Hoppsan

Var ett tag sen jag var här och skrev, men har faktiskt inte haft orken eller något att skriva om egentligen. Men ska bli bättre på det, sedan jag skrev senast har det egentligen inte hänt så mycket mer än att vi har börjat att renoera hallen uppe. Ska bli så skönt att få ordning på det nu faktiskt! I lördags så var vi inne i stan och köpte färg till själva bröstningen vi har där uppe som kommer att bli mörkgrå och sedan resten kommer att bli vitt uppåt taket. Har en tanke om att det ska vara lite ''gammaldags bibliotek'' känsla över det, vilket jag hoppas kommer bli bra!
 
Bild från innan sambon lagt golv och satt lister.
 

Snoriga familjen

Känns inte som om vi gör annat än att snorar hela familjen. Den som klarat sig bäst hitills är Milton, men även han börjar bli lite små snorig nu så vi får väl se om det blir värre. Melvin har iallafall fått vara hemma ifrån dagis hela veckan då han varit väldigt snorig på morgonen och kvällen, på dagen har det varit helt okej och hans energi har varit på topp, vilken inte min eller Miltons har varit. Sen nu när Milton har börjat få svårt att slappna av och sova om dagarna så är det underbart att Melvins energi är på topp och mer än gärna väsnas och vägrar att lyssna på mig. Visst, jag vet det inte är så lätt för honom att förstå att han ska vara lugn och tyst, men när han mer än gärna är precis intill lillebror när han äntligen somnat och kastar ut massa leksaker eller ropar på mig eller något liknande, hehe ja då känns det ganska hopplöst.. Men som jag brukar säga, tur att dom är söta och att vi älskar dom.
 
Sen har jag även börjat att misstänka att det är tänder pågång hos Milton då han börjat gnaga så himla mycket och blir nästan arg/ledsen när han gnuggar i munnen, sen känns det som om det är något litet litet som är påväg att bryta igenom i underkäken, men det är bara att vänta och se, kommer inte ens ihåg är Melvin fick sin första tand men jag vet att vi misstänkte det jätte länge att han skulle få tänder men att det dröjde flera månader tills dom bröt igenom. 
 
Leka med lego innan läggdags igår.
 
 

Nya gardiner

I helgen var jag och hämtade ut mitt paket ifrån Jotex som kom i slutet av förra veckan och i måndags så kom dom äntligen upp, och ska jag vara ärlig blev jag lite besviken på färgen på gardinerna då jag beställt färgen 'Ljuslila' och förväntat mig att dom skulle vara mera lilaaktiga, istället tycker jag dom går mera åt det beiga hållet, men visst när solen lyser så syns det att dom är svagt lila. Men utöver att färgen inte riktigt var som jag förväntat mig så är jag riktigt nöjd då jag älskar materialet och sen ger dom rummet en elegant känsla eller hur man enklast ska förklara. Kuddfodralen som jag beställde samtidigt ur samma märke älskar jag, fina färgen och härlig kvalité! Tillsammans med gardinerna i vardagsrummet har jag vita spetsgardiner även dom ifrån Jotex vilket jag tycker blir lite finare och mysigare.
 
Jätte svårt att få en rättvis bild på gardinerna.
 

Trotsiga dagar

Oj oj oj vad vi har varit osams här hemma idag. Heheh. Melvin har varit på sitt allra bästa trots humör och helt stängt av öronen och vägrat att lyssnat, igår var det likadant men då lyssnade han lite bättre iallafall. Idag har han börjat hoppa, skrika och gråta så fort jag sagt att han inte får göra något han inte får. Som när jag säger åt honom att han inte får hoppa i soffan, eller att han inte fick äta den råa potatisen han promt han skulle göra. Sen så har Milton varit bökig och haft svårt att komma till ro och sova och då ska ju Melvin mer än gärna vara så nära som möjligt och prata med honom, speciellt på morgonen när Milton vill fortsätta sova lite i sängen vilket är omöjligt när storebror promt ska titta på lillebror, och säger man att han får kolla på honom sen så blir han ledsen och börjat skrika och gråta vilket resulterar till att Milton vaknar och inte kan somna om. Sen blir det inte bättre av att jag misstänker att Milton håller på att få tänder då han dom senaste dagarna sovit väldigt dåligt och blivit mer och mer att ska gnaga på allt och särskilt mina fingrar och är extra gnällig och mammig. Suck, detta är sådär lagom påfrestande när en annan är trött och har huvudvärk samt att jag börjat bli snorig också. Melvin blev ju snorig i söndags och var även det idag så han fick vara hemma från dagis idag då jag misstänkte att han även hade feber imorse vilket han inte hade, energin har det inte varit något fel på, han har sprungit och busat hela tiden och inte alls verkat särskilt berörd utav att han är snorig, vilket inte alls har varit så farligt mitt på dagen, men nu ikväll har det blivit lite sämre igen, så vi får se hur han mår imorgon då han idag har tjatat att han vill gå till dagis så vi får se helt enkelt. 
Nae nu vaknade Milton igen och jag ska även ta att göra något att äta, hungrig 24/7 när man ammar... Suck

Söndagsmys och dans

Efter att vi lyckats dra oss upp ur sängen på morgonen trötta och slöa som vi var så började vi morgonen med en mys frukost hela familjen tillsammans. Tyvärr så har Melvin blivit lite små snorig inatt men han är pigg och glad och ingen feber så det är skönt det! Efter frukost så hoppade jag in i duschen för idag hade vi planerat in att åka till Getterums bygdegård på ''Grötfest''. Var flera flera år sedan jag var där och det var betydligt mycket mer folk denna gång än vad det var förr. Även mamma och pappa följde med ut samt att min farmor och farfar var där, och var några av dom som höll lite i det och lagade gröten och så.
Jag tror faktiskt att Melvin tyckte det var roligt att vara där, särskilt när vi danasde runt granen tyckte han var det roligaste. Bus ungen! Sen fick han träffa tomten igen och fick en lite godispåse, dock var han inte så super förtjust i det godiset då han typ bara tycker om choklad. Efter att dom haft lottdragning som vi tyvärr inte vann något på så åkte vi hemmåt för att börja med maten, idag stod det hemmagjord pizza på menyn. Så det blev en pizza med tacofärs och ost på, samt skinka på sambons sida då jag inte tycker om skinka. Melvin fick kokt korv istället och åt upp hela 5st, inget förvånande det dock då han älskar korv!
Milton fick ingen mat då jag fortfarande ammar, men igår fick han smaka lite potatis och majs för första gången vilket var sådär, konstig konsistens tror jag han tyckte att det var.
 
Bild från våran mysfrukost med mina grabbar!
 

Världens sämsta

Att leva med depression och vara två barns mamma får en ibland att känna sig som världens sämsta. Man ska orka vara pigg och glad och leka med barnen samtidigt som man känner att vissa dagar vill man hellre bara bli lämnad ifred. Att man bara vill ligga kvar i sängen tills man känner sig piggare, men som sagt med två små barn är det inte något alternativ. 
 
Man man ska som sagt orka med att leka med barnen och hålla dom nöjda, samtidigt som man ska hålla huset rent och fint, samtidigt som tvätten ska skötas och samtidigt som disken ska tas om hand om. Detta är inte alltid det lättaste och tyvär lägger man lite för många måsten på sig själv. Man känner sig otillräklig vissa dagar, man känner sig som världens sämsta vissa dagar. Man känner sig som världens sämsta mamma som inte orkar leka med min stora grabb, att man hellre bara vill bli lämnad ifred med sina tankar och försöka bygga upp någon energi som egentligen inte finns där. 
 
Och många gånger så brukar jag lyckas jag hålla energin på en lagom nivå hela dagen när stora grabben är hemma från dagis och gubben är på jobbet, men på kvällarna efter att vi ätit så sjunker energin i botten. Som tur är så har ju sambon då kommit hem och kan leka med Melvin men sen när barnen somnat och i har tid för oss själva så vill jag hellre bara sitta för mig själv och inte göra någonting, man känner sig trött, värdelös och som världens sämsta just för att man inte orkar någonting...
 
Men detta är förhoppningsvis bara en tillfällig känsla då jag äter medicin mot depression och gjort i över 2år, men när sambon och jag bestämde för att skaffa ett barn till så bytte jag medicin och på en ganska låg dos mot var jag åt tidigare. Tanken är att jag ska ta kontakt med min läkare snart för att förnya mitt recept och då även prata om att ev justera hur mycket jag ska äta. Men eftersom jag fortfarande ammar och tänkt göra det ett tag till så vill jag heller inte höja för mycket, men som sagt det är därför jag ska höra med min läkare och se vad hon säger.
 
Förlåt för ett rörigt inlägg men kände att jag var tvungen att skriva av mig lite samtidigt som tankarna snurrar och fingrarna går utav bara farten.
Nae nu ska jag och min stora grabb fortsätta klista med hans klistermärken under tiden lillebror sover.

Godmorgon!

Helg igen, förstår inte riktigt vart dagarna tar vägen? I torsdags var Melvin på dagis igen som vanligt och lillebror och jag tog det bara lungt hemma innan det var dags att åka och hämta hem Melvin igen, igår var det fredag och det innebär inget dagis för Melvin så vi spenderade dagen inne med mys och bus. Var sådär härligt trött och seg i kroppen och orkade typ ingenting, men hann med att dammsuga innan tröttheten blev för mycket och huvudvärken tog över. Suck! Men Men sånt är livet, som vanligt på fredagar så äter vi ju pizza som sambon tar med sig hem efter jobbet, igår fick vi även sällskap utav min bror som kom hit och åt. Efter att han åkt hem och Melvin somnat så tog vi det bara lungt i soffan och kollade på det nya avsnittet av Blindspot på Viaplay som vi börjat kolla på. Verkligen älskar den serien, verkligen att rekomendera för er som har Viaplay!
 
Nu är det som sagt lördag och helg igen och jag vaknade med en sån där dov härlig huvudvärk, suck men det är bara att bita ihop! Sambon håller på uppe i hallen och renoverar och Milton sover i sin gunga och Melvin klistrar med klistermärken han fick av farmor. Resten av dagen blir bara lugn och imorgon har jag tänkt ta med båda grabbarna till Getterum för grötfest. Var flera år sedan jag var där så vi får se vad Melvin kommer säga om det, som tur är följer ju mormor och morfar med så jag tror han kommer tycka det är kul, han får väl dra med morfar och dansa runt granen. Även min farmor och farfar kommer ju vara där så det blir nog kul.
 
Gårdagens mys frukost!
 

4 Månaders kontroll

Imorse tog det emot att gå upp ur sängen, båda grabbarna sov fortfarande när klockan ringde, jag var trött och ville helst ligga kvar under det varma sköna täcket istället för att gå upp. Men eftersom både dagis och även en tur till bvc stod på schemat så var det bara att dra sig upp ur den varma sköna sängen och väcka grabbarna så vi han få i oss lite frukost innan det var dags att åka vidare. 
Idag tyckte Melvin inte alls det var kul att bli lämnad på dagis, han ville hellre vara på avdelningen Falken är på Örnen där han nu har börjat, och grät och var jätte ledsen. Men förhoppningsvis så har det gått bra att vara på dagis, dom har iallafall inte ringt och nu ska vi snart åka iväg och hämta honom igen.
 
Efter att vi lämnat av en ledsen pojk på dagis så var det bara att hoppa in i bilen igen och åka vidare till Västervik och BVC för en 4månaders kontroll med Milton, våran lilla pojk växer så fort, förstår inte vart tiden försinner?! Allting såg fint ut och så nu väger han 7180g och är 64,5cm lång. Nästa gång det är dags för BVC är det att få spruta igen som gäller. Nae nu är det dags att ta på lillebror alla kläder igen för att åka och hämta hem storerbror ifrån dagis.

Dagis

Idag var det äntligen dags för dagis igen som Melvin tjatat, han hade knappt tid att äta frukost imorse. Dock var han lite små ledsen när jag lämnade honom och ville att jag skulle stanna hos honom, men det gick över väldigt fort. Lämnade ju honom på den stora avdelningen idag för 3-4åringar istället för den andra avdelningen har tidigare varit på, så det var väl lite nytt och konstigt när han kom till dagis efter att inte varit där på 3v. Men han har ju tidigare varit på den avdelningen och hälsat på flera gånger. Eftersom Melvin är på dagis mellan 9-14 så har jag lite egen tid hemma med lillebror så vi kan det lite lungt, hade bl.a tänkt att jag skulle hinna mer än vad jag orkade göra, var så trött och seg när vi kom hem och eftersom Milton sov i bilstolen så satt jag i soffan och kollade på flera avsnitt av Blacklist istället för att göra något vettigt. Heh.. 
Nu sitter jag dock här i soffan igen efter att vi hämtat Melvin ifrån dagis och har ont i magen och är hungrig. Men finns knappt något hemma, särskilt inget jag är sugen på. Men ikväll blir det ändring på det då vi igår beställde mat ifrån Maxi som vi får hemlevererat! Inte helt fel just i detta väglag känner jag!
 
 

Nytt till Melvin

Som jag skrev i söndags så hade jag ju rensat ur Melvins byrå och upptäckt att det gapade tomt bland hans pyjamaser så igår passade jag faktiskt på att beställa hem 2st pyjamaser till honom ifrån Zalando, jag valde en som jag hittade i söndags som jag fastnade för sen fick Mevin välja en, och självklart så blev det ju en med dinosaurier. Han har verkligen blivit helförtjust i dinosaurier och vill ha allt ifrån kläder och leksaker till klistermärken och filmer. Så förhoppningsvis blir jag lika nöjd med dom som jag förväntar mig då dom såg ut att vara i bra kvalité och härligt material.
 
 

Måndag

Måndag idag igen och tillbaka till dom vardagliga rutinerna då dagis börjar imorgon igen, som Melvin längtat efter dagis, och särskilt nu när jag sagt att han ska börja på den stora avdelningen istället för den har brukar vara på. Så jag tror han kommer bli överlycklig imorgon när jag säger att vi ska åka till dagis. 
Idag har vi inte gjort annat än att tagit det lungt hem hemma på morgonen, ätit frukost, plockat städat och jag har satt på en maskin med tvätt, och flera väntar då jag lyckats få en stor tvätthög nere i källaren som väntar på mig. Vädret har varit tråkigt och blött så vi har faktiskt hållt oss inne och lekt idag, lillebror har även varit väldigt svårsövd under dagen men nu har han sovit i ca 1h och förhoppningsvis sover han ett tag till, men det vet man ju aldrig med bebisar. 
 
Just nu sitter jag och skriver ihop en inköpslista på det vi behöver ha i matväg för 2v framöver. Har faktiskt tänkt att prova på hemkörning då jag inte känner för att åka in till stan och handla samt att jag vill slippa dra in Milton i mataffärer nu när det är högsäsong för RS-viruset. Sen det här med att komma på mat för varje dag är bland det tråkigaste och svåraste som finns. Jag gillar att laga mat, så länge det inte är det gamla tråkiga man har typ vecka ut och vecka in, vilket vi oftast lyckas med tyvärr. Så himla svårt att hitta goda och enkla maträtter som går snabbt att göra. Så tips mottages mer än gärna!
Som t.ex snart ska jag ställa mig vid spisen och laga det vanliga på måndagar, makaroner och köttbullar. hehe
 
Lite mys i soffan efter frukost
 

Lördag & Söndag

Nu i helgen har vi faktiskt fått ganska mycket gjort, i går så la Jacob sista biten av golvet uppe i hallen samtidigt som jag sorterade ut Melvins byrå då dom flesta kläderna han har är för små och jag var även tvungen att se vad som behöver köpas in nu. Väldigt snabbt stod det klart att han inte har en enda pyjamas som passar honom, alltså stl 110-116, utan alla hans pyjamaser var stl 98-104 vilket har börjat bli alldeles för litet, byxorna sitter bra om han står upp, men om han böjer sig ner eller sitter så blir dom för små, och tröjorna ja, dom börjar likna magtröjor vissa av dom. Hihi
Och inte nog med att alla hans pyjamaser var för små, även byxor har han väldigt dåligt med. Han har 3par vardagsbyxor/mjukisbyxor i stl 110 och 1par jeans som han har om vi ska iväg eller liknande. Sen sparade jag dom längsta av stl 104 som han får ha kvar tills vi köper nya byxor. Även alla stumpor han har är i fel storlek. Alla är för små förutom dom jag köpte i november som jag lyckades köpa i alldeles för stor storlek. Men men sånt är livet ibland.
Det enda som fanns ganska mycket utav var tröjor och kalsonger, tack och lov. Pengarna springer iväg väldigt fort när man måste köpa nytt. Men högst upp på listan står nu pyjamaser! För det är någonting som är absolut akut med just nu!
 
Vi hann även gå ut en sväng och åka lite pulka innan det var dags för mat, dock så tröttnade Milton ganska fort på att vara ute då han blev hungrig så vi gick in efter någon timme medans mina stora grabbar var kvar ute och åkte pulka för fullt. Sen kom även en kompis till Jacob hit och plogade våran uppfart med sin fyrhjuling så Jacob var ganska glad att han slapp göra det. Så nu kom han upp med sin nya bil som har fått stå nere vid vägen då han här om kvällen inte kom upp, och dagen efter hade handbromsen på något utav bakhjulen fastnat så han var måttligt glad. Men efter att han fick stå plant utan handbroms så verkar det ha släppt och han kom upp för backen upp till oss, men så istället lyckades han köra fast här uppe, han råkade köra ut lite för långt i snön när han skulle backa in på parkerigen så han fastnade, men efter mycket om och men så lyckades han komma loss.
 
Idag har vi faktiskt inte gjort så mycket alls förutom att städat och grabbarna var ute och åkte pulka idag igen, sedan var även mamma och pappa här på lite fika förut idag vilket var trevligt. Melvin var riktigt lycklig när han såg att morfar kom, och innan dom åkte hem fick han faktiskt med morfar i pulkan så dom åkte tillsammans. Behöver jag säga att han var lycklig?
 
Fick bli en dålig bild ifrån gårdagens pulkaåkning då kameran bråkade med mig och lillebror som satt i bärselet var gnällig.
 

Nytt till huset

Idag passade jag på att klicka hem lite nya gardiner och kuddfodral ifrån Jotex till vardagsrummet och matsalen, eftersom det är så pass öppet mellan dessa rummen så vill jag ha likadana gardiner för att få det lite mera enhetligt, och eftersom vi inte har 4 par av så många gardiner passadejag nu på att beställa. 
Så i gardiner blev det färgen Ljuslila av märket Grace. Har dessa gardiner i den röda färgen nu över jul och jag älskar verkligen kvalitén och utseendet på dom då dom ser så lyxiga ut trots det låga priset. Och nu när dom var på rea så måste man ju bara passa på, särskilt när man även får 30% rabatt extra på att rea! 
Beställde även kuddfodralen ifrån samma märke 'Grace' i färgerna Ljunglila och Dimrosa för att matcha in med gardinerna.
Så nu längtar jag tills det kommer hem så jag kan plocka ner julgardinerna och sätta upp dessa istället!
 

Fyra månader

Jag förstår inte att denna lilla kille redan har hunnit bli 4månader redan. Det känns ju som om det var nyss jag låg på förlossningsrummet och denna lilla krabat hade landat på mitt bröst. Sån otrolig lycka och kärlek på en och samma gång, våran familj hade blivit komplett! Lillebror hade kommit till världen!
 
Milton Johasson 6/9-16
3705g - 48cm lång - 00.14
 
 

Dåliga dagar

I två nätter nu så har Milton vaknat flera gånger och bökat runt vilket har resulterat i väldigt dålig sömn och huvudvärk på dagarna. Suck Så igår när det var fint väder hade jag ju egentligen tänkt att vi skulle gå ut en sväng men eftersom huvudvärken vägrade ge med sig så stannade vi inne istället. Även idag har vi stannat inne då det har varit så himla kallt ute -13 så vi har hållt oss inne. Jag passade även på att sova ett litet tag på förmiddagen när Milton sov eftersom jag haft huvudvärk även idag. Som tur är har ju Jacob varit ledig idag så jag har kunnat vila ut ordentligt. På eftermiddagen så började Jacob och Melvin att lägga golv uppe i hallen då han förra veckan rev ner det gamla staketet vid trappen och byggde nytt, blev så himla mycket bättre än tidigare kan jag lova! Före och efter bilder kommer komma under morgondagen. 
 
Har idag även passat på att plockaner julen, eller ja allt förutom gardinerna dom kommer jag ev att byta i veckan tror jag, men granen och allt julpynt har åkt ner vilket är riktigt skönt! Nu kan gärna snön försvinna och våren komma! Dock får vi äl dras med snön ett tag till, men ska väl inte klaga egentligen då Melvin har tjatat om att han vill ha snö så han kan åka pulka så vi får väl att gå ut imorgon och åka lite pulka.
 
Passa på att mysa framför kaminen och leka med tåget Melvin fick i julklapp innan det är dags att lägga golv.
 
 
 

Milton 04.01.17

Våran fina lilla pojk!
 

Febrigt slut och början

2016 är nu över och 2017 är här, vårat nyår blev väldigt lungt då Melvin blev varm och fick feber i onsdagskväll som har hållt i sig fram till söndag natt/måndag morgon. Vet heller inte varifrån febern kom då vi i princip bara varit hemma sedan jul. Men men sånt är det ibland, och det tråkigaste när Melvin får feber och hög feber som han haft dessa dagar är att han blir så dålig att han måste spy, så i fredags var det inte mycket stackarn fick behålla. Sedan i lördags natt så märkte jag att Milton började bli varm och på morgonen när vi tog tempen så hade han 38,9 så jag ringde 1177 för att höra lite vad dom tyckte vi skulle göra. Hon kontaktade en barnläkare som tyckte att vi skulle avvakta och höras av senare på dagen eftersom storerbror haft feber han med. Så efter jag pratat med sköterskan fick Milton lite panodil vilket hjälpte och när sköterskan från 1177 ringde upp igen vid 3-tiden så hade febern ytterligare stigit så hon kontaktade återigen barnläkaren som då ville att vi skulle komma in och kolla honom samt ta lite prover eftersom han är så pass liten. Han blir 4mån nu den 6/1. Så vid 18-tiden fick vi en tid till att träffa barnläkaren på akuten och där kunde konstateras att allting såg fint ut och om inte febern försvunnit på onsdag så skulle jag höra av mig igen.
 
På natten mellan söndag och måndag hade Milton återigen hög feber 39,7 trots att han sov i bara en linnebody, så han fick återigen panodil så vi kunde somna om, dock hade jag jätte svårt att slappna av och somna innan jag kunde känna att han blev svalare. Så runt 4 halv 5 kunde jag somna om och sedan på när vi gick upp vid 9 på morgonen hade febern stigit igen till 39,7 så då fick han ytterliggare panodil så febern gick ner. Under dagen så gick febern upp lite igen men översteg aldrig 39,0 vilket var skönt. Dock på kvällen blev han precis otröstlig och vägrade vara ifrån mig och jag fick bära och gunga på honom. Antagligen berodde detta på övertrötthet samt lite magknip då han inatt och idag har bajsat kanske runt 7-8gr, men inte så konstigt när han fått panodil och haft feber. Men inatt när jag kollade tempen så låg den på 37,8 och även när jag tog idag på morgonen och förmiddagen så har den legat på 37,2 - 37,7 vilket är jätte skönt! Märks även på honom att han är piggare och gladare, trots att han 95% av tiden är glad!
Så nu hoppas jag verkligen att vi får vara friska ett bra tag framöver!

Våra pojkar