Hoppträning

Kvällens hoppträning gick super bra! Hamnade en bit över sadeln, och detta var inte över ett hinder! Utan Cito sprang åt sidan och jag skulle stanna honm så fort som möjligt, och när han hade en hoppgalopp, lr vad man ska kalla det, och samtidigt hoppade åt sidan så var jag någon meter över sadeln och lite på sne, men höll mig kvar!
Började hoppträningen med att hoppa ett litet kryss som sedan blev ett rättuppstående och sedan ett stigsprång på ca 80cm. Åh det gick super bra! Var inte nervös för 5öre! Så nöjd! :)

Sedan hoppade vi en liten bana på 5 hinder(se banskiss), denna bana hoppade vi 3gr var, och ja det blev bättre och bättre om vi säger så! Första gången var jag alldeles för på och drev som bara den och glömde andas. Det var även här vi kom fel och Cito sprang åt sidan. Andra gången gick det bättre, fortfarande lite för på och lite vingligt med lite långa tyglar. Sista gången så blev jag faktiskt nöjdast! Dock kom vi lite fel på 4e hindret och jag valde då att styra åt sidan på 5e hindret, kom inge bra. Men när vi sedan hoppade om dom 2 sista hindren så gick det super! Är verkligen jätte nöjd! :)

Alla bilder är fotade av min underbara pojkvän som var snäll och följde med ikväll och fotade! :) <3 Bilderna tagna med min systemis Olympus E-420





Cito o jag, 80cm stigsprånget

Cito med lilla magen! ;)

Finaste Cito pojken! <3

Hopprädsla

Jag ''kämpar'' faktiskt med en hopprädsla och har gjort det några år. Förr hade jag absolut inga problem med att hoppa, jag vågade hoppa 1meter oxrar utan att vara rädd, visst lite nervös var jag, men jag var inte rädd utan hoppade det utan tvekan! Jag var till och med och tävlade en lokaltävling med Sabban(Stor häst) 90cm clear round och jag var inte ett dugg rädd.

Men på något sett så efter detta så blev jag rädd för att hoppa, jag klarade inte av att hoppa ett rättuppstående på ynka 60cm utan att jag blev rädd, och gick det dåligt, ja det ska vi inte prata om, hjärtat satt i halsgropen och jag var livrädd för att hoppa igen. Och ja oxrar ska vi inte prata om, jag var verkligen livrädd så fort jag fick syn på en oxer på ca 50cm, usch så nervös jag var. Det verkligen knöt sig i magen så fort jag fick se att min ridlärare satte upp en oxer som vi skulle hoppa.

Sedan började jag rida i Vimmerby p.g.a min nuvarande ridlärare fick lägga ner ett tag, och där fick jag ofta rida en häst där man verkligen var tvungen att ha 100% balans annars så sprang hon iväg och lyssnade inte för 5öre. Under denna tid lärde jag mig att hitta min balans och jag fick mycket bättre sits efter detta. Sedan efter, jag tror det var 1år jag red där, så började jag rida på min ''gammla'' ridskola igen, alltså där jag rider nu.  Där fick jag hoppa Sabban som är värdens mest underbara häst, hon är säker i sig själv och ja ställer upp i alla lägen, nu började jag faktiskt återfå min säkerhet när det gällde högre höjder, endast på rättuppståenden. Men jag och Sabban kom ganska mycket fel och jag fick tillbaka klumpen i magen, Sabban är väldigt envis och ja man måste verkligen vara på henne hela tiden.

Sedan fick jag hoppa en Pw(Pretty Woman) en underbar stor häst, som verkligen älskar att hoppa, hon hoppade i alla lägen och jag blev ganska säker på henne. Trots att hon var ganska på på hindren och drog ganska bra så vågade jag ändå hålla tillbaka henne, men jag fick ändå tillbaka klumpen i magen från och till. Min ridlärare visste att jag var hopprädd och ville övervinna det och eftersom jag själv valde att rida i en special grupp som alltså är hoppning varannan vecka och dressyr varannan vecka, på så sätt pressade jag mig själv till att faktiskt övervinna min rädsla vilket jag råder flera till att göra om ni har något ni är rädda för. Säg till eran ridlärare så han/hon är medveten om det och sedan måste du pressa dig, inte hårt utan lagom, i ditt eget tempo.

Nu det senaste året har jag börjat få hoppa Cito som är en stoor pojke på 173cm i mankhöjd, bara ca 5cm kortare än vad jag är lång. Trots hans storlek och stora språng så blev jag trots inte detta rädd när jag hoppade honom. Dock var jag lite nervös i början när jag hoppade honom eftersom jag visste att han brukar vägra ganska ofta med andra ryttare, trots detta så har han bar vägrat kanske 4gr med mig på 1år. vilket är skönt, och trots detta har jag inte blivit rädd.

När jag hoppar Cito så är jag inte ens rädd när jag hoppar en 80-90oxer, det känns lixom inte högt på honom. Och jag känner mig faktiskt 100% säker på Cito och vågar hålla tillbaka honom samt trycka av honom när jag känner att vi kommer lite konstigt, och trots att vi kan komma lite fel på hindren ibland så får jag ingen klump i magen, vilket är riiiktigt skönt faktiskt!

För några veckor sedan fick jag hoppa Hectra, en riktigt pigg d-ponny som älskar att hoppa. Henne kom jag verkligen Inte överens med för 5öre, visst hon var super rolig att hoppa på lägre höjder, men hon drog ganska mycket på hindren och henne kunde man inte riktigt hålla tillbaka så mycket för då blev det ofta fel. Men jag lärde mig aldrig att komma överens med hennes fart utan blev mer att jag låste mig i sitsen och i handen och blev hängades i tyglarna både innan och mitt i språnget, såg inge vackert ut kan jag tänka mig!

Men sedan fick jag börja hoppa Cito igen och jag fick tillbaka den där härliga känslan att jag vågade hoppa och jag var inte ett dugg nervös! Visst jag kanske blir lite nervös när jag ser att min ridlärare höjer hindren men samtidigt så fokuserar jag bara på att ha en bra jämn galopp och inte tänka så mycket på hindret utan tänker ofta att det är lägre än vad det egentligen är. Ofta brukar jag även nynna på en låt i huvudet som faktiskt gör att jag kan slappna av. Det är refrängen till Nickelbacks låt Bottoms up.

Förra hoppträningen vågade jag faktiskt hoppa en 85-90cm oxer utan att vara rädd, jag fick dock trycka av honom och vara på honom för att han skulle hoppa, men jag var inte rädd ändå. Jag är faktiskt riktigt nöjd med mig själv att jag faktiskt överkommit min hopprädsla så mycket som jag ändå gjort. Detta trodde jag aldrig för 2år sedan!



Sabban & Jag lokaltävlingen 2007, inte det minsta hopprädd


Pw och jag en hoppträning 2010

Cito och jag förr förra veckan, fick trycka av honom på sista hindret, vilket jag aldrig skulle vågat förr

Studentklännings panik

Har nu hittat 6 olika klänningar, men har samtidigt ingen aning om vilken jag vill ha! :o Tror nog iallafall inte det blir klänning 2 eller 4 och jag är faktiskt mest sugen på klänning 6, den är så grymt söt juh! :') Är även lite sugen på klänning 3, den är oxå riktigt söt! Åhh, panik! Vilken tycker du jag ska satsa på till studenten?
 
Klänning 1
Klänning 2
Klänning 3
Klänning 4
Klänning 5
Klänning 6

I just can't stop smiling

Åh, alltså min lilla rackarunge till hund ska vara 10,5 år, är han det? Nae snarare typ 10 månader om man ser på denna videon som är filmad i vintras typ :)


Tycker synd om mig själv!

Precis varit nere i ankarsrum och handlat lite, blev inte att åka till läckeby idag, som tur är, men blir väl senare iallafall. Halsen är fortfarande blä och jag svettas och fryser samtidigt, BLÄ! Men men, taggar verkligen hoppträning till 100 ikväll! Och pojkvännen följer med och fotar! Hoppas hoppas verkligen jag får Cito ikväll! :) Men men, har precis myst mig ner i ziperallen och tycker synd om mig själv och ska väl sätta på en film tror jag, ska se på Seabuisqit som jag laddade hem för ett tag sen, någon som sett den? :)


Cito och jag väntar på våran nästan start! Klubbtävling!


Good Night!

Nae, nu tar jag min onda hals och kryper ner längre under täcket, blä mår inge bra, har ont i halsen och är jätte tjock och äklig i halsen också! Inge vidare! :( Vill verkligen inte bli sjuk, inte nu! :( Blä! Verkligen hatar förkylningar när man fryser, svettas, ont i halsen, tjockt i halsen, slemmig och allmänt jäkla seg! Usch! :( Me don't like beeing ill! :(

Imorron blir det iallafall hoppträning igen! Som jag längtat hoppas verkligen jag får Cito pojken igen och att det blir fint väder för älsklingen ska med och fota massa bilder! :) Har äntligen lyckats tjata på honom så jag får med honom! Dock får vi se om jag får ta pappas stora Mazda igen eller om jag kan ta Volvon, vi kanske måste iväg till läckeby med Mischa igen! :/ Men förhoppningsvis att vi kan få åka iväg tidigt om vi nu måste åka så vi kan komma hem tills 5, vill inte att mamma kör på morgonen. Hon bör nämligen Inte köra bil innan tolv! Men men, vi får se hur det blir.

Åh, måste även bestämma vilken studentklänning jag vill ha så jag kan skicka efter någon! Svårt att bestämma! Kan ni välja åt mig?

<- Klänning 1                                                                                            Klänning 2->


Cito o jag förr förra veckans hopträning! :) ♥

Busråttorna igår!

Kom för en gångs skull ihåg att ta fram kameran när jag släppte lös råttorna, så det blev några söta bilder faktiskt! :) Enjoy!

Alla bilder är tagna av mig! Med en Olympus E-420, 10mp
(megapixel)

Snövit tyckte pojkvännen var en riktigt rolig klätterleksak! :P Pojkvännen inte riktigt lika nöjd! ;)

Snövit ska ha solrosfröet!

Åh, nu blev hon nöjd! :)

Snuttan tyckte också att solrosfrö är mumsigt!

Någon som inte gillade att vara med på bild? :P

Höll bara ner kameran, såg alltså inte vad jag tog på, men titta resultatet! :')

Snövit On the Move! ;)

Snuttan sötnos! :) <3


Walking

När jag är ute och går med Aslan och Mischa så håller jag sällan i kopplet! Låter konstigt? Nae, jag lägger helt enkelt kopplet runt nacken och sedan går jag! Håller bara lite löst i kopplet när jag går genom samhället och på ett ställe där både jag och dom vet att det finns katter, just för att vara säker, men annars går jag bara och låter händerna vara fria samtidigt som kopplet hänger runt nacken!

Hur jag kan gå såhär är helt enkelt genom att hundarna går jämte mig hela tiden, alltså inte flera meter framför mig, utan dom går jämsides. Mischa går jämsides och Aslan går lite bakom mig då han inte riktigt får plats jämte mig när Mischa går på utsidan. Aslan ska alltid gå i mitten, jämt. :P  Pappa kan inte gå med hundarna på detta sett, då han får hålla i kopplet för att dom ska gå jämsides, dock har han blivit bättre på att säga åt dom så dom går där dom ska, annars gick dom ofta framför honom så långt kopplet räckte, men efter att han följt efter dom ner i diket några gånger när dom fått syn på katter så har han lärt sig att han har bätre koll på dom när dom går jämte honom!

Hur fick jag dom då att lyda mig och gå jämte hela tiden? Ja, någon som hört talas om Cesar Milan? Jag har fått flera metoder därifrån, genom att sätta benet framför när dom försöker gå före, och flera olika sätt. Det är dock mest Mischa som jag behövt använda denna metod på. Jag har tidigare testat detta med att gå och när hunden går före byta håll, jag kunde hålla på i 30min på samma ställe med honom och han gick hela tiden framför. Men sedan använde jag mig av Cesars metoder och han har börjat lyssna jätte bra! Nu räcket det med att jag harklar mig och säger ''Mischa'' när han går framför och han saktar efter så han går jämte mig!

Mischa kan vi säga är en riktig segklump! För både han och Aslan brukar blir väldigt pigga på katter och hundar dom får syn på när vi är ute och går. Aslan är dock värre men han kan man säga åt! Mischa kan man rycka tag i fler gånger utan att han reagerar, han är gjord som av gele nästan? Trots detta kan han inte gå på halt golv utan att sträcka sig så nu måste vi ha mattor för att han ska kunna gå.

Aslan lyssnar riktigt bra, han är väldigt känslig om man säger så och lyssnar riktigt bra, om han inte som Cesar säger nått nivå 10! Då är han totalt bortkopplad och man kan ta tag i honom hur hårt som helst, pappa har råkat ut någon gång för att Aslan bítit honom i armen när han inte fick springa efter en hund. Dock ångrade sig Aslan rätt så for när han kom underfund med vem han bitit. Det absolut sötaste med Aslan efter att man sagt åt honom när han dummar sig är att han Alltid, Alltid nästan trippar fram jämte en och tittar på en heela tiden i typ 5min efteråt, svårt att vara arg på honom? Ja iallafall då. ;)

Ja, ingen hund kan väl vara perfekt trots allt? Men jag är väldigt nöjd med att jag faktiskt kan ha kopplet runt nacken och dom går jämte mig utan att bry sig om annat. OBS! Jag kollar alltid runt och kring mig för att kunna se katter och liknande innan dom får syn på det så jag kan ta kopplen och vara beredd, dock håller jag bara i kopplet, utan att strama åt det innan hundarna fått syn på det och börjat dumma sig. Detta tycker jag är viktigt! Att INTE spänna kopplet innan hundarna fått syn på något och dummar sig, detta ger hunden bara fel budskap om vad du menar! Och även hunden blir mycket mer spänd och börjar då leta efter saker runt omkring sig. Trust me! Jag har själv gjort detta misstag och ja, spänner jag kopplet lite för tidigt så blir hundarna spända och letar saker runt omkring sig.

Oj, blev ett väldigt långt och lite rörigt inlägg? Sry för det! Men jag hoppas ni tyckte det var intressant iallafall? :)

My sunday!

Efter att älsklingen och jag ätit frukost så tänkte jag att jag skulle baka lite gott till fikat, så det blev kladdmuffins och chokladbollar! Mums! Anledningen till att jag faktiskt fick för mig att baka är att jag faktiskt drömde om kladdmuffins och chokladbollar inatt! :P Efter fikat och älsklingen hade åkt hem så tog jag en sväng med Aslan och Mischa! Härligt att komma ut och jag klarade mig undan regnet, kom lite småstänk när jag gick och när jag var 500m hemifrån började det renga, ibland ska man ha tur! :)

Efter jag kom in med vovvarna så släppte jag råttorna i matsalen samtidigt som jag rensade lite mat, dom är lite kräsna! ;) Och nu sitter jag här och kollar på tv, hade tänkt städa rummet men, nae vet inte, får ta det imorgon tror jag! ;) Är ju ledig imorron och på tisdag! ;) Skönt! :D Imorron är det också hoppträningn och förhoppningsvis så håller älsklingen vad han lovat och följer med och fotar lite! :)


Visste du att....

Visste du att jag är nykterist?
Ja, jag är faktiskt nykterist! Har aldrig varit så mycket för att dricka och gå på fest, ser ingen mening med att blir ''dungrak'' och vakna på morgonen och inte komma ihop något och sedan få veta av någon att man gjort vissa saker. Nae, inte riktigt min sak! Nej jag har absolut inget emot dom som faktiskt dricker, det är deras val men jag har valt att inte dricka och det är jag nöjd med! :) Jag är hellre hemma och har fredagsmys med älsklingen eller lördagsmys med familjen och pojken istället för att gå på fest.




Bilder: Google, Sökning alkohol & fredagsmys

My saturday!

Vaknade upp hos älsklingen imorse, vi var ju på som sagt på bio igårkväll! :) Tänkte jag skulle försöka skriva ihop en liten recension om vad jag tyckte om filmen sedan! :)
Kom iallafall hem ifrån älsklingen vid runt 1 och då tog jag med Aslan o Mischa på en promenad, riktigt skönt att komma ut och gå! Dock inte lika skönt att komma hem och fått ett skavsår, som vanligt! Mina gympa skor är helt sönder nötta! Lixom plasten vid hälen som gör att skon lixom ''håller upp sig'' har kommit fram på båda skorna, dock bara en som är så att den skaver mot hälen, känner dock inget förens jag är typ halvvägs hem, och när jag tar av mig skorna är strumpan helt röd av blod. Ajjj! :/ Måste verkligen köpa nya skor snart! Men pengarna försvinner till allt annat just nu, och gympa skor är ju inte det billigaste man kan köpa heller?!

Fram till nu har jag suttit och kollat igenom alla ca 150 inlägg på bloglovin som är olästa ifrån igår eftermiddag?! :o Och jag började vid halv 3? Dock läser jag inte alla sådär jätte noga, och ganska många var oftast bara biler! :) Följer ni många på bloglovin?

Nu blir det förhoppningsvis snart mat sedan tänkte jag duscha, om det finns varmvatten, innan älsklingen kommer och vi ska släppa ut råttorna, han ville tydligen också se dom ha tokfnattet som dom får jämt typ!! ;) Dom är så söta pluttisarna! :) Ikväll blir det mys med familjen och kolla på Ice Age 3 som vi spelade in i torsdags! Och ja, jag ÄLSKAR barn filmer! Specielt ICE AGE! Finns inget sötare!



Bild på pojkarna ifrån förra helgen när vi var ute och gick :)

Dags för fredagsmys!

Som vanligt på fredagar myser jag och älsklingen till det med film och godis! Ikväll bjuder dock jag honom på bio! Blir American Pie: Reunion! :D Love it! Älskar verkligen American Pie filmerna, elr ja ''orginal filmerna'' med dom ''vanliga'' skådespelarna, dom andra är bara lite för mycket! :/ Men men, har höga förhoppningar om denna film! Även älsklingen är ju American Pie fan och, ja både hade nog höga förhoppningar på denna film! :)

Så snart tar jag bilen då till pojken och sedan åker vi vidare till stan för pizza och ja som sagt bio! :) Hörs mera imorron! :) Kram på er!


Bild: Google


Bjuder på en underbar låt med Nickelback! världens helt klart bästa grupp!

Skola! Skola! Usch!

Ja, varför har man igentligen skola? Det är ju bara onödigt, man åker bara in för att mn måste och sedan åker man hem? Hallå? Var meningen att jag idag skulle ha relegion i typ 2timmar och sedan ca 40min rast och sedan psykologi! Kom in till skolan, psykologin inställd och då tänkte jag bra! Då slutar jag samtidigt som pojkvännen då efter relegionen. Nae! Vi har 20min lektion, skrev kanske 5 meningar. Och ja, slutade då vid 9.40! Hallå?! Vad är det för meningen med att åka till skolan?! Visst fick reda på att jag fått VG på relegionsprovet, igen! Nöjd? Ja! Men arg? JA!

Så blev att gå ner till bussstationen och ta 10.15 bussen till ankarsrum där pappa hämtade mig, ochnu sitter jag här på golvet med mina råttor som springer som galningar! Och hah, dom lyssnar faktiskt ibland på deras namn! När dom kommer får dom ett litet solrosfrö, och ja, det funkar! :) Dom är så söta! Ikväll blir det att bjuda älsklingen på bio, se om jag hittar någon buss som passar bara! :)


Dåligt med bloggande

Var dåligt med bloggande igår tack vare jag jobbade till 5 och sedan tillbringades tiden med pojkvännen! Kommer blir väldigt dåligt med bloggande idag med, ska först till skolan nu snart och sedan blir det pojkvännen hela kvällen! Men ska bättre mig imorron, så jag önskar er alla en trevlig fredag! Puss o Kram! :)


Dagens Inspiration


Film-tips till fredagsmyset!

Förra fredagen så blev jag tipsad om en super bra film som jag och pojkvännen gosade ner oss till! Verkligen en riktig snyftar film! Helt klar sevärd om jag får säga min mening! Älsklingen tyckte nog att den var lite seg, men han gillade den nog ändå! :)

''Sjuttonåriga Veronica "Ronnie" Millers liv vändes upp och ned när hennes föräldrar skiljde sig och hennes pappa flyttade från New York City till North Carolina, Georgia. Tre år senare är hon fortfarande arg på sina föräldrar, särskilt hennes far. En dag så beslutar hennes mamma sig för att det skulle ligga i allas intresse om hon skickade Ronnie tillsammans med hennes yngre bror Jonah till North Carolina under sommaren, så att Ronnie kan få chansen att få umgås med sin pappa. Ronnies far, som är en före detta konsertpianist och lärare, lever ett lugnt liv på North Carolina. Han är helt fördjupad i sitt arbete att skapa ett konstverk, som kommer att bli mittpunkten i en lokal kyrka. Ronnie lyckas senare hitta något som både hon och hennes pappa har gemensamt - musiken.''
Källa




Lugg, lugg, lugg?

Alltså nu ett tag har jag blivit så grymt sugen på att skaffa lugg igen! Har haft det 2gr tidigare när jag gick i 7an och sedan 9an. Både gångerna kom jag underfund med att jag nog inte passade inte det, men trots det så är jag super sugen igen! Första gången jag hade lugg klippte jag den själv! Hah fail, elr ja det blev väl bra men visste ju lixom inte hur jag skulle klippa så den blev väldigt gles. Andra gången jag klippte lugg klippte en klasskompis min som nu läser till frisör på gymnasiet. Även den luggen blev ganska gles, men myycket bättre än den förra!

Men nu, ja är jag som sagt sugen på att skaffa lugg igen! Jag vill då ha en rak lång tjock lugg, alltså som täcker, och inte blir glesigt! Men vet inte riktigt om jag vågar? Men isåfall så tänker jag inte klippa mig förens jag tagit studenten. Och speciellt inte före balen! Vill ju lixom inte vara super onöjd med håret på balen lixom! :o


Obs: Ej rak lugg, utan väldigt sne lugg klippt hos frisör. (Gammal bild!)

Luggen min klasskompis klippte, åhh, saknar håret! Ej färgen!

Visste du att....

Visste du att jag är mörkrädd?
Jag är alltså så sjukt mörkrädd att ibland när jag ligger i min säng och ska sova så kan jag blir som förlamad i hela kroppen för att jag är så rädd, och detta trots att lampan i fönstret lyser och att tvn är igång. Jag måste även tända varenda lampa när det är mörkt och jag ska gå någonstans, ska jag t.ex. gå till mitt rum på kvällen och det är mörkt så måste jag tända halllampan, mamma och pappas rum, toaletten och sedan datarummet(ligger innan mitt rum) Gör jag inte detta så, alltså ja, jag klarar verkligen inte det, jag får verkligen panik!
Värst är ändå när jag går nerifrån och ska upp till övervåningen och det är släkt på hela undervåningen och jag måste släcka halllampan nere innan jag går upp, och den är en liten bit ifrån trappan, så jag liksom springer uppförtrappan just för att jag är så rädd!..

Eller ja, jag är väl inte rädd för mörkret i säg, utan vad som kan finnas däri....
Aldrig att jag skulle gå igenom tunneln på bilden nedan!


Bild: Google, sökning mörker

Plugg hit, plugg dit!

Sitter just nu och gör en powerpoint till min psykologiredovisning på fredag! Är dock osäker på om det kommer funka, eftersom INGENTING funkar på skolan datorer. Men men, får väl hoppas, annars blir jag arg! Måste igentligen också ta tag i samhällen, har sagt att jag kommit längre än vad jag igentligen inte har? Why do I always do that?

Har fortfarande sjukt ont i magen så hoppas det går över snart! Men nu måste jag nog fortsätta med pluggandet, och snart blir det väl mat tror jag. Ikväll är det plugg, plugg och dusch som gäller för mig del. Så wish me luck i pluggandet! ^^,


Sådär ja!

Nu är designen inlagd, och ja, måste erkänna jag är grymt nöjd faktiskt! :) Jag har använt en bas ifrån Designadinblogg och sedan har jag ändrat den så jag fick den som jag ville ha den! :)
Som ni redan kan läsa på headerbilden så är den bara tillfällig, så inga påpekningar om det, jag vet den är slarvigt gjord! Ny bättre header kommer förhoppningsvis nästa vecka! :)
Nå vad tycker ni m nya designen? Lämna gärna en kommentar med din åsikt! :)

Ser designen konstig ut, pröva att uppdatera sidan (F5) :)

Visste du att....

Visste du att när jag var yngre alltid hade ett djur förutom hundar!
Min första var en dvärghamster och hon hette Snuttis. Mitt andra djur var en kanin och hon hette Snövit. Vi var dock tvugna att lämna bord henne eftersom hon var aggressiv mot alla förutom mig. Hon rent ut sagt högg efter min mamma, pappa och mina syskon. Mitt tredje djur var en chinchilla och hon hette Sigrid. Vi var tvugna att ta bort henne våren 2008 då hon fick problem med nervsystemet, eller hur man ska säga, när hon hoppade missade hon och föll till golvet flera gånger, och kunde inte hålla upp huvudet. Det var verkligen hemskt att se! :(

Efter Sigrid så blev det ett uppehåll med att jag hade djur, mamma köpte en dvärghamster och har nu en kanin. Jag saknade dock att ha ett eget djur så jag bestämde mig för ett tag sedan att köpa 2 ökenråttor. Lite roligt att jag faktiskt att jag just fick 2honor eftersom jag alltid haft honor tidigare! Och eftersom alla mina andra honor alltid börjat med S i namnet så självklart var ju mina råttor tvugna att börja på S också, så då blev det Snövit & Snuttan. :)


Mina små bebisar! :)

Hrm..

Kanske ska ta och lägga upp nya designen nu. Eller vad tycker ni? :)

Finito!

Åhh, äntligen hemma, har så fruktansvärt ont i magen så det är sjuuukt! :'( Men men, började dagen med att bli totalt vettskrämd av att en stor fet äklig spindel springer på golvet! Det börjar klia på precis HELA mig, usch! Sedan blev det att ta bussen in till skolan för att skriva nationella. Började vid typ 8.30 att skriv och blev klar vid 9.40. Sjukt vad fort jag blev klar! Och ändå så skrev jag inte ihop något bara för att! Först när jag kollade igenom uppgifterna tänkte jag fasen det här kommer aldrig gå. Men sedan hittade jag en uppgift som jag tyckte lät bra och jag visste sedan precis vad jag skulle skriva, så då brann nästan pennan! Skönt att faktiskt skriva så snabbt och ändå bli nöjd med resultatet!! :D

Men sedan visste jag ju att, ja bussen gick 12.15 eftersom jag inte kunde ta bilen idag eftersom pappa skulle ha den till tandläkaren så det sket sig. Men kollade sedan om det gick någon buss till ankarsum, och ja det gick en vid 10.15 så jag tog den ifrån stan, så pappa hämtade mig i ankarsrum. :)

Just nu sitter jag här i soffan och har fruktansvärt ont i magen! :( Blä, blir väl att plugga idag, och även lägga in nya designen som jag lovat! ;) Hoppas ni gillar den, för jag gillar den faktiskt. :) Fast dock så är header bara tillfällig, då den header jag lagt in nu är en gammal jag haft tidigare. Men ska förhoppningsvis kunna fixa en om pojkvännen följer med till hoppträningen på måndag! Kram på er! ♥


Bild: We♥it


Visste du att....

Visste du att jag verkligen HATAR att svara i telefonen?
Jag vet inte varför jag är så rädd för att svara i telefonen igentligen? Men alltså jag drar mig innan jag svarar i telefonen, visst jag låter det aldrig ringa tills personen lägger på, men är mamma och pappa hemma så måste dom isåfall be mig om att jag ska svara annars svarar jag inte. Är jag dock hemma själv så svarar jag direkt, eftersom då vet jag att det inte finns någon som kan ''rädda'' mig från att svara i telefonen.
Men antagligen hatar jag att svara bara för att jag inte vet vem det är i andra änden. Usch, nae det skrämmer mig faktiskt! Mobilen är inte problem att svara i så länge jag ser vem det är som ringer, är det något nummer jag inte har sparat eller dolt så, ja då tvekar jag lite, men svarar alltid när jag hinner!


Bild: Google, sökning telefoner

Nationella!

Ja, just nu sitter jag väl på bussen påväg in till skolan(tidsinställt nämligen), var meningen att jag skulle ta bilen, men pappa skulle tydligen ha bilen trots allt eftersom han ska till tandläkaren, idag igen! Han var där igår med. Men men, får väl gå, blir väl att sitta och glo i skolan tills någon buss går hem. Vet ju lixom inte när jag slutar imorgon så.. Jaja, inget att göra något åt. Har ju skriftliga nationella idag i Svenska B. Suck! Ser f*n inte fram emot att sitta och skriva en massa, och som vanligt kommer man väl inte på något och till slut skriver något helt åt helvete bara för att skriva något, suck.. Men men, skolan slutar ju om 8veckor, för evigt! Skönt! Elle ja, vet ju inte om jag ska plugga vidare ännu, men det blir iallafall inte till hösten.

Ajja, idag kommer iallafall 3 tidsinställda inlägg om ''visste du att''. Tänkte kanske kan vara lite kul? Om ni vill kanske jag fortsätter att skriva några sånna ibland. Men ja, får väl se vad framtiden visar, eller hur? :) Idag blir det väl att försöka plugga med samhällen, måste verkligen bli klart med det snart! Usch! Men men, ni får ha en bra dag! Jag ska försöka göra min dag lite sämre än vad den är just nu. Kram på er!


Bild: Google, sökning skriv

Besöksrekord!

Bloggen slog precis besöksrekord! Trodde aldrig jag kunde få så många besökare, och som faktiskt även kommer tillbaka! Tack, verkligen tack! Det uppskattas! Hoppas ni kollar in imorron också för då kommer nya designen upp! ;)
Glöm inte följa mig på bloglovin också! Om ni nu gillar min blogg och vill fortsätta besöka, för då kommer ni kunna se vart enda inlägg! :) Kram på er ♥

Deep down

Jag förstår inte, jag förstår inte vart allt kommer ifrån? Jag kan börja störttjuta för ett litet ord, ett ord som är så otroligt meningslöst att det är sjukt, gråter utan anledning.. Jag förstår inte? Jag orkar inte..  Jag kan bli så otroligt besviken och trött på allting att tårarna bränner innan för ögonlocken, och till slut orkar jag inte hålla emot, när alltid känns skit. Jag kan väl inget mer säga? Varför känner jag såhär, så trött på allting nu. Jag hoppas verkligen att allting slutar när skolan slutar, för jag är trött på all dess press man har hela tiden, man måste prestera på topp hela tiden, och man orkar inte det hela tiden, det blir lixom bara för mycket!

Nae usch, nu vill jag bara gå och gräva ner mig, pallar inte av skolan snart! Trots ynka 8veckor kvar! .....


Bild: vet faktiskt inte, kom från mobilen

What if? ;)

Vad säger jag om jag lägger in den nya designen imorgon? ;) Hade först tänkt lägga in den ikväll, men blir inte nöjd med bakgrunden hur jag än gör! :o
Dock så har jag bara gjort en tillfällig header så den är inte så noga gjord, så klaga gärna inte på detta om jag nu lägger in designen imorgon. :)


Minnen!


Jag gillar faktiskt denna bilden på något sätt? ♥
Jag och stor pojkarna på en promenad medans mamma o pappa städar stugan.
Bilden är tagen av min pojkvän sommaren 2009 ifrån Höör! :)
BTW, saknar längden på håret! :'(

Sneak peak nya designen


Börjar bli riktigt nöjd med designen! Dröjer nog inte sååå länge innan jag lägger upp den här trots allt! ;)

Låt tips: Neon Hitch

Måste bara tipsa om en riktigt bra låt! Nämligen Neon Hitchs låt F you betta. Riktigt bra låt verkligen! :)


Your life, your choice

Sitter här i soffan i min älskade ziperall och kollar på tv, ska snart skriva klart det lilla som fattades på mitt psykologi arbetet och så har jag faktiskt hållt på med nya designen, den börjar ta sig! Lyckades faktiskt idag hitta hur jag kunde ändra i html-koderna så jag fick alla inlägg som jag ville! Dock är jag lite osäker med färgen på bloggen ännu, får inte till bakgrunden som jag vill, men får väl försöka att fixa den i photoshop sen, tror det blir bättre än när jag sitter och jobbar i gimp, kan inte gick sådär super bra! Men ska se om jag hinnar fixa det idag!

Imorron är det skriftliga nationella i Svenska B som gäller, vi har 5timmar på oss att skriva och nej, jag påstår inte att jag ser fram emot det! Så idag får jag väl även läsa igenom häftet vi har med skriv tips och lite bra saker att kolla igenom innan! Fick ta bilen imorgon så det är skönt, för då slipper jag stressa med att hinna med någon buss efter det inte går så jätte många bussar dit jag bor. Men som tur är har man ju körkort! Plus att man har en snäll pappa med som lånar ut bilen! :) Fast dock så skriver jag upp allting jag kör med bilen och ska betala tillbaka det sedan! :)


Bild: we♥it

Badrumsbygge del 2

Här kommer del2 av badrumsbygget! Har blivit ett väldigt hopp mellan det 1 och 2, men jag tror inte ni dör. Kan tyvär inte fixa en länk till första delen, men är ni intresserade så får ni gå till arkiv och sedan April, ska vara någon stans i slutet! :) Ska försöka låta bli att det blir så långt hopp mellan del 3 och 4a, elle? :)


Lite isolering som går åt om man säger så! :)

Det börjar lika nått iallafall! :)

Toalett och handfatet ska vara här! :)

Ny större dörr blev det! :)

Nu är det iallafal rätt fal i duschen! :) Om man gämför med det gamla där vattnet rann mot dörren.

Tänka sig vad världen är liten ibland! :D

Min pojkvän hittade precis jeepen som min pappa och hans bror byggde för 22år sedan på blocket! Inte varje dag det händer! Länken hittar ni HÄR. Jeepen är ombygd ifrån en gammal militär jeep, och ja det var mycket jobb med den! Dom byggde om den hemma hos min farmor o farfar och jeepen är ju röd, och ja hela garaget är rött om man säger så där dom målade den. Eftersom första gången dom målade den så blev det lite konstigt med färgen och när dom målade om den så orkade dom inte sätta upp skydd i garaget, vilket kanske inte var så smart. :P

Men men har bara vanliga foton, men tänkte jag skulle försöka ta kort med mobilen eller kameran på dom bilderna och lägga ut, skulle kanske vara lite kul? :) Eller är det bara jag som tycker det? :P Det var väääldigt mycket pengar dom la ner på den, och tid om man säger så!

Jag var typ 1år när dom sålde den, så jag kommer inte ihåg så mycket av den! Hehe, men vi har bilder från när jag sitter i jeepen och när min pappa, hans bror och jag(pappa håller i mig) står framför den! Skulle vara lite kul att ha den och åka i på studenten i kortegen! ;) Men pappas bror är inte så sugen på att köpa tillbaka den och jag tror inte min far är det heller, kan inte fråga nu eftersom han jobbar kväll denna dag!

Åhh, såg att jag faktiskt hade lagt ut 2 bilder på FB på jeepen! Just precis dom jag pratade om!


Lilla tjockis jag kör jeep! ;)

<- Min pappa, jag i pappas famn, och pappas bror->
Monsterbygge?

Dressyrträning

Kvällens dressyrträning gick såååå bra idag! Hade Sabban idag och jag blev nästan matt i kroppen när jag såg hennes namn jämte mitt. Och ja visst man blir helt slut efter av att rida henne, men fyyyyy så nöjd jag är trots allt med kvällens träning! Tog ett tag innan jag hittade rätt ''knappar'' och när jag väl gjorde det, åhh guuud så fint hon gick, hon böjde halsen, höjde ryggen och verkligen trampade under sig, UTAN att jag hade en halsförlängare! Åhh så nöjd jag är!

Dock så har jag så sjukt stora problem att fånga upp hennes ytterbog o yttersida i vänster varv när vi riden på en volt, jag får verkligen INGEN som helst ordning på den, hur mycket jag än stramar upp uttertygeln och håller den still och trycker på med ytter skänkeln, tror dock att jag inte är tillräkligt snabb med skänkeln så det kan vara därför.

Sedan skulle vi även rida med frambenen innanför spåret och ja, gick väl inte sådär jätte bra, visst några gånger fick vi till det men hon blev lite slö och ville inte gå framåt och jag fick spänningar i axlarna så då blev jag lite frustrerad på mig själv och jag blev ännu mera spänd. Men när vi sedan slutade med det och red ''vanligt'' igen så gick det super bra igen, dock var jag vääääääldigt extremt trött så orkade inte riktigt hålla ihop henne ordentligt så blev lite sådär halvbra. Bästa Sabban! ♥


Gammal bild på mig och bästa Sabban! ♥

Sabban från sommaren 2010♥

Sabban och jag sommaren 2010 ♥

Och ja, måste ju bara att jag även dumförklarade min kompis lite förut när vi åkte hem! ;) Vi hoppade in i bilen och vi skulle åka. Hon startar bilen och ljudet hoppar igång, hon lägger i ettan och släpper handbromsen och bilen börjar rulla eftersom vi stod i en neförsbacke. När det sedan börjar plana ut så ska hon börja gasa med det händer inge, hon lägger i ettan igen och försöker, händer ingen och hon gör om det igen. Även denna gång funkar det inte och nu undrar hon vad fasen som händer och frågar med ''hallå vad är det för fel?'' Varav jag frågar henne om hon startat bilen? Behöver jag säga vart detta slutar? Hon hade helt enkelt inte startat bilen helt! ;) HAHAHA x) Ja, ett gott skratt förlänger livet!

Även Pumba är väldigt korkad har jag kommit underfund med! Efter att jag kommit hem ifrån ridningen så sitter han på golvet och jag står en bit ifrån. Jag står och tittar på honom samtidigt som han tittar på mig och jag utbrister plötsligt ''BU'' och sätter fram händerna i ansiktshöjd. Varav han hoppar till, detta gör jag om 3gr till och han hoppar till varje gång. Alltså ja, lättskrämd eller vad? Han är så dumt söt! :) <3

Snaaart! ;)

Jag blev faktiskt klar med designen fortare än vad jag trodde. Tack vare att det gick fortare att fixa bilderna i sidomenyn, dock så har jag bara gjort en tillfällig header som inte är jätte snygg men det är bara för att jag inte har några nya ridbilder! Ska försöka tvinga med pojkvännen någon gång så han får fotta, förhopningsvis nästa vecka och då kommer det förhoppningsvis en ny och bättre header! :)

Dock är det bara några småsaker kvar som ska fixas och sedan är designen klar och då ska den läggas in! Åh längtar, är verkligen super nöjd med designen! Hrm, så länge, vet aldrig hur länge det håller, brukar ju ha svårt att behålla samma desigen länge. Men men det får tiden visa! :)


Dumma måndag!

Ja dumma måndag säger jag bara! Sovit 3timmar inatt typ och klockan ringer vid 6, jag bestämmer mig då för att jag kan blunda i 5min. Hah got yah! Vaknade vid 20 över istället, så då var det bara att kasta sig ur sängen och klä på sig för att fixa sig sedan. Började då känna av huvudvärken men tänkte, äh det går över! Hah got yah again! Åkte in till skolan och hade psykologi B, min lärare hade inte hunnit kolla mitt arbete ännu med utkastet jag skickade in saknade 2grejer som även saknas på det riktiga arbetet så satt och skrev det och sedan slutade jag vid 9.30. Då satt jag väl ungefär fram till 11 då älsklingen kom och umgicks med mig. Under den tiden blev huvudvärken värre och värre och jag bestlöt mig för att sedan ta 12.15 bussen hem.

Älsklingen bjöd även på en mjukglass innan han körde mig till bussen, pojken min, älskar dig! Men jag kan inte låta blir att skratta åt honom ibland. :P För när vi åkte ifrån åhmans där vi köpt glass så utrbast han ''F*n vad alla ska glo då?'' Varav jag blev lite stum och sedan sa ''hallå? Konstigt med tanke på bilen du kör!'' Han har nämligen en ombyggd audi a4 som inte ser ut som alla andra bilder! (Bild på bilen nedan!)

Väl hemma så sov jag ungefär 1timme och huvudvärken har nu nästan släppt helt! Skönt, så det blir dressyrträning ikväll! Fick tyvärr inte med älsklingen ikväll så jag kunde få lite nya bilder som jag ska ha till den nya header, så har bara fixat en dålig tillfällig så länge. Men det får väl duga. Han sa att han skulle följa med nästa vecka då det är hoppning så jag får hoppas att han håller det och det är bra väder då!


Pojkvännens Audi a4, bilden tagen av honom! :)

Psykologi B - Kroppsspråket

Jag lovade ju som sagt att faktiskt lägga ut mitt psykologi arbete som jag gjorde i skolan! Vi fick själva välja en inriktning och sedan är fördjupningsfråga vi skulle svara på. Jag valde inriktningen Perception, som är hu saker och ting uppfattas! Och jag valde då frågan ''Hur uppfattas andra människors signaler?'' Vilket jag tyckte verkade spännande. Jag lånade en bok på biblioteket av Julius Fast som heter Kroppsspråket. Riktigt bra bok även om man inte gör denna uppgiften, men får en inblick i människans signaler och beteenden. Det jag tyckte var absolut mest intressant var avsnittet och ''Leendet som döljer själen'' där har tar upp att alla människor bär en mask och är livrädda för att ens riktiga jag ska synas igenom så folk kan se vem man är, och hur svårt det är för oss människor att ta av oss den. Även avsnittet om ''Blickens när var hur'' om hur mycket vi faktiskt komunicerar med ögonen. Så är ni intresserade av kroppsspråk och allt sånt så är verkligen boken ''Kroppspråket'' av Julius Fast något att rekommendera!

Men nu tänkte jag ju lägga upp själva uppgiften då jag skrivit! Är själv väldigt nöjd, vet inte om läraren är det? Men det märker jag imorron då jag skickade in det ikväll! :) All text är skriven av Mig baserad på boken Kroppsspråket som är skriven av Julius Fast.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Fråga: Hur uppfattas andra människors signaler?

Vad avslöjar er hållning?
Man använder kroppsspråket hela tiden men väldigt många är inte medvetna om vad dom sänder ut för signaler. ''Ingen kroppsställning eller rörelse har någon exakt mening, korslagda armar behöver inte betyder – Jag släpper inte in dig, och att trycka fingrarna mot varandra betyder inte överlägsenhet.''
Detta är bara en naiv tolkning, ibland stämmer dessa tolkningar och ibland inte, men man måste tolka hela individens beteendemönster.

Enligt dr Birdwhistell är kroppsspråket och det talande språket beroende av varandra. Bara det talande språket kan inte ge hela bilden, och kroppsspråket kan inte ge hela bilden.
Man kan lätt få en förvrängd uppfattning om vi bara får lyssna på orden någon säger till oss.
Mycket av en persons muskelspänningar kan visa en hel del.
Om en man är uppvaktande så spänner han ofta bukmusklerna och drar in magen, är han däremot deprimerad så slappar ofta musklerna och magen hänger fram. Alltså kan graden av musklernas spänning avslöja ganska mycket hos en människans emotionella och mentala tillstånd.

 • Kroppens sexuella signaler.
Dr Albert E Scheflen som är professor i psykiatri har studerat mönstret hos en människa när han/hon vill söka en kontakt med en annan, en sexuell uppvaktning. Han säger att alla beteenden följer ett speciellt mönster, som ofta är små signaler vi gör automatiskt utan att tänka på det.
Kvinnor kan t.ex. vid ett sexuellt anförande stryka/leka med sitt hår, kontrollera make-upen, rättar till kläderna och för tillbaka håret från pannan. Mannen kan kamma sitt hår, knäppa kavajen, rätta till klädseln, dra upp strumporna, rätta till slipsen eller kolla pressvecket på byxorna.
Dessa kroppssignaler meddelar då att ''jag är intresserad. Jag tycker om dig. Se på mig. Jag är attraktiv.''

Ett annat sätt att visa att man är intresserad är hur man placerar sin kropp när man sätter sig ner. Ett par som träffats och är sexuellt intresserade av varandra på t.ex. ett party, sätter sig ofta så att bådas kroppar och ansikten är vridna mot varandra. Dom lutar sig även mot varandra och antingen armarna eller benen emot varandras för att skapa en sluten krets så att ingen annan ska komma in.
Om en kvinna vill locka till sig en man intimt på t.ex. en fest brukar hon kasta flörtiga blickar, fånga hans blick, lägga huvudet på sned, rulla med höfterna, lägger benen i kors så att låter blottas, sätter handen mot höften eller visar upp sin handled eller handflata.
Allt detta signalerar ''kom och sitt här hos mig. Du attraherar mig, jag vill gärna lära känna sig bättre.''

 

Om vi nu kollar på en situation där det inte finns någon sexuell underton. Där en manlig och kvinnlig tjänsteman sitter i ett sammanträdesrum på ett stort industri företag och diskuterar problem med några andra tjänstemän.
Här kan dom mycket väl visa det som tolkas som sexuella signaler, dom använder då kroppsspråk som skulle kunna inbjuda till sexuella närmanden. Innebär detta att dom följer en sexuell attraktion eller är det bara vi som misstolkar deras kroppssignaler? 

Leendet som döljer själen.
Hur vi lättast skyddar våra personliga rumszoner är att bära en mask, masken som man tar på sig för omvärlden så att dom inte kan se ens smärta. Det är faktiskt ovanligt att någon visar sittriktiga jag genom minspel, därav alla tar på sig en mask för omvärlden.
Dr Erwing Goffman menar att vårt sätt att sköta vårt yttre, våra val av kläder och frisyr framstår som en av dom allra tydligaste sidorna av självdisciplin.

Vid rusningstid t.ex. vid tunnelbanan så menar dr Goffman att det händer att vi låter våra masker vi bär halkar åt sidan och vi visar vårat verkliga jag. Vi struntar då i våra försvarsmurar och glömmer verkligheten för en stund när vi är trötta eller arga som vi är. Nästa gång du sitter på en fullsatt buss eller ett tåg under rusningstid till eller från jobbet och du kommer att upptäcka hur tom och naken människan är när maskerna faller åt sidan.
Vi strävar mot att hela tiden dölja den där nakna varelsen som finns bakom masken och vi håller oss under strikt kontroll för att för att våra kroppar inte ska skrika ut saker och ting som hjärnan inte kan dölja. Vi använder nästan alltid ett leende för leendet är inte bara tecken på på humor eller välbehag utan är också en bön om ursäkt. Man kan säga att det är en försvarssymbol eller rentav en ursäkt för vårt handlande.

Om man t.ex. råkar ramla på en person på en fullsatt buss när bussen tvärstannar så ger man oftast ett leende som menas med ''Jag hamnade inte alls på er med avsikt. Jag ber tusen gånger om ursäkt.''
Och på det viset så ler vi oss genom vardagen och egentligen hela livet, för vare sig vi är arga, ledsna eller irriterande så är ett leende det lättaste sättet man kan dölja vårat verkliga jag.
Vi ler mot kunder, våra chefer, våra anställda, våra barn, vår äkta hälft, vår familj och våra grannar men väldigt få av dessa leende är äkta när vi använder oss av leendet, det är alltså bara den mask vi bär.

Detta behov av att dölja vårat verkliga jag och bära våra masker är så djupt inrotat i vårat inre att vi i vissa situationer måste lära oss att verkligen ''tappa'' ansiktet, speciellt under samlaget, för om vi verkligen ska kunna njuta helt måste vi lägga våra masker åt sidan. Men vi är så rädda för att vårat verkliga ansikte ska meddela något helt annat än vad vi egentligen känner och på så sätt vågar vi inte släppa våran mask förens i totalt mörker.
Men det är inte alla som vågar släppa sin mask även i totalt mörker, även i nu använder sig vissa av masken för att inte sänka sin sköld man byggt upp.

 

Blickens när var hur
Om 2 okända personer går mot varandra på en gata så måste man först och främst visa personen att man sätt dem, utan att man stirrar, detta kallas en artig ouppmärksamhet. Ni tittar på varandra för att visa att vi sätt den andra personen, men snabbt tittar vi bort igen. Detta visar ''jag vet att ni finns där, men det skulle aldrig falla mig in på att göra intrång på er privata zon.''
Det som är viktigt i detta spel är att man aldrig får se personen rätt i ögonen, utan man ser bara på varandra utan att blickarna möts. Sedan måste personerna bestämma på vilken sida dom ska passera varandra på.

Detta gör ni genom att visa med blicken vilken sida du ska passera på, allt inom 2,5metersavståndet. Du tittar åt den sidan du ska passera på och ni passerar sedan varandra utan att nudda varandra. Denna blick som sänks vid passerandet visar ''jag litar på er. Jag är inte rädd för er'', säger dr Erwing Goffman.
Och för att ytterligare förstärka denna signal tittar man personen rakt i ansiktet, Inte ögonen, innan man vänder bort blicken.

Detta spel vi gör med den andra personen blir svårt om personen vi möter bär ett par mörka glasögon. Det går då inte kontrollera individen, utan man undrar då ''Tittar han på mig, stirrar han på mig, tittar han ens på mig?''

 • Poser och presentationer
En position är en större hållningsförändring som omfattar åtminstone halva kroppen och kan hållas upp till ca 5min. Dom flesta människor brukar oftast hinna med 2-4 olika kroppspositioner under en kontaktsituation, och vissa kan till och med hålla samma position upp till 20min. Den uppgift som hållningen har när på personer kommunicerar är att visa ens position. Dom olika positionerna vi intar här kan vara direkt relaterade till olika emotionella tillstånd, och dessa känslotillstånd återskapar vi för att känna så som vi kände när vi senast upplevde dom.

En allvarlig självmordsdepressions hållning är förenad med en viss hållning, en fullständig brist på livfullhet och humor. Man är passiv och har en allmänt hopsjunken hållning, detta visste en psykiatriker om när han pratade med denna patient och och tillslut när han märkte att patienten inte ändra sin hållning så handlade han sedan så att patienten kunde räddas, genom att han helt ändrade hållning.

Olika poser och hållningar är olika i olika länder, i latinska länder så använder man händerna väldigt mycket när man pratar och gestikulerar mycket medans man här i våra reserverade nordiska länder inte använder våra händer så mycket, och gestikulerar väldigt lite.

 

Livsrummet & Personligheten.
John L Williams menar att inåtvända personer håller folk dom pratar med på längre avstånd än vad den utåtriktade gör. Den inåtvända behöver ett starkare försvar för att vara säker på att folk inte våldför sig på den inåtvändas reserverade hållning.
Dr Robert Summer som är professor i psykologi gjorde ett psykologiskt test i en sjukhusmiljö iklädd vit rock. Hela tiden inkräktade han på patienternas revir, han satte sig jämte dom på bänkarna, gick in på avdelningarna och även i dagrummen.

Han kunde dra slutsatsen att dessa intrång irriterade patienterna och dom lämnade deras plats eftersom dom blev nervösa och rastlösa av hans intrång. Dr Summer har utifrån observationer kunnat kartlägga kroppsspråk som en individ använder när någon gör intrång på hans eller hennes privata revir. Utifrån det vanliga att man reser sig och går därifrån finns det även andra signaler som att personen vaggar, vippar med benet eller slår med fingrarna. Detta är täcken på en inre spänning och detta betyder ''Du ha kommit mig för nära. Din närvaro gör mig nervös.''
Den andra serien av kroppsspråkssignaler är att personen blundar, drar ner hakan mot bröstet och skjuter upp axlarna och detta betyder ''Gå din väg. Jag vill inte ha dig här. Du tränger dig på.''

Även Nancy Russo utförde ett psykologiskt test där hon var på ett bibliotek där folk oftast vill ha avskildhet och folk brukar isolera sig från andra. Mr Russo satte sig på en stol så när som möjligt jämte sitt offer och flyttade sig även närmare dom sakta men säkert.
Dock så fick hon ingen genomgående reaktion men istället la hon märke till att de flesta använde kroppsspråket för att ge luft åt sina känslor inför ett sådant intrång. Det var med defensiva gester, ändrad hållning, försök att i all stillhet dra sig undan, och tillslut drog hon slutsatsen att om intrånget fortsatte skulle personen tillslut resa sig upp och gå.
Det var bara 1 av de 80 studerande på biblioteket som utsattes av miss Russos intrång som muntligen bad henne att flytta på sig, de andra använde kroppsspråket för att visa deras irritation över att hon kommit närmare.

Dr Augustus F Kinzel utvecklade under sin tid på U.S. Medical Center for Federal Prisoners en teori som kan förutse och behandla våldstendenser hos människor. Under sina forskningar med djur så kunde dr Kinzel notera hur djuret reagerade med våld vid varje intrång på deras personliga revir.
När han arbetade i fängelset där han arbetade med en grupp människor som nästintill hela tiden gjort sig skyldiga till våldshandlingar mot samhället så fan han att vissa fångar föredrog att sitta i isoleringscellerna trots att detta normalt användes som straffskärpning. Han konstaterade även att samma fångar även råkade ut för meningslösa raseriutbrott.

Dr Kinzel fann även att många av dom som gjort sig skyldiga till överfall och misshandel av medfångar och andra beklagade sig över att deras offer hade muckat gräl med dom, trots att kontroller visade det sig att deras offer bara råkat nuddat dom. Och dessa våldsutbrott provocerades fram både i och utanför fängelset så det kunde inte bero på fängelseatmosfären. Men vad var det som låg bakom det? 

För att reda ut denna sak så utförde dr Kinzel ett experiment i fängelset med 15 fångar som var frivilliga försökskaniner. Åtta av dessa hade hade gjort sig skyldiga till misshandel tidigare och 7 av dom hade inte visat några tendenser i den vägen.
Han bad nu dom frivilliga att ställa sig mitt i ett tomt rum, och därefter gick han långsamt fram mot sin försökskanin, som hade fått instruktioner att säga stopp när experimentledaren kom för nära. Han upprepade detta experiment gång på gång och det visade sig att en av de femton höll sig med en bestämd kroppzon ett revir, en bubbla som dr Kinzel kallar kroppens buffertson.
Den våldsamma gruppen stoppade experimentledaren på dubbelt så långt avstånd jämfört med de icke våldsamma. Deras kroppsliga buffertzon hade en fyra gånger större volym än den icke våldsamma gruppens buffertzon. Om någon kom för nära på den våldsamma gruppens zon så reagerade han som om inkräktaren muckade gräl eller trängde sig på.
Dr Kinzel drog slutsatsen att dessa män som var våldsamma drabbades av en slags panik om någon inkräktade på deras zon.

Jonna Nilsson Lär 09


Brunt?

Jag tycker att nyanser i brunt är ganska stilrent och snyggt till en blogg, vill igentligen ha någon färg men jag tröttnat så fort om jag har typ blå eller liknande, men vad tycker ni om Brunt? Själv tycker jag den nya designen blev ganska snygg med brunt? Hehe, men som sagt, bara jag som ser det än så länge! Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!

Min söndag!

Dåligt med uppdatering idag! Har typ bara pluggat och fixat med den nya designen idag! Tog mig även en tur med Aslan och Mischa idag för att få lite motion och så kunde jag slappna av och rensa tankarna lite. Riktigt härligt om man säger så! Och låten som spelades i mina hörlurar hela tiden var denna!


En riktigt härligt låt och jag älskar den! Perfekt att gå i takt med! Man blir så jäkla pepp av den, nästan så man går och smådansar lite när man lyssnar på den! ;)

Och angående nya designen hade jag denna gång tänkt fixa allting innan jag lägger in designen som header, bilder och ja allt helt enkelt! För annars så blir aldrig designen klar innan jag byter igen, och förhoppningsvis så behåller jag denna ett tag nu! Vet inte riktigt när designen blir klar, men förhoppningsvis är den uppe innan helgen, eller på helgen, får se hur mycket tid jag kan ägna mig åt den! :)


Söndag!

Min söndag vaknade med att pojken väkte mig och frågade om han fick göra mig besviken! Klockan var då typ halv 9 och han skulle åka hem! Taskmörten! Men hans mamma skulle ha loppis så han skulle hjälpa till, och ja, visst det får han väl då! ;) Men efter att älsklingen åkt runt 9 så släppte jag ut mina råttor i matsalen! Och ja guud vad som sprang! Hoppade, sprang, klättrade och hade lite smått överskotts energi! Så dom var väl lösa i ungefär 2,5 timme nästan och dom var still going strong hela tiden, men dom började väl blir lite trötta så släppte i dom i buren och det tog inte lång tid innan dom gick och la sig dom små bebisarn! :)

Snövit var helt crazy och klättrade högst upp på kompostgallret när det stod emot väggen! Galen råtta? Så jag var tvungen att lägga ner det på golvet för att hon skulle sluta, ville ju inte att hon skulle ramla ner och slå sig eftersom det går fort, som tur var hann a´jag få tag i henne varje gång!

Idag blir det plugg, och ska försöka städa buren åt bebisarna med! Men nu blir det fika med mor o far, Så puss påER! :)

Kan du Html-koder?

Skulle verkligen behöva hjälp nu av någon som kan html-koder! Jag sitter och fixar med en design och vet precis hur jag vill ha den på ett ungefär, men vet inte hur jag ska fixa det. Så snälla om någon vill hjälpa mig med detta så skicka iväg en kommentar, snälla jag har i behov av hjälp!

Kolla Här, jag vill ha att inläggen är så som sidomenyn är, alltså uppdelad. Någon som vet hur man fixar det?

Lördag!

Kom hem ifrån älsklingen vid ungefär halv 11 förut idag! Älsklingen åkte tidigt imorse för att städa hemma hos din gammel mormor(tror jag det var) så jag låg hemma i hans säng och kollade på Maraton av Jims värld innan bussen gick hem vid 09.45. Väl hemma så blev det att mysa ner sig i Ziperallen och göra sig ett klas Oboy och fylla en skål med Frosties! Usch så gott! Och jag äter Frosties, ni vet dom här med socker på typ? Jag äter alltid dom med händerna! Utan mjölk eller nått, utan Bara flingorna, det smakar inte lika gott annars? :P

Har iallafall hunnit med att se på ett inspelat avsnitt av Criminal Minds med mamma och fikat med mor o far! Nu sitter jag och kollar på Tv, ska snart börja plugga och sedan är det även Ridsport påp tv som gäller! Världscupen i Dressyr vid 14.20! Så då blir det att sitta bänkad framför tvn!

Nu ska jag iallafall ta tag i mitt Psykologi arbete, ska bara skriva rent det på datan! Har skrivit halva arbetet på datan och halva på papper, så ska renskriva det bara sen är det bara att skicka in! Skulle igentligen skicka in det igår men eftersom jag var hos pojken hela dagen/kvällen så blev det inte så! ;) Psykologin arbetet handlar kroppspråket och hur andra människors signaler uppfattas! Riktigt intressant faktiskt! Så tänkte lägga in det här på bloggen så ni också kan läsa det, kanske kan ni försöka läsa andra människors kroppspråk? ;)


Google bild

Studentklänning?

Alltså jag har beslutsångest om vilken studenklänning jag ska ha. Har hittat 2st jag är riktigt förtjusta i! Men vet inte vilken jag ska välja, så nu tänkte jag be er om hjälp!


Klänning 1 - Denna är riktigt söt och jag gillar det svarta bryter av det vita! :)


Klänning 2 - Alltså jag är verkligen stört förtjust i denna klänning! Den är liksom lite Outstanding! :) Lutar mer åt denna just nu!

Även tittat på en tredje klänning! Finns HÄR, kan inte spara bilden så därför blev det en länk! Det enda jag inte gillar med denna klänning är baksidan!

Så vilken klänning skulle ni ha på er på studenten?

Be yourself

Att vara sig själv blir du yckligast av i längden! Att bryta sig loss från samhällets mallar på hur man ska va, på hur man ska leva, på hur man ska klä sig, på hur man ska sminka sig, på hur man ska uppföra sig, hur man ska göra allt! Igentligen hur man ska leva sitt liv! Men hallå? Lever man verkligen Sitt liv då? Det kan inte jag påstå, för då är det ju någon annan som bestämme hur du ska leva ditt liv?

Så bryt dig loss från samhällets mallar på hur man ska vara och leva sitt liv, var dig själv och lev så som du vill göra, du kommer bli så mycket lyckligare av det! För då hittar du dig själv, du hittar vem du är! Accepterar inte folk dig för den du är, så kan det ju inte vara dig dom gillar? Eller? Så nu säger jag ytterliggare en gång, BRYT dig LOSS från samhällets mallar, du kommer bli så mycket lyckligare av att vara hur DU vill vara!

Break free ♥


Dagens Inspiration


Bild: We♥it

Sminket jag använder!


1, Först lägger jag Maybellines Fit Me foundation i hela ansiktet och halsen med hjälp av en blöt svamp.
2, Sedan lägger jag H&Ms conceler under ögat, i ögonvrån och lite ovanför, för att dölja mörka delar, och smetar ut det med samma svamp som jag lade fondationen med.
3, Lägger jag på Maybellines Fit Me powder med en stor borste(39.90?:- på H&M, osäker på priset)
4, Efter pudret så tar jag samma borste och drar H&Ms rouge längs hela kindbenet, löst löst för att inte blir för markant, då färgen jag har är ganska stark
5, Använder H&Ms eyeliner precis vid ögonfransarna på ögonlocket, sedan lite lite under ögat.
6, Avslutar sedan med Isadora Big Bold mascara på alla ögonfransar.

Jag rekomenderar verkligen Maybellines nya Fit Me foundation! Det täcker, men ändå så får ens ''riktiga'' hudton skina igenom, så det täcker inte helt som dom flesta foundation gör. Jag ÄLSKAR denna foundation! Och det som är bra är att det finns ett puder som är passande till din foundation! Jag använder färger 115 på både foundation och puder!

Det enda jag inte gillar med mitt smink är faktiskt Mascaran, eller ja den är super bra! Men jag kommer inte överens med den, just för den stora klumpiga borsten, sen så får jag små svarta fläcker under ögat av denna mascara. Får det av vissa mascaror, har använt 2st detta år som jag inte fått märken av. Så nästan jag jag köper mascara köper jag nog inte denna mascara, trots att den är bra! Tänker nog istället teste Maybellines nya mascara, Illigal length(stavning?) då jag tycker Maybelline har riktigt bra produkter.

Varför?!

Varför ska man alltid fastan framför datan och Big Brother?! Det blir ju så sent och jag som är en sån morgonpigg människa. Nae, nu ska jag kolla lite på Criminal Minds innan jag somnar! Imorron är det praktik igen som gäller för min del, och sedan umgås med älsklingen så ingen tid för bloggen imorron dock. Men har fixat 3 små tidsinställda inlägg som kommer upp så det inte blir så tomt iallafall! :)

Så Puss och God natt på er nu! :) ♥


Bild: We♥it

Låt tips: Melanie Wehbe

Melanie Wehbe - Irresistible ♥
Låten spelas hela tiden! Så grymt bra låt!

Praktik

Haft praktik idag mellan 9-16, super kul! Nu sitter jag här i soffan och ska väl snart hoppa upp i duschen, och efter det plugga lite också. Ska även skicka in projekt arbetet samt skicka in utkastet till psykologi B arbetet! :) Så ja, bir väl dåligt med uppdatering som vanligt den senaste tiden :P


Me, today

Instagram

Ja, nu har jag gjort som alla andra och faktiskt skaffat Instagram! I brist på annat om man säger så! Heter Eydrik där om ni ville veta! :)


Vi kvinnor har självdisciplin!

Sitter och skriver på mitt Psykologi B arbete där jag skrivet om kroppsspråket, och i boken Kropsspråket av Julius Fast står det ''Dr Erwing Goffman menar att vårt sätt att sköta vårt yttre, våra val av kläder och frisyr framstår som en av dom allra tydligaste sidorna av självdisciplin.''
Och alla dessa män som klagar på oss kvinnor att vi måste fixa håret och välja dom perfekta kläderna! Det beror helt enkelt på att vi har självdisciplin! ;)

Tisdag!

Härligt med lite sovmorgon! Inte direkt helt fel! Men när jag väl kom upp var det att kasta i sig lite frukost, blev en mugg Oboy och sen bar det av in till Västervik!
Nu sitter jag här i soffan framför tvn och med datan i knäet! Har precis fixat klart min brors blogg! Fixat en header och fixat problemet med kommentarerna! Så nu är det lättare att komentera! Dock vet jag inte om han är nöjd med headern, får väl se vad han säger sedan, och om han vill att jag ska fixa test-stilarna.
http://megax.blogg.se/ <- Kolla gärna in på bloggen! Den kommer verkligen vara värd att besöka när han uppdaterar den med sina bilder! :)

Nu blir det väl att plugga lite, ska fixat dom sista små sakerna som min lärare påpekade på projekt arbetet, och förhoppningsvis kunna höja betyget! Sen ska jag skriva ett utkast till psykologin som jag skulle skickat igår men hann inte pga ridningen. Men hon dör nog inte skulle jag tro! ;)
Sedan efter det måste jag nog skriva på samhälle också! Suck mycket att göra nu såhär på slutet! Och det slog mig igår att det bara är 9veckor, 9 VECKOR kvar till studenten! Jag kan inte fatta det! Det är sjukt, och jag har inte hittat någon klänning än till studenten?! Jag är världens tidoptimism om man säger så! Har hela tiden tänkt att ''jag hinner det är långt kvar, jag tar det senare'' Men, ja det går fortare än man tror!
Någon som vet någon bra sida med relativt billiga snygga klänningar? :D


Så snäll man är ibland!

Min bror skrev till mig förut på Facebook och bad mig fixa en blogg till honom som jag tjatat om, då han tar så grymt fina bilder och är super duktig fotograf! Och på så sätt med en blogg så kan flera se bilderna! Så därför fixade jag ikväll mallen samt la in en tillfällig header för att se hur det blev då stilmallen på temat han ville ha inte hade någon kod för en header. Samt skrivit ett test inlägg och lagt in en bild, som min bror tagit!

Gå gärna in och kolla och fortsätt gärna kolla senare då den blir klar och uppdaterad! Jag lovar, ni blir inte missnöjda! Lämna gärna en komentar hos honom! Dock så är komentar fältet krångligt, då man nu trycker på ''Komentera'' så kommer man nu till en annan sida, där måste du trycka uppe i högre hörnet på ''skippa annonsen'' för att kunna komentera. Varför det är så vet jag inte, testade men en annan komentar kod som jag vet funkar, men det blev likadant. Men hoppas det är något som försvinner! Då det bara gör det krånligt för folk att komentera!

Min brors just nu ofärdiga blogg hittar ni HÄR!
Bilden i headern där det nu står ''Tillfällig Header'' har min bror inte tagit. Han har tagit bilden som ligger i inlägget ''Test''

Men nu säger jag GOD NATT!!! :)

Kvällens hoppträning!

Jag vet inte vad jag ska säga?! Är så grymt nöjd med kvällens hoppträning! Cito var super fin hela passet! Dock hade jag väldiga problem med ytter bogen i höger varv, vilket gjorde att han gick lite snett. Men mot slutet så gick det bättre och jag fick ordning på mig själv och hans bog! :)

Vi började med att hoppa ett litet kryss och sedan byggde min ridlärare upp en oxer med ett galoppsprång emellan, oxern var ungefär på 80-85cm kanske? Kollade inte riktigt, fokuserade på att bara hoppa och inte tänka! Vilket brukar gå bäst då jag inte blir så hopprädd, vilket jag inte är när jag hoppar Cito, vilket är grymt skönt faktiskt! Känner mig så säker på honom! :)

Sedan så blev det istället 2st rättuppståenden med 4galoppsprång mellan och sista hindret var på ca 1,00 - 1,05 ungefär! Gick super bra! Dock första gången vi kom så såg jag inte riktigt hindret då jag fick solen i ögonen, och när jag sedan fick syn på hindret så fick Cito ett ryck och gjorde ett glädjeskutt framåt vilket gjorde att jag inte ville hoppa hindret då jag kom i obalans.
Andra gången så vet jag inte riktigt hur det gick, han sprang åt sidan har jag för mig på första hindret, och tredje gången sprang han på sidan av andra hindret.

Sedan när jag fått ordning på mig själv så gick det super bra och vi kom rätt hela tiden, visst fick jag va på honom ganska mycket och trycka till honom över sprången men det gick super fint och jag är grymt nöjd må jag säga! Han var verkligen underbar idag och jag känner mig inte ett dugg hopprädd på honom, han är verkligen hur säker som helst!

Tänkte bjuda på en liten film från ikväll! Frågade min ridlärare om jag fick hoppa en sista gång samtidigt som hon filmade med sin mobil, och det gjorde hon, så därför ska ni nu få se på sista sprången på kvällens hoppträning! Klaga dock inte på min sits, den är inte den vackraste men jag ska säga att den har blivit betydligt bättre, jag har bättre balans över hindren och ''håller inte fast mig'' i tyglarna, utan hittar min egna balans! :)


Usch, sicken dag..

Ja denna dag har bara bestått av plugg, plugg och åter plugg! Men jag har iallafall blivit klar med Projekt arbetet, hoppas det duger åt läraren, annars blir jag tokig! Känns som om jag lämnade in det på håret! Det ska vara klart v.17 alltså nästa vecka!

Blev även klar med att skriva talmanus till det muntliga nationella provet som vi ska ha imorgon, det blev jag klar med och skrev ut vid ungefär 21.58! Dock har jag inte hunnit skriva på psykologin tyvärr! Men ena uppgiften i samhällen har blivit klar iallafall och den än insickad. Dock tror jag inte den kommer bli godkänd tyvärr! Då jag såg en film som Al Gore gjort om naturen och uppvärmningen och jag skrev uppgiften sådär kanske 1 vecka senare! Smart? Nae så jag får väl skylla mig själv, eller hur?

Inte nog med att jag blivit tokig på allt pluggande idag så har jag varit så sjuuukt äkligt varm! Trots att jag suttit i kortbyxor och linne så har jag svettast och varit sjukt varm, jag har inte tagit någon temp så jag vet inte om jag har feber, vilket jag inte hoppas, men men fortsätter det så får jag väl komma det imorgon då detta började redan i fredags eftermiddag/kväll.

Nu får jag väl ta och sova lite kanske, klockan ska strax ställas på 06.00 tänkte jag, det borde väl räcka om bussen går 07.15?! Jag har nu sedan vi gjort om badrummet fortsatt att göra iordning mig nere så jag kan sova längre eftersom jag då sminkar mig, fixar håret och äter samtidigt. Lite stressigt men jag får ju sova typ 20-25min längre, och det säger man inte nej till!!

Nae God Natt på er! Hoppas ni får en bra måndag!
Hur många bra måndagar det nu finns.

En sak ur världen!

Åh, äntligen klar med projekt arbetet, eller jag tycker det, om läraren tycker det är en annan sak! Men men, hoppas väl att han kan acceptera det också!
Nu är det bara att skriva klart Svenskan(nationella muntliga) som är klart snart, ska bara kontrollera att det tar ca 5min att prata igenom det, annars vet jag inte vad jag gör! Grr! Sen ska jag skriva på psykologin också, kanske behövs? Usch så jag är trött på detta skolarbete, skönt att det snart är sluuuuut!!!! :D

you're not sure you can take this anymore

En olustig känsla i magen, en känsla som inte riktigt går att beskriva, en känsla om misslyckande och rädsla, rädsla för framtiden och vad som ska hända, för något komma hända, det vet till och med jag. Men trots att man levt i förnekelse i flera år, så kommer det som en smäll, en smäll som ingen kan gå förbi oberörd, jag är rädd, vad ska hända, med mig? min familj? Något vet jag kan hända i framtiden. En sak har redan hänt, historien behöver inte upprepa sig, inte igen, I can't take it.

Att ha en sådan känsla i magen är fruktansvärt, och när det kommer, det får en att kunna sitta och stirra rakt in i väggen och inte veta någonting, hela huvudet är tomt och man kan inte tänka, man känner så värdelös och otrygg.. Det är hemskt att känna sig så..

Jag är verkligen tacksam för mina vänner, min familj och främst av allt, min Pojkvän som får mig att orka! Även ridningen är en stor del till att jag kan glömma. För när man sitter på hästryggen så lämnar man alla problem på marken.




Well, I know the feeling
Of finding yourself stuck out on the ledge
And there ain't no healing
From cutting yourself with the jagged edge
I'm telling you that, it's never that bad
Take it from someone who's been where you're at
Laid out on the floor
And you're not sure you can take this anymore

Dagen

Ja, dagen kommer bestå att mestades sitta framför datan?! Varför? Jo plugg, kom imorse på att jag har Nationella Prov i svenskan imorron, det muntliga och jag har inte skrivit något talmanus eller lärt mig det ännu? Känns Great! Så nu är det bara plugga som består! Ska även försöka skriva klart det sista i projekt arbetet! Snart klar med det men bara så trögt att skriva det sista! Vet liksom inte vad jag ska skriva?! Ska även försöka skriva lite på psykologin, för i skolan kan man ju inte plugga? Skriver om kroppspråket i psykologin som faktiskt är ganska intresant! :)


En bild på en nyborstad fluffig Pumba!

Kan någon hjälpa mig?!

Jag använder mig av Blogg.se och nu såg jag att när man trycker på någon av kategorierna som finns så kommer inga inlägg upp?! Vet någon varför och kan isåfall vara snäll och förklara det för mig?


Ny header!

Gjort en ny header, och denna i photoshop! Mycket snyggare och mer stilrent tycker jag själv! :) Vad tycker du?
Är fixat en ny bild i sidomenyn, ska fixa bilder på djuren samt pojken också, sen är allt klart!

Måste ses!

Pumba/Tinyblacktrolls Cavaljer, 12 veckor, 2.5kg busar med Aslan/Lynx Easter Parade, snart 6år, ca 36kg.
Ni måste ju erkänna att det är fruktansvärt gulligt? Och Aslna är så medveten om att Pumba är liten!


Underbar låt!

Tänkte dela med mig av en underbar låt som bloggaren Caty sjunger!
 

Imorgon!

Imorgon kommer videon jag lovade er! Jag lovar, ni måste se den, ni kan nog inte låta blir att le! :') <3
God natt på er!

Jag lovar er!

Jag lovar er att ni kommer få se något riktigt gulligt snart! Ligger nu och ska fixa iordning filmen och sedan lägga in den på youtube och sedan här! Ni får inte missa! ;)

Kvällens hoppträning!

Åhh, alltså jag kan inte bli lyckligare! Kvällens hoppträning gick då sjutk bra! Jag kunde reglera honom super bra och han lyssnade jätte bra på mig till slut, och super pigg! Kan tillägga att det var ''lilla'' Cito jag hade idag! Usch vad jag älskar att hoppa denna häst! Han är verkligen helt underbar! Trots att han ser klumpig och tungriden ut så är han verkligen inte det! Han lyssnar jätte bra på hjälperna och väldigt luftigt språng!

Nu åter till träningen! Först började vi med att galoppera på 2 bommar på långsidan med, jag tror det var 5 galoppsprång emellan, gick verkligen super bra och jag kunde samla honom super fint till slut! Dom 2 första gångerna var han väldigt pigg och han ''ramlade'' över bommarna, men sedan fick jag ihop honom super bra och vi fick in hela 8 galoppsprång mellan! Och han höll den korta fina galoppen hela tiden! Så nöjd med honom! Och mig måste jag få tillägga? (a)

Sedan byggde hon upp galoppbommarna till 2 små hinder, och då skulle vi med stora hästar få in 6galoppsprång, vilket jag lyckades med förutom första gången, då det blev 5,5 som min ridlärare sa! ;) Sedan höjdes hindren lite och nu skulle vi rida på lite så vi fick in 5 vanliga galoppsprång eftersom innan när vi skulle få in 6galoppsprång så var vi tvugna att hålla ihop dom lite! Men alltså guuud så fin Cito var underbar hela ritten! Han lyssnade på mig och jag kunde både driva på honom samt korta upp honom! Så otroligt nöjd!
Avslutande höjden var runt 90-100cm tror jag, underbart!! :D

Jag måste erkänna, att jag förr, är fortfarande ibland väldigt dålig på att trycka på Cito i språnget så att han höjer ryggen och verkligen hoppar igenom språnget, och när jag gör det, guud vilken skillnad det blir på häst/språng! Känns verkligen som om man flyger, verkligen flyger!

En sak som jag igentligen inte förstår är att jag som är hopprädd och förr knappt vågade hoppa Sabban som är världens mest säkraste häst och är mindre än Cito. Jag var jätte rädd varje gång hon tog ett språng just för att hon hoppade så högt! Men Cito som är högre tycker man ju borde vara läskigare att hoppa? Men på något sätt så är jag inte det minsta rädd när jag hoppar Cito, även om han hoppar konstigt någon gång ibland. Visst, dom hoppar olika, men ändå, just att Cito är större tycker jag ju borde göra att jag blir räddare? Efersom jag även kände mig säker när jag hoppade Mia som är en d-ponny, och det var ingen fara, och jag var då rädd för att hoppa stora hästar?!
Ah, jag är lite knepig! Men ja, säger det åter igen! Verkligen Älskar att hoppa Cito! Han är underbar! :D

Bjuder på några bilder ifrån första tävlingen på Cito o mig ifrån i höstas! Bilderna är ifrån första klassen som var 60cm, andra klassen som var 70cm skulle min kompis hoppa så hon kunde inte fotta! ''Vågade'' inte hoppa högre  då jag är väldigt osäker på oxrar! Så tog det säkra före det osäkra och tog bara en fin runda med en bra känsla! :)





Lycklig!

Lycklig tjej precis hemkommen ifrån kvällen hoppträning och guuuuuuud så bra det gick! Älskar att hoppa ''min'' vita springare! Han är verkligen bäst! Skriver mera senare! Nu ska jag ta mig något litet att äta och sen duschen! :) Hoppas ni klarar er? :)

Elmia 2012 del 3

Här kommer dom sista bilderna ifrån Elmia 2012! ;)
Bilderna är tagna av min pojkvän, Jacob Johansson med sin Iphone, jag har tillåtelse att använda dom! Inte du!




Gick från 0 - 100 på Under 3sekunder! ;)





Vimmerby!

Kom hem för ca 20min sen efter att ha kört mamma till läkaren i vimmerby! Under tiden hon var där så passade jag på att åka bort till Lantmännen och köpa kutterspån, eftersom det snart är slut, går ju åt ganska mycket nu när mina råttor ska ha ganska mycket! ;) Åkte sedan tillbaka och då träffade jag på Emma och Lina, och ja, dom vart minst sagt förälskade i lilla Pumba om man säger så! ;) Men vem blir igentligen inte det? :o

Nu blir det att plugga för min del! För ikväll är det hoppträning som gäller, eftersom jag inte kunde rida ikväll då min bror, hans flickvän och min pojkvän kom och åt påskmat här! Och eftersom min ridlärare skulle bort på kvällen så ändrade hon tid till kl 13, och det var ju då dom kom! Men då rider vi om ikväll istället och då är det hoppträning som gäller! :D


*Gammal bild på mig & Mia

Vill du blir storbloggare?

V ill du också blir en storbloggare? Ta då del av bloggaren Hofhs 10 bästa tips för att få en stoor blogg!!


Ny design!

T og faktiskt och gjorde en ''ny design'' nu! Lånade en färdig design ifrån Design Bloggar, där dom har fina färdiga designer och även bra guider om hur man t.ex. lägger in designen och massor! :) Gjorde även en väldigt snabb och slarvig header i programmet Gimp som jag laddat ner! Och jag hade inte klarat av det utan en riktigt bra guide ifrån bloggaren Hofh där hon har en Gimp-skola som du hittar Här! Där visar hon även hur du laddar ner Gimp i svenska! (Gjorde det därifrån!) Så har du inget bildhanteringsprogram på datan så rekomenderas gimp! Själv föredrar jag Photoshop, men har inte det på denna data så Gimp får duga! Plus att jag laddade ner det igår, så har knappt lärt mig grunderna! ;)

~ Wow?!

Trots att jag varit väldigt inaktiv på bloggen ett tag och bara skrivit ett eller inget inlägg per dag(förutom idag) så slog jag nästan besöksrekordet idag i unika besökare! Super kul verkligen och jag ska verkligen försöka komm igång att blogga nu! Ska först och främst fixa klart projekt arbetet och samhällen vilket snart är klart! Sen ska en ny design fixas, och förhoppningsvis kanske jag håller mig till denna nu?! Bara det att jag inte har någon sån där PERFEKT bild som jag vill ha till bloggen! Vill gärna ha en ridbild och vet isåfall hur den ska se ut, men eftersom jag nu har körkort och kör själv till ridningen så följer ju pappa inte med och kan ta kort! Så, ja får fundera ut hur jag ska göra!

Men men, nu ska jag sova tror jag?! Tiden går fort när man har kul, eller vad brukar man säga? :)

~ Elmia 2012 del 2

Här kommer del 2 av bilderna, dom är tagna av min pojkvän, Jag har tillstånd att anmäla bilderna, Inte du!




Vin Diesels bil ifrån Fast and Furios filmerna!





Del 3 av bilderna kommer imorgon! :)

~ Tror ni inte...

Tror ni inte jag tröttnat på designen igen?! Suck! Så trött jag blir på mig själv! Får väl ta och fixa om designen någon gång när jag blivit klar med projekt arbetet och samhällen! Annars någon som vet en bra sida med gratis designer till blogg.se?

~ Elmia 2012 del 1

Tänkte nu bjuda på några bilder ifrån när jag, pojkvännen, han klasskompis med flickvän var på Elmia! Bilderna är tagna av min pojkvän och jag har tillstånd att lägga ut dom, Inte du!








Del 2 kommer senare ikväll!

~ Flytta hemifrån

Något som jag börjat tänka på mer och mera nu är detta med att flytta hemifrån! Och jag är riktigt sugen på att göra det vissa dagar, men jag har sagt att jag Inte tänker flytta hemifrån förens jag har gått ut skolan och har fått inkomst så man vet att man kan betala räkningar och sånt som behövs! Men jag vet att det är många som flyttar hemifrån redan när dom börjat gymnasiet, men det är bara för att deras föräldrar(oftast, jag säger inte alla!) betalar hyran, mat och sånt som behövs. Men jag tycker inte det är rätt faktiskt, visst det är bra att ha föräldrar som kan hjälpa till med att betala, men jag tycker at när man börjat gymnasiet så måste man börja inse att föräldrarna inte alltid finns där och man måste börja tänka realistiskt, att det kostar att flytta hemifrån, och det är mer att göra och tänka på än när man bor hemma.

För hemma brukar oftast mamma och pappa tvätta, laga mat, städa o.s.v. visst man kanske hjälper till någon gång ibland, men när man flyttar hemifrån så måste man klara sig själv! Helt själv! Och detta skrämmer mig faktiskt riktigt ordentligt, för tänk vilka måsten man har att man Måste ha pengar till räkningar, man Måste ha pengar till mat och sånt som man Måste ha och utföra. Det skrämmer mig!

Jag måste erkänna, att min pojkvän har vid ett flertal gånger visat riktigt fina lägenheter och jag har flera gånger velat säga, men vafan vi kör på det! Men sen så vill jag inte flytta hemifrån förens jag vet att man har inkomst! För inkomst är ju faktiskt hela grunden till att man ska kunna bo själv, eller hur?

Tycker du jag tänker fel? Isåfall skriv gärna en kommentar med vf! :)



~ Woops! My bad!

Kom underfund med en sak förut, att jag faktiskt glömt lägga upp bilder på badrumsbygget! Så tänkte att jag får väl ta och fixa det nu kanske? ;) Dock så har jag glömt tagit någon bild på när badrumsskpået kommit upp och dom fått dit handdukstorken! Men det ska fixas! Fast visst det saknas några små saker änsålänge som te.x ska vi ha en hylla jämte duschen, fixa en annan sak som man hänger duschdraperiet på(vet ej vad det heter) toarullshållare och sopptunna! Det ska även komma dit en tvättmaskin så snart vi har köpt en! Eftersom pappa inte tyckte det var någon idé att bära upp den 18år gamla tvättmaskinen vi har nere i källaren! ;)

Första bilderna kommer nu, resten kommer senare! ;)



Badrummet innan!


Nu har dom rivit den gamla väggen samt tagit upp golvet i mammas o pappas rum som nu blivit lite mindre!


Nya avloppet dragit till tvättmaskinen! :)

Nya väggen börjar ta form!

~ Fullspäckad helg!

Usch sicken helg! Igår blev det Elmia med älsklingen och hans klasskompis + flickvän och det var riktigt trevligt! Var först där inne och gick runt och kollade på alla bilar och sånt som var där! Såg då Herbie, och bilen Vin Diesel har i Fast and Furious filmerna(Bästa filmerna i världen!) Och sedan muskelbilen i  Tokyodrift(Också Fast and Furious!) Blev tyvärr inga bilder då jag glömde kameran, Klaaaant! Tog 3 världelösa bilder med mobilen! Men älsklingen tog några som jag kanske snor av han sedan! ;)

Vi åkte dit vid 9 och kom hem vid 4 ungefär och efter det hade älsklingen och jag mys hela kvällen! Åkte in till stan och köpte en film som vi såg på kvällen! Filmen blev Grown Ups, Riktigt bra film! :D Helt min smak!! Och jag köpte även en korv och dricka åt älsklings stackarn som var hungrig! ♥

Idag jar jag var hos farmor o farfar med pappa och kusinerna, så det blev god påskmat och tårta! Nu sitter jag här och övertalar älsklingen att han ska sätta sig jämte mig och inte 1m bort! Så, vi får väl höras imorron igen! ;) Puss på er!

~ Inspiration!


~ Dåligt med uppdatering

Kommer vara dåligt med uppdatering nu dom närmsta dagarna! Idag har jag haft praktik mellan 9-16 och sedan var jag med pojkvännen till 17.30 då jag mötte upp mor o far vid Willys för att köpa en blomma till farfar som vi åkte och firade idag! Så vi kom hem för ca 40min sen.

Imorron är det praktik mellan 9-17 och sedan hämtar älsklingen upp mig i stan så jag sover hos honom för på fredag åker vi till Elmia/Jönköping med en klasskompis till han och hans flickvän, och sedan sover jag även där till lördag, så dåligt med uppdatering fram tills dess! Förhoppningsvis hittar jag motivationen till att blogga då! :)

Btw, en dum grej idag! Var unne på djurmagazinet förut idag och köpte mat till mina ökenråttor! Och så helt plötsligt frågar säljaren om det är ökenråtter jag har. Hallå? Varför köper jag isånnafall sån mat? -.-



~ Hoppträning!

Kvällens hoppträning gick sådär! Gick riktigt bra när jag bara kom ihåg att rida och vara stilla med händerna! Hade Hectra och hon var piggelin som vanligt! ;)
Vi började med att hoppa ett vanligt rättuppstående på långsidan vilket gick med blandade resultat! Sedan hoppade vi en oxer, och då kom min osäkerhet inom hoppningen tillbaka! Den första gången gick det inte alls, men andra gången gick det faktiskt helt okej! :)
Sedan avslutade vi med en kombinantion på 2 hinder med 5galoppsprång emellan.  Första gången vägrade hon på första hindret endast för att jag glömde att rida! (a) Andra gången gick det sådär på andra hindret kom lite fel om man säger så!
Sedan tredje gången vi hoppade vägrade hon igen, här glömde jag också och rida plus att hon hade kickat massa och jag kom i obalans. Men dom andra gångerna när jag litade på mig själv och henne så gick det super bra! :)


~ Fäärg!

Jahopp, då sitter man här med färg i håret! Men undrar vilken färg det blir? Mörkbrunt igen kanske? ;)