Tisdag 22/9

Vaknade vid 06.20 imorse och sparkade upp gubben som lyckats försova sig. Självklart så ville ju inte Melvin somna om men han fick ligga och kolla på "stadens hjältar" ett litet tag innan jag var tillräckligt pigg för att gå upp, nu är vi iallafall uppe och myser framför "morgonshowen" snart är det dags att fixa lite frukost och fixa sig inför en dag på jobbet mellan 11.30-18. Så idag får Melvin vara hos sin farmor eftersom tanken var att jag skulle jobbat 15-18 och då är det så onödigt att lämna honom på dagis från 14-16.30. Men jag tror inte Melvin klagar över att få vara hos farmor en dag, han brukar nöjt gå in och leka och bara vinka glatt åt mig när jag går. 
Mina pojkar häromdagen när vi var inne i stan och fikade och uträttade ärenden.

Different Prints


Wanties

Hittat en massa fina inrednings detaljer på H&M och här kommer ett snabbt kollage med favoriterna!

Trots Pelle

Ja, idag har jag haft en riktig liten trots Pelle här hemma. Han blir ju 2 den första november så två års trotsen börjar märkas mer och mer den senaste veckan. Han ska testa alla gränser och säger man lungt och fint "nej gubben du får inte ha den, du kan skada dig" eller liknande så bryter han ihop totalt och börjar skrika och gråta. Suck, såna dagar är det inte roligt att vara mamma. Men det är bara att stå ut, dom underbara stunderna överväger som tur är!
Men idag iallafall så var vi på kyrkans barntimmar som vanligt på måndagar när jag är ledig och Melvin var väl nöjd ca 30-40min fram tills vi skulle fika, då blev han jätte arg för att han fick sitta i egen stol och inte i mitt knä. Men när han fick lite clementiner att äta gick det över, ett litet tag iallafall. Sen ville han måla, trodde han, sen ville han måla på den svarta väggen med kritorna, trodde han. Sen helt plötsligt utan anledning så blir han riktigt arg och ledsen och bara skriker och gråter och kastar sig på golvet när jag inte lyfter upp honom. Så efter ca 40-50min med skrik och gråt så åkte vi hem. Både för Melvins skull då han även var trött, samt för dom andra som var där, att dom skulle slippa lyssna på en trotsig ilsken unge. Han slocknade ca 20min efter att vi kommit hem och sov lite mer än 1h och sen resten av dagen har han varit gnällig mestadels hela tiden, han vet inte vad det är han vill ha, men samtidigt så blir han jätte arg om han inte får det. Så ja, idag har mitt mamma tålamod testats på riktigt. Men det är tur att han är söt som jag brukar säga. Men detta är ju bara en fas i hans liv som kommer att gå över och dom underbara stunderna överväger dom jobbiga helt klart! 

Melvin bara skulle gå ut efter maten, och han vägrade ha på sig mössan, utan han skulle ha keps. Så då fick man lösa det på bästa sätt och helt enkelt ta kepsen över mössan, då gick det hur bra som helst!

Prints

Suttit och lekt lite till i Photoshop och blev riktigt nöjd med vissa. Kommer bli fler jag gör helt klart!
 
 

Prints

Såg en tjej på Instagram tidigare i vecka som gjorde olika prints som man kunde beställa. Tyckte det var super fint och ville själv testa på att göra några. Så idag har jag suttit och lekt lite vid Photoshop och jag blev jätte nöjd med flera av bilderna. Funderar faktiskt på att skriva ut några av dom och sätta in i ramar! :) Kommer nog fortsätta att sitta och leka med Photoshop, har flera idéer på texter jag vill skriva.

Inredning


Escape plan

Igår fick Melvin vara hos mormor och morfar eftersom jag jobbade och sambon var iväg och jobbade hos en gammal lärare. Jag jobbade mellan 11-15 och sen åkte jag och hämtade Melvin, blev även bjuden på mat hos mamma och pappa vilket var gott och trevligt. Vi åkte hem vid halv 6 tiden och strax efter att vi kommit hem kom även sambon.
Melvin somnade runt 8 och då hade sambon och jag lite lördags mys och kollade på 'escape plan' och åt godis. Filmen var riktigt bra faktiskt, jag hade lite lagom svårt att sitta still när det blev som mest spännande. Så vill ni ha en spännande film så kan jag rekommendera den faktiskt! 

Idag blir det lungt, sambon är och hjälper sin mormor och morfar och Melvin och jag kommer få fika gäster sen då mamma och pappa/mormor och morfar kommer på besök, samt en kompis till mamma som bor hos dom. Hon ville se hur jag bodde och mamma ville ha kaffe så ja, varför inte. 

Sovrummet

Efter att vi plockat undan maten och diskat klart så satte jag igång med att stryka gardinerna till vårat sovrum och Melvins rum. Tanken var att jag skulle gjort det idag på dagen när Melvin var på dagis, men istället åkte jag in till stan för att bli intervjuad av tidningen, artikeln kommer komma i 'kommun extra' den 23:e om jag inte miss minner mig. Men iallafall strök gardinerna och gick sedan upp och hängde upp dom och passade på att dammsuga och bädda rent i våran säng, Melvin får nya sängkläder imorgon efter att han har badat. 
Blev super nöjd med hur sovrummet blev efter jag hängt upp dom nya gardinerna, blev en mer myskänsla i sovrummet. Passade på att gå in på rusta när jag ändå var i stan och där hittade jag lite nya kuddar till sovrummet för endast 19.90 sedan hittade jag även 3st super söta kanin dekorationer som även dom fick vara i sovrummet. Jag älskar verkligen vårat sovrum, men jag har lite funderingar på vad jag vill ha på panelväggen, ev en eller två st tavellister med flera foton. Men får klura vidare på det. 
Nu ligger jag iallafall i sängen efter att ha sett premiär avsnittet av '100 code' och det verkade faktiskt riktigt bra, trots att jag inte är sådär förtjust i Mikael Nyqvist. 


Inrednings tokig

Sedan jag blev medlem i ek grupp på Facebook som heter "inredning, inspiration och renovering" så har jag verkligen blivit tokig i inredning och blir så inspirerad att fixa ordning här hemma. Köpt massa ny inredning och även massa nya kuddar till soffan samt till sängen. Häromdagen beställde jag även hem lite nytt fint ifrån jotex då dom hade 50% rabatt på utvalda produkter. Så blev 4st nya kuddfodral till kuddarna som jag har i soffan, haft dom vi har nu alldeles för länge och dom behöver verkligen tvättas! Och har inga att byta med,  förens nu då! Sedan beställde jag även hem super fina ljuslyktor för endast 59:-(ord pris 119:-)
Jag är 95% säker på att det var dessa färger på grekerna jag beställde :-P 




Efter dagis mys

Nu har jag hämtat hem min lilla älskling ifrån dagis så vi har lite mys i soffan nu och äter macka och lite äpple. Sen blir det att fortsätta att stryka gardiner. Har bytt gardiner i vardagsrummet och städat iordning så nu har jag iallafall fått in höstkänslan någorlunda iallafall. Har nu gardinerna i matsalen och köket kvar, sen på övervåningen men dom tänkte jag byta imorgon eller i helgen.
Sen måste jag städa ordning i köket, hallen och badrummet också. Men köket får jag ta ikväll efter vi ätit mat.

Inredning

Nu när hösten är här så har jag börjat tänka mer och mer på inredning och hur jag vill ha det här hemma. Något jag verkligen älskar är det lite äldre stuket på möbler och inredning, och även nu när det som sagt är höst och börjar bli mörkare ute och vill jag få in en mer mys känsla i hemmet.




Godnatt

När Melvin vaknar och är helt förstörd så får han komma och sova i mammas och pappas säng 

onsdag

Och september bjuder på en lite finare dag än igår! Dock så hade det gärna regnat för mig eftersom jag ändå ligger inne i soffan med ont i magen! Lite bättre än vad det var igår men ändå hemma från jobbet då jag får kramp så fort jag står upp eller går för länge. Suck, fått i mig lite annat än blåbärssoppa idag så förhoppningsvis att jag kan få i mig även lite mat senare. Hoppas jag kan jobba imorgon, vill inte vara hemma och sjuk. Suck.. Men men Melvin mår iallafall bättre, efter att haft diarré i nästan en vecka så hade han idag äntligen inte Diarré! Hoppas han får hålla sig frisk nu bara! Och även jag! Måste även prata med chefen och se hur det ser ut framöver on det finns chans till vikariat eller om jag måste söka något annat. För nu när man har hus och barn så är inte timextra riktigt det jag är ute efter. Bara tråkigt eftersom jag trivs så himla bra på H&M och älskar mina kollegor så känna tråkigt om jag måste söka något annat. 

Soffläge

Tre dönickar i soffan tidigare ikväll, vädret gör ju inte saken bättre 

1 september

Och hösten har kommit med stormsteg, regn, rusk och grått väder! Klockan ringde vid 7.00 så det var bara att gå upp eftersom jag skulle jobba 9-18.15. Melvin var inte lika pigg på att gå upp, men jag fick tillslut upp honom och strax efter 8 lämnade jag Melvin hos hans farmor som skulle vara barnvakt idag. 
Dock blev inte dagen som planerat då jag mådde sämre och sämre under hela dagen av illamående och magont så vid halv 3 gav jag upp och åkte och hämtade Melvin och vidare hem. Suck, så just nu ligger jag i soffan med en bubblande och värkande mage med en vetekudde på magen! Hoppas det går över snart iallafall!