Varför stressa barnen?!

En sak jag verkligen inte gillar är när nyblivna föräldrar ska stressa fram sina barn i utvecklingen, varför kan inte bara barnen få utvecklas i sin egna takt? Är det så mycket begärt?! Snart kommer ni sitta där och undra varför tiden har gått så fort om varför han/hon växt upp så fort. 

Varför börja "träna" med som knappt 3månaders bebis som kan sitta själv/utan stöd i några sekunder?
Varför börja med smakportioner innan bebisen är 4månader? 
Varför stressa fram? Varför börja så tidigt med att bebisen kan dittan och dattan?
Kan ni inte bara låta bebisarna utvecklas själva?!
En sak att låta barnen ligga på mage för att träna nacken, det är en ändå bra för dom att göra det kortare stunder under dagen, detta är en bra sak att dom får stärka rygg och nacke.

Melvin är snart 6månader och jag förstår inte vart tiden har tagit vägen, han låg ju nyss på mitt bröst på BB och kollade mig rakt in i ögonen. 
Jag har inte "stressat" Melvin i sin utveckling, jag har hela tiden följt honom. Han har aldrig varit den som tyckt om att ligga på mage när han var mindre. Har börjar nu när han var 4.5-5månader att han tycker det är okej att ligga på mage. Men innan hatade han det verkligen och trots att min BVC sköterska sa att bara låta honom vara sur, men jag struntade i det, och struntade i att ha honom på mage. 
Han tyckte istället om att sitta upp i famnen så han fick vara med, och på så sätt tränade han nacken. 
Första smakportioner fick han vid 4månader, började med en knapp tesked och ökade sakta sakta. Nu när han snart är 6månader(5 månader och 20dagar för att vara exakt) så äter han ett mål om dagen. Antingen gröt med blåbärspure eller en halv burk med någon "mat" för 5-6månaders.

Nae, detta är något jag verkligen stör mig på, varför kan man inte bara låta barnen utvecklas själva? Ni kommer snart ångra er att tiden sprungit iväg så fort. Jag tycker tiden har försvunnit, jag önskar ibland att man kunde spola tillbaka tiden lite! 

Melvin, nyfödd 

Melvin 5,5 månad <3 


Nappar, nappar, nappar!

Melvin är en liten pojk med bestämd smak när det kommer till nappar. Har testat tre olika sorters nappar och dom har väl varit ganska okej ett litet tag har han tyckt. 
Första napparna jag testade var MAMs nappar. Dessa funkade ett tag men det var sällan han ville ta nappen. Och när han gjorde det så fick han alltid underläppen utanför själva nappen eller hur man ska förklara. 



Andra nappen var ESSKAs nappar, dessa tyckte han var bättre eftersom här fick han inte ut underläppen eftersom det är en bredare "kant", men sedan hittade han sin tumme och nappen funkade verkligen inte. Han spottade ut den direkt! Anledningen tror jag ligger i själva silikonen, då denna napp är ganska stor, samt att underdelen är platt. 



Sista och tredje nappen jag nu testar är AVENTs nappar som är specialutformade. Dessa nappar älskar han verkligen, peppar peppar än så länge! Anledningen tror jag är att själva silikon nappen är mindre och mer tum lik än vad dom andra napparna är. 
Och något smidigt med dessa nappar är att det är ett skydd för nappen som man kan klicka dit. 





Ibland orkar man inte bry sig längre..

Jag orkar inte, helt slutkörd i både kroppen och i huvudet, senaste veckan har varit åt helvete, känslorna har bubblat inombords och tankarna snurrat på högvarv. Lägger ner nu! Orkar verkligen inte bry mig längre! När ska folk få respekt för andra? För andras liv, för andras familjer. Alla har blivit så jävla egoistiska! Usch och fy för folk! Finns inget jag hatar mer än dessa människor som inte kan respektera andra. 

Sen ska vi inte prata om folk som lovar så mycket hit och dit att dom ska bli bättre, bry sig mer och bla bla bla. Som sårar andra utan att ens bry sig, att bara hör av sig när det passar dom, som skiter i dom som ändå ska stå en nära. Som sedan blir sura på andra när dom tar deras platser. Vill bara säga "för fan bry dig på riktigt istället för att säga tomma ord, annars kan vi ta och säga hej då för alltid direkt!" 
Fy fan säger jag bara!

Jag är inte den mest talföra personen du möter, sitter hellre tyst och lyssnar på andra prata, men när det gäller vissa saker, ja då får jag bita mig i tungan för att hålla käften för jag vet om jag säger vad jag tycker och tänker ibland så kommer det gå åt helvete för mig rent ut sagt. 
Men blir bara så jävla trött!

Så jävla trött på tomma ord, som inte betyder ett jävla skit. Ska du bry dig ska du fan ge minst 70% annars kan du säga adjö direkt! Så jävla trött på att bli besviken och sviken jämt. Orkar fan inte bry mig längre!

Känner du dig träffad, fine, låt så vara. Men den/dom texten är om vet antagligen inte om att min blogg finns, eller har aldrig läst den eller kommer göra... 
God natt! 



Finastejaghar






Dålig update!

Har verkligen blivit jätte dålig på att uppdatera bloggen! Men när dagarna går åt att ta hand om lilleman och kvällarna efter jag lagt honom så är det oftast bara sätta igång och plugga! Plus att jag nu senaste veckorna inte fått sova ordentligt på nätterna. Då vissa nätter jag får sova typ 10min åt gången då han vaknar varje till varannan timme, vilket inte är för härligt då jag får ett otroligt värdelöst humör när jag är trött! 
Men så kan det vara ibland. 
I månads var vi på kyrkans barntimmar vilket var trevligt, lilleman somnade till och med i min famn en halvtimme innan jag hade tänkt och gå, men passade på att gå då på en gång när han ändå sov, och lilleman vaknade inte under tiden jag tog på honom kläderna. :)

I tisdags åkte vi hen till mormor och morfar(mina föräldrar) och fikade och umgicks. Och sedan i onsdags  var jag som vanligt inne i stan och tränade vilket jag gör varje onsdag. 
Ikväll ska vi åka till Melvins farmor då hans farfar är nere i Tyskland så vi skulle ta med pizza ochäta där med. Trevligt :) 




Namnam

Banangröt med lite blåbärspure är verkligen namnam!