Läkarbesök

Imorse så ringde klockan redan vid 07.00 eftersom jag fått en läkartid med Milton kl 09.00 på barnmottagningen, då han fått en massa utslag på halsen som blivit mer och mer. Började med ett märkte på halsen, och sedan efter ca 3-4dagar kom ytterliggare 2 för att sedan bli mer och mer, så i torsdags så kontaktade jag BVC och frågade vad dom trodde, dom kunde inte säga men ville att en läkare skulle kolla på det, så i fredags så fick jag äntligen tag på en sköterska så jag kunde boka en tid. 
Melvin fick vara hos sin farmor under tiden jag och Milton var hos läkaren, där blev det först att väga och ta tempen innan doktorn hade tid till att kolla på Miltons sår. Han var själv lite osäker på vad det kunde vara eftersom det sitter på halsen och blir mycket dregel och svett där, så han tog några bilder för att visa en hudläkare, som han kunde konstatera att det handlade om en ''stafo'' infektion, liknande svinkoppor som blivit på halsen. Så dom tog en odling på såren för att kolla så att det inte var något allvarligt och sedan fick jag pencilin utskrivet som han nu ska få i en vecka och hoppas att det lägger sig. Om det inte blir bättre eller blir mera så skulle jag höra av mig igen, så nu får vi hoppas att det ska försvinna så vi får tillbaka våran glada pojk igen. Då man märker att han är lite besvärad av dom och vill gärna inte att man ska pilla och särskilt inte tvätta vilket absolut inte alls är populärt vilket är helt förståligt.
 
Bild ifrån fredags
 
Bild ifrån lördags
 
 

Härlig Vårdag

Idag har det varit härligt vårväder så vi passade på att vara ute ett tag på förmiddagen. Jag tog en sväng med Milton i vagnen så han skulle somna medans Jacob och Melvin plockade i trädgården. Blev en kort men skön tur i samhället, och får hoppas att jag inte har för ont i morgon då jag fortfarande har känningar efter foglossningen jag fick när jag var gravid med Milton. 
Så nu har vi äntligen plockat ner belysningen i flaggstången och plockat undan julbockarna som vi haft ute. Vi har även hunnit med att fika, Jacob har målat klart det gråa i trappen/hallen uppe så nu är det klart! Bara in möbler och inredning så är det perfekt! Jag och Milton har även hunnit med att sova lite i sängen förut, var inte meningen att jag skulle somna men bara råkade göra det. Hehe. 
Nu är det dags att duka fram lite lördagsgodis och kolla på det nyaste avsnittet av Blindspot som kommit ut på Viaplay!
 
Kamera Nikon D60 Objektiv Nikkor 18-55mm
 

Veckan

Veckan har rullat på som vanligt även denna gång. Melvin har varit på dagis tisdag, onsdag och torsdag. I onsdags var jag även hos tandläkaren efter att jag lämnat Melvin på dagis, skulle laga en tand och eftersom det är lite svårt att ligga i tandläkarstolen och ha Milton själv så var farmor med och följde med när mamma var sjuk och inte kunde följa med som det var tänkt från början. Och att laga tanden tog nog rekordtid att laga, knappt 10min låg jag i stolen innan jag var färdig att gå, riktigt skönt faktsitk då jag har lite tandläkarskräck. Efter tandläkaren passade vi på att åka till Maxi och fika och handla lite, (vi fick ju hemleverans av mat i tisdags så jag kollade mest på bokrean och hittade 2böcker faktiskt. En deckare till mig och en dinosaurie bok till Melvin,) eftersom farmor fick ta mammas och pappas bil eftersom den skulle besiktas, istället för att pappa skulle åka ifrån jobbet för det. Så vid 11.40 så var det dags att åka och besikta deras Volvo som gick igenom utan anmärkning, så nu går även deras bil ett år till! 
Väl hemma passade jag och Milton på att gosa lite innan det var dags att hämta storebror från dagis. Och ja, det var lättare sagt än gjort. 45min tog det innan vi äntligen kom hem med en stor trotsig treåring. Han absolut vägrade att följa med hem och skulle vara på dagis, trots X antal övertalningsförsök så var det lönlöst. Men men tillslut så kom vi äntligen hem och här fortsatte trotset och skrikandet innan han äntligen lugnat ner sig lite och han fick sin dinosauriebok som jag köpt till honom. Jag som trodde att 3års trotsen skulle gå över efter han fyllt tre.
 
Idag är det fredag och det blir en lugn dag innan helgen, blir väl städning lite senare så huset är rent och fint inför helgen, sen när Jacob kommer hem blir det pizza som vanligt på fredagar! Nu måste jag försöka få en trött lillebror att somna om igen efter att en högljud storebror blivit arg för att hans kuddhög ramlat... Puh.
 
 

Outfit Melvin

 
Huvtröja | JoggersBomberjackaT-shirt | Skor

Outfit Milton

En enkel och tuff outfit till Milton där favoriten helt klart är t-shirten och den trikofodrade jackan. och med en enkelt vit basbody under är denna outfit komplett!
 
T-shirt | Jacka | Byxor | Skor | Halsduk | Mössa 

Outfit Melvin

Satt och tittade runt lite på H&Ms hemsida och oj vad mycket fint det finns till grabbarna, satte ihop lite olika outfits utav dom absoluta favoriterna. Här kommer den första till Melvin, favoriten här är heltklart den trikåfodrade jackab och skorna, enkla bas grejer som man kan matcha till det mesta.
 
TröjaByxor | JackaHalsduk | Skor 

Blommor

Lekte lite med kameran igår under tiden jag lagade mat, provade olika inställningar och med blixt och utan  blixt. Här kommer favoriterna!
 
Kamera Nikon D60 Objektiv Nikor 18-55mm
 
 

Simma Simma Simma

Idag så var det dags för barnen och även jag att hoppa i polen igen och simma. Milton var först i och oj, idag var han verkligen som fisken i vattnet, han älskade det verkligen. Det absolut roligaste var att ''simma'', med en leksak som flöt framför och liggande på min armbåge eller i händerna så sparkade han sig framåt med benen oc typ, gungade fram, Knas ungen. Sedan att hoppa upp och ner i vattnet var också riktigt populärt och när man sedan väl kom på hur man skulle göra med händerna för att det skulle plaska så var det något som var höjdpunkten på kvällens bad.
Efteråt så var det Melvins tur, och denna gången så badade jag med Melvin vilket gick super! Han var jätte duktig trots att han inte är så van och inte riktigt gillar när vatten skvätter upp i ansiktet så skötte han sig toppen! Han simmade lite med hjälp utav mig såklart, jag höll under magen och så sparkade han med benen och med armarna. Vi la även lite pussel denna gång, simma från ena sidan till den andra vilket han tyckte var roligt, han är ju tokig i pussel ungen så inte så konstigt egentligen.
 
Bild ifrån förra helgen

5-månaders vaccin

Igår var det dags för Miltons 5-månaders vaccin, han skötte sig super och sekunden efter han fått komma upp i min famn så gav han ifrån sig ett ordentligt leende åt sköterskan. Knasfisen! Efter ett besök på BVC blev det en sväng till Beijer för att hämta ut tapeter som sambon beställt till hallen uppe, och vidare till Volvo för att beställa tid för service. Innan det var dags att åka hem så blev det att springa in på maxi en snabbis för att köpa lite mjölk och blöjor vilket går åt här hemma. 


Förra gången han fick spruta, vid 3månader så klarade han sig ifrån febern men inte denna gång, igårkväll hade han 38.0 och inatt vid 2-tiden var han så varm att han fick lite Alvedon för att vi skulle kunna sova. Nu på morgonen var febern uppe på 39,5 så det blev lite mera Alvedon och nu är han piggare lilla fisen. 


Våra pojkar

Tog lite nya bilder på grabbarna igår, eller ja fick endast en bra bild på Melvin då han inte har tålamodet att sitta still, eller att le på bilder. Förutom lite nya bilder har det inte alls hänt så mycket, orken och viljan har verkligen inte funnits över huvudtaget. Så många måsten som hänger över huvudet men har helt enkelt inte orken att ta tag i någonting. Mycket pga av att jag sovit väldigt dåligt och väldigt trött, plus att jag börjar bli förkyld, sen är Milton mera gnällig nu när tänder är på gång och hans mage krånglar. Men förhoppningsvis så släpper det snart. Imorgon är det iallafall dags för hans 5-månaders spruta som han inte fick förra veckan när vi var inne och vägde och mätte eftersom det inte hade gått 2månader sedan han fick sin 3-månaders spruta. Så hoppas att vi slipper några biverkningar även denna gång, men nu är det snart dags att åka och hämta storebror och även handla lite mjölk som behövs.
 
Kamera Nikon D60 Objektiv Nikon 18-55mm
 

Alla hjärtans dag

Världens finaste sambo kom hem med blommor och choklad efter jobbet!
 
Kamera Nikon D60 Objektiv Nikon 18-55mm
 

Dop 11 Februari -17

I lördags var det dags för dop för Milton. Det var inget större dop utan den närmaste familjen, tyvärr så kunde inte min ena bror/Miltons andra fadder inte komma denna helgen men annars var dom viktigaste samlade. Det blev ett litet och trevligt dop med smörgåstårta och tårta efter kyrkan. Dock så var Melvin inte på för allt för bra humör denna dagen och ville inte stå själv. Sen vet han exakt när han ska spela ut sina kort och vara extra envis och vi kände inte för att bråka med honom denna dag så. Ni som har barn i trotsåldern vet nog hur det är. Puh...
Här kommer iallafall några bilder ifrån dopet samt bilder på presenterna Milton fick.
 
Kamera Nikon D60 Objektiv Nikon 18-55mm
 
 
 
Dopklänningen som Milton hade på sig har min farmor sytt och den första som döptes i den var min pappa, alltså Melvin och Miltons morfar, sedan är även jag och Melvin döpt i den, samt flera ur släkten på pappas sida. Miltons namn och dopdag är ännu inte inbroderat.
 

Fem Månader

Grattis världens finaste lillebror som blir hela 5månader idag,
och för att fira det har vi snurrat runt från rygg till mage för första gången!
 
Kamera Nikon D60 Objektiv Nikon 18-5mm

Finaste

Idag blir finaste lillebror hela 5 månader! Ska ta bättre bilder sedan när batterierna till kameran laddat! 


Bilder Sony Xperia xz 


Work in progress

Fönstren kommer att bytas ut senare till ofrostade, trappan ska målas vit.
Väggarna ska målas vita, bröstningen(nedre delen av väggen) kommer bli mörkgrå.
Golvet är ljust och trappräcket vitt.

Helgen

Denna helg känns det som om det har varit full fart hela tiden. Igår så målade vi lite i hallen uppe innan Milton och jag åkte till min farmor och farfar för att fira deras 50-åriga bröllopsdag medans Jacob och Melvin åkte till hans mormor och morfar då hans morfar fyllde år. Påvägen till farmor och farfar så hämtade jag även upp mamma och pappa som åkte med mig nu när inte Melvin och Jacob var med så ville vi slippa åka med två bilar. Det var riktigt trevligt, farmor hade gjort potatisgratäng och olika kött samt gjort som en liten frukt/grönsaksbricka riktigt gott. Milton han fick smaka lite äpplemos som farmor hade tagit upp och ja, det gick ner utan problem. Han hade ju börjat smaka lite smått ibland när vi sitter och äter då han blivit mer och mer intresserad av vad vi stoppar i munnen, och igår så ville han bara ha mer och mer busungen, han satt och gapade som en liten fågelunge busen. 
Sen blev det iallafall lite tårta och kaffe innan det var dags att åka tillbaka hem till mina pojkar som kom hem ett litet tag innan mig, och jag möttes av en stor stolt pojke som hade fått ännu mera klistermärken av farmor.
 
Idag har det varit full fart med känns det som, vi började med att fortsätta måla hallen uppe, så nu är allt vitt målat en gång, bara 2gånger kvar. Puh... Sedan så var Jacob och Melvin iväg och kollade på när Jacobs kompisar körde cross på isen medans jag och Milton var hemma och packade ihop inför eftermiddagens äventyr! För idag stod nämligen babysim och småbarnssimskola på schemat! Och behöver jag säga att det var omtyckt? Milton och jag började med babysim och det var riktigt populärt, dock så föredrog han att ligga och flyta på mage och inte så mycket på rygg, så jag tror vi har en liten vattenpojke här hemma. Direkt efter babbysimmet så var det dags för Melvin och Jacob att hoppa i badet, vi gick ju inte babysim med Melvin tyvärr så då tyckte vi, eller jag rättare sagt att det passade på att anmäla honom med så han fick bada, då han älskar att bada och älskar vatten men har känts sig lite osäker. Och ja, Melvin verkligen älskade det och efter ett litet tag så vågade han släppa taget om pappas hals och vara lite friare. Och efteråt så kom han ut och sa ''Det var jätte roligt där inne mamma, jag vill göra det igen'' Så otroligt skönt att han tyckte om det, inte för att jag hade förväntat mig något annat men. Måste även försöka komma iväg till någon simhall med snart igen, vi var i Oskarshamn simhall för typ 1,5-2 år sedan och det älskade han.
 
Våran stora tuffing innan han och pappa åkte iväg på kalas igår.
Kamera Nikon D60 Objektiv Nikon 18-55mm
 

Bad

Spenderat eftermiddagen på babysim och Småbarnssimskola! 


Bilder

Kamera Nikon D60 Objektiv 18-55mm
 

Work in progress

Dessa bilder togs i onsdags grundat alla lister och räcket!
 
Kamera Nikon D60 Objektiv 18-55mm
 

Nytt i garderoben

I måndags så beställde jag hem lite nya kläder till grabbarna, passade på att beställa nu när H&M har fri frakt för beställning över 500:- och Melvin behöver ju byxor så win win! Och eftersom Melvin även har kommit in i någon dinosaurie fas nu där allt allt allt ska vara dinosaurier, så passade ju perfekt när jag hittade både ett par byxor och en t-shirt med dinosaurier på, ännu bättre att byxorna var på extra pris!
 
Till Storebror
 
Till Lillebror
 

Detaljer Vardagsrum

Kamera Nikon D60 Objektiv Nikon 18-55mm
Kuddfodral vit - Jysk / Kuddfodral lila&rosa - Jotex / Gardiner - Jotex
Vas - Rusta / Plastrosor - Rusta
Ugglor - Rusta
Plastblommor - Rusta / Vas - Loppis
 

Rådjur

Kamera Nikon D60 Objektiv Sigma 55-200
Hade lite besök på tomten alldeles nyss så passade på att ta några bilder genom fönstret.