag det är idiotiskt av dom som faktiskt inte använder reflexväst när dom är ute och går på kvällen!
 
Vad har du för åsikt om reflexvästar? Delar du min åsikt eller har du en helt annan?

Ny design & Nyår

Ja nu har jag fixat en ny design! Långt ifrån klar men har inget photoshop så ska vänta tills jag åker hem till mor o far så får jag fixa en header där, samt profilbild, så ni får hålla ut, måste även vänta på nya bilderna ifrån min bror. Får se när jag får dom :)
 
Nyår annars var riktigt trevligt! I måndags runt 1 åkte vi ut till en stuga i hallingeberg typ. Där väntade en klasskompis till pojken och hans flickvän på oss. Där blev vi bjudna på först massa godis sedan förrätt som var skagenröra(tror jag) på rostad macka vilket var riktigt gott faktiskt, dock lämnade jag räkorna då jag inte är förtjust i det. ;) Efter det blev det varmrätt som bestod av fläskfilé inlindad i parma skinka samt potatisklyftor till. Mums! Till avslutning på denna trerätters blev det cheesecake vilket jag riktigt gott! Aldrig smakat cheesecake och det var godare än jag trodde. ;)
 
Sedan satt vi alla i soffan och kollade på 2olika komedier sådär lagom halvtrötta som vi var och sedan vart det tolvslaget och dags att dra sig ut för att smälla raketer, så vi smällde kanske 10 raketer eller nått? Samt skickade iväg en thailykta upp i luften, efter lite problem så flög den iallafall iväg. ;) Sedan gick vi in, kollade på lite mera tv och sedan var det dags att sova. Kändes som om det behövdes så jag hade såna problem att somna kvällen innan! Suck!
 
Dagen efter vaknade jag runt halv 10 och pojken kanske en kvart senare, vi låg och drog oss i sängen kanske en timme innan det var dags att dra sig upp och äta frukost och sedan städa ordning för att sedan åka hemmåt. Vi kom hem runt 2slaget då blev det att se till att katterna fick mat(för er som undrar så var svärmor här på måndags kvällen och gav dom lite mat så dom klarade sig fint, inte reagerat på smällare något vidare heller eftersom jag drog ner persiennerna så som slapp se ljuset) och sedan runt halv 3 åkte vi mot farmor o farfar och åt mat där fram till 7 ungefär då vi stannade till hos min bror och hans tjej i deras nya hus. Min bror ville nämligen ha lite hjälp av pojken nästa helg han ville se vad det var som skulle göras. :)
 
Annars på kvällen blev det inte så mycket, pojken och jag var och slipade och målade bakkjolen till hans 740 som han väl snart ska sälja och sedan blev det att gå och sova. Trött och sliten som man var sådär dagen efter. :) Och ja, hela dagen skrattade jag åt alla Facebook statusar som löd som såhär ''2012 slutade på bästa sätt, men starten på 2013 blev sämsta ever''
Ja, så går det om man dricker lite välans för mycket på kvällen! Så ni får bara skylla er själva. Själv är jag nykterist och har inga problem med dom som dricker, men dricker ni så fruktansvärt mycket att ni är backfulla som svin dagen efter, ja skyll er själva säger jag bara då!
 
Puss på er!
Bjuder även på en bild på min fullkomligt knäppa lilla katt! ;) Världens ögon har hon om man säger så ;) Hon var nämligen i bus tagen när bilden togs, och sekunden senare flög hon upp i luften och sprang ut u soffan och in i sovrummet igen ;)

God morgon!

Vaknade sådär småseg förut runt halv 8 och kunde inte somna om, trots att jag var hur trött som helst så beslöt mig för att gå upp och äta lite frukost och bara slöa i soffan, vilket jag nog kommer fortsätta med hela dagen känns det som?! Dock har jag bestämt mig för att hoppa in i duschen och fräscha upp mig lite, och sedan försöka fixa en ny design till bloggen. Den jag har nu är så tråkig och har för länge sedan tröttnat på den. Men har ju inte kunat ändra den tidigare, men idag ska jag försöka göra det! :)
Ska även senare idag berätta lite om mitt nyår. SÅ ja just det, Gott nytt år på er! :)