Sammanfattning 2013

Januari:
» Pojken och jag tog en heldag i Linköping, närmare bestämt Ikea, för att få inspiration till köket vi skulle göra om.
» Medicineringen för depressionen börjar göra sin verkan och jag mår bättre än på länge.
» Kastrerade katterna
 
Februari:
» Jobbade väldigt mycket under denna månad
» Köket blev färdigt efter renoveringen
 
Mars:
» Var hundvakt åt världens sötaste lilla collie kille, Galaxy 8veckor, mamma och pappa hämtat.
» Såg nya Die Hard på bio med pojken.
» Hoppade en oxer på 1.10 utan minsta nervositet. Hopprädsla, no more!
» Pojken och jag åkte upp till Elmia, och passade på att hälsa på min bror och hans son.
 
April:
» Blev faster igen!
» Blev Göteborgs Horse Show med bästa Emma! Och fick med mig snyggaste ridbyxorna hem ifrån Tyras kollektion Star Rider! <3
 
Maj:
» Var på inflyttningsfest med dom finaste tjejerna som finns!
» Ställde ut Galaxy i Vimmerby
» Fick glasögon, igen.
 
Juni:
» Tävlade 90cm clear round på klubben lokal tävling.
 
Juli:
» Mycket jobb denna månad, dålig bloggmånad
» 7år sedan vi tog bort Chip, Narbonne'd Eydrik <3
 
Augusti:
» Fick reda på att vi skulle bli föräldrar!! <3
» Jag fyllde 20år
» Sambon fyllde 20år
 
September:
» Min hund blev väldigt dålig och vi trodde vi skulle bli tvungna att ta bort honom inom en snar framtid. Men han blev bättre och hänger med än! <3
» Började plugga
 
Oktober:
» Fick mitt andra riktigt jobbiga gallstensanfall(fick hela 4st innan jag opererades)
» Firade mamma som fyllde 50år!
 
November:
» Började hela November med att bli föräldrar till världens finaste Melvin! <3
» Flyttade till hus!
» Fick 2gallstensanfall med knappt 1veckas mellanrum.
» Opererade bort gallblåsan och spenderade hela 5dagar på sjukhus 
 
December:
» Fick en inflammerad talgkörtel på bröstet som sprack och började vara.
» Firade Melvins första julafton hemma hos min mamma och pappa.
» Juldagen firade vi hos svärföräldrarna,
» Min bror och hans son bodde hos oss i 5dagar!
 
Bästa på hela året när våran underbart fina son föddes!
1/11-13 21:13 <3

Hemma bäst!

Då var man hemma igen efter några timmar i stan där vi gjorde lite ärenden samt att vi skulle handla, men när vi kom till maxi ångrade vi oss, parkeringen var knökfull så vi valde att handla i ankarsrum istället, så ja nu var det handlat inför nyår som vi ska spendera med några kompisar. :) ska bli riktigt trevligt! 

Igår åkte min bror hem igen, men innan han åkte så grillade vi lite korv eftersom askhögen fortfarande var varm och glödde efter att sambon och hans föräldrar eldat upp allt ris och skit som han tagit ner på tomten. Så det var super mysigt, lite kvalitetstid sådär och prata, hans son sprang runt och Melvin låg i vagnen och sov. <3 




Innan brorsan hade åkt så kom pappa förbi med Galaxy, och efter brorsan åkt tog pappa, jag, Melvin och sambon en promenad i samhället på ungefär 1timme vilket var mysigt. :) 

Nae nu ska jag väl kanske passa på att slumra till en liten stund medans Melvin ligger här och äter lite, känns som om det behövs. Zzzz <3

27 & 28 December

Gårdagen började av att klockan ringde vid 7.45 imorse, zzz, men hade inget val, bara att gå upp fixa sig själv, pojken och få upp sambon ur sängen för vid 9.00 skulle jag vara hos läkaren. Lagom segt men som sagt så kan det vara ibland. Sedan skulle jag ju inte vara hos mödravården för efterkontroll förens kl 11.00 så vi gick en sväng på stan, eller närmare bestämt blev H&M vi hann med. Vi bytte lite kläder Melvin fått som han hade sedan tidigare, samt att han då fick lite nytt sedan hittade sambon en tröja och även jag. Så vi är nöjda! ^^,
Efter vi varit på efterkontrollen så var det dags att besikta bilen, och sedan hem. Då som sagt satte brorsan igång att fota pojken medans han ändå sov. Blev även lite naken bilder på kvällen som han tog medans han sov. Ska bli så kul att få bilderna sedan! :D Har sett dom lite snabbt på kameran bara och dom är super fina verkligen! :D <3
 
Dagen började vid 9.30 då vaknade pojken och då var det bara gå ner och lägga honom i soffan ett tag och då blev han nöjd ett litet tag i alla fall. Sedan blev det väldigt jobbigt. Ont i magen men han somnade sedan när jag satte honom i bilbarnstolen och jag och brorsan åkte hem till mor o far ett tag medans pojken och hans föräldrar ändå höll på i trädgården och sågade buskar och träd. Väl hemma hos mor o far så blev det ännu jobbigare för stackaren då han antagligen har fått kolik nu stackarn. :( Då han är väldigt gnällig just på förmiddagarna och det enda som hjälper är om man går med honom och gungar upp och ner med stora rörelser. Ja träningspass för benen kan man säga.
Så pappa gick sig en rejäl omgång medans jag var i stan en snabbis(fick låna pappas bil) för att köpa en annan bättre kolikflaska som brorsan rekomenderade. Dr Browns kolikflaska. (LÄNK) Samt att jag även köpte Minifom droppar. Så nu får vi hoppas att det blir bättre så stackaren inte får värre kolik, vet ju inte hur det är att ha kolikbarn, men vad jag märkt och mamma märkt än så verkar han ändå ha ganska ''lindrig'' kolik. Mammas pojk.
<3
En liten pojk som lyckats somna till ett litet tag i morfars knä<3
 
Nu sen vi kom hem har vi inte gjort mycket. Bara tagit det lugnt och sambon och brorsan har spelat tv spel sedan 8-9 någonting och håller på ännu. Klockan är nu 00.20. x)
Får se när vi kommer i säng ikväll, ganska trött men samtidigt inte. Hmm.
Imorgon åker brorsan och hans son hem vilket är tråkigt då vi inte träffas så ofta. Men han har lovat att försöka komma ner tills Melvins dop vi kommer ha någon gång i februari. :) Sedan skulle väl pappa komma förbi en sväng imorgon så vi skulle gå en sväng med barnvagnen. Han skulle även ta med sig Galaxy tror jag. :)
 
Nae, nu ska jag fortsätta glo på när som spelar. Ganska rogivande faktiskt då dom ibland blir lite rädda då dom håller på att dö, eller folk kommer upp från ingenstans. Dom spelar Call of Duty tror jag det heter?
 
 
Lördagsmys var det här ja!
 Världens finaste pojkar! <3
 

Nakenfis

Efter brorsan tagit bilder passade jag på att ta några med mobilen medans han låg och sov. :) 




Ny heder

Fixade snabbt till en ny heder nu ikväll, passade på att ta en bild på pojken med min mobil medans brorsan tog lite bilder, kommer fixa till en ordentlig heder sedan när jag fått bilderna av honom. ^^,
 

Fotomodell

Nu när min bror bor hos oss några dagar så får pojken helt enkelt agera fotomodell på brorsan är hobby fotograf. Han är super duktig och har tagit många fina bilder, nedanför får ni 2 exempel han tog sommaren 2012.



Han har byggt upp en liten fotostudio i matsalen här hemma. :) resultaten på bilderna får ni se när han skickat bilder a till mig :)





Julafton & Juldagen

Julafton spenderade vi hos mamma och pappa tillsammans med min syster. Det blev äta julmat, öppna klappar, äta ris allamalta och bara mysa! Melvin fick kläder, en stoooor elefant och 2 böcker. Ska även ta kort på det, samt även det han fick av oss och även farmor och farfar(plast). Men det blir någon gång i veckan. :)

Idag spenderade vi dagen hos Melvins farmor och farfar(plast) där vi åt mat, gick en sväng och fikade och hade trevligt! Öppnade lite mera paket som han fått av sin farbror. Vi kom hem runt halv 8 och runt 8 så kom min bror och min brorson som ska sova här nu under tiden dom är hemma här. Och nu under tiden jag skriver sitter min bror och spelar spel på padden och sambon kollar på. Nördar? 


Imorgon blir det att åka en sväng till farmor och farfar och fika. Mina kusiner skulle komma dit så kul att träffa dom. Efteråt får vi se vad vi hittar på, om vi stannar till hos mamma och pappa eller vad vi gör, men sånt som märks! 
På fredag blir det stan igen, jag ska först till läkaren, sen Mvc för efter kontroll och sedan ska vi besikta bilen! Nae nu måste jag nog gå och lägga mig, pojken sover redan och ligger uppe i sängen, så får nog och lägga mig i sängen, trött som ett as börjar jag bli känner jag. Zzzzzz 

En låååång pojk hemma hos mormor & morfar 

En trött pojk hemma hos farmor & farfar! 

Det finaste jag har!



Jobbigt att fira sin första jul, mammas och pappas finaste älskling! ❤️ 
Pojken har fått mycket fint idag! Tänkte jag skulle ta kort på det imorgon innan vi åker till Melvins farmor och farfar(plast) för att fira jul där. 
Imorgon kommer även min bror och hans son och dom ska sova här, ska bli trevligt faktiskt! :) han har även tagit med sig sin kamera så han ska få ta massa bilder på Melvin! <3 
Jag har även fått lite, bl.a. Britney Spears parfym och en film av svärmor och av pojken fick jag presentkort på h&m och underkläder! :)
Nae nu ska vi fortsätta mysa och sedan gå upp och sova! 

God Jul!

GOD JUL! :D 





22 december

Söndag idag, en dag närmare julafton! Dagen började att pojken väckte mig vid 7!! Zzzzz lagom kul när man är sådär super jävligt trött att tålamodet är på -10% ?! Vid 9 iallafall gick vi ner och la oss i soffan och då, då somnade pojken? Taskmört :)
Då sov han ungefär till halv 11, då åt han lite och vid efter 11 så tog jag en promenad till affären med Melvin i barnvagnen medans gubben sågade ner massa småträd och buskar på tomten. 

Nu sitter jag och väntar på att lillkillen ska vakna, ev får jag väcka honom snart då vi ska vara hos mamma och pappa vid 4 och äta mat för att sedan fira pappa som fyller år imorgon. :) 
Farmor och farfar skulle även komma förbi sen vid 6. Nae nu ska jag fortsätta kolla på tv och snart får jag väl byta blöja på lillkillen så får jag se om han ska äta lite innan vi åker. :)




21 december

Oj redan? Herregud vad fort det går! Tanken idag är att bara ta det lungt och även göra knäck, men det får jag göra sen när pojken somnat, lite svårt att göra det och samtidigt ta hand om en liten pojk som bara ska ha uppmärksamhet, får ev vänta tills pojken kommerpojken kommer hem och kan ta hand om honom. :)

Nae nu ska jag fortsätta pussa och gosa med min lilla pojk :) 



21 december

Oj redan? Herregud vad fort det går! Tanken idag är att bara ta det lungt och även göra knäck, men det får jag göra sen när pojken somnat, lite svårt att göra det och samtidigt ta hand om en liten pojk som bara ska ha uppmärksamhet, får ev vänta tills pojken kommerpojken kommer hem och kan ta hand om honom. :)

Nae nu ska jag fortsätta pussa och gosa med min lilla pojk :) 



The best feeling ever!

 
The most precious jewels you'll ever have around your neck are the arms of you Children ♥
 
Att bli mamma är det bästa som har hänt mig, det är en obeskrivligt härlig känsla som verkligen alla kvinnor borde få känna. Att först ha burit sitt egna barn i magen i 9månader och sedan få upp denna lilla krabat på bröstet bara sekunder efter han/hon fötts är en känsla som inte går att beskriva! Man glömmer all smärta man genomgått, man glömmer alla krämpor man haft under graviditeten.
När denna lilla krabat ligger på ditt bröst och tittar in i dina ögon, den känsla man får i magen är helt underbar. Detta lilla liv har vuxit inom dig, du har skapat denna person och denna person är helt beroende av dig. Jag älskar verkligen att vara mamma! Det är det absolut bästa som hänt mig!
 

Först när jag plussade på graviditets testet blev jag livrädd rent ut sagt! Det var inte planerat och tajmingen kan jag inte säga var den bästa heller. Hade precis fått reda på att jag blivit antagen till kurserna jag sökt, samt även tackat ja. Vilket betydde jag skulle börja plugga på heltid nu ett år framöver. Men jag bestämde mig för att åtminstone försöka hinna med att plugga, samt att ta hand om en liten.
Sen när jag fick reda på att jag skulle bli mamma redan i november blev jag ännu mera rädd. Här sitter jag, dagen innan jag fyller 20år, och får reda på att jag ska bli mamma inom 3månader. Allting kändes så himla overkligt, samtidigt som jag var överlycklig var jag livrädd och grät av rädsla. Skulle jag klara av detta? Kommer jag bli en bra mamma? Jag vet ju inte hur man tar hand om barn?
Men hallå? Alla föräldrar tänker såhär, ingen har väl en aning om hur man tar hand om ett barn? Speciellt inte en nyfödd? Så tillslut så försvann denna rädsla och övergick till bara ren lycka. Vi skulle bli föräldrar, jag skulle bli mamma, detta som jag längtat efter länge.
 
Sedan kom den där dagen, dagen jag började känna sammandragningar som inte alls kändes som tidigare, sammandragningar som var starkare och det slog mig. Herregud värkarna har satt igång, 20dagar innan beräknad tid, jag hade ju inte hunnit förbereda mig mentalt ännu för att bli mamma och nu, om X antal timmar skulle vi vara föräldrar.
Efter några timmar blev värkarna starkare och starkare och även tätare och tätare och helt plötsligt var vi inne på förlossningsrummet, i det rummet där vi skulle bli föräldrar. Nu när jag tänker efter var det en lite mysig känsla över att vara där, att veta att snart skulle vi få träffa den lilla krabaten som gömt sig i magen. Trots att jag hade så ont att jag bara ville försvinna så längtar jag ibland tillbaka, tillbaka till den där stunden, tillbaka till den där känslan. Den känslan var något alldeles speciellt.

Nu är han hela 7veckor gammal, snart 2månader, helt sjukt. Trots att det har varit vissa jobbiga stunder så ångrar jag absolut ingenting, Melvin är det bästa som hänt mig och jag älskar honom av hela mitt hjärta, min son, min alldeles egna lilla son!Min son, att säga den meningen högt känns så otroligt overklig men ändå så underbar! <3
 
 
 

Seven weeks!

Idag är mammas älskling pojk hela 7veckor! :D
Kan verkligen inte fatta att för 7veckor sedan låg han fortfarande i min mage vid denna tid och bara några timmar senare hade jag honom i min famn. Allting känns så overkligt och jag ångrar absolut INGENTING! <3
 

Gårdagen och dagen

Igår var jag i stan, igen denna gång för att träna på rehab samt till läkaren för att kolla såret på magen och bröstet. Mamma var ju med in eftersom hon tränar efter mig på rehab, och även innan så passade vi på att åka och hälsa på/fika hos mormor och morfar så dom fick träffa lillkillen igen.
Träningen på rehab gick bra och det känns bra att komma igång igen, tränade även förra veckan så har hunnit med att träna 2gånger nu innan juluppehållet. Så efter jul kommer vi köra igång ordentligt med träningen eftersom jag inte kunnat göra allting eftersom jag först varit gravid och sedan opererade jag ju bort gallblåsan. Men i vår, då jävlar! Nu när jag tränar på rehab så är det ingen träning som dom flesta kanske förknippar med att träna som t.ex. på gym och sånt. Självklart tränar jag ju i olika maskiner och sånt, men tränar inte styrka, eller jo, varierar. Men huvudsakligen tränar jag på ett sätt som gör att jag ska stabilisera min kropp och bygga upp den så att den blir starkare, därav jag slipper all värk jag har. Men det roligaste av allt, (jag var sarkastisk) är att efteråt att jag tränat och gett Melvin mat så small det till i höften när jag skulle sätta mig i bilen för att åka till läkaren. Skit kul! Så nu har jag snor ont i höften när jag gör vissa rörelser, samt om jag sätter mig på huk. Super kul verkligen! Men visst jag är van! Fast nu under senare tiden av graviditeten så har jag inte haft ont i kroppen förutom ryggen bara. Och jag har annars ont i både rygg, knän, höfter, armbågar, nacke, axlar. Ja hela kroppen. Har även ifrån förra veckan börjat känna av mina helvetes knän igen.. Men men..
Hos läkaren gick det bra i alla fall, båda såren drar ihop sig och läker som dom ska vilket är skönt. Dock måste jag in igen nu imorgon(fredag) så hon kan kolla på såret på bröstet nu innan helgen. Bläää. varit i stan nästan varje dag känns det som.....
 
Idag blir det stan igen! Men denna gång för att mäta och väga Melvin, och lillskrutten väger numera 4860gr och är 55lång! Förr förra veckan vägde han 4065gr och var 53lång, vilket alltså betyder att han gått upp 800gr på två veckor! Så han växer fort lillkillen, men det är skönt, för då får han ju i sig mat i alla fall! :) Efter rehab så gick farmor o jag till sjukhuset och fikade lite innan jag gick upp till labb för att ta lite prover. Skulle ta nya prover 2veckor efter operationen, och eftersom det nu gått 2veckor så passade jag på idag att göra det.
Nu sitter jag här i soffan och väntar på att pojken ska höra av sig och säga när han kommer hem så jag vet när jag ska ha maten klar, samt att jag bara väntar på att Melvin ska vakna och ha mat. Han ligger i vagnen och små gnyr lite, vilket han brukar göra ett litet tag innan han vaknar helt. Så vi får se helt enkelt. :)
Kvällen blir lugn, vet inte om vi kanske tar en liten promenad, får se helt enkelt. :)
 
 

Lorde - Royals

Första gången jag hörde denna låt tänkte jag ''vad är detta för skit?''
Men nu tycker jag låten faktiskt är riktigt grym! :D
 

Suris pojk

Ja, idag har jag haft en liten suris till son här hemma, han började dagen vid 7 av magknip så efter en timme med rapande och pruttande så lyckades vi sova i 1,5 timme innan han vaknade igen och var hungrig så då var det bara att gå ner lägga sig i soffan så han fick äta lite sedan har han mer eller mindre varit sur hela dagen, ingenting har passat och ibland har han haft lite ont i magen, men har iallafall skrivit klart uppgiften i kriminologin och skickat in den, har även fixat en ny design som kommer upp någon dag, innan helgen har jag tänkt få upp den iallafall. :)
Nu ligger vi alla tre i soffan och kollar på pirates of carabien och jag stör mig på att tv kanaler inte kan visa filmer i rätt ordning. Antingen hoppar dom över tex 2an eller så börjar dom med kanske tredje filmen och veckan efter visar dom ettan. Suck! 
Imorgon blir det stan igen, först en sväng till mormor o morfar med mamma och vid 1ska jag träna på rehab, så då har mamma hand om lilla Melvin och sedan vid 2 ska hon träna och sedan vid 3 ska jag till läkaren. 
Blir även stan på torsdag, först vid 11 ska jag och Melvin till BVC för vägning och efter det måste jag till labb för att ta nya prover efter gallblås operationen jag gjorde för två veckor sedan. 
Nae nu ska jag fortsätta kolla på filmen och även ta mig något att äta, börjar bli hungrig känner jag. 


Mammas lilla pojk <3

16 december

Usch vas tiden går! Snart julafton, hallå?! :o 
Dagen har iallafall varit ganska lugn, Melvin väckte mig vid 8 men lyckades få han att sova ett liter tag till iallafall så vid 9 gick vi ner och jag åt lite frukost men en ganska sur unge för tillfället. Lite magknip som var orsaken till det. Fick han iallafall att sova ett tag mellan 11&12 och vid kvart över 1 åkte vi iväg till stan då jag hade en läkar tid då dom ville kolla på mitt bröst, då den böld dom först trodde var en bröstböld bara var en talgkörtel som blivit inflammerad och varade ganska mycket. Så nu är det ett öppet sår och ser inte alls trevligt ut... :( 
Har på alsolsprit och trycker ut lite var då jag byter plåster, dom ville kolla på det igen på onsdag så det läker som det ska. 
Hade inte någon med mig denna gång som kunde ta hand om Melvin, men som tur var sov han hela tiden från att jag satte honom i bilen tills nästan klockan 5?! Inte ofta det går mer än tre timmar innan han vaknar och ska ha mat? Men idag så :)

På kvällen efter sambon kommit hem så tog vi en promenad på nästan 1h vilket var riktigt skönt faktiskt :) nu sitter vi här i soffan och kollar på pirates of carabien och lilla Melvin ligger och tuttar på nappen och halv sover lite. Snart är det dags att gå upp och sova så även Melvin får lite mat, och så får vi se om han sover lika länge som han gjorde inatt innan han skulle ha mat igen. :) 
Imorgon blir det en lugn hemma dag, ska skriva klart uppgiften till kriminologin och läsa lite till rättpsykologin hade jag tänkt mig, ligger lite efter i läsandet i rättpsykologin så har ganska mycket att läsa ikapp :o men det får gå! 
God natt på er! :) <3

En väldigt trött pojk igår kväll efter ett kvällsbad <3 

Mitt lyckopiller!

Vem behöver medicin mot depression när man har världens underbaraste unge! 
Hoppas bara man kan må såhär nu och slippa börja med medicinen igen.






November, en underbar skit månad!

November månad, har varit en underbar månad blandad med en massa jä*la stress!

Började med att jag och min pojkvän blev föräldrar fredagen den 1 november 21.13 åt en liten pojk vid namn Melvin! Låg på BB fram tills måndagen den 4 november, då vi även fick tillgång till huset som vi köpt! Vi flyttade hem till hans föräldrar då under tiden vi flyttade så vi skulle få lugn och ro mitt i all flytt. Vi hade en vecka på oss att flytta ut ur lägenheten, alltså den 11 november skulle vi vara utflyttade och lägenheten skulle vara städad. Pojkvännen, hans platspappa och min pappa höll på att köra möbler och kartonger hela veckan medans jag var hemma hos svärmor och tog hand om lilla Melvin. På söndagen, dagen innan vi skulle lämna lägenheten städade dom ur och inte förens på kvällen var den helt städad och klar. Nu var alltså allting i huset, alla möbler, kartonger och ja alla grejer men allting var en enda röra! Så vi bodde därför kvar hos svärföräldrarna fram till fredagen den 15, då hade vi fått ordning på det mesta så vi kunde bo där i lugn och ro. Dom kartonger vi inte hann med och tyckte var det viktigaste ställde vi in i ett rum vi ändå senare i vår/sommar ska göra om till badrum. Nu äntligen kunde vi känna oss som en familj trots den lilla röran som var med nytt hus, barn plus att pojkvännen då veckan efter den 18 började jobba. Men denna känsla varade inte så länge då jag natten mellan den 22 och 23 november fick ett gallstensanfall(haft 2 till under senare tiden av graviditeten), smärtan var riktigt ihållande och släppte inte förens efter kanske 3-4 timmar. Satt då kanske en timme i duschen med en varm handduk runt bröstkorgen för att lindra smärtan lite, samt att jag fick upp allting jag ätit under dagen, samt lite till. Till slut försvann smärtan så jag kunde sova lite. Dock hade jag ont i övre delen av magen under hela lördagen men trodde det mest berodde på att jag fått upp allting, samt lite till så jag var helt tom i magen och väldigt ansträngd. Så låg i sängen hela dagen tillsammans med lilla Melvin och drack vatten och nyponsoppa i små små mängder åt gången. Dock kom det upp några gånger till under dagen och inte förens frammåt kvällen så kände jag mig någorlunda som en människa igen.

Söndagen mådde jag hyfsat bra, fortfarande ont i övre delen av magen och hade det hela veckan utan att tänka vidare på det. Men på natten mellan torsdag och fredag 28 och 29:e så fick jag ytterliggare ett gallstensanfall, denna gång det värsta någonsin. Bara några minuter efter att jag vaknade av smärtorna så väckte jag pojkvännen och sa att han var tvungen att ringa någonstans, men vart som han hela tiden frågade. Låg där och vred och vände och skrek och grät av smärta. Ville bara försvinna och längtade nästan tillbaka till förlossningen, för föder hellre barn än får gallstensanfall igen..... Till slut så åkte vi iallafall in till akuten, hade tagit ett stopiller som jag fick under graviditeten mot gallsten så smärtan hade lugnat sig lite, och väl där inne var smärtan på en 7a -8a medans den hemma var på 10!!! Dom tog urinprov samt blodprov och läkaren kände på magen och kunde konstatera att det nog var mer än bara ett vanligt gallstensanfall men ville vänta på dom sista provsvaren innan hon sa något mera. Efter kanske 15-20 min kom läkaren tillbaka och sa att proverna var riktigt fula, dåliga alltså, så det kunde antagligen vara en inflamerad gallblåsa. Dom ville lägga in mig så vi hade nu 2 alternativ. Pojkvännen och Melvin åkte hem och sedan varje gång han blev hungrig och skulle äta skulle dom åka in till sjukhuset, vilket absolut inte var någon ide att göra eftersom vi bor 20min ifrån sjukhuset. Annars skulle dom kolla om det fanns plats på Barn så jag och Melvin skulle få ligga där eftersom dom inte vill ha barn på kirurg avdelningen. Dock fanns det ingen plats på barn så det blev kirurg avdelningen ändå, men då var pojkvännen tvungen att stanna för att kunna ta hand om Melvin, så sagt och gjort. Runt 4 halv 5 kom vi upp till rummet på kirurg avdelningen och jag fick då smärtlindring i dropform. Kunde då somna och vaknade runt 6 då Melvin skulle ha mat oh ytterliggare sen vid 8 då läkaren kom in och berättade att dom kunde konstatera att det var en inflamerad gallblåsa så dom ville operera. Så på fredag kvällen den 29:e vid 8 kom dom och hämtade mig och körde mig till operation. Vaknade sedan upp på uppvaket första gången vid 1 av att någon pratade med mig, var väldigt trött så somnade om rätt fort och vid 3 kom dom ytterliggare och skulle få upp mig och gå på toaletten, så efter det fick jag komma tillbaka till rummet till en fruktansvärt ledsen liten Melvin och en väldigt trött och ledsen pojkvän som inte kunde trösta lilla Melvin. Jag hade pumpat ut bröstmjölk så han var inte hungrig, min pojkvän matade honom med flaska. Melvin blev inte lugn förens jag kom och när han hörde min röst blev han lugnare och lugnare och efter ca 10-15 min så slutade han och gråta och jag pumpade ur mjölken jag hade, var tvungen efter narkosen. Och min pojkvän hade matat honom under tiden så för att lill killen skulle somna, han var över trött efter att ha skrikit ifrån 8 till 3 så la jag honom vid bröstet så han fick tutta och efter bara 5min somnade han. På lördagen mådde jag hyfsat bra men eftersom några gallstenar hade ramlat ner i gallgångarna och dom under jour tid inte kunde ta bort dom så skulle dom bli tvugna att gå ner via halsen på måndagen för att ta bort dom. Och eftersom jag mådde hyfsat bra så bestämde vi oss för att åka hem på permession på lördagen till söndagen. Så runt 3tiden på lördagen var vi hemma, mådde fortfarande hyfsat bra men på söndag morgonen efter att pojkvännen hjälpt mig ur sängen(stel efter operationen) så blev jag tvungen att kasta mig till toaletten och allting jag ätit dagen innan vilket inte alls var mycket kom upp. Och nu mådde jag riktigt dåligt. Magen värkte något otroligt men försvann när jag satte mig i soffan. Det lugnade ner sig och vid 12 kom mina föräldrar för att hjälpa till lite. Stackars Melvin som var ganska ledsen och hungrig då eftersom jag levt på dropp och vatten dom senaste dagarna alltså inte hade mycket mat att komma med, så mamma tyckte det var bäst att började med ersättning så han skulle bli mätt och lugn. Under tiden mamma och pappa var hos oss så var jag tvungen att spy och fick efteråt så ruskigt ont i magen så vi bestämde oss för att åka in tidigare till sjukhuset. Vi hade tänkt åka så vi var inne till innan sju då entre dörrarna stängdes. Men vi åkte så vi var inne till 4 halv 5. Mådde så ruskigt dåligt under denna tid och att duscha vilket man måste göra innan operation var inte alls kul! Och nervositeten inför ingreppet på måndagen, dom skulle gå ner i halsen och jag skulle vara med vaken men med väldigt mycket lugnande, gjorde inte saken bättre. Men men, under söndag kvällen blev smärtan i magen värre och värre och vid 9 ringde jag för att få någon smärtlindring. Kunde dock inte få någon mer panodil då jag fått bara 2 timmar tidigare., men kunde få smärtlindring vid 11 igen och då kunde jag få i dropp form eftersom det hjälpte mer än tabletter. Samt att jag skulle kunna få alvedon och inte panodil. Men dom kunde ge mig något starkare men då fick jag inte amma så var tvungen att pumpa ur mjölk så vi hade. Klockan blev 10 så kom dom in och tog nya prover och hade då pumpat klart. Men valde tillslut då smärtan hade lugnat sig lite att jag väntade tills 11 då jag kunde få smärtlindring igen så jag kunde amma vilket är både smidigare och mer lugnande för Melvin. Så efter att jag fått smärtlindringen kunde jag äntligen somna!

På måndag morgonen fick jag reda på att ingreppet var bokat tills klockan 1 och jag fick även prata med en narkos läkare som frågade mig hur jag ville ha det. Om jag ville vara medveten eller om jag ville vara helt sövd. Jag valde att vara helt sövd då jag var ruskigt nervös inför ingreppet. Så vid 1 kom dom och hämtade mig och körde ytterliggare ännu en gång ner mig till operation, och medans jag låg och väntade så blev jag nervösare och nervösare. Vaknade sedan runt 3 på uppvaket, detta ingrepp tog inte lika lång tid som titthålsoperationen jag gjorde för att ta bort gallblåsan, som förövrigt var riktigt inflamerad, därav jag hade ont i magen hela veckan. Och fy så ont i halsen jag hade efteråt. Eftersom dom gått ner med en tjock slang i halsen så var det inte så konstigt. Fick då komma upp till rummet och denna gång till en sovande Melvin. Att äta var riktigt obehagligt så valde därför bara yoghurt då det var enklast och snällast mot halsen då jag kände obehag. Mådde nu betydligt bättre, fortfarande stel efter första operationen men helt normalt.

På tisdagen sen fick vi äntligen åka därifrån och jag mådde hyfsat bra. Tog bara panodil en gång efter att vi kommit hem så det var skönt. Fortfarande väldigt stel men det blev bättre allt eftersom. Så nu i tisdags, alltså en vecka senare tog jag bort stygnen vilket var riktigt skönt. Äntligen kanske vi skulle kunna få njuta av huset och Melvin och bara vara en familj! Dock höll det inte så länge. För igår morse, onsdag märkte jag att där jag haft /har mjölkstockning nu fått en gul fläck. Tog då kontakt med amningshjälpen och dom trodde det kunde vara en bröstböld............ Ringde vårdcentralen och eftersom jag ändå ska in imorgon, fredag för att kolla där dränet satt så valde jag att avvakta tills dess så dom skulle kunna kolla på det då. Skulle återkomma om jag fick mera ont eller fått feber. Dock inatt märkte jag att bölden spruckit och det kommer var ifrån den gula fläcken. Inte alls kul! Valde då att ringa vårdcentralen igen, dom hade tyvärr ingen tid idag men hon trodde att eftersom jag inte hade  ont i bröstet eller feber att det bara kunde vara en talgkörtel som blivit inflamerad. Men vi får som sagt se imorgon. Fick i ''uppgift'' att ha en bomullspad med alsolsprit fuktig på stället där det kommer var för att hjälpa till att få ut varet. Så har nu en bomullspad med alsolsprit på bröstet och pumpar ur bröstet då pojken inte riktigt tömmer ordentligt när han ammar, därav mjölkstockningen..

Så ja, imorgon får vi se vad det är för något och vad vi ska göra åt saken. Men förhoppningsvis är det inte så farligt för nu vill jag verkligen njuta av att bara vara en familj, nu får det vara nog med SKIT!!!!!......

 
 

1månad

Kan inte fatta att han redan är en hel månad?! <3