Glasögon!

Kom på en sak förut idag, att jag passar fan 10gr bättre i glasögon än utan?! Trots att jag i 7an slutade använda glasögon efter 2års användande för jag tyckte det var fult och jag passade inte i det. Men nu när jag åter igen har fått skaffa.glasögon pga att mina ögon blir överansträngda vilket resulterar i huvudvärk jämt, förr. Så trivs jag faktiskt riktigt bra i glasögon!  Och om jag jämför mig själv med glasögon och utan så ser jag bara konstig ut utan glasögon?! Kanske är det en vanesak eller så är det så? Vet inte riktigt..


Mors dag

Mors dag idag, och det har firats hos Melvins farmor och farfar, vi blev bjudna på fika nere hos Jacobs mormor och morfar och sedan blev vi bjudna på mat hemma hos Jacobs föräldrar, Melvins farmor och farfar. Grillat blev det och det var riktigt gott och trevligt faktiskt! Vi kom hem igen vid 7 tiden och vid 8 somnade Melvin, tvingade Jacob att lägga honom idag eftersom det faktiskt är mammas dag idag ;) 


Innan vi åkte och Melvin ändå sov så passade jag på att läsa lite i boken "femtio nyanser av honom" har länge haft den hemma men aldrig blivit att jag börjat läsa den, men idag så och gud jag kunde inte sluta små le hela tiden åt alla beskrivningar om hur hon skäms så fort hon ser honom. Ah gud, nu vill jag bara se filmen också!! 

Lördag

Ja, lördag och vad har vi gjort? Inte ett skit rent ut sagt. Båda jag och Jacob har varit ruskigt slöa hela dagen, bara Melvin som haft energi här hemma, och oj vilken energi han haft. Vi har blivit trötta av att titta på honom. Haha..
Men innan jag började med maten så ringde jag mamma och bjöd hit don vid halv 6 på fika så efter maten fick vi lite gjort iallafall, plockade ordning på undervåningen, inte för att det syns just nu men, samt dammsugade! Var riktigt trevligt och dom stannade till åtta ungefär då Melvin började bli lite väl trött så han slocknade efter ca 30 min, ni som är föräldrar vet hur kul det är att försöka få en övertrött unge att somna! Hehe..

Busungen ska bokstavligen gå i pappas fotspår!

Fredag

Fredag och imorgon är det helg, och efter helgen kommer måndag och på måndag ska Melvin skolas in på dagis, lite nervös faktiskt! Men det kommer gå bra tror jag. Idag har jag iallafall hunnit med att städa undervåningen innan Melvin skulle sova och nu har jag bara tagit det lungt, blir att baka lite sedan samt gå ut en sväng tänkte jag. Hoppas bara inte det börjar regna! 

Secrets and lies

Som den person jag är och älskar alla serier som har med mord utredningar och poliser att göra så var jag ju tvungen att kolla secrets and lies som hade premiär vid 21.00 nu ikväll. Och än så länge tycker jag serier verkar riktigt bra! Dock gillar jag ibte polisen då hon är väldigt otrevlig och har fruktansvärt tunnelseende som har mer eller mer bestämt sig vem som är mördaren, självklart är ju det som gör serien, men stör mig ändå på henne och hennes beteende. 


Black vs Pink

Stadium

Stadium by narbonneeydrik on Polyvore


Ordning

Fick något slags städ fnatt efter frukosten och plockade iordning, dammsög och diskade uop lite disk som blev kvat från igår. Nu har Melvin precis vaknat efter sin middagslur och jag vet inte vad vi ska hitta på, om vi kanske ska gå ut en sväng eller om vi ska hitta på något annat, ser ut att börja regna när som igen, kanske blir lite senare vi går ut. :)

Usch, usch usch!!

Jag vill inte att Melvin ska börja dagis, jag vill inte börja jobba, jag vill inte... Igår slog det mig att va fasen Melvin ska ju snart skolas in på dagis?! Och jag ska snart börja sommar jobba, då fick jag en sån jobbig känsla i magen och ville verkligen inte att det skulle komma. Jag vill att det ska fortsätta som det gör nu att Melvin och jag är hemma hela dagarna..
Men nae, det vill jag faktiskt inte. Vill ju faktiskt komma igång och jobba nu, och tjäna pengar då man slipper penga stressen och man kan hjälpa till med renoveringen penga mässigt och kunna köpa inredning till huset och kunna skämma bort min son när jag vill. Men att Melvin ska börja på dagis känns faktiskt väldigt jobbigt just nu! Tror nycket av dessa tankar beror på att allting kommer samtidigt nu med att Melvin ska börja dagis och jag ska börja sommarjobba snart med. Men det kommer bli toppen tror jag! Sen bara hoppas Melvin kommer trivas på dagis, men det tror jag allt att han kommer att göra :) 


Jungel gym

Nu är den på plats! Nu ska vara sanden på plats och gungan ska inhandlas!

Fredag

Varit full rulle hela dagen känns det som? Vid 12.30 skulle jag och Melvin vara på BVC för 18-månaders kontroll och spruta. Kontrollen gick super och han ligger normalt i vikten men jag skjutit iväg på längden, men inte så konstigt. Både jag och Jacob är.långa samt att morfar/pappa är 1,98 och mormor/mammas bror är 1,99 så längden ligger ju i släkten ;) 
Sprutan gick iallafall bra, han var ledsen några sekunder men sen gick vi ut i väntsalen och plockade med ett.pussel istället och då hade han glömt sprutan. Så nu får vi se efter 5 dagar om han reagerar på sprutan. För tydligen får dom inga biverkningar förens efter 5 dagar av den här sprutan om dom får några biverkningar. Efter BVC åkte vi vidare till rusta då jag skulle köpa ett par stövlar, såna ned kort skaft att ha ute i trädgården istället för foppa tofflorna när man är ute och leker med Melvin och håller på i trädgården. Sen fick jag även toppen nyheter, har nämligen nu fått svar om att jag kommer få jobb nu över sommaren! Så skönt, vill verkligen komma igång och jobba nu.och tjäna pengar! Sedan gick vi även in på jami hundsport en sväng och dollarstore där Melvin fick 2st leksaker då han var så himla duktig idag på BVC, så det blev en traktor med skopa och en mobiltelefon som låter och sjunger som han bara vägrade släppa inne i affären.
Sedan åkte vi ut till gertrudsvik och väntade på att Jacob skulle sluta vid halv 3 då vi skulle klippa oss vid 3, och 4. Så otroligt skönt att bli av med lite på längden och få tjockare hår och tjockare toppar. Så det försvann ca 1dm på håret och tidigare k veckan fick jag någon impuls att färga håret rött, så himla nöjd med färgen! Trots att den blev lite ojämn då jag bara hade i en hårfärg istället för båda. Men som flera sa på instagram, det ser ju ut som ombre! 
Efter klippningen åkte vi till rubinen där Jacob bjöd på mat innan vi åkte hemåt!

Mat tjuv

Jag har allt en liten mat tjuv här hemma! Igår när jag stod och gjorde tacos efter att vi kommit hem ifrån stan och hade bara färsen kvar så tittar jag ut i matsalen så ser jag en liten buse som står och smyg äter ifrån osten? Melvin tyckte antagligen att jag var för långsam med maten, och när jag frågade vad han höll på med så bara skrattade han.  :p

Bildbomb #5

 

Bildbomb #4


Bildbomb #3

 

Bildbomb #2


Bildbomb #1


Nickelback

 

Vimmerby

Igår åkte lilleman och jag till Vimmerby brukshundsklubb för att kolla på hundutställningen som var där. Mamma och pappa var ju även där med Pumba och Galaxy, endast Galaxy ställdes, så även lite därför jag åkte, annars hade jag nog inte åkt om jag varit själv.
Melvin tyckte iallafall att det var super kul att titta på alla hundarna och speciellt att titta på agilityn tyckte han var roligast helt klart! Där stod han som fastklistrad och bara tittade. Busen. Jag slapp ju.ställa denna gången då jag annars brukar vara mammas handler men nu var Helena, en som har långhårig collie, där och hjälpte till att ställa Galaxy, och det slutade med BIG-1 och sedan även BIS-3. Vilket var kul för honom! Det var ju bara en liten utställning men ändå.
Dock fick jag hoppa in och ställa Birgittas borzoi i BIS finalen då båda hennes hundar gick vidare och där slutade jag och Amos som BIS-1!! Riktigt kul att ställa borzoi igen faktiskt! Inte ställt borzoi sedan Mischa.

Galaxy som inte vill ha vipp öron, eller iallafall inte på utställning. 


Sanningen om barn

haha behöver jag säga något mer? 

Trötter

När man är liten, har 3st tänder som är halvvägs uppe, varav två är kindtänder och nu ytterligare 2st som syns precis under tandköttet så får man sova i mammas och pappas säng när man vaknar och är helt förstörd och inte vill somna om i sin egen säng.

Vimmerby #Bilder

 
 Klicka på bilderna!

Dagen i bilder

 

Flowers

Gubben kom hem med blomjord och några blommor ikväll och självklart satte jag igång att plantera lite. Blev riktigt nöjd med hur det blev.
Visar bild på 2 av blomsetten jag planterade.

Foto #Nybro

Blev några bra bilder i alla fall.
Men när man inte använt kameran ordentligt på över 1år så glömmer man lätt alla inställningar och allt, vilket märktes idag. Då jag hade för mig att bilderna blir bättre på datorn om dom är lite ljusare i kameran, visade sig idag vara motsattsen. Suck. Men men nu vet jag det, blev i alla fall några bilder.
 

Nybto

Imorse ringde klockan vid kvart över fem, dock vaknade jag vid kvart i då Melvin bökade runt i sängen. Sen vid kvart i sex åkte jag iväg till hjorted eftersom mamma och jag skulle åka till nybro på hundutställning, åh trots att det är kallt och jävligt och segt gör ryggen så saknar jag det faktiskt trots allt. Saknar allt som har med hundar och göra och saknar att ha en hund över huvud taget! När man är uppvuxen med minst 3st hundar så kanske ni förstår nu när man inte har någon istället. :(
 Det gick iallafall bra för Galaxy, han fick excellent men inget ck tyvärr. Men jag slapp iallafall att ställa då det var en annan collie uppfödare där som ställde honom åt oss.
Sen tittade jag även på dom vita herdehundarna och hälsade på och pratade med några ägare där, bla en som hade en kennel ute på Öland som jag var välkommen att komma och hälsa på om jag ville. :)
Så kan ju.säga som så att jag blev ju inte mindre sugen på en herdehund nu om man säger så! Har ju tidigare varit inne på en cardigan men eftersom Jacob vill ha en större hund, speciellt schäfer. Men eftersom jag vägrar köpa en schäfer och en bruksschäfer kräver lite för mycket än vad jag vill lägga ner så passar en vit herdehund perfekt få jag alltid tyckt om den rasen. Sen är dom betydligt mildare i temperamentet än vad schäfern är så. Dock är han negativ till just en vit hund. Suck. Men men det är jag som bestämmer det, Jacob skulle kunna tänka sig köpa en blandras eller en utan stamtavla, och det har jag sagt att nej det blir det absolut inte. Jag ska ha en renrasig med stamtavla! Men men, tyvärr ligger en hund ganska långt fram i tiden då jag först och främst måste få jobb och inkomst. Sen kan vi skaffa hund! 
Tog även lite bilder idag på collie och herdehund som jag kommer visa ikväll eller imorgon beroende på när jag orkar fixa dom. ;)


See you again

Idag bar det av till stan, då mamma/mormor undrade om jag kunde köra henne till sin läkare då hon har så ont i kroppen så hon inte orkar gå från parkeringen till dit hon skulle. Så Melvin och jag passade på att gå en sväng till busfrö och titta lite och Melvin hade gärna velat ta med allt i affären men vi fick med lite 'mega blocks' lego med nalle puh och vänner. Sedan medans vi väntade på mamma/mormor så var vi på BVC och lekte under tiden. Sedan åkte vi vidare till maxi för att handla några ynka grejer, och att inte ha Melvin i vagn. Var mycket spännande.  Fick springa och hämta en skrattande unge precis överallt som tyckte det var suuuuper kul att mamma jagade honom. Skit ungen ;)

Bild från igår 

Brinner i bröstet.

Det brinner i bröstet, varje gång du ser på mig.
Det brister i rösten, varje gång jag säger ditt namn

Underbart!

Ja, man måste verkligen älska att vara förälder för att orka med ibland. Speciellt vissa mornar...
#sanningenombarn 

Kärlek


Badrummet

Har ju glömt visa bilder på badrummet nu.när det är klart, här kommer lite detalj bilder ;)


Blir vi lurade?

Någonting jag tänkt på mycket den senaste tiden med tanke på att jag blivit tvungen att börja äta medicin igen emot min depression, är hur mycket av alla läkemedel är egentligen bara en placeboeffekt?
''Placeboeffekt är en sorts medicinsk behandling som går ut på att lura mottagaren genom att ge denne verkningslös medicin, för att bli av eller minska dennes sjukdom. Hos de individer som blir utsatta för placebobehandling finns det många som märker en avsevärd skillnad, vilket slutligen kan resultera i att inga ”riktiga” mediciner behöver användas. Det är just denna positiva effekt som kallas placeboeffekten''
Källa Kort sagt så tar man en medicin som egentligen är ett sockerpiller och inte ger någon direkt verkan.
 
Anledningen till att jag börjat tänka mera på detta nu denna omgång med mediciner är för att jag nu efter att jag fått ut en nytt recept fast från annan tillverkare(samma som jag haft med annan tillverkare) har börjat känna mig mer nere än vad jag tidigare gjorde. Bl.a även för att dessa piller ser annorlunda ut än mina tidigare. Dom jag haft tidigare har varit kapslar man ska svälja, men dom jag har nu är små piller liknande panodil typ. Och trots att jag har samma dos som tidigare så har min mående som sagt ändå gått neråt mer och mer dom senaste två veckorna.
Jag vet inte om det bara kan vara en tillfällighet just nu, men om det inte bättrar sig inom 2v får jag ringa min läkare och se vad hon säger, om jag ska öka dosen ytterligare eller om jag måste ha från en viss tillverkare. Ja vi får se.
 
Källa

Men tillbaka till min tanke, hur mycket av alla mediciner är egentligen en placeboeffekt? För vi tar ju en huvudvärkstablett i hopp och vetskapen om att huvudvärken ska försvinna, och efter ca 30min har ju huvudvärken försvunnit. Är det just för medicinen eller är det bara rent psykologiskt? Du vet ju att du tar en panodil mot din huvudvärk och då ställer hjärnan in sig på att huvudvärken ska gå över, men är det verkligen panodilen som gjorde att huvudvärken försvann, eller vad det din inställning som fick huvudvärken att försvinna?
 
Men blir vi egentligen lurade?
På ett sätt så ja det blir vi faktiskt. Men samtidigt vill jag inte säga att vi blir lurade om vi faktiskt kan bli hjälpta och må bättre av sån medicin som faktiskt är placebo. Håller ni inte med mig?
Jag personligen tycker att placebo är bra just för att vi på så sätt vet vi att mycket av dagens problem kan botas med hjälp av bara tankens kraft egentligen.