Gammal blir nytt!

Sambon och jag tyckte att våran gamla träfärgade skänk var ful och tråkig. Så vi bestämde oss för att måla om den och piffa till den. Super nöjda! Dock passar den inte in i rummet just nu, eftersom allt annat är träfärgat, men när vi någon gång gör om kommer det bli toppen!



Söndag

Vaknade upp ganska utvilad hemma hos mamma och pappa imorse. Melvin väckte mig strax innan 7 och då har han sovit hela natten, vaknade bara en gång men somnade om rätt kvickt. Så otroligt skönt! Så han sov ifrån strax efter 20.00 till strax innan 7.00 imorse! Så efter han vaknat gick vi ner och Melvin fick lite välling i soffan innan pappa/morfar sedan kom ner och vi åt frukost tillsammans innan vid runt 8.30 tog oss en promenad till dalsjö kurvan. Så skönt att kunna ut och gå och inte gå i samhället! Sen när vi kom tillbaka så åt Melvin lite fil och sen lite yoghurt innan vi sedan åkte in till stan för att hämta hans pappa. Eller vi skulle köra honom till som bil som var långt ute på gränsö hos en som dom var hos igår. Och påvägen hem på rväg40 så öppnade himlen sen och regenten värkte ner! Hade torkarna på högsta oh såg inte ett skit framför mig. Så kröp fram i 40-50 ungefär och satan så det drog i bilen! Gjorde inte saken bättre heller att däcken är totalt värdelösa.... :( men det höll inte på så länge som tur är. Så efter jag kommit hem så kom sen sambon strax efter och sedan 4-5min efteråt kom min bror, hans flickvän och son oh fikade lite innan dom åkte hem ill. Jönköping igen. Nu har sambon åkt till verkebäck igen för avgasröret är väl trasigt på kangon för han låter nått fruktansvärt, eller ja mer än den ska?? Melvin sover i soffan och jag kollar på tv och bara tar det lungt. Får se när sambon kommer och då ska vi fixa lite taco till mat! Mums! 

En glad plutt imorse. 

Brorsan hade med barnstolen som vi skulle få så pappa hjälpte mig byta. Den var godkänd av Melvin! Det sämsta är att jag ser inte ett skit i höger backspegel :/

Första natten borta

Idag åkte Melvin och jag hem till mormor och morfar för att spendera dagen där eftersom mamma skulle bjuda på grillat eftersom min bror ifrån Mullsjö är hemma också. Så alla syskon förutom min syster var samlade med respektive och barn. Eller ja, Jacob var tyvärr inte med eftersom han är på svensexa och kommer inte hem förens imorgon. Dagen har iallafall varit trevlig och jag bestämde att Melvin och jag skulle sova över här inatt eftersom jag är mörkrädd och inte ville vara själv inatt. Ja jag är snart 21år och mörkrädd! Men att vara ensam i ett stort hus på kvällar och nätter. Nej tack! :o
Så Melvin slocknade strax efter 8 uppe i min gamla säng och sover ännu, hoppas verkligen han kan sova röda natten fram till imorgon bitti som han gjorde mellan onsdag och torsdag, då sov han ifrån 19.30-06.30 ungefär, han vaknade mellan 10 och 11 på kvällen men somnade snabbt efter att jag lagt iordning honom och stoppat nappen i munnen på honom. Nae nu ska jag fortsätta kolla på filmen och sent det dags att sova!




Onsdags jobb

Idag var det jobb som gällde mellan 11.30-17.30! Sådär lagom mör i ryggen sedan igår och ibte blev det bättre idag. Fast jag märkte faktiskt inte något förens jag hängt ut kläder. Har mestadels stått i kassan och där har jag varit rörlig med att böja på ryggen så har jag faktiskt inte haft ont. Förens som sagt jag hängde ut kläder, då kände jag hur jävla stel jag var. :( tur jag har världens bästa heat lotion! 
Efter jobbet blev det även att handla mat innan jag for hem med kangon. Usch gillar inte att köra den bilen, vi kommer inte riktigt överens med varandra. Men eftersom audin ligger ute och ska säljas vill vi ibte köra med den sen så är det bra om sambon har Volvon hemma om han skulle bli tvungen att åka iväg. 
Imorgon är det iallafall jobb som gäller igen nu mellan 8.30-16.00. Skulle egentligen slutat vid 12.00 men eftersom en ska åka iväg frågade dom om jag kunde stanna kvar några timmar. Och det tackar man inte nej till. Money!! 

Hittade även 2klädesplagg till grabben idag på rean. Köpte även ett par byxor till mig själv som ni får se imorgon. 


Sry för den felvända bilden. 

Tänk vad lite färg kan göra

Igår målade sambon och jag några gamla sängbord han hade hemma hos sina föräldrar. Dom var slitna och hade en tråkig brun färg och fick nu istället en grå färg, för när vi sedan ska göra iordning sovrummet ska vi ha vita väggar och sedan skjutgarderober som ska vara 2gråa och 2spegeldörrar. Så därför blev sängborden gråa för att gå tillbaka till det gråa så det inte blir för mycket vitt. 





Första

Jobb dagen är klar och det gick utmärkt. Kom ihåg mer än jag trodde, speciellt kassa systemet, inga problem! Så jag är super nöjd, dock är min rygg åt helvete just nu, men men. Kändes även väldigt skumt att lämna lilleman, men det är nyttigt för honom och mej så. <3 imorgon är det iallafall jobb som gäller igen 11.30-18.30, sen var det väl vi skulle gå på after work, men tror inte riktigt jag ska gå, får se. 

Nu ska jag iallafall bara lata mig och vila upp ryggen inför imorgon! 



Skum känsla

Uhj, idag är det daga att gå tillbaka till jobbet igen efter x antal månader. Jobbade senast i mitten av November och nu är det dags igen. Ska bli riktigt kul men känns väldigt skumt om man säger så, Jobbar iallafall 12-18 idag.
Har redan gjort mig iordning, eller ja ska bara klä på mig lite sedan åker jag in runt 10.30 så jag hinner fixa med inloggningsuppgifter och lite sånt innan så det är fixat. Jobbar även imorgon och torsdag med sedan är jag ledig fram till måndag, men ska försöka byta tiden på måndag med någon för sambon ska upp till Mantorp då nämligen, så vill gärna följa med samt att vi inte har någon barnvakt. Nae nu ska jag fortsätta slöa lite innan det är dags att dra iväg. 


Lilleman igår! <3 




Midsommarhelgen

Har blivit dåligt med bloggande nu under midsommarhelgen men tänkte ändå berätta lite om det.
I fredags på midsommarafton åkte vi hem till mina föräldrar och firade midsommar med jordgubbstårta och grillat, Mums! Vi kom dit runt 12 och fikade med mammas hemma gjorda jordgubbstårta, Mums säger jag bara. Även Melvin fick smaka lite och han tyckte det var lite konstigt i konsistensen samt att jordgubbssmaken inte var sådär, han grinade lite illa ibland. Efter fikat så gick sambon och jag en sväng i samhället så han skulle få sova lite och när vi kom tillbaka sedan så satt vi bara och pratade och hade trevligt och sen runt halv 4, kvart i 4 satte pappa igång grillen och då var det sedan dags att äta mat. Så otroligt gott med grillat att jag skulle kunna äta det varje dag! Testade även på rökt lax och det var ingen höjdare, föredrar vanlig lax, sååå mycket godare!
VI blev väl kvar tills ungefär halv 7 7 då i åkte hem eftersom Melvin ska sova.




 
I lördags så åkte vi hem till Melvins farmor och farfar för att äta midsommarmat, så vi åkte väl dit runt 3 och runt 4 blev det mat, färskpotatis, köttbullar, prinskorv, sill m.m och efter maten gick vi ut en sväng och gick så Melvin skulle få sova lite, och när vi kom tillbaka så var klockan strax efter 6 så vi bestämde oss för att fika lite med lite jordgubbar och glass och guud så gott det var! Även Melvin tyckte det, han verkligen älskar glass och även grädde! Vi blev kvar där tills ungefär 8 då vi kom på att det nog var dags att dra sig hemåt.


 
Natten mellan lördag och söndag var ingen höjdare, Melvin vaknade ungefär 4gr under 30min så jag var tvungen att gå upp(han sover i eget rum), ge honom nappen för att lägga mig ner i sängen i några minuter. Sedan vid ungefär 4 så vaknade han igen och då la jag honom i våran säng i hopp om att han skulle sova. NE! Det var bara en massa skrik och gråt i 1h ungefär innan han somnade, vaknade igen innan 7, gav honom välling i hopp om att han skulle somna om igen, vilket han brukar men NE! Bara en massa skrik och gråt även nu, så vid kvart i 8-8 så gav sambon upp och gick ner med honom medans jag råkade somna om i sängen. Oups.

 
Sambon och Melvin väckte mig sedan runt halv 10 igen och då var det bara att gå upp och sedan vid halv 11 åkte jag till mina föräldrar för att få dom sista komp uppgifterna gjorda och inskickade. Så nu har jag bara 2 av 4 kvar att skicka in. Ska bara lägga till lite innan jag skickar in dom men orkar inte göra det ikväll, helt slut i huvudet. Så nu ska jag fortsätta chipsen och ostbågarna jag tog fram, Hej tjockis! :O Men gott är det allt. Och fortsätta kolla på filmen ''Nära och Kära''.


Mammas pojk som blivit en riktigt mamma och pappa gris! <3 

Mat hit, mat dit

Nu är Melvin snart 8månader och hans matschema har ändrats rejält från det att han var 6månader tills nu. Nu vill han absolut inte ha någon välling på dagen utan det ska vara mat. Märks att han blir större och större. Vi har även börjat vänja av honom med att äta på nätterna, vilket inte alls är populärt hos honom, men sköterskan på BVC sa att "det är bara att bra ihärdig". 

Men såhär ser iallafall en dag ut ungefär, har som sagt inga bestämda tider utan följer mest Melvin när han är hungrig. 

Morgon(5.30-6.30) - 270ml Nestle majs välling.
Frukost(8.00-9.00) - Lite vaniljyoghurt eller fil med lite fruktpure.
Lunch(11.00-12.00) - 1 burk med ordentlig mat antingen Sempers färdiga matburkar eller hemmagjord mat.
Ibland får han även lite efterrätt med antingen lite fruktpure eller smoothie.
Mellanmål(14.00-15.00) - 1 burk med antingen Nestle joggolino eller Nestle fruktsallad.
Middag(16.30-17.00) - 1 burk med ordentlig mat, antingen Sempers/Nestle färdiga burkar eller hemmagjord mat.
Ibland får han även lite efterrätt med antingen fruktpure eller smoothie.
Kvällsmat(18.30-19.00) - 1 portion med  Banangröt med några matskedar mjölk.
Kväll(19.30-20.00) - 180ml Nestle godnatt välling.









Glad Midsommar!

Glad Midsommar alla där ute! Själva sitter vi just nu i soffan och latar och Melvin sover. Efter 11 ska vi åka ut till min mor och far för att fira midsommar där med jordgubbstårta och grillat!! :D 



Nittonde Juni

Idag har varit en full dag om man säger så! Känns som om jag inte gjort annat än stressat och blivit irriterad på folk som är i vägen och folk som inte kan köra bil... Suck.
Började i alla fall dagen att vid ungefär halv 10 kom mamma hit eftersom vi skulle in till stan, för att gå på ''8-månaders'' kontroll på BVC, han är ju inte riktigt 8-månader ännu men eftersom hon går på semester sedan nästa vecka så går hon på semester så vi tog det nu istället. Skulle varit där vid 11.00 på kontroll men ungefär vid 11.45 kom vi äntligen in efter att hon glömt bort våran tid.
Men väl där så vägde han 9030gr och var 71cm lång. (Förra längden,72cm, stämde inte eftersom hon inte mätte honom ordentligt. Var en annan sköterska då.) För han kan omöjligt växa 5.5cm på 1månad vilket han i så fall skulle gjort ifrån 5månader till 6månader. Sen krymper dom inte som hon sa. ;)
 
Efter BVC åkte vi upp till Maxi för att fika lite innan mamma skulle till rehab. Och ja säger bara. När ska dessa pensionärer och lata jävlar inse att familjeparkeringarna är till för barnfamiljer och inget annat??!! Suck! Men lyckades i alla fall att få en familjeparkering som tur var! Och när vi kom ut ifrån Maxi och hade fikat klart så hade himlen hunnit svartna ordentligt och när vi var på väg bort till rehab så började det regna. Och även när vi väl hade parkerat så såg vi hur hela sjukhuset slocknade(i alla fall rehab avdelningen och det som vi såg) i ungefär 2min. Och vi hade sånt tur att när vi hade kommit in på rehab och var där 1h så hann det värsta av ovädret att försvinna, hörde till och med in hur det mullrade, samt att det slocknade kanske 2gr till när vi satt där inne, men då kom det tillbaka lika fort.
 
Sedan efter att vi varit på rehab så var det dags att åka upp till Maxi igen för att denna gång handla, och suck vilket folk det finns! Stanna mitt framför en och gärna stå framför dörrar för att fundera på vad fan man ska ta utan att det minsta bry sig om att folk runt omkring vill också kolla och handla??!! Och självklart efter att vi hade handlat klart så hade det ju börja spöregna ute, Kuuul! Så sprang och lämnade vagnen och även sedan varorna medans mamma och Melvin stod kvar inne och väntade, vi skulle ju även ha jordgubbar som vi skulle köpa innan vi åkte med.
Så när vi äntligen väl var hemma så kunde det äntligen bli lite lugn och ro. Så efter maten har Melvin och jag bara busat medans sambon jobbat i framtida badrummet. Och vid ungefär runt 8 så somnade äntligen Melvin efter att ha bökat i sängen. Nu sitter jag här i soffan och latar mig efter att ha diskat och fikat jordgubbarna jag nu tänkte ta och hämta mig en skål med. Muuummms!
 
Hittade yterliggare en elefant till Melvins samling på Maxi för ynka 25kr! Och guuud vad lycklig han blev när jag höll upp den framför honom! Snacka om att han sken upp som en sol! <3 Mammas älskade lilla pojk!

Soon

Börjar få mer och mer ordning på bloggen, lite små pill kvar bara sen är jag nöjd! Tycker det blev rätt hyfsat bra faktiskt, eller? :)

Sjuttonde juni

Dagen började redan vid halv 8 med en oförskämt pigg unge som tyckte det var dags att gå upp, vi låg dock kvar i sängen och gosade till ungefär kvart över 8 och då var det bara att gå upp oh äta frukost. Sedan vid kvart i 10 gick jag bort till Camilla för att hämta en tandkräm som jag missat på min beställning som en kunde skulle ha. Så i blev kvar där ett tag och satt och pratade och hon bjöd på vattenmelon, mums! Vi gick även iväg en sväng då hon skulle ut och gå med hunden och lilleman skulle sova lite, så vid ungefär kvart i 12 kom vi tillbaka hem igen och då åkte vi direkt hem till min mamma och pappa för att fika samt att lämna tandkrämen, så nu stämmer det! Hemma hos mamma och pappa så blev vi bjudna på lite fika och satt och pratade och hade trevligt pappa åkte till jobbet strax efter ett så då passade Melvin på att sova någon timme medans mamma och jag satt och pratade om livet, och sedan vid halv 5 var det dags att åka hemåt igen för att Melvin skulle äta mat. 
Nu sitter vi här och väntar på pappa och busar lite i soffan, eller ja han är upptagen med en leksak så. ;)

En liten pojk som var frusen när han vaknade upp efter sin lilla sovstund. <3

Bilden säger allt


Ingen förklaring behövs tror jag?

Bad bilder!

Världens Underbaraste Och Finaste Lilla Unge! <3
Att plaska i vattnet är det absolut roligaste som finns!
 

Söndag 15/6-2014

Idag har det faktiskt inte hänt så mycket, eller ja, gubben min städade typ hela nedervåningen på morgonen medans jag och Melvin slöade i soffan, han har väckt mig typ 4-5gr inatt? Zzzz
Sen efter att Melvin ätit gröt gick vi ut och efter kanske 30-40mim med gungande på vagnen somnade han och jag fick lite gjort. Krattade ihop lite gräs på gräsmattan tills axeln ballade ur helt.... Så åkte iväg till ankaret och köpte lite fika som vi tog runt halv 13, och efter fikat så blåste sambon upp Melvins pool så han fick inviga den! Och oj vad otålig han var medans pappa fyllde på vatten! Han blev jätte ledsen när han inte fick hoppa i, men eftersom han haft jätte varmt vatten för att sedan ta trädgårdsslangen och fylla på med kall vatten därav fick han inte hoppa i poolen. Tog inga bilder med mobilen utan bara med kameran när han badade eftersom mobilen var på laddning. Kommer bilder ikväll eller imorgon. 

Efter badet sov Melvin ungefär 30-40min innan vi gjorde i ordning oss och åkte iväg till mormor och morfar, flörtade in mig där så dom bjöd på mat, grillat! Mums! Sambon kom lite senare eftersom hans föräldrar var här och kopplade in elen till frysen så vi slipper ha en förlängningssladd till den, hans plastpappa har behörighet så han får hålla på med el! Så dom körde sedan hem honom till min mor och far i raggarbilen så han också fick lite att äta, och efter maten blev det jordgubbar och grädde, och mums var gott det var! Tyckte iallafall utan Melvin, det var väl lite surt tror jag han tyckte. Men grädden var mums! Och sedan fick vi även lite fika med bullar och kakor, uhj uhj vi kunde rullat hem tror jag. Eller som sambon sa "det gör vi ju, bilen rullar ju". 

Nu är vi hemma igen och lilleman sover, ska strax sätta igång att plugga, har lite komp att göra på mina uppgifter. 
Btw, Melvin älskade laxgrytan jag skrev om igår! 



Melvin fick lite nya kläder ifrån mormor och morfar! Kläderna är ifrån Maxi och jag säger, jag gillar deras kläder skarpt! Så mjuka och sköna. 

Laxgryta 6 månader

Gjorde ikväll en laxgryta till lilleman och tänkte dela med mig av receptet.

Laxgryta ca 3portioner
3st små potatisar(om större ta ca 2st)
3st små morötter(om större ta ca 2st)
1bit/140gr lax
Dill(tog lite lagom)

Gör såhär:
1) Skär laxen i bitar och koka tillsammans med dillen i ungefär 7-8min
2) Skala och skär potatisen och morötterna i mindre bitar för kortare koktid
3) Mixa potatisen och morötterna till lagomstorlek för barnets ålder(jag mixade så det blev lite små små bitar i purén)
4) Mixa laxen tillsammans med 2msk spad & 2msk olja eller flytande margarin.
(Jag mosade bara laxen med en sked)
5) Blanda sedan ihop allt till en röra och dela sedan upp, jag delade upp i 3st barnmatsburkar. 

Spara alltid gamla barnmatsburkar. Enkelt att göra matportioner i. 

Student firande

Idag åkte sambon jag och Melvin in till stan för att fira Ella som tagit studenten idag. Vi åkte in så i var framme vid gymnasiet vid ungefär 13.45 och hon sprang ut 13.56 så lite marginal hade vi iallafall. Hade tänkt att åka in tidigare då en annan kompis sprang ut 13.06 men blev tyvärr inte så, sambon fick migrän så han låg i sängen till halv 13 innan jag tvingade upp honom samt att det var världens skit väder här hemma. Lite tråkigt men sånte livet, träffar nog henne.någon mer gång. :) var även en härlig kö fram till gymnasiet och eftersom sambon hade haft migrän så fick jag köra och jag brukar bli så stressad i sånna situationer men inte nu faktiskt, skönt. 

Efter att vi kollat på utspringet, eller ja, jag och Melvin var lite längre bort för att slippa trängas med alla och han satt på snällt i vagnen och kollade på Alla människor som gick förbi, så åkte vi ner till stan, nu fick gubben köra eftersom jag vääägrar köra i parkeringshus! Så vi kom ner till stan kanske 14.30 och kortegen gick inte förens 15.00 så lyckades få Melvin att somna i vagnen ganska snabbt efter att vi kom ner till stan så sambon och Oskar var inne en snabbis på systemet innan vi gick vidare ner till torget där kortegen senare stannade. När kortegen kom så stod jag längre bort eftersom det är ett jädra liv, trodde Melvin skulle vakna, men icke han sov som en gris hela tiden. 



Efter kortegen så fick Ella åka med Jacobs plast pappa i hans bonneville innan han sedan körde hem henne där vi blev bjudna på lite student firande med got mat och efterrätt. Var riktigt trevligt och roligt, många skratt tillsammans med Ellas släkt! Vi åkte hem sedan vid 20.45 ungefär då lilleman blev lite för trött. Så var hemma efter 21 och la Melvin näst intill direkt, men vid ungefär 21.30 somnade han, äntligen! Han ska nämligen bara hålla på med spjälskyddet. Hmmm. 
Men men nu ligger jag här utslagen och seg i soffan men början till huvudvärk. Snart dags att sova! 

En glad liten kille på student firande <3  


Snodde bilden ifrån sambons Facebook. Ella och hennes bror! 

Första natten i eget rum

Igårkväll flyttade vi över Melvins säng till hans egna rum just i hopp om att han skulle sova bättre då jag tror att han vaknar av mig och Jacob om nätterna. Gick ganska bra han vaknade 2 gånger  efter klockan 9 och det tack vare katterna! Som ofta springer ifrån hans rum och ner i matsalen och upp igen. Nu gick ju inte detta, hoppas det blir bättre sedan. Jag gick och la mig vid 11 ungefär tack vare min jävla huvudvärk så sambon var hos melvin då eftersom han hade vaknt och inte kunde somna om tack vare att katterna gick in i rummet och höll på hela tiden. Och han hade tydligen vaknat 2-3gåger efteråt med tack vare katterna. Men vid halv 1 hade sambon fått sova iallafall. Vid halv 5 sen vaknade Melvin igen och då gick jag och han fick lite mat och då efteråt somnade om och sov fram till 7, då fick han komma in i våran säng istället och där låg vi och gosade alla tre. <3 
Förhoppningsvis blir det bättre att han inte blir störd av katterna, att dom kan sluta vara vid hans rum(vi har alltid dörren stängd till det rummet han sover i, just för att katterna inte ska vara där och att dom inte ska vara i hans säng, det är ett BIG No No för katterna.)  Sen är han inne i någon period nu då han sover väldigt lätt och på så sätt är väldigt lättväckt. 





Det jobbigast är att erkänna för en själv....

att man faktiskt inte mår bra, att man faktiskt inte orkar ibland.
 
Jag vill vara bäst, den bästa mamman, den bästa flickvännen, den bästa studenten, den bästa dottern och den bästa vännen Ja jag vill bara bäst att folk ska gilla mig, att min son och pojkvän ska älska att mina vänner tycker om mig. Jag vill prestera på topp i skolan, ja jag vill så mycket, jag vill känna mig duktig. Den här himla prestationsångesten, ångesten över allt, att hela tiden känna att jag inte räcker till. Det är jobbigt, extra jobbigt när man fått diagnosen deprimerad som jag fick vintern 2012. Att inte hunnit bli frisk ifrån detta och känna denna press. Ibland orkar man helt enkelt inte.
 
Men jag hinner inte med allt, jag hinner inte vara den bästa mamman, den bästa flickvännen, den bästa studenten, den bästa dottern och den bästa vännen. Jag hinner inte och jag orkar inte. Det blir för mycket.
Melvin är nu snart 7,5 månad och under den tiden har ja i princip brutit ihop ungefär 2-3 i veckan. Just för att jag vill vara den bästa på allt. Jag vill verkligen hinna med allting, och jag hatar när jag inte orkat eller klarar av. Jag har ju som de flesta vet pluggat sedan i september och det gick super bra i början! Hann med båda kurserna jag läste, både Kriminologi 1 och Rättspsykologi 1 med godkända betyg, jag hann med att plugga om dagarna samtidigt som jag hann med att jobba, jag hann att vara den perfekta flickvännen och dottern. Men efter att Melvin kom har jag inte orkat, med 5h sömn i genomsnitt varje natt sen han föddes samt att försöka hinna med att plugga, vara den perfekta flickvännen och dottern har inte alls funkat. Rättspsykologin har gått åt helvete mer eller mindre, varje prov blev underkänt med minst 3-4fel var gång, vilket jag nu på slutet helt struntat i, har bestämt att ta nu efter sommaren att omregistrera mig och göra om hela kursen då istället. Eftersom jag satsat helt på Kriminologin så har det gått bättre här, har dock fått komplettera nästan var uppgift. Några stycken jag klarat på första gången men det har gått ändå.
 
Anledningen till att jag halkat efter är att jag helt enkelt gått på bara ånga, jag har faktiskt inte orkat att plugga, det har liksom blivit panik i sista stunden. Har ändå försökt plugga varje kväll men man behöver ha lite tid för sig själv ibland. Och det hann jag aldrig riktigt ha. Hela dagen haft hand om Melvin och på kvällarna när han sov satt man som klistrad framför datorn och läroböckerna för att försöka förstå någonting. Men när man är så pass trött som jag är helt tiden och verkligen tappat all ork så förstår man inget, när det var som värst kunde jag sitta och läsa 2-3 meningar om och om igen i över 1h men ändå inte förstå vad fan som stod. Sen hela tiden sitta på spänn och vänta på att Melvin skulle vakna uppe i sängen så man var tvungen att springa dit gjorde att man aldrig kom in i ''Plugg-mode'' helt enkel.
 
På slutet gjorde jag så att jag tog pluggdagar för att försöka hinna med och detta var räddningen, för då kunde jag slappna av när sambon hade Melvin eller jag var hos mina föräldrar som tog Melvin så hann jag med ganska mycket eftersom då kunde jag verkligen bara fokusera på pluggandet. Sen att faktiskt slippa ta hand om Melvin ibland var min räddning. Att få en liten paus ifrån att vara mamma har varit faktiskt skönt. Det låter hemskt men man behöver som mamma faktiskt ha lite tid för sig själv.
 
Stressen över allting, att vara den bästa mamman och att hinna prestera i skolan och vara den bästa dottern har gjort att mitt humör har gått åt helvete. Minsta lilla och jag kockar typ över. Sambon får ta det värsta kan man säga, mitt humör om något inte går som jag vill eller har en dålig dag går det alltid ut över honom tyvärr. Mitt mående och stressen har även visat sig fysiskt. Har fått mer finnar nu än någonsin, och alla just på hakan. Först förstod jag inte vart dom kom ifrån, men nu har jag kopplat ihop det. Tyvärr.. Suck vissa dagar vill man bara dra täcket över huvudet och sova bort hela dagen. Jag känner att jag behöver en hel natts sömn, bara för en gång! Som mest sedan Melvin kom har jag väl fått sova 6h i sträck kanske 2gr. Och jag som verkligen behöver ha min sömn för att fungera i vardagen.
 
Trots allt detta så är det världens absolut bästa känsla att vara mamma, jag älskar det och skulle inte mot något i hela världen byta ut det! Jag älskar min son av hela mitt hjärta och han är det absolut bästa som hänt mig någonsin, utan honom hade mitt liv inte varit komplett, det var han som fattades i mitt liv. Men att plugga samtidigt var ett val som jag helst velat haft ogjort. Hade jag vetat att det skulle bli så jobbigt hade jag aldrig tackat ja.
 

New stuff



Nya pipmuggen tilllilleman ifrån mormor och morfar, den är ifrån märket Avent, dock tyckte jag den vt lite dum i konstruktionen. Eftersom locket på pipen inte går att ta bort, då den slår igen ganska ofta, dock inte hårt men irriterande. Samt att själva platsgrejen i pipen som gör att det inte ska rinna så fort gör att han knappt får något så han måste suga jätte fort. Och tar man bort plasten så inner det jätte fort vilket gör att han sätter i halsen. 
 

T-shirten och leksaken jag köpte på busfrö, leksaken låg fortfarande i förpackningen så jag är nöjd med köpet. :)

Onsdagen den elfte

Idag väckte lilleman mig redan vid 5 och tyckte det var helt okej att vara pigg då, dock tyckte inte mamma det så flyttade över honom i våran säng där han sov kanske 45-60min och sen blev han pigg igen, eller ja iallafall tillräckligt pigg för att inte vilja sova trots att man nog var lite trött. Men fick iallafall ligga och vila till ungefär 07.30 då blev lilleman sur och bara att gå upp tyvärr. Åt lite frukost medans lilleman låg på golvet nakenfis och tillslut var inte det roligt så då satt vi i soffan och busade tills han blev trött och somnade i soffan vid 09.30 och sov, till min förvåning, ända till strax innan 11?! Annars brukar han vanligtvis bara sova kanske 30-40min i soffan så på morgonen. Men sen vid 11ungefär kom mormor(min mamma) och då var det dags för lite gröt och sedan vid 12 åkte vi tre in till stan för att träna på rehab. 
Så under tiden mamma tränade efter jag tränat passade jag på att gå en liten sväng på stan medans Melvin ändå sov i vagnen. Så gick in på busfrö där jag hittade en liten t-shirt och en "nyckelknippa" med en krokodil som piper som var i original förpackning. Betalade faktiskt inget eftersom jag hade lite intjänade pengar där. :) riktigt smart affär! Tyvärr finns det inte så mycket kläder i Melvins storlek dock, iallafall inte dom gångerna jag varit inne. 
Sen gick vi tillbaka till rehab för att åka vidare till maxi där vi handlade lite och Melvin fick en ny mugg utav mormor. Han fick testa en sån där sug mugg dom själva kan hålla i, kommer inte på vad det heter just nu. Pipmugg? Melvin fick testa det i lördags hos gammelfarmor och han tyckte det var super skojj att dricka ur en sån. 
På kvällen nu har han varit lite små gnällig då han var ganska trött så redan vid 19.00 la jag honom och han somnade ganska fort. 

Har tyvärr inga bilder på grejerna nu ikväll, visar imorgon istället. Bjuder på en bild ifrån igår kväll på mina underbara pojkar! <3 



Kompisarna



Melvin verkligen älskar Galaxy, men ibland är han lite läskig, speciellt när han luktar på hans tår ;) och Galaxy verkar verkligen gilla Melvin med, märktes när Melvin var liten för så någon satt och gosade med Melvin så la han sig alltid framför personen och verkade skydda Melvin, tor dessa kommer bli ett radar par lite längre fram ;)

Materiella saker

Kom och tänka på det precis, om något skulle hända vilken är den materiella saken jag först och främst vill rädda.
Funderade på detta ett litet tag men sedan stod det som självklart. Datorn! Helt klart datorn. Låter kanske ganska dumt, men saken är den så att på datorn har jag alla bilder, alla minnen, alla bilder på melvin ifrån att han var nyfödd fram tills nu, så ja, valet vore faktiskt inte så svårt faktiskt. Datorn är verkligen prio 1 som jag skulle försöka rädda! 
Vilken materiell sak skulle du rädda först och främst?  





Alla minne och bilder finns liksom på datorn. 

Kom nu ihåg att materiella saker är inte människor och djur, självklart att prio ett är att sambon, Melvin och katterna är prio ett. 


Gårdagen!

Igår åkte lilleman och jag hem till mormor dels för att vara sociala med mormor och dela för att jag fått hem aloe vera grejerna som jag varit och lämnat dom med. Efter att lilleman ätit lite gört runt 11-tiden så sov han i vagnen i ungefär 2h och när han vaknat fick han lite mellan mål och sen hämtade jg lite vatten i en bunke så jag skulle tvätta honom, slutade med att han ville plaska och busa i vattnet, så jag gjorde som så att jag tog av honom bodyn och blöjan så fick han sitta på golvet och plaska med vattnet, och roligast var ändå att stampa i det tyckte han. Tillslut gjorde jag så att jag satte honom i den lilla bunken och guud vad det var kul tyckte han! Dock tyckte han att den var lite liten, så han försökte hela tiden att putta ut kanterna med fötterna, fick dessvärre inte bra för honom. Så skickade en bild till sambon så när han kom hem sen hade han köpt en ordentlig liten pool till lilleman. Tänkte att han skulle få inviga den ikväll, om det blir varmt. Annars tar vi det någon annan dag helt enkelt. :) 

När lilleman trycker ifrån med fötterna höll han på att ramla bakåt, därav varför jag håller i honom. Annars sitter han själv. 

Lillemans pool!! Spindel mannen såklart ;)


Fick även hem canvastavlan igår jag beställde förra veckan. Sååå fin! Den ser liten ut på bilden men den är 40x50cm.
Fotot tog min bror i vintras melvin var knappa 2månader på bilden 

Jag älskar dig!

Gud vad jag älskar sig underbara lilla unge! 
Du är det bästa som hänt mig, någonsin!

En jätte trött liten pojk <3

Lokaltävling Dressyr 7/6-2014 #11

Här kommer Del 11 av bilderna tagna igår på Tunabygdens HSKs lokaltävling Dressyr.
Alla bilder är fotograferade och redigerade utav mig, Jonna Nilsson! All kopiering utan tillstånd anmäls!
 
 

Lokaltävling Dressyr 7/6-2014 #10

 
Här kommer Del 10 av bilderna tagna igår på Tunabygdens HSKs lokaltävling Dressyr.
Alla bilder är fotograferade och redigerade utav mig, Jonna Nilsson! All kopiering utan tillstånd anmäls!
 

Lokaltävling Dressyr 7/6-2014 #9

 
Här kommer Del 9 av bilderna tagna igår på Tunabygdens HSKs lokaltävling Dressyr.
Alla bilder är fotograferade och redigerade utav mig, Jonna Nilsson! All kopiering utan tillstånd anmäls!
 

Lokaltävling Dressyr 7/6-2014 #8

Här kommer Del 8 av bilderna tagna igår på Tunabygdens HSKs lokaltävling Dressyr.
Alla bilder är fotograferade och redigerade utav mig, Jonna Nilsson! All kopiering utan tillstånd anmäls!
 
 

Lokaltävling Dressyr 7/6-2014 #7

Här kommer Del 7 av bilderna tagna igår på Tunabygdens HSKs lokaltävling Dressyr.
Alla bilder är fotograferade och redigerade utav mig, Jonna Nilsson! All kopiering utan tillstånd anmäls!
 
 

Lokaltävling Dressyr 7/6-2014 #6

Här kommer Del 6 av bilderna tagna igår på Tunabygdens HSKs lokaltävling Dressyr.
Alla bilder är fotograferade och redigerade utav mig, Jonna Nilsson! All kopiering utan tillstånd anmäls!
 
 

Lokaltävling Dressyr 7/6-2014 #5

Här kommer Del 5 av bilderna tagna igår på Tunabygdens HSKs lokaltävling Dressyr.
Alla bilder är fotograferade och redigerade utav mig, Jonna Nilsson! All kopiering utan tillstånd anmäls!
 
 
 

Lokaltävling Dressyr 7/6-2014 #4

Här kommer Del 4 av bilderna tagna igår på Tunabygdens HSKs lokaltävling Dressyr.
Alla bilder är fotograferade och redigerade utav mig, Jonna Nilsson! All kopiering utan tillstånd anmäls!
 
 
 
 

Lokaltävling Dressyr 7/6-2014 #3

 
Här kommer Del 3 av bilderna tagna igår på Tunabygdens HSKs lokaltävling Dressyr.
Alla bilder är fotograferade och redigerade utav mig, Jonna Nilsson! All kopiering utan tillstånd anmäls!
 
 

Lokaltävling Dressyr 7/6-2014 #2

Här kommer Del 2 av bilderna tagna igår på Tunabygdens HSKs lokaltävling Dressyr.
Alla bilder är fotograferade och redigerade utav mig, Jonna Nilsson! All kopiering utan tillstånd anmäls!
 
 
 
 

Lokaltävling Dressyr 7/6-2014 #1

Här kommer Del 1 av bilderna tagna igår på Tunabygdens HSKs lokaltävling Dressyr.
Alla bilder är fotograferade och redigerade utav mig, Jonna Nilsson! All kopiering utan tillstånd anmäls!
 
 
 

Nationaldagen

Har inte firat dagen riktigt. Var inne hos mormor och morfar förut tillsammans med mina föräldrar och fikade eftersom sambon ändå måste jobba hela helgen eftersom nya Hemköp ska vara klart nästa vecka.. :( men vi får klara oss lilleman och jag.<3 
Just nu sitter jag sådär lagom trött och seg i soffan och ser faktiskt inte fram emot att gå och lägga mig, då jag vet att lilleman kommer väcka mig sådär med 1-2h mellanrum vilket han gjort de senaste månaderna. Bara någon gång ibland jag fått sova kanske 4h i sträck. Suck... Men bara bita ihop, någon gång blir det väl förhoppningsvis bättre. 
Nae nu ska jag iallafall krypa ner i sängen, god natt med er! 

Lilleman igår! 


Ändringar

Kommer ske lite ändringar på bloggen, hoppas det blir bra när jag är klar. :)

Trötta

Idag är både lilleman och jag trötta, eller ja, han är väl lite piggare än mig då han väckt mig sådär 1gång i timmen ungefär hela natten. Zzz Men tur att han är söt. Samt att han sovit i soffan nu kanske 40-50min, hade tänkt jag skulle passa på att vila under tiden, men blev inte så. Hmmm. Igår skickade jag även in sista uppgiften i kriminologin, så bara hoppas att den samt 2andra uppgifter jag lämnat in och inte fått betyg på ännu är okej, sen kan jag äntligen också få ta lite sommarlov, eller ja börjar jobba V.26 och jobbar till V.32 så sommarlov kallar jag det inte riktigt.. Men men ska bli skojj! 

Har även lite tankar kring ändringar på bloggen. Tänkt passa på att börja lite ikväll på att fixa men får se hur det blir, nu ska jag busa lite med lilleman. Be back ;) 

Nappen stämmer mycket bra just nu! Zzz 

04.06.2014

 

New haircolour

Har testat mörkbrun, blond och brun, nu tyckte jag det var dags för förändring igen eftersom mitt hår såg åt helvete ut!! 
Blev riktigt nöjd!! :)
Innan, mörkblond hårbotten och blonda toppar?!

Efter, mahogny röd (färgen för sig inte rättvis på bilden)



Hmmm??




Nu kan jag sova gott!!



Äntligen är mattes tjej hemma igen! Åhh så härligt, en granne har sett henne i princip hela dagen och sambon och jag har sett henne hela kvällen och hon har jamat efter oss när vi ropat på henne men inte vågat komma. Men nu ikväll när jag skulle gå ut och hämta in buren för natten, vem satt då inte där i om inte älskade lilla Kexet!! Nu kan jag äntligen sova gott inatt!
Imorgon är det bad som gäller för henne för hon är jätte skitig<3 
Men hon verkar må bra i övrigt och ibte alls så skygg som jag förväntar mig! 


Norrköping 01.06.2014

Idag var mamma och jag i Norrköping på hund utställning, medans pappa och sambon var här hemma med Melvin. Gick inge bra på utställningen, han åkte ut på Very Good, men hade inte förväntat mig mera.
Tog några bilder i alla fall, mestadels på Welsh Corgi Cardigan då jag i framtiden kommer skaffa en sådan, eller en Pembroke. Får se, idag lutade det mera på Cardiganen. Men länge kvar ännu!.
 

Lokaltävling 29.06.2014

Blev inte så många bilder då jag bara var där en kort stund samt hade med mig sonen.