Potatis & köttfärsgratäng

Slängde ihop en gratäng idag med potatis och köttfärs. Gjorde inte ifrån något recept utan slängde ihop lite som jag kände för och tyckte det blev riktigt gott, dock ville jag ha lite mera smak, men får testa mer nästa gång. :) 
Här kommer iallafall receptet enligt mig:
8-12st potatisar(beroende på hur många personer, detta var ca 4-5 portioner)
600gr köttfärs
2dl créme fraiche (alternativt någon smaksatt)
2dl matlagningsgrädde
1 lök
0,5dl Tomatpuré
Svartpeppar
Salt
Oregano

Såhär gjorde jag:
1. Ställ ugnen på 200grader. Skala och skiva potatisen och fyll botten på en ugnssäker form.
2. Skala och riv/hacka löken och stek löken tillsammans köttfärsen, krydda med salt och peppar
3. Ha i tomatpuren och blanda och blanda sedan ner créme fraichen samt krydda med salt och peppar
4. Låt stå och små koka någon minut innan du fyller den ungssäkra formen med köttfärsblandningen och lägg sedan ett lager till med potatis över köttfärsen
5. Häll över matlagningsgrädden och ha på lite oregano på toppen och låt stå i ugnen 50-60min (jag fick ha min inne i ca 1h 20min)
6. Låt svalna innan servering och servera med sallad. 



Finaste

Dröm sött mammas älskling! 



Dåligt bloggande

Har varit dåligt bloggande dom senaste dagarna, men det har inte hänt något speciellt. I måndags var jag med mamma i till stan med Galaxy, dom skulle göra ett reportage om en rastgård dom hade gjort och ville ha lite flera hundar. Sedan åkte vi hem till mig och fikade. 

Galaxy är collien(den med vitt) 

I tisdags hände inte speciellt förutom att jag hade världens suraste unge, har kommit underfund med att Melvin hatar tisdagar?! För varje tisdag är han sådär extra gnällig. Men lyckades iallafall få han lugn och sova så jag kunde gå en sväng. 
I onsdags var första gången jag var utan honom i mer än 1h! Var inne och tränade på rehab(mamma brukar vara med och ha hand om honom under tiden jag tränar) medans min farmor var här hemma och hade hand om lillkillen. Passade även på att handla då vi hade näst intill tomt här hemma. Det hade gått bra, men usch vad jag saknade min lilla pojk och skyndade mig lite extra hem. 
Idag har det inte hänt för mycket, tänkte gå en sväng med det tyckte definitivt inte Melvin som bara skrek så fort jag la ner honom i vagnen. Suck. :( men så fort jag tog upp honom blev han lugn, antagligen är han inne i en period nu när han är extra klängig. Samt att han kanske börjar få tänder, då han biter väldigt mycket samt dreglar nått enormt. 
Ikväll har han även fått badat och det var riktigt kul tyckte han då han skrattade näst intill hela tiden lilla skit ungen! <3 
Men självklart inte när msn filmar :(

En glad kille när mamma lagar mat

Och en riktigt glad kille när man badar! <3 

Flörta





Övertrött unge med magont

Efter att till slut fått han att lugna ner sig så lyckades jag få honom att somna i vagnen, och det slutade med en promenad på 1,5 timme i regn. Vad gör man inte för sin lilla älskling? :)




Nybadad

Världens finaste! 



Onsdag 19 februari

Lilleman väckte mig vid halv 8 och tyckte vi skulle gå upp då. Jag hade en annan åsikt om det så jag låg kvar medans lilleman låg och sprattlade jämte mig, fick han även att slumra till en liten stund men vid kvart över 8 var det ingen idé att ligga kvar i sängen då det var bara att gå upp ur sängen och ner för att äta frukost. 
Nu har jag äntligen fått han till att sova efter att ha varit jätte gnällig ett bra tag och sen kommer mamma och då ska vi in till stan då jag ska träna på rehab idag igen. 

Ikväll blir det bara lugnt, plugg då en uppgift ska vara klar i kväll! Upps!


Det bästa som hänt mig!

Det bästa som hänt mig är verkligen Melvin. Finns inte ord som kan förklara min kärlek till denna underbara lilla unge! Jag har kämpat med en depression ifrån 2006 och mått dåligt konstant, velat ta livet av mig, haft självskadebeteende, dragit mig undan, förlorat vänner, ja saker som helt enkelt fått mig att må sämre. Inte förens hösten 2012 bestämde jag mig att nu får det vara nog! Och sökte hjälp, sen gick det fort. Efter bara första samtalet med psykiatrikern ville hon jag skulle beställa tid hos läkaren för att prata om ev medicinering, och bara någon vecka senare började jag att äta tabletter för att bli fri ifrån min depression och ångest. Kände att jag började må bättre men tog några månader innan det blev rätt dos. 
Så efter några månader, tror det var juni ellr juli då jag började känna att medicinen hjälpte, men hade fortfarande mina dåliga dagar. Nu bara några timmar i månaden istället för varje dag, typ hela dagen. Sen helt plötsligt fick vi reda på att jag var gravid i femte månaden!! Slutade direkt med medicinen eftersom den inte var bra att äta för gravida, chocken var stor med lyckan var större. Under denna tid mådde jag så himla bra! Att detta lilla barn i min mage kunde få mig att vara så lycklig. Lycklig som inte ens medicin kunde få mig att känna? 
Sen kom han, detta lilla barn som legat i min mage ligger nu på mitt bröst, underbara känsla! 
Hade en liten period efter förlossningen då den blev väldigt mycket och jag grät för ingenting.(förlossningsdepression) men det gick över på några dagar och nu 3,5 månad senare är jag lyckligare än jag någonsin varit! 
Har världens bästa pojkvän, tillsammans har vi världens finaste son! Vi bor i ett stort fint hus och jag är världens lyckligaste! 
Som min sjukgymnast sa "att bli mamma var nog väldigt bra för dig, för det strålar om dig nu och man ser att du mår bättre"
Och jag håller med, att bli mamma är det bästa som hänt mig, trots att han inte var planerad så ångrar jag inget! <3 
Melvin Fredrik Raoul Johansson, du är mitt allt! 







If today was your last day

Would you live each moment like your last?




All Done!

Dopklänningen är struken och tårtorna är klara! Imorgon är det dusch för mig, gubben ska hämta smörgåstårtorna och så fixa till i församlingshemmet där vi ska ha fika, för inorgon är det dop som gäller! Ska bli kul, får se vad lilleman tycker om det. Speciellt att bli blöt om håret, men det är sånt som märks! :) 
Måste säga att jag blev väldigt nöjd med tårtorna för att vara första gången jag gjort detta. Samt att ha en unge som vill ha uppmärksamhet är inte det lättaste at vara fokuserad då. :o 
Men det gick! 

Dopklänningen som användes första gången när pappa döptes, jag är även döpt i denna, samt flera andra pp pappas sida, snart står även Melvins namn med! :)

Fick bli en enkel tårta med mosad banan samt skivade bananer i understa lagret. 

Andra lagret med ett tunt lager grädde samt nektariner. 

Sedan blev det ett lager med grädde innan jag la på marsipanlocket(köpt i affär) samt hjärtanes och prickarna av sockerpasta(färdigköpt)

Och här har vi det slutgiltiga resultatet. Hoppas nu bara den är god med! :)
Riktigt nöjd om man får vara det. ;) 

Trötter!

Ser inte särskilt bekvämt ut men han sover gott <3





Equestrain <3

Åhh vad jag längtar till att komma upp på hästryggen igen!
 
 
 

Söndag 9 februari 2014

Idag skulle pojken hem till min bror för att hjälpa honom att kakla så jag och Melvin följde då med och gick ifrån brorsan och hem till mina föräldrar, är ca 2-3km mellan så pappa kom och mötte mig med Galaxy så jag slapp gå själv, mamma var iväg och tränade med Pumba så det var bara pappa, jag och Melvin hemma till en början, men runt kvart i 1 kom mamma och då fikade vi och åt semlor! Riktigt gott var det! :) 
Runt halv 5 kom sambon dit så då åt vi innan det bar iväg hemåt igen. Nu ligger vi hör alla tre i soffan och myser till farmen! <3 

Mamma älskling här om dagen <3

White house down

Igår såg pojkvännen och jag på White House Down, riktigt grym film som jag verkligen kan rekommendera till fredags eller lördags myset.
Grym film som handlar om polisen John Cale (Channing Tatum) som just nekats sitt drömjobb att skydda president James W. Sawyer (Jamie Foxx) vid Secret Service. För att inte göra sin dotter Emily (Joey King) besviken med den dåliga nyheten tar han med henne på en rundtur i Vita huset. Samtidigt omringas byggnaden av en tungt beväpnad paramilitär grupp som leds av Emil Stenz (Jason Clarke). När det utbryter kaos och tiden innan USA:s regering faller blir knapp, är det upp till John att rädda sin dotter, presidenten och landet.
Filmen får helt klart 5 av 5 poäng!
 
 
 

Dr browns kolikflaska

Dom gånger jag ger lillkillen ersättning så använder jag mig utav Dr Browns kolikflaska och Gud vad jag älskar den! Magontet är så mycket bättre sen jag började använda denna. 
Använde till en början Mams anti-Colic flaska vilket jag inte tyckte var så bra, han fick i sig väldigt mycket luft med denna flaska.
Men med dr browns specialutvecklad kolikflaska så får han knappt i sig någon luft alls. 
"Det unika systemet består av en nappflaska med en patenterad invändig luftventil som tar bort luftbubblor och vakuum i modersmjölken, mjölkersättningen och i alla andra typer av vätska. När man använder Natural Flow Systemet så förhindras de mest välkända orsakerna till magbesvär med gasbildning, t.ex. kolik och det är dessutom medicinskt bevisat att risken för mellanöronsproblem reduceras."
Kopierat ifrån hemsidan

Så om ni har ett barn med kolik eller gasbesvär tycker jag definitivt ni ska testa dr browns kolik flaska! Visst den är dyrare än Mams flaska men det är såå värt det! 
Jag köpte min på Janne banan för 139kr



Plutt skrutt <3


Det absolut tråkigaste Melvin vet är att ligga på mage, när han ligger på mage ligger han bara som på bilden, eller gnor med näsan i kudden/filten. 

Baby semp lemolac

Eftersom lillkillen inte blir mätt utav att bara amma samt att ibland vill han absolut inte ha bröstet så har jag börjat ge ersättning så att han blir mätt. Jag började att ge vanliga baby semp men har nu övergått till att ge baby semp lemolac som jag tycker funkar så mycket bättre. Han fick mera ont i magen och var mer gasig av den vanliga baby sempen. Har även testat Nan, men den funkade inte alls, jag tyckte det blev värre med den samt att han spydde mera av den maten. 
Det negativa, eller negativt men som kan vara lite jobbigt är att lemolacen är fetare än den vanliga, man måste diska den efter varje användning istället för att skölja ur den lite snabbt när det är akut. Samt att man måste skaka ganska mycket för att klumparna ska försvinna. Men eftersom lillkillen mår bättre av det mår jag bättre. :)
Så baby semp lemolac får 4,5p av 5 ifrån mig! 



Vaccination

Igår fick lillkillen sina första sprutor stackarn mot bl.a. Kikhosta, stelkramp, pneumokocker m.m. Och fy vad jag fick ont i mitt mamma hjärta när dom stack honom. Första sprutan var inte så farlig, men den andra som hon sa gjorde ondare, usch så ledsen stackarn blev! Mammas pojk! <3

Så igår var han inte alla på humör vilket är fullt förståligt, han hade jätte ont efter sprutorna så han fick lite panodil så han skulle kunna få i sig lite mat, han åt på morgonen innan vi åkte in runt 10, sedan ville han inte ha mat eftersom han hade ont så framåt 6 halv 7 kunde han äta igen stackarn, samt att han skulle kunna få sova. Plutten<3

Även imorse hade han ont när han vaknade så han skrek, så vi gick ner och då fick han lite mera panodil så han åter igen skulle kunna äta lite plutten! Usch ser inte fram emot nästa spruta, stackarn! <3


Idag händer det inte för mycket, sambon är hemma och är sjuk och jag ligger för tillfället i soffan och lillen har somnat medans han åt så vi ligger och myser nu! Han iallafall satt igång diskmaskinen samt satt på en tvätt. Ska senare gå ner och slänga in det i torktumlaren för att sätta på ytterligare en tvätt. 

Lillkillen imorse efter att panodilen börjar verka <3 

3månader <3

Kan inte fatta att min lilla plutt redan är 3månader?! Vart har tiden försvunnit?! <3