~ Ny header!

Nu är nya headern klar! Blev inte som jag först tänkt mig men jag är väl nöjd ändå! :)
Vad tycker du? Trycks F5 för att uppdatera sidan!


~ På G


Tror ni det blir bra?
Det tror inte jag längre! :o

~ Dum valp nr1

Av någon fruktansvärt konstig anledning fick Pumba för sig att springa samtidigt som han tittade uppt vilket inte var en bra idé .....



Det var ju en grop där! x)


Bilderna är båda tagna av Mig!

~ Mys i Soffan!

Kom hem för ca 1h sen från älsklingen och sitter nu i soffan och myser med Mischa! Samtidigt som jag sitter med datan i knäet och kollar på världens helt klart bästa program! Americas Funniest Home Videos! Älskar verkligen helt ärligt det programmet! Finns Inget bättre!!! Oj, glömde säga att jag faktiskt äter lite godis, och Mischa ligger och slår på mig med tassen, han vill också smaka! ;) Men det får han inte! Får väl hämta en hundgodis bit åt honom istället! :)

Hade även idag tänkt fixa en ny header! Har nog en super bild till headern så ska försöka fixa till den senare idag! ;) Puss på e!

Gammal bild på mig o Mischa! ♥


♦ döööööööd, ZZZzzz

Ja dåligt med bloggande idag igen! Blir antagligen dåligt med bloggande imorron och på fredag med då imorron är det praktik till 5 och sen kommer pojken med hem! Och fredag är det skola och sen umgås med pojken hela fredagen! Jag lovar på lördag ska jag bättre mig! Men vad vill ni läsa om? Vad vill ni veta? Tipsa mig om vad jag ska skriva?!

Bild på We♥it!

~ Escape reality

Idag ha jag inte gjort annat än typ glott på tv och försökt plugga lite! Verkligen inte gått någe bra! Men fått lite gjort iallafall! Resten av tiden så spelade jag The Sims 3 och flydde ifrån verkligheten ett tag! Ibland behöver man det. Mamma och jag var även idag ute och släppte Arrak och Pumba på ängen och ja, Pumba är absolut inte den smartaste som finns! Springer och tittar snett bakåt samtidigt som han springer framåt, vilket resulterar i att han snubblar över små tuvor. Men dagens bästa var ändå när han sprang samtidigt som han tittade rakt upp i luften och ramlade ner i en liten gropp! Fick detta på bild så ska visa detta snarast! :)

Har även bytt bur åt mina små bebisar idag! Och guud vad lyckliga dom blev! Från att vara i en liten bur som är 55cm lång till en bur som är 109cm lång! Ja det blev ju lite skillnad! Så ungefär från 2 till 9 har dom sovit kanske samanlagt 2,5 timme eller något, resten av tiden har dom bara sprungit runt och grävt och byggt tunnlar och busat! Dom trivs verkligen till tusen det märks!


Från detta 55cm långa trånga bur till...


Detta! 109cm! Lite skillnad?

~ Good Night

Nu avslutar jag detta kapitel av mitt liv och sover och hoppas vakna upp utsövd och glad imorgon bitti(får la se hur det blir) Hur som helst hoppas jag att mina små råttor får flytta in i deras nya stooa bur! Älskligen har gjort klart ett lock(ska vara tvådelat) och båda hyllorna så mamma ska hämta dom imorron! Tummen upp!

Min dag imorron kommer bestå av att flytta råttorna och göra iordning deras nya bur! Sedan blir det plugga resten av dagen! Ska fixa klart samhällen och fortsätta med projektarbetet! Måste skicka in det till min lärare så han kan kolla på det och så vi kan gå igenom det nästa vecka! :)

Good Night! ♥

~ Pw & Jag

Här kommer bilderna på mig och PW, dom är tagna av min Kompis Emma som rider i samma grupp, och dom är tagna med hennes Iphone!




Pw ser ganska liten ut trots sina 170cm när jag sitter på. Jag är väl själv 175 ungefär nått sånt där! :)

~ Underbar dressyträning

Kvällens dressyrpass gick otroligt bra faktiskt! Hade finaste Pw idag igen som förra dressyrpasset och det gick mycket bättre än förra gången. Men det kan ju även bero på att jag inte ridit henne på länge! Men jag är så otroligt nöjd med kvällens pass faktiskt! Fick ihop henne riktigt fint idag, stundtals, vissa gånger tappade jag den där förbaskade yttertygeln vilket resulterade i att bogen försvann och hon gick lite på sneden. Men förövrigt gick det SUPER!

Tränade idag på att ha bogen lite innanför spåret idag på en kort sida, vilket faktiskt gick ganska bra tillslut, när jag slutade överböja henne och sitta rakt själv! Då blev hon super fin! Men när vi bytte håll så blev med totalt kortslutning i hjärnan och jag typ glömde hur man skule göra, men andra gången gick det bättre! :) Vi ökade även på långsidorna(red på den lilla fyrkanten). Förstaa gången kom vi lite obalanserat och jag tappade yttertygeln igen och det blev något galoppsprång. Men andra gången när jag samlat ihop henne och kommit i balans så gick det jätte bra och hon längde så fiiiiiint! :D Verkligen super nöjd!!

Min kompis, Emma tog några bilder på PW&Mig när vi stod uppställda med hennes mobil, så visar dom så fort jag får dom! :)


Trött chey innan passet!


Trött chey efter passet! ♥


~ När jag står på botten och tittar upp

Ibland har man såna där dagar när allt känns åt helvete fel! Jag har haft för många såna dagar denna vecka! Hela veckan ifall jag ska vara ärlig! Det är ett fåtal stunder jag faktiskt mått bra! Jag blir så trött på detta mående! Trött hela tiden, ont i magen konstant, depp typ hela tiden, känns liksom som ingen idé att försöka vara glad, man faller ändå på mållinjen hela tiden! Ända gångerna jag varit glad denna vecka är när jag varit med pojken, alltså riktigt glad! Men även i torsdags på praktiken blev jag glad då det var en super söt gammal dam som kom och typ bad om ursäkt för att hon frågat en annan i personalen råd efter mig, super söt verkligen! Hon fick mig verkligen på bra humör!

När jag även läser min bok om depression som mamma köpte åt mig i Kalmar så börjar jag nästan mer och mer inse att jag nog måste gå till en läkare för att se om jag verkligen lider av en depression. För flera av symtomen stämmer på mig. Men samtidigt vill jag inte gå till en läkare eftersom jag har noll förtroende för dom! Då menar ja noll! Allt dom säger tar jag med en nypa salt för dom vet inte vad dom pratar om(dom läkarna vi har där jag bor, drar alltså INTE alla läkare över en kant!) Men ja, usch jag vet liksom inte heller vart jag ska vända mig för att få hjälp med detta!

Jag vill jätte gärna prata med min mamma om detta men hon har för mycket annat att bry sig om nu(det skär i hjärtat när man ser en mammas gråta och veta att man inte kan göra något). Jag vet liksom inte vad jag ska göra nu? Känns som om allting blir värre och värre nästan för var dag som går! Kan inte koncentrera mig i skolan, kan inte koncentrera mig på skolarbetet, kan inte sova om nätterna, vaknar med ångest och en konstig känsla varje morgon. Jag blir så trött på detta!

Jag har ofta fått höra av olika att jag är en stark person, då även en kurator jag pratade med förr. Han sa att jag var en riktigt stark person som trots allt som hänt i mitt liv med min ****** och allt att jag faktiskt fortfarande står på benen och orkar med vardagen, trots att jag flera gånger sagt till honom på mötena att jag liksom inte käner någon ork till att gå upp på morgonen, att det är liksom ingen mening med det och att jag till och med gråter på morgonen för att jag är så slutkörd! Han beundrade mig och berömde mig för att jag var så pass stark att jag till och med klarade av att stå på mina ben trots detta och till och med kunna trösta min mor.

När han sa dessa ord att jag var stark, vilket han sa ett flertal gånger desto djupare vi pratade om saker som hänt så kändes det faktiskt att ''f*n jag är stark! På riktigt!'' Och det gjorde mig ännu starkare den dagen. Men nästa morgon började allting om på nytt igen och jag grät för jag var tvungen att gå upp på morgonen och liksom orkade inte utan var vid ett flertal gånger nära på att sjukanmäla mig, just för att det var för jobbigt att kliva upp på morgonen! Ska jag vara ärlig har jag gjort detta ett flertal gånger när det gällde skolan och jag visste att jag bara hade kanske 2lektioner den dagen. Såna lektioner jag kunde jobba hemma på!

Det svider att erkänna för sig själv att man faktiskt måste söka hjälp för att man inte orkar med mera! Jag vill ju faktiskt vara stark och klara mig själv! Men som jag läst i boken om just depressioner så måste man faktiskt söka hjälp så fort som möjligt för att slippa få återfall senare i livet(om man nu lider av depression.) Men även en till andelning till att jag inte vill söka hjälp hos läkarna där jag bor är att jag är rädd för att jag inte ska bli tagen på allvar! Att dom bara ska säga att ''du är tonåring, det är normalt att må så''. Det är det jag är mest rädd för, eftersom jag sökte för mina problem med mina knän och kunde inte gå på 3veckor och dom bara sa typ rakt ut att ''du fejkar bara, det är inget fel på dig''.

Men jag har väl insett nu att jag nog måste faktiskt ta tag i mina problem och faktiskt visa mig svag och be om hjälp! Jag måste nog det väldigt snart för jag orkar snart inte med detta mer! Det börjar bli för jobbigt, men samtidigt att erkänna för sig själv att man är svag och erkänna att man måste söka hjälp, det är faktiskt jobbigare än man tror! Jag säger många gånger till mig själv att jag lider nog av en depression! Men ändå så vill jag inte erkänna det själv! Utan fortsätter att inte gå till doktorn just för att jag inte vill erkänna......

Detta är så jag känner och får jag nu en kommentar att ''jag bryr mig inte'' så skriv inte det, för om ni nu inte skulle bry er skulle ni väl inte läsa? Right? ..


Jag vill bara tacka dig älskling, att du finns! Jag behöver inte säga något, du vet när jag mår dåligt, du vet alltid hur du får mig på andra tankar, du bara håller om mig och säger ingenting! TACK för att du finns!

~ Bloggtorka!

Riktig jäkla bloggtorka har jag just nu känns det som? Känns som om jag bara skriver tråkig info om vad jag gör om dagarna och inge mera? Plus att jag inte är helt nöjd med designen! Suck! Plus att det är föör mycket i skolan just nu! Men få hoppas att det blir bättre någon gång! :) Puss på er!

Alltså jag måste köpa en sommarjacka snart? Den jag har nu(sommarjacka kan jag inte kalla det) är trasig, ena fickdragkedjan är paj plus att den är varm som satan! Måste köpa mig en skinn jacka! Grrr ....

♦ Sunday!

Dagen har varit full känns det som! Sov fram till typ 11 och då gick älskligen och jag upp och åt och gjorde iordning tårtan som jag bakade igår! :) Efter att vi fikat klart började pappa och älsklingen tapetsera upp fondtapeten som vi fått av honom! :) Blev super fint verkligen! :) Detta tog väl nästan fram till halv 5 från 1 ungefär! Så tog ett tag med all mönsterpassning och allt! Men det blev super! Sedan åt vi lite mat och efter det bar pappa och älskligen upp deras sängar som nu varit nere medans dom gjort iordning badrummet!

Innan jag satte mig här framför tvn med datan i knäet så städade jag ordning nya buren som dom små bebisarna(gerbilerna) ska ha! Ett akvarium på 109cm långt 46brett och 50högt som dom nu ska få! Det dom har nu är 55cm långt så det blir lite skillnad! Älsklingen och jag var ohc hämtade akvariumet samt ställningen igårkväll med bilen! Fick låna pappas bil(volvon) så vi kunde hämta det! Och jag säger bara att det var tur att vi inte tog älsklingen lilla Audi som han först tänkt eftersom vi knappt fick in akvariumet och ställningen i volvon vilken vi tycker är stor! Men som tur är fick det plats!

Ikväll blir det väl plugg som gäller för mig så blir väldigt dålig uppdatering vilket det brukar vara såhär på helgerna! Mne men, hoppas iallafall alla mår bra! :)


Tårtan! Reeen choklad rakt igenom Muuums! ;)

Första delen uppsatt!

Resultatet!

Nya buren! ;)

♦ you're gonna make it through another night

Kom hem för ca 1h sedan ifrån älsklingen! Igår hade vi mys med film, godis och chips! Mums! Dock så somnade jag typ när det var 30min kvar på filmen, så sjuuuuuukt trött? Vet inte vad det är för fel på mig! :( Men men! Idag står det plugg på schemat tänkte mig även att jag skulle ta dom stora hundarna en sväng senare idag och gå med dom, både dom och jag skulle nog behöva det tror jag! :)

Ikväll ska älsklingen och jag åka iväg till Hultsfred och hämta ett akvarium till mina små busråttor! Dom har ju börjat växa till sig lite nu så mitt nuvarande akvarium på 55cm börjar bli lite trångt! Så hittade ett som var 109cm vilket jag tror blir perfekt för dom! :)

Nae nu ska jag fortsätta smälla i mig godiset som blev kvar sen igår och ta och plugga lite till Projektarbetet! Suck!

♦ Friday!

Kom hem för kanske 30min sen efter att ha hunnit träffa studievägledaren(blev inge klokare nu) haft psykologi B och sedan handlat i 4 olika affärer! Sicken kvinna.. x) Träffade även min underbara älskling på Coop, det fick med humör på topp igen och ikväll blir det fredags mys hemma hos honom! ♥

Alltså fy vad jag inte tycker om folk när man handlar, dom ska bara vara ivägen? Tvärnitar mitt i gången ställer sin vagn kors och tvärs och ingen respekt för andra?! Grr! Fy f*n säger jag bara om sånna människor! Men men, nu blir det snart mat iallafall. Makaroner som jag Hatar, plus Korv som jag inte äter! Så får väl ta en macka eller något? Går verkligen inte att äta makaroner! Ja jag vet jag är kräsen! ;)

Kommer nog inte bli så mycket bloggande ikväll! Hoppas jag kan klämma in lite inlägg imorron mellan pluggandet! Så ni får hålla ut, vilket jag tror dom flesta gör! ;) Puss på er!

♦ Morgon!

God morgon på er! Eller ja, jag har varit vaken sedan kvart i 7 men kanske inte ni? Eller? Har hunnit met mycket sen dess, ätit frukost, busat med råttorna(just nu sover dom i kartongen) kollat på tv och sminkat mig! Gjot allting samtidigt nästan! Gud så bra jag är! x) Inte.. Men gud sicken morgon humor jag har? :o Ajja, nu måste jag nog skärpa mig lite! Nu blir det fixa håret sedan klä på mig, släppa in råttorna och sedan åka in till skolan för att först träffa studievägledaren vid 11.00 och sedan börjar Psykologin 11.50! Surt att jag inte kunde fått ledigt från psykologin, isåfall hade jag varit ledig! Men vi ska bli klar med ett arbete idag och vi jobbar 2 och 2 så hade inget val? Men nu äntligen så kommer jag ju prata med studievägledaren som jag länge tänkt på!

Efter skolan blir det att handla lite, det var kravet på att jag fick låna bilen! Hehe ;) Slutar vid 1 och kanske inte är hemma förens kanske 3 eller nått? Suck! Men det går ändå! :) Nae, nu är nog plattången klar så ska fixa håret nu, Ha en toppen dag alla ni! :D ♥


Big foot, Big Eye! Såhär ser man ut idag innan plattången har kommit fram!

♦ Bye!

Inget bloggande idag, jobbat mellan 9-17 och har duschat och nu måste jag umgås med älsklingen! ♥ Imorron blir det skola, 1enda liten ynka lektion! Plus att jag ska träffa studievägledaren vid 11 och lektionen börjar 11.50 och sen blir det handla lite och sen hem!

Ha det bra, puss på er! ♥


Bild: We♥it


♥ Bebisar!



Snuttan har börjat bli handtam nu och kommer mer än gärna upp i famnen när hon är i kartongen och när hon vill. För då står hon på 2ben och tittar upp på mig ifrån en tunnel jag har! :) Gullunge!♥



Snövit är en riktig lite gosegris! Vill hon upp i handen så hoppar hon på väggarna på kartongen och står och tittar på mig, och sätter man ner handen så klättrar hon upp längs armen! :) Gullunge! ♥


Bebisana brottas! ♥

Dom 3 första bilderna är tagna av min pappa och dom 2 sista har jag tagit! All kopiering anmäls!

♦ Ny header!

Fixat ny header på bloggen och jag gillar den faktiskt skarpt! Ett tag iallafall! ;)
Fixade den lite kvickt ikväll och blev nöjd trots att det bara tog 30min? Fast bilden på mig andvände jag från min gamla header så den slapp jag klippa ut och fixa! :) Tycks?

Tryck på bilden för att se stor!

♦ Länkbyte?

Nu tänkte jag köra lite länkbyten med folk som vill det! Hur enkelt som helst!

1• Komentera i inlägget att du vill göra ett länkbyte
2• Länka till min blogg på din blogg, med eller utan bild, du väljer!
3• Komentera att du länkat till min blogg och jag länkar din! ;D


Jag har runt 15-20 besökare dagligen


♦ Onsdag

Dagen började inge vidare, vaknade först 5 och sen vid 6 och sen ringde klockan 6.30... -.- Inge vidare humör jag var på om man säger så! Suck! Mådde skit hela månaden. Men framåt 10.30-11.00 så började mitt humör faktiskt gå uppåt! Men för att sedan sjunka, eller inte humret just men orken, det sönk till botten och jag gick som nästan i slowmotion, var nästan tvungen att pressa mig till 100 för att jag skulla orka dom 2 sista timmarna på praktiken! Suck, hatar att må såhär! .... :(

Men men, väl hemma så tog jag ut Pumba och busade lite med honom, och fy f**n måste jag säga, nån så pigg valp som honom har jag aldrig stött på. Det går antigen i 120knyck eller 0. Finns liksom inget mittemellan? Knäppgök, så jag skojjade med mamma och sa att vi var nog tvugna att köpta lite lugnande åt honom! ;) Hehe, plutten! Och fyyyy satan så sur han blir när han inte får som han vill, höll fast han i famnen idag när jag var ute med han för att han skulle lugna sig. Hah fy satan så sur! Skällde och morrade och var allmänt sur skitungen! ;)

Nu är badrummet klart! Eller ja elektrikern ska komma på fredag och sätta in elen och lampor och det så vi se något! :D Sen är det helt klart -lite inredning förståss :P Ska fixa en lite bilder sedan från början och till nu! :)

♥ Sometimes I think you're just to good to be true!

Finns inte ord stora nog till att förklara mina känslor för dig! Du betyder allt för mig och mycket därtill! Jag älskar dig så fruktansvärt och jag är så sjuuukt rädd för att förlora dig! Ibland får jag bara en konstigt känsla av att, shit älskar du verkligen mig? Känns så overkligt på något sett! Kan ibland inte riktigt förstå det själv! Du är verkligen för bra för att vara sann, för underbar för att vara sann! Du gör allt för mig, du köper du allt, du bjuder mig på saker hela tiden och du ställer alltid upp för mig i alla väder! Jag verkligen Älskar dig! Mer än du någonsin kommer att förstå! 

Åh, F****N vad jag älskar dig! Det finns verkliga inga ord som kan beskriva hur jag känner för dig! Det absolut bästa med dig, vet du vad det är älskling? Det är att du faktiskt älskar MIG! Lilla mig? Jag som aldrig trodde jag kunde bli älskad, att ingen skulle kunna älska mig, någonsin? Det känns så sjuuukt! Jag trodde jag skulle bli ensam föralltid, men så kom du som en räddande ängel och hjälpte mig upp ur det djupa svarta hålet jag ramlat i! Finns verkligen inga ord! Åhhhhh, jag önskar bara du kunde förstå hur sjukt mycket jag älskar dig!

Trots att jag rent ut sagt kan bete mig som ett svin ibland(vilket jag tycker, vet att du inte tycker det) men det känns så, men jag är så otroligt glad över att du står ut med mig i vått och torrt! Åhh, jag älskar verkligen dig nått fruktansvärt otroligt jäääää*la mycket! Åhhh, Går verkligen inte att beskriva! Du och jag föralltid älskling! Ingenting kan någonsin komma emellan oss! Vi har gått igenom så mycket ihop, och det känns som om vi känt varann i flera 100år! Det känns om jag vet precis allt om dig och du vet allt om mig!

Åhh, f******n vad jag älskar dig, bara tanken på att du faktiskt är min får mig ibland tårögd! Du är så fruktansvärt otroligt jä*la underbar så det finns inga ord till det! Jag älskar dig punkt slut! Finns inget mer jag kan säga om den saken! Du är underbar!!!!!! Jag älskar dig! Jacob Johansson ♥ Jonna Nilsson då, nu sen och föralltid! ♥♥♥





♦ Tisdag

Vaknade vid kvart i 7 idag av att mamma ringde till mig! Suck, hon tyckte jag skulle komma ner och hjälpa till med hundarna eftersom snickaren hade kommit, men Nae jag ville sova! Vilket inte lyckades så jätte bra med! Så låg väl och lyssnade och halvkollade på Big Brother. Gav sedan upp vid kvart i 8 och gick då upp och gjorde iordning mig för 20 över 8 skulle vi åka till stan eftersom mamma skulle till läkaren vid 9. När jag släppt av mamma så åkte jag upp och ställde mig på parkeringen vid gymnasiet eftersom jag inte tyckte det var rätt för varken Pumba eller mig att stå typ nere vid hamnen och frysa.

Men Pumba hade jätte mysig, han låg och sov i 45min innan jag väkte honom så han skulle få kissa innan vi åkte och hämtade mamma, och efter det åkte vi till Jami Hundsport och köpte ett nytt halsband och även ett sele åt honom och sedan vidare emot Maxi och mamma sprang in och handlade lite medans jag höll koll på Pumba som mestadels sov i sin lilla bur! :)



Sedan när vi kom hem så fikade mamma och jag innan jag bytte sågspånet i buren åt mina små busråttor! Har även satt för ett litet skydd som jag hoppas hjälper lite eftersom dom är experter på att kasta sågspån i både matskålen och sandskålen! Suck, men söta är dom! :) ♥ Och nu sitter jag här i soffan och kollar på när dom busar och springer runt som galningar i sin kartong dom har! Ikväll blir det att åka in till stan igen och fira mormor o morfar som fyller år idag! :) (Mormor fyller år idag, morfar fyller snart)



Måste snart köpa en större bur eftersom dom växt nu! Och större blir dom juh! :) Så är just nu på jakt efter ett större akvarium som gärna är 100cm långt eller längre, helst inte kortare än 100cm.

♦ Projektarbetes panik!

Idag när vi hade mentorstid i skolan tog läraren upp detta om våra projektarbete och gissa om jag fick panik? Jag har inte kommit någonstans med mitt projektarbete på typ en månad, kan även kanske bero på att jag inte lagt ner så mycket tid på det eftersom det varit så mycket annat att göra nu den senaste tiden! Plus att mitt psykiska mående har gått neråt och neråt och neråt i en enda lång spiral... Har börjat läsa en bok om depression som mamma köpte åt mig när vi var i kalmar förra veckan. Och skrämmande nog stämmer precis allting in på mig.. Alla symtom och allting, vill verkligen söka hjälp för detta men vet inte vart jag ska vända mig riktigt? Har ju liksom 0 förtroende till läkare och visst skulle kunna gå til kuratorn men vadå bara gå dit och säga ''hej jag tror jag lider av depression''. Nae inte riktigt min stil.. Suck, får nog prata lite med mamma tror jag, orkar verkligen inte må såhär längre.. Men men nog med depp nu!

Lilla Pumba måste verkligen gå på något, vi har Aldrig haft en så pigg valp som han är, det går alltså i 110knyck och lite till heeela tiden! Han är verkligen hyperaktiv till 1000. Inte nog med det, idag fick han även för sig att han skulle försöka få igång Aslan och busa med honom. Såg väldigt kul ut när en liten valp på 1,6kg försökte busa med en hund på ca 36kg! Hah, det roligaste av allt är att Aslan tycker Pumba är jätte läskig! Då menar jag läskig, så fort Pumba går mot hans fötter hoppar Aslan till, och idag när Pumba var bakom soffa och sedan kom fram jämte Aslan så skällde Pumba till, och jisses Aslan hoppade högt! Lätt skrämd hund? ;)

Men men, nu mot kvällen så blev Pumba trött, lagom tills vi skulle gå ut och kissa, men när vi väl var ute och han såg att Arrak var med ut så blev han plötsligt pigg igen! Sicken stolle! Men han är hur söt som helst! Men inte så söt när man ligger på golvet och han kommer och ''anfaller'' en och biter och drar i håret, och det värsta av allt är att han älskas att pussas! Inget fel med det, men när han verkligen gör allt för att komma in i både munnen och näsan så är det inte så jätte roligt? Men men är man söt så kan man inte vara sur länge ;)


♦ Kvällens galna hoppträning!

Ja, vad ska man säga om kvällen hoppträning? Flygturer kanske är ett bra ord? Hade Hectra idag som förra gången och hon var Allt annat är lugn ikväll! I galoppen försökte hon dra ner huvudet lite men när hon inte lyckades gav hon upp, men hon gjorde det ändå några gånger! Vi började med att galoppera över 3bommar på volten, gick faktiskt riktigt bra när jag tryckte till henne innan hon kom in, då flöööööt hon fram super fint! :) Jätte nöjd!

Sedan började vi med att hoppa ett litet hinder på långsidan, gick super bra, kom jätte bra alla gånger trots att hon drog till tusen! Var super nöjd med dessa språng! Släppte efter precis i rätt ögonblick så hon kom helt rätt! Sen hoppade vi en bana på 3 hinder(se bild) Hrm, vad ska man säga? Gick defenetivt INGE bra! Kom ganska bra in på första hindret, kom heeeelt fel på andra hindret, och ännu mer fel på tredje. Så blev några flygturer över sadeln, kom liksom efter Hectra i språnget. Hoppade banan 2gr, andra gången gick det betydligt bättre, men vi kom ändå lite fel. Är inte sådär van vid att rida en häst som kastar sig emot hindren och sen har en ganska konstigt galopp som hon har(lite studsaktig). Sedan avslutade vi med att hoppa tredje hindret(från andra hållet) bara utan dom andra innan och då kom vi ganska bra första gången, andra gången kom vi sådär, tredje gången kom vi åt helskotta fel, blev en redig flygtur så tappade spöet, och sen sista gången gick det super bra! :D

Så allt som allt är jag faktiskt nöjd med kvällen hoppträning, var riktigt roligt trots att det gick som det gick! Men det kan ju inte gå bra hela tiden om man säger så! ;)



Hectra! <3

♦ Sicket sjukt väder!

Imorse när jag vaknade var det lite grå mulet och tråkigt, ungefär halvvägs in till stan började det regna, blev värre och värre desto närmare stan vi kom och när vi var var framme så började det hagla?! Och inte långt efter det började det snöa som satan!!! Och sen någon timme senare så var det strålande skolsken?! Vadå sjukt väder?

Nae, nu blir det att tagga hoppning med en ond nacke... Suck.. -.-

♦ Lycka.... Inte!

Åhh fy f*n vad irriterad jag blev nu! Först kom ja g underfund med att laddaren ligger nere i väskan, springer ner och kollade i väskan men till min stora lycka så kom jag på att min laddare ligger hemma hos min pojkvän! Glömde både den, mitt halsband och örhängen när jag åkte iväg i all stress i lördags morse! Suck! Men har 42% kvar vilket kanske kommer vara 24% imorron bitti.. Suck! Nu blev jag så fruktansvärt lycklig! Grrrrr

♥ Pumba, Bildbomb!

Bjuder på en massa bilder på lilla Pumba! :) ♥






♦ Sleepy head

Usch, sicken dag. Vaknade vid typ 9 av att älsklingen var vaken, så vi låg och pratade ett tag tills vi gick ner och åt lite frukost! Efter det gjorde jag 2 sockerkakor och sedan blev det fika vid 12! Älsklingen åkte väl hem vid 1 ungefär och då satte jag mig och kollade igenom en film som jag skulle se till ett skolarbete jag har. Handlar om miljön och påverkan på miljön. Slutade med att jag nästan såg hela och stängde sedan av det och somnade i soffan! Så otroligt fruktasvärt trött så det är inte sant! Vaknade iallafall av att pappa väckte mig vid 16.00 av att han la handen på min panna, han tyckte jag var lite varm men jag vägrar bli sjuk!!! :@ Men men, var iallafall mat då och nu sitter jag här och gör ingenting! Haft bebisarna lösa ett tag också och precis släppt in dom i buren igen där dom gnagar på toalettrullar och gräver i sågspånen och har allmänt damp! ;) Måste köpa ett större akvarium snart åt dom! :)

Den andra bebisen/valpen är totalt tokig, när man lägger sig på golvet så kommer han och drar en i håret, biter en i näsan och bara ska bråka! Sötnosen! :) Mamma och jag har även kommit underfund med att han är precis som en katt! Han beter sig verkligen som en katt, speciellt när han har en leksak. Då håller han den med frambenen och sparkar med bakbenen på leksaken, har bara sett katter göra det. Men söööööt är han iallafall den lilla apan! ;D


bild we♥it

♥ En apa

Denna lilla apa kom mamma och pappa hem med igårkväll! :) Visst är han söt? :)


Mobil bild, bättre bilder kommer! :)

♦ What am I gonna do after school?

En sak som jag verkligen börjat fundera på nu är vad jag ska göra efter gymnasiet? Det jag hoppas på att få göra är att jobba, men samtidigt har jag funderat på att plugga vidare. Och då isåfall på distans för att samtidigt kunna få ihop lite pengar! Det jag isåfall vill läsa vidare till är något med djur, då jag känner att jag inte vill stå i en affär och sälja hela livet. Det är absolut super kul att jobba i affär men det är inget jag vill göra tills jag är 65. Jag känner att jag vill kunna vara ute mer och speciellt kunna hålla på med djur! Isåfall är det hundar eller hästar jag vill jobba med, helst båda. Så nu letar jag efter kurser på distans som man kan läsa.

Ska även försöka boka ett möte med SYV, yrkesvägledaren på skolan för att hon ska kunna hjälpa mig att leta efter kurser och sånt man kan läsa som har med just djur att göra. Så ska försöka få tag i henne på måndag och boka ett möte för att just få hjälp med detta. Vet annars du någon kurs eller så man kan läsa på distans(Helst) som har med hundar, hästar eller kanske til och med djur i allmänhet att göra? Isåfall skicka en komentar eller kontakta mig! :)


Älva och Sabban i hagen, bilden tagen när jag var hästvakt förra sommaren (2011) åt min ridskolelärare! :)

Jag och en kompis tillbaka ifrån en skogstur med Sabban & Mia, hoppade av för att laga ett staket som var lite trasigt, vi skulle släppa ut några hästar i den hagen senare. Minne! ♥


Aslan på språng vintern 2009

♦ Studentklänningar

I brist på annat så sitter jag här och kollar på lite klänningar som jag kan tänka mig att ha på studenten.

Dessa klänningar kommer ifrån Nelly.se

Denna - 499:-

Denna - 479:-

Denna - 179:-

Denna - 399:-


Dessa klänningar kommer ifrån Bubbleroom.com

Denna - 249:-

Denna - 499:-

Denna - 199:-



♦ Visste ni att ....

Mamma och pappa just nu är påväg upp till Stockholm och hämtar en liten affenpinscher valp vid namn Tinyblacktrolls Cavalier. Här hemma kommer han att kallas för Pumba! :) Längtar tills dom kommer hem med krulltotten!


En bild på krulltotten som uppfödaren skickat :)

♦ Bilder på bebisarna ♥



Snuttan är inte riktigt handtam ännu, så hon giller Inte att vara fast i handen vilket resulterar i att hon bits lite. Men jag har handen i buren och har en matbit i så hon får ta den därifrån vilket hon gör, även förut när jag hade handen i kartongen bara så gick hon faktiskt upp i den, så höjde handen lite och sedan sänkte den igen, och det var inget fel på det tyckte hon, så snart blir väl hon lika gosig som Snövit! :)



Alltså kolla bara denna bild! Visst är den underbar! Smälter ju som smör i solsken när jag ser den! :') Snövit är så fruktansvärt gosig så det finns inte, hon vill gärna komma upp i famnen och klättrar gärna upp på armen när hon får chansen, vilket kittlas ganska bra när man inte har någon tröja! Gos unge! ♥

Alla bilder är tagna av min snälla pojkvän som ställde upp! :) ♥

♦ Make it your own

Ja, hade ju tänkt att plugga idag efter att jag städat buren åt bebisarna, men det blev inte så. När bebisarna var lösa i kartongen var jag tvungen att hålla koll på dom så att dom inte rymmer, dom har nämligen börjat försöka hoppa över kartong kanten, än så länge kommer dom bara halvvägs, men blir ändå lite nervös. Och när dom sov så blev det tvn, men måste f*****n plugga i helgen! Har 5veckor på mig att göra klart projekt arbetet och jag är knappt halvt klar?! Känns toppen?


Jag vill ha lååååååååångt tjockt hår!! :( osminkad och förjävlig

♦ Sicken dag

Ja, morgonen var ju inte toppen! Vakna vid 5 och veta att klockan inte ringer förens halv 7?!! Men men, tog bilen till praktiken idag eftersom mamma igentligen skulle åkt till läkaren och därefter handlat och tankat. Så jag fick handla och tanka efter jag slutat och ja, inte långt ifrån att jag höll på att glömma köpa hundmaten. Hih (a) Praktiken var iallafall helt okej, fick börja byta lampor, vilket jag absolut inte giller! Hatar verkligen när det blixtrar och massa, typ rädd för elektronik? Svar ja! Men men..

Kom iallafall hem för kanske 20min sen efter att bråkat med tankgrejen(kommer inte på vad det heter) först ville han inte tanka bilen full, och sen fick jag inget kvitto heller, så fick tanka 2gr för att bilen skulle bli full och inget kvitto någon gång. Suck sicka skit saker! Möttes iallafall av 2 överlyckliga hundar som var i hundgården när jag svängde ner mot parkeringen, dom är så söööta! :) Ikväll ska jag försöka plugga och även göra rent buren åt mina små bebisar! :) Så jag får väl ta och börja snart kanske? Puss & Kram, får se om jag bloggar mer ikväll!

♦ Rösta på mitt rum


Rösta på mitt bidragi Jotex tävling "Designa ett rum"!

♦ 05.00

Vadå vara sjukt trött och vakna vid 5? Hur kul är det på en skala 1-10? Inge vidare om man får säga det själv! Vaknade bara tack vare att jag var så sjuuuukt varm, helt obeskrivligt, låg även utan täcke då jag försökte somna om men det gick inte det heller, var lika varm för det. Suck! Så jä*la trött på att hela tiden vara så trött och aldrig kunna sova ut eller slippa vakna flera gånger flera gånger varje natt....
Men men, klockan ringde vid 6.35 och när jag kom ner frågade mamma om jag kunde ta bilen för att handla och tanka efter jobbet, igentligen skulle hon gjort det eftersom om skulle till läkaren men hon mådde inge vidare så hon orkade inte idag. Så då tar jag bilen istället, igentligen hade jag kunnat sova ett tag till men kände att det var ingen idé eftersom jag ändå inte skulle kunna sova. Suck..

Nae, nu ska jag väl ta och klä på mig lite, eller snart iallafall åker väl in mot stan vid kvart över 8 eller nått. ZZZzzz Då är det praktik som gäller! (y

♦ Dansande kyckling

Tyvärr kunde jag inte vända den så den blev åt rätt hål, men hoppas det duger!
Det var denna kyckling jag pratade om i tidigare inlägget, men råkade kanske skriva anka, vet inte ;)

♦ Dagen

Klockan ringde ju som sagt vid 5.30 imorse och vi åkte till Läckeby vid ungefär 6.00. Vi var framme runt 7.30 och då gick vi in och lämnade Tuff och vi åkte väl ifrån Läckeby vid 8.00 tror jag, och då åkte vi till Kalmar och Giraffen Köpcenter. Pappa sa att det skulle vara lite krågligt att hitta dit, men lyckades faktiskt riktigt bra, skönt att man tränat tidigare på att åka i 2filiga rondeller, annars hade jag nog inte hittat på första försöket. Väl framme satt vi i bilen och åt matsäcken som vi hade med oss. Vi satt väl i bilen till ungefär 9.00 då vi gick in på Giraffen och den enda öppna butiken som var Ica Maxi, så vi gick väl runt där och kollade på smink, böcker, djursaker och kläder i ungefär 40min då vi gick bort till djurproffsen och väntade på att dom skulle öppna.

Och ja, när vi åkte upp så sprang det över ett rådjur över vägen och jag fick ju som sagt panik bromsa, när jag väl fått stopp på bilen som faktiskt gick ganska fort kom jag underfund med att varningsblinkersen igång? Frågade mamma om hon satt igång det men det hade hon inte. Så vi kom underfund med att det måste varit bilen som satt igång det själv när han märkte av att jag panikbromsade om ABSen kom in. Eftersom vi inte har varit tvugna att panikbromsa någon gång sen vi köpte bilen, vi köpte den i somras, så visste vi inte om det, så jag drog den slutsatsen att det var så.

Och en sak till, när vi kom ner till läckeby och skulle lämna Tuff så bad mamma sköterskan att kolla så han hade fått ner sina kulor. Dock kom sköterskan underfund med att det inte var någon hane vi hade, utan detta var en hona?! Mamma och jag blev helt ställda eftersom han är köpt från en uppföddare. Men hon kollade flera gånger men varje gång konstaterade hon att det var en tjej. Hon var tillslut tvungen att gå och fråga någon annan veterinär. Och när hon kom tillbaka så konstaterade att han ju faktiskt hade en snopp, så vi hade en pojke! ;) Men gud vad chokade mamma och jag blev, och vi hade just skojjat om precis samma sak i bilen ner. Hah!

Väl inne i den butiken så kollade vi på hundsaker, rått och kanin saker samt även djuren dom har där inne. Dom hade bara en ökenråtta och det var en hane med samma färg som Snuttan har, Nutmeg som jag har fått lära mig. Men den såg man inte så mycket av eftersom han såg. Hittade även världens häftigaste hus som jag lungt hade köpt till mina så busar, men hade ju tyvärr inga pengar! :/ Hittade även lite annat, bland annat lite mat som var väldigt små bitar som innehöll mycket viktiga vitaminer så mamma var snäll och köpte den åt mina små bebisar! Så den lilla maten ska jag blanda ut med den vanliga maten jag ger dom! :)

Efter det gick vi bort till Hööks och kollade lite och sedan vidare i alla andra affärer som fanns där inne. Det är ju ganska många affärer att gå igenom om man säger så. Men vi lyckades iallafall att underhålla oss fram till ungefär halv 12 då mamma och jag fikade lite. Och innan dess så var det en väldigt frågvis försäljare, av Telenor, han frågade vad jag hade för telefon, om jag var nöjd med den, hur mycket min mobil räkning gick på varje månad och lite sånt. Sedan frågade han om jag ville kunna få en nyare telefon och billigare? Jag sa bara Nej tack inte Telenor och så gick mamma och jag. Under en annan gång vi stod inärheten av dom så gick väl ett 20-30tal personer förbi och varenda ville inte prata med dom. Hah så det var nog inte så lyckat! ;)


Mammas och min fika! Budapest tårta och en choklad munk, Mums!

Efter fikat gick vi in i världens roligaste affär! En affär där allting kostade en 10:a eller flera, och guuud vad vi skulle kunnat shoppa loss! Och speciellt världens sötaste dansande anka, spelade in den så ni får se en film ikväll! Jag lovar, den får ni INTE missa! :D Vi var även inne i en bokaffär där ALLA böcker kostade 25kr/st. Mamma och jag köpte 4st böcker, och vi kan gissa att dom kaste skulle kostat uppåt 100kr/st annars. Alla 4:a var psykologiböcker och min bok som jag fick välja blev en om depression, om man känner någon som lider av depression eller om man själv lider om det. Mamma köpte 3 böcker som handlade om att bryta sina dåliga vanor, hitta sig sjlv och den sista kommer jag inte ihåg. Men dom lät spännande iallafall! :)

Vi åkte tillbaka till Läckeby vi typ kvart i 2 och satt i bilen till halv 3 då vi gick in till djursjukhuset och frågade om Tuff hade vaknat, och det hade hann så vi fick hem honom direkt då, så vi kom väl därifrån vid 10 i 3 vilket var riktigt skönt, har nog aldrig hänt förr tror jag! Nu på kvällen har jag hunnit med att fixa nya designen till bloggen, vad tycks föresten? Och nu har jag bus bebisarna lösa, eller ja just nu sover dom men fyyy så dom sprungit. Snuttan har varit riktigt busig idag och försökt hoppa över kartongen! Så har lagt 2 galler över nu för att känna mig lita säkrare. Får väl fixa något annat galler som är lite mindre så jag slipper hålla stenkoll på dom ifall dom hoppar över eftersom Snövit gärna också försökte. Båda två har faktiskt börjat bli riktigt handtama nu, Snuttan tycker väl inte det är super kul att bli lyft, men hon klättrar gärna upp i handen när jag har den i buren eller kartongen. Snövit är fortfarande lite svårfångad i buren men inga som helst problem i kartongen och jag har gosat med henne några gånger. Pluttisarna! :D

Tror väl det räcker med text nu va, eller vad säger ni? ;)

♦ Kalmar

Just nu sitter jag väl förmodligen i bilen! Klockan rimgde 5.30 imorse och mamma och jag åkte ner till Läckeby djursjukhus vid 6.00. Jag kör eftersom mamma är väldigt trött på morgonen och är lite farlig då. (a) Men men, vi ska lämna in Tuff, mammas kanin han ska nämligen kastreras och vi ska lämna honom där vid 7.30 och sedan har mamma fått för sig att vi ska åka till kalmar och gå och glo där i affärer, utan pengar! Kuuuul! Och det ska vi väl typ göra fram till kanske 3 då vi förhoppningsvis får hämta honom. ZZZzzz.... Pappa är hemma och tar hand om hundarna och ''vaktar'' mattläggaren så hundarna slipper vi ha med oss som tur är, inge vidare roligt för dom att bara ligga i en bil hela tiden.

Ikväll hade jag Tänkt att fixa nya designen till bloggen, har fixat lite med den hitills med fortfarande bilder samt header kvar. Men men, får se hur långt jag kommer med sakerna. Det som först och främst ska fixas är sidomenyn då den just nu ser konstig ut(har lagt ut designen på en test blogg och ser då hur den kommer se ut) Sedan är det texterna och sist kommer jag faktiskt fixa header! Annars brukar det vara headern först och allt annat sen, men nu tänker jag göra tvärt om faktiskt! Så ska se om jag kan hålla detta nu. Ska göra mitt bästa, fixar jag inte designen imorron kommer den komma antingen på onsdag eller i helgen! :)

♥ Dressyrträning

Kvällens dressyrträning började med en kort uteritt och då gjorde vi lite böjningar samt hela tiden fokuserade på att ha dom samlade. Hade PW och ja, uteritter är typ det bästa hon vet, i galoppen var det nästan omöjligt att ha henne samlad samtidigt som jag försökte ha en lugn galopp. När vi travade så små galopperade hon på sidan fram tills hon lugnade sig.

Efteråt red vi dressyr på banan och GUUUUUUD så fin hon var! Har inte ridit henne sen förra sommaren(2011) så det var ett tag sen. Hittade rätt knappar på henne super fort och även på den minskade volten lyckades jag få bakben och framben på samma spår vilket inte alls brukar vara så lätt för mig. Lyckades även få henne super fin i galoppen stundtals när jag inte förstörde, men i fattningen så blev då 2 bakutsparkar samt ett antal kickar, bus unge! Men ja, jag är absolut SUPER nöjd med kvällens dressyrträning!


Sötaste Pw

Gammal bild på mig och PW, ups, kolla inte sitsen ;) Hösäck!

♦ Big Brother

Är det bara jag som tycker att årets Big Brother har gått lite väl överstyr? Att lägga en skål med ägg under en kudde? Att spotta i mjök och smör? Att skita i att plocka upp trasiga tallrikar? Att äkla sig med andras tandborstar? Att överhuvud taget bete sig värre än 5åringar? Visst det ska ju vara underhållning, men det har gått åt helvete över styr iår? En person sig som beter sig som en riktig 2åring tror jag många vet vem jag syftar på? Tänker inte säga några namn med om ni följer Big Brother så tror jag det är ganska solklart vem det är som beter sig som fan och tror att allt är tillhör H****!! Nae fy för årets deltagare, fast man kan ju trots detta inte sluta kolla?

Ligger även här och försöker få iordning på mitt psykologi arbete, arbetet ska vara på minst 3sidor och jag har skrivit 2,5 och det står helt still!! Nae, fy jag blir så trött på dessa skolarbeten nu, men det är snart slut! Så otroligt skööööönt!

Har även hittat en jätte fin ny bloggdesign som jag ska försöka fixa iordning. Var först meningen att jag skulle försöka fixa iordning en egen design(med en gratis design som bas) men känner att jag inte har tid för att sitte länge med det just nu, måste verkligen försöka fixa med skolarbeten nu! Är så fruktansvärt mycket just nu! Suck!!


*Bjuder på en bild när Snuttan sitter och äter mat i huset!
Bilden tagen utanför(har ett akvarium som bur)

♦ Everyone needs to be loved

Känns lite stressigt just nu! Hade tänkt att försöka bli klar med psykologiarbetet idag men det känns inte som om jag kommer lyckas? Jag har inte mycket kvar men den svåraste biten kvar? Och detta ska vara klart imorron? Usch säger jag bara!!

Förövrigt har bebisarna varit lösa idag igen och dom hade nästan värre damp idag än igår, satte även in en kartong full med sågspån och den var populär ska jag säga! Den användes flitigt, även en liten popcorn kartong tyckte dom om, och den satt som gärna i ett tag! Något som också var roligt från och till var tunnlarna vi hade till våran hamster. Dessa tunnlar är av plast och den får dom bara ha när jag har uppsikt över dom eftersom dom biter på allt och plast kan vara farligt om det fastnar i halsen på dom, så därför har jag bara plaströren när jag kan hålla koll på dom, och ''säga'' åt dom när dom biter på plasten! ;)

Har även kommit underfund med att jag snart måste köpa ett nytt akvarium, det jag har nu är 55cm lång och lär blir trångt för dom när dom blir större. Nu är det precis perfekt för dom när allting är i, men dom växer ju också dom små liven! Så ska se om jag kan hitta något billigt akvarium, det behöver ju som sagt inte vara helt eftersom det inte ska vara vatten i, utan bara en Massa sågspån! ;)


Bild från We♥it

♦ Brottning

Snuttan & Snövit brottas! ♥

♦ Bebis bus!

Vad jag var och hämtade i fredags var 2 ökenråttor! Det var 2 honor och dom heter Snövit och Snuttan! Snuttan är av färgen Nutmeg, brun aktig med lite svart i! Och Snövit är en vittecknad black.
Igår var dom lösa i en stor kartong jag fixat och det var nog tröttsamt för dom små bebisarna, för hela igårkvällen låg dom helt trötta i buren, Dom var väl lösa i en timme, men satt och småvilade emellan åt! Även nu sover dom dom små pluttarna. När dom vaknar sedan och blir lite piggare tänkte jag dom skulle få springa av sig lite i buren igen. Filmade även lite igår som jag tänkte jag skulle fixa iordning så ni får se dom! Tänkte bjuda er på några bilder på busarna sålänge! ♥


Bebisarna ♥


Snuttan♥


Snövit ♥

Snuttan är den mindre av dom 2 och en liten buse, hon verkligen älskade pojkens hand och även hans tröja vilket ni kan se på en av bilderna ovan! ;) Hon smakade även riktigt ordentligt på honom 3gr.
Snövit är den lite större och mycket snällare om man ska säga så? Hon är även lite mera lugn och smakar inte lika hårt på en! ;) ♥

♦ Bebisar!

Åhh, mina bebisar är såååå sööööta!! Snuttan & Snövit! Bilder ska fixas snarast möjligt! :D ♥
Någon som vet vad det kan vara? :D ♥

Psykologi B

Sitter just nu på min sista lektion för dagen, slutar vid 1 idag, riktigt skönt med tanke på förkylningen! Men jag är inte glad för det. Jag får nämligen inte upp mitt psykologi arbete på denna datan som jag skickade via mejlen, bara för att den vi har hemma är av ett nyare format! Så nu sitter jag och kan inte göra ett skit typ? Har ju allting hemma på datan och alla antekningar hemma. Suck! Så trött jag blir!! Så nu vet if*n vad jag ska göra i 40 min till??

Var ju iallafall och hämtade bilen på Volvo förut, och stenskottet syns inte! Det är bara som en liten rund kontur runt det som sug ut som en bubbla tidigare! Så det blev super bra! Sen blir det hem, fixa några saker och SEN åka till vimmerby!! Yeeeey!!

sitter just nu i skolan oCh väntar på att ...

sitter just nu i skolan oCh väntar på att älsklingen ska sluta så han kan köra mig till Volvo eftersom jag lämnade in bilen för dom skulle laga stenskottet. sen blir det tillbaka till skolan och sen till Vimmerby! åhh som jag längtat! ni får se senare ikväll vad som händer!!!


♦ Want something new

Usch, jag är riktigt sugen på att fixa en ny design på bloggen, lite mer en som jag fixat till helt enkelt! Men jag vet inte fårse när det blir, när jag har tid liksom. För imorron måste jag lämna in bilen för att laga stenskottet mamma fick förra veckan och sedan vidare till skolan... Sen blir det väl att umgås med älsklingen, och förhoppningsvis göra en sak till! Men säger inte mera nu! Nu får veta imorron om det blir så eller inte!
På lördag blir väl att spendera hela dagen med älsklingen, ska då fira hans mamma som fyllde år i måndags och sedan hit och kanske äta och se på Gladiatorerna och film på kvällen! Söndagen kommer blir en nedrans massa plugg så jag blir klar med psykologiarbetet som ska vara klart på måndag. Suck så jä*la mycket skit att göra och ingen motivation till plugg. This sucks..


Stenskottet, som ser väldigt konstigt ut! Men han skulle ge det en chans.
Om ni kollar noga kanske ni ser en svag fyrkant runt om? Detta är en tejp som han hade sagt att vi skulle sätta på för att minska risken för att det kommer smuts i och att det spricker mera. Eftersom det sitter på förar sidan så får det inte vara större än en enkrona om dom ska kunna laga det och det ska gå igenom besiktningen. På passagerar sidan får det vara lika stort som en femkrona.


I brist på pluggmotivation så målade jag naglarna, blev riktigt nöjd!
Började med ett ljusljusrosa som inte syns på bilden och knappt i verkligheten.
Sedan när det torkat ordentligt tejpade jag nageln där jag tyckte det räckte och målade sedan svart. Tog sedan bort tejpen direkt.
Efter att det svarta torkat ordentligt så tejpade jag så att det bara blev en svart lite rand kvar och målade sedan 2gr med vitt och tog bort tejpen.
Nu ska det bara på ett topplack när detta torkat! Sen är det klart!

♦ We can make a change!

">

♦ Gårdagen!

Igår vaknade jag med världens huvudvärk, rinnande näsa samt illamående! Och jag var som sagt hemma ifrån praktiken igår!
Mamma ringde även till en läkare igår angående mig och vi fick tid samma dag. Men som vanligt så hade jag inte så höga förväntningar, vilket även blev samma. Det är som vanligt som kan inte säga vad som är fel på en utan dom säger bara ''det går över snart''. Men vafan det är väl inte meningen att man ska vara sjuk var och varannan månad? Eller? Det är f*n inte mänskligt! Efter det så var även mamma hos sin doktor så vi stannade då kvar ti stan för att vi hade köpt biljetter till Fredrik Steen Hundcoachen som var på Mejeriet och höll föreläsning. Riktigt intressant faktiskt! Och jag måste säga, jag har ändrat uppfattning åt det bättre hållet!

Han tog upp mycket med att allt handlar om att ha en öppen relation och kommunikation med hundarna, och han jämförde ofta våran relation till hundarna till människor relation till varandra. För det var en som frågade hur man skulle få uppmärksamhet av sin hund. Då ställde han bara fråga ''är du gift?'' För han sa det att det är precis likadant att få kontakt med hundarna som man får kontakt med människor! Finns så mycket att säga om föreläsningen men så mycket att skriva så orkar inte riktigt, fråga om ni vill veta något! :)

Åh, mamma och jag var även nere på Jami Hundsport och köpte leksaker till ****** och så köpte vi även en pipleksak till Mischa, eftersom han har börjat ta Aslan leksaker nu, så han fick en stor gosedjursanka som piper, och det första vi gjorde när vi kom hem på kvällen(kom hem runt 10) var att ge den till Mischa, och gissa om han blev glad? Han tog den i munnen och sprang runt runt och var allmänt glad, och nu hörde jag precis hur han ligger ute i matsalen och piper med den! Sötnosen!

Men men, usch så äkligt sliten jag var igår när jag kom hem igårkväll, näsan rann och illamåendet kom från och till. Och i morse var det inge vidare heller.. Kall svettats hela natten och mått allmänt dåligt bara!


Bildkälla


Den stora liggande Ankan fick Mischa! Finns Här

♦ Snabb uppdate!

Kom precis hem och har precis lagt mig i sängen, sliten, besviken men nöjd med Fredrik Steens föreläsning. Fortfarande sjuk, men eftersom vi hade köpt biljetter för en vecka sedan och både mamma och jag var hos läkaren så bestämde vi oss för att åka... Kommer berätta mera imorron om dagen, pallar inte nu! God natt!!

♦ Stress/Sömnproblem

Sökte lite på google och kollade olika sidor och stress, där på en sida hittade jag en sak som stämde in väldigt bra på mig! Läs nedan!

''Sömnproblem, djup trötthet, koncentrations- och minnesproblem, täta infektioner, problem med magen, hjärtklappning, olust, ångest eller nedstämdhet kan vara signaler om att vi är i allvarlig obalans – det vill säga ett stresstillstånd. Ignorera inte sådana tecken.

  • Försök att förändra situationen – sådana allvarliga lägen brukar inte lösa sig av sig själva.
  • Sök stöd och hjälp från andra. Det är klokt att inte vara ensam i utsatta lägen.
  • När man kämpar gäller det att vara en stark kämpe. Se till att du får tillräckligt med sömn, mat, fysisk aktivitet och tid för dig själv.
  • Var försiktig med alkohol, nikotin och lugnande läkemedel. De minskar visserligen anspänningen för stunden, men tar energi i det långa loppet.
  • Lär dig någon avspänningsteknik. Det är en gåva att kunna när livet blir tufft.
  • Låt bli att sträva efter att vara perfekt – åtminstone inte i allt samtidigt.
  • Gräv inte ner dig i negativa tankar om dig själv. Börja dagen med positiva bilder – Vad klok jag är!
  • Skriv varje dag ned några rader om vad som händer och hur du reagerar. Dagboken kan hjälpa dig att skilja mellan riktiga och påhittade problem och skapa förståelse och kanske distans. ''

Källa


Precis allting stämde in på mig! Jag är alltid trött och så trött att det ibland är jobbigt att hålla upp ögonen mitt på dagen, jag har väldigt svårt att koncentrera mig och extremt duktig på att glömma, fråga bara min pojkvän om vad han tycker om mitt minne! Och som jag skrev i tidigare inlägget jag blir väldigt ofta sjuk. Och inte nog med det jag har ju även riktiga problem med min mage och haft det hur länge som helst! Ångest och olust känslor får jag närmare varje dag och jag känner mig nedstämd nästan hela tiden, det är sällan jag inte är det! Hjärtklappning har jag bara fått någon gång ibland, kanske sådär någon gång varannan vecka typ.
 
Tror ni en läkare hade kommit underfund med detta om jag fått till läkaren? Ursäkta med det tror inte jag, iallafall inte dom läkarna vi har här i närheten! Och nej jag säger inte att alla läkare är sånna! Bara dom jag träffat på!


♦ Grrrr!!! Nedrans sjukdommar!!!

Att man aldrig ska få vara sjuk! Jä*la skit!! Inte nog med att illamåendet har kommit tillbaka jag har även blivit cp förkyld och fryser, svettas och nyser om vartannat plus att näsan rinner från och till som om kran och inget stopp finns det! Jag är så förbannat trött på att vara sjuk hela tiden! Det var ju f*n inte länge sedan jag var sjuk för f*n! När ska det räcka?

När jag gick i hjorted var jag typ alldrig sjuk, i ankarsrum började jag bli mer sjuk och nu är jag tamef*n sjuk hela tiden! Vet inte ifall det har något med att jag är stressad som satan nu för tiden eller ifall mitt immunförsvar har försvunnit helt och hållet? Såå jä*la trött på skiten alltså, och läkare är ingen idé att gå till för dom har ändå inget viktigt att säga!

Usch känns som om jag sviker alla nu när jag är sjuk hela tiden både mamma & pappa samt dom på praktiken! Och jag vet hur viktigt det är att visa framfötterna när det gäller arbete! Men vad gör man när man inte orkar sig upp ur sängen och hela rummet snurrar när man sätter sig upp? Suck!!!!

Jag HATAR att vara sjuk hela tiden. Finns inget tråkigare!!


♦ Make it or break it

Usch har varit så fruktansvärt trött hela kvällen, inte orkat något typ! Har iallafall fått lite plugg gjort vilket känns skönt och sedan har jag kollat runt på Gerbil forum och kollat runt lite! Har även hittat en gammal matskål vi hade till Theo förr, en keramik skål eftersom man inte ska ha plast grejer i buren eftersom dom kan äta upp det och det fastnar i halsen.

Illamåendet har släppt väldigt bra under kvällen och hoppas att jag mår toppen imorron så jag kan praktisera och sedan på kvällen kolla på Fredrik Steen på mejeriet. Blir även pizza med mamma! (y

Nu ska jag se klart på Desperate Housewives och sedan kolla lite på Big Brother medans jag pratar med älsklingen och sedan blir det sova för min fel, behöver verkligen det känner jag! ZZZzzz

♦ Tisdag

Vaknade vid kanske halv 7 av en super söt hund(han var billig imorse) som studsade på dörren och pep och höll på eftersom han hörde att mamma var vaken här nere, och då gå det ju inte va lugn! Gav till slut upp vid typ 10 över 7 så då gick jag ner och mamma släppte ut honom och jag gick upp och försökte sova ett tag eftersom jag var så fruktansvärt trött och jag mådde illa som satan! Men lyckades inte direkt somna eftersom snickaren bankade och såga i väggar och allt! Men nu är han iallafall klar, imorron kommer mattläggaren och nästa vecka kommer väl rörmokaren och sedan snickaren igen.

Men iallafall låg väl i sängen fram till 8.20 då jag gick upp och försökte få i mig något att äta, var lönlöst för jag vågade inte äta något eftersom jag mådde så fruktansvärt illa så fick bara i mig en halv kopp oboy. Till slut släppte illamåendet, tänker inte gå in på det, men jag mådde iallafall betydligt bättre då så jag gick ut och direktstartade motorvärmaren och gjorde iordning mig och sedan åkte jag in till Västervik för att en på Volvo skule komma på stenskottet på rutan.

Väl inne på Volvo så konstaterade han att han skulle iallafall försöka laga det så vi beställde en tid så ska lämna in bilen på fredag innan skolan och sedan hämta den på lunchen. Förhoppningsvis är älsklingen snäll och hämtar och lämnar mig, får väl flörta lite med honom vilket nog inte blir så svårt! ;)
Efter det åkta jag en snabbis till byggmax och köpte en grej till pappa han skulle ha och sedan åkte jag till Maxi för att handla. Hade igentligen tänkt gå ner på stan en gång till djurmagazinet för att kolla om dom hade en transportbur och kolla hur mycket dom kostade men började må så fruktansvärt illa så ville bara hem!

Nu har jag iallafall lyckats fått i mig lite yoghurt som jag köpte och en liten kaka och hoppade jag kan äta något mera sen! Får verkligen inte bli sjuk! Inte nu för imorron efter praktiken ska mamma o jag äta pizza och sedan gå till mejeriet för att kolla på Fredrik Steen, förhoppningsvis klarar jag mig! Får hoppas på det bästa!


*Bjuder på snyggaste bilden på Aslan från sommaren 2011

Idag är den plugg som gäller för hela slanten och hoppas jag mår bättre, så jä*la trött på att vara sjuk hela tiden! Förr när jag gick i hjorted och ankarsrum så var jag sällan sjuk. Nu är jag sjuk nästan var och varannan månad känns det som! Varför det blivit såhär vet jag inte men det är så sjukt tråkigt! Finns inget tråkigare än att vara sjuk och bara ligga i sängen hela dagen och må skiiiit! ... Suck!

På fredag händer förhoppningsvis en spännande grej och på lördag ska vi fira bästa svärmor som fyllde år igår! :) Ska blir trevligt! Bara jag inte är sjuk dock! Grr!! Nae nu ska jag ta tag i psykologi arbetet Byyyye!

♥ each day's a gift

Ett motto som jag tagit med mig nu och tänker på dagligen är ''each day's a gift and not a given right'', tycker många borde ta det till sig för man vet aldrig vad som händer, bara för att man har ett liv betyder det inte att det hastigt kan ta slut.

Snart ska jag ringa till pojken samtidigt som jag kollar på Big Brother och sedan blir det att sova och imorron blir det att åka in till stan för att dom ska kolla på stenskottet mamma fick i fredags, om dom kan laga det ser väldigt konstigt ut om man säger så! Sedan ska jag även handla lite mjölk och sånt! Sen blir det hem o plugga samt städa rummet, ska försöka städa rummet iallafall!
Gooood natt på er nu! :D

Åhhh, jag vill ha fredag NU!
Btw, börjar bli riktigt förkyld... suck.. :(

Detta blev mitt 200 inlägg i bloggen och jag startade den i december, närmare sagt den 19 förra året!

♦ Hoppträning!

Kvällens hoppträning gick riktigt bra faktiskt! Fick Hectra som jag inte ridit på en evighet tror jag? Men jag kom på hur hon funkade ganska fort med tnke på att det var ett tag. För på henne MÅSTE man vara riktigt riktigt lös i handen, håller man minsta hårt så lägger hon huvudet på sniskan! Fast först när jag suttit upp så blev det en liten chock för mig. Red Cito förra veckan som är ca 175cm hög och så kommer jag till lilla Hectra som är D-ponny på 148cm så det blev en väldig skillnad om man tänker på att jag är ca 175cm. 
 
Idag var det ju såklart hoppning som gällde vilket faktiskt gick jätte bra eftersom just för att det var länge sedan jag ridit henne och aldrig hoppat henne?! Vi började med att galoppera på en volt med 2 bommar på varsinn sida av volten och sedan satte hon upp ett litet kryss, med en bom framför och en bakom så man ska komma in rätt. Detta bygdes sedan på med ytterliggare ett hinder och 1 bom på marken. (Se övning 1 på bilden!)

Dom 2 första gångerna kändes det lite obehagligt eftersom det kändes som om hon kastade sig över, men kom sedan underfund med att hon fick ta såna stora kliv jämfört med Cito plus att det var mellanrum för en stor häst som var med i gruppen. Men det gick bra, vi kom fel några gånger men tillslut lyckades vi få till det fin fint! :)

Sedan tränade vi lite på omhoppningsvängar. Hon tog bort alla bomar och ett hinder(då ett hinder blev kvar) sedan la hon en bom några meter jämte hindret och sträckade sedan med skon i marken vart vi skulle svänga innan. Det gällde då att vi skulle rida innanför bommen som låg jämte hindret och svänga runt innan sträcket i marken.(Se övning 2 på bilden!) Samma här, dom 2första gångerna gick det väl sådär med sedan när jag verkligen gav mig f*n på att jag skulle driva i svängen så gick det super! Och var faktiskt riktigt roligt om man säger så!

Men allt som allt är jag faktiskt super nöjd med kvällen och längtar riktigt ordentligt mycket till nästa hoppträning om man säger så! Har blivit riktigt taggad på sista tiden till hoppträningarna, förr var jag livrädd och vågade knappt hoppa över 60cm och var livrädd för att hoppa oxrar, nu har det släppt, dock inte helt på oxrarna(vågar inte hoppa över 80cm en oxer utan att det knyter sig i magen, dock var det typ 50cm oxrar förr, så det har gått framåt) Men förhoppningsvis ska det också släppa snart! :)




*Söta Hectra tillsammans med min kompis Emma som hoppade fram inför en klubbtävling, bilden tagen av MIG!

*Hectra sommaren 2011, bild tagen av MIG!

Hoppbilden är redigerad därav det mörkare uttrycket!

♦ Skoltrötta ungdomar, konstigt?

En sak som vi tog upp på Svenskan i fredags är detta med skoltrötta ungdomar och att utbildningsminister Jan Björklund tycker att vi borde korta ner utbildningstiderna från 3år till kanske 2 år. Vilket jag själv tycker är väldigt bra! Korta ner utbildningarna från 3år till kanske 2år och sedan ha mera intensiva dagar. För nu består mer än hälften av alla utbildningar på gymnasiet mer än halva veckan sammanlagt av håltimmar! Och man sedan kanske bara har 2-3 lektioner varje dag och sedan 2-3-4 timmars håltimma mellan varje lektion.

Är det igentligen att ungdomar är skoltrötta och skiter i skolan? Är det så konstigt att dom tänker ''men jag har ju bara 2 lektioner med 3timmars håltimma emellan, det är ju ingen idé att gå till skolan'' Jag själv har tänkt så ett antal gr förra terminen då jag hade en lektion på morgonen på måndagen och sedan 2timmars håltimma. Fredagen var det likadant men 3timmars håltimma istället. Visst jag hade så jag kunde fördriva tiden med att sitta på körskolan. Men dom som inte har det, och inte kan gå hem för att dom bor nära skolan.
Är det då konstigt ungdomar skiter i skolan? Och det var flera gånger jag sket i skolan just för dessa håltimmar!

Nae detta är en sak som stör mig in på bara nerverna. För vad är det igentligen för mening med att gå tillskolan när mer än hälften av dagarna består av håltimmar? Och inte nog med bara håltimmar, även inställda lektioner som man får reda på när man kommer till skolan är inte heller sådär SUPER kul? Jag vet själv i fredags jag hade en lektion på morgonen på 40min och skulle sedan ha en 2timmars lektion som van inställd. Så iställer för att kunna få jobba hemma på första lektionen vilket vi ofta brukar få så får jag en håltimma på 3timmar? Visst nu kunde jag fördriva tiden med att plugga med en kompis, men det kan jag inte jämt!

Nae jag tycker faktiskt att utbildningsministern borde få igenom sitt förslag om kortare skolgång, OM man slipper dessa håltimmar på flera timmar, för jag tror det är det som gör att ungdomar blir skoltrötta och skiter i skolan
när dom känner att dom inte behöver bry sig. Så jag tycker det är bättre att kanske ha 4-5 lektioner varje dag med kanske 10-15 min rast mellan varje och mitt på dagen ha en lunch på kanske 1-1,5timme eller nått. För att just slippa dessa håltimmar. För jag tror att det är fler än mig som håller mer om att håltimmar är segt!

Visst det kanske är kul att ha långa håltimmar i början, men att sedan ha den konstant varje vecka flera gånger i veckan blir väääääldigt segt mot slutet! Så därför tycker jag skolorna borde ta detta som Jan Björklund har sagt. Är det någon mer än jag som håller med om att håltimmar förstör skollusten?


♦ Time to sleeep

Snart ringer väl älskade pojken och sedan blir det sova och även hoppas på att en viss person lämnar Big Brother! Men sån tur har man väl inte? Brukar vara så..

Har iallafall kollat runt på flera gerbil(ökenråttor) sidor ikväll och hittat mycket intressant. Är väldigt nära att köpa 2 faktiskt, eftersom det är flockdjur och ska därför inte vara själv. Som tur är slipper man köpa en ny bur(vi har bara hamster burar med galler) eftersom pojken hade ett gammal akvarium som han ska fixa om locket på sedan är det klart! Åhhh jag vill verkligen ha, har suttit och läst på som tusen nu? :P

Ni måste bara kolla DENNA video, så grymt söt!
Fick inte in den i inlägget då det strulade med inbäddningskoden.




♥ Gerbil/Ökenråtta

Alltså jag är så grymt sugen på att köpa en ökenråtta. Jag har ju alltid haft ett annat djur är hundar men nu är det mamma som äger kaninen och förra hamstern vi hade så känner att det skulle vara kul att ha något eget att ta hand om och göra massa skojigheter till! Har suttit och läst på olika sidor om gerbiler och jag själv tycker dom låter mycket roligare än en hamster som sover om dagarna?


Bildkälla

''Här kommer en kort inledning om gerbiler och hur de lever ute i naturen.
Gerbiler, eller ökenråttor som de också kallas, är små gnagare som i vilt tillstånd lever i utkanten av Gobiöknen i Mongoliet. Eftersom de är ökendjur dricker och kissar de inte speciellt mycket. De lever i meterlånga gångar med bohålor som de fodrar med till exempel gräs och fjädrar.
De håller sig oftast till samma partner hela livet och är mycket sociala djur som inte mår bra av ensamhet.''
Källa

Man kan väl säga att jag har ''lite'' erfarenhet av ökenråttor då 2 av mina 3 syskon hade massa ökenråttor när dom var yngre och vad jag kommer ihåg så var dom så otroligt roliga och söta! Dom sov liksom inte på dagarna utan var vakna. Någon av er som har erfarenhet av ökenråttor? Och isåfall vad kan ni rekomendera för burar?

♦ Min söndag

Min söndag kommer bestå av mestadels plugg! Men ska faktiskt även försöka städa mitt rum lite kanske? Känns som om det är nödvändigt eftersom det ser ut som FF***n med kläder överallt?! Men men vi får väl se vad dagen har att bjuda på iallafall! :) Ska även försöka skriva ett tidsinställt inlägg som ska komma upp under morgon dagen, men det är bara om jag har tid!
Nae nu ska jag börja skriva på psykologi arbetet, elr börja, sk börja skriva det på datan, sedan göra klart samhällen, skriva en inledning på ett arbete som sedan är klart och efter det fortsätta med med projektarbetet. Sicken dag?!

♦ Min lördag!

Började jobba 9.30 till 15.15 så en hel dag! Men det har gott ann iallafall, vilket är bra! :)
Sedan hämtade älsklingen mig och vi åkte hem hit och åt och nu sitter vi och tar det lungt och pratar om lite skit med föräldrarna!. Ikväll blir det Gladiatorerna och sedan någon film efter det. Vet inte än men får se! :)
Bloggar väl mer imorron antaligen, Go kväll! :D

♦ Min fredag!

Igår blev det skolan, började med Svenska, och sedan skulle vi ha 2timmars relegion. Men jag och min klasskompis fick då syns på tv apparaterna att den lektionen var inställd? Kul att vänta från 9.15 till 11.50 då min psykologi lektion började?! Men jag och min kompis var faktiskt duktiga så vi satt och pluggade med Instuderingsfrågorna till relegions provet. I väntan på att vi skulle få hämta våra studentmössor som kommit! Nu är det fasen NÄÄÄRA!!!

På psykologin så var älsklingen snäll och höll mig sällskap på lektionen! Och efteråt så gjorde vi lite ärenden i stan, samt jag fick ett super gulligt litet gosedjur! :'D Sedan gick vi till H&M och jag köpte ett par sjukt snygga ljusblåa jeans och ett svartvitt linne. Sedan var vi ju tvugna att gå ner till djurmagazinet och kolla på kaninerna och råtterna, åh jag såg absolut världens sötaste lilla dvärghamster! Han var typ ca 2cm(bebis) och så sjuuuukt söt, jag ville ta med den hem! :'D

Sedan blev det äta pizza och bio på kvälllen, vi kollade på filmen This Means War, riktigt bra film om man får säga så? Och så grymt klockrent slut, tänker inte säga mer eftersom vissa kanske inte sett den? ;) Men super, värd att se verkligen att rekomendera!

Ps; känns som om jag har jobb nu! 200olästa blogginlägg på Bloglovin sedan torsdags kväll?!



Ser ni den liiiilla gråa?! Det är dvärghamster, och den vita som är större än den gråa är mindre än den dvärghamster vi hade i somras! Vadå liiiiiten?

♦ When you close down

När man stänger av alltid runt omkring och inte lyssnar, ibland blir saker föör mycket.
Man vill inte lyssna, pshyket orkar inte med när det blir jobbigt, vissa saker blir för mycket..
Man orkar helt enkelt inte!


♦ You make ...

You Make Me SMILE!

I can never thank you enough for what you have done for me!
You mean the whole world and so much mooore! ♥♥


♦ 1 mars..

Idag är det första mars. Bara jag som tycker det har gått fort? Var ju nyss julafton typ? Ska försöka göra denna månad till min plugg månad. Lär väl gå som vanligt, jag skjuter på det och stressar sönder vecka 16 för att bli klar med projekt arbetet som ska vara klart vecka 17. Suck, varför ska jag alltid skita i saker jag lovar? Blir så trött på mig själv!

Men iallafall, om ca 24 25 dagar kommer det hända något riktigt riktigt roligt! Längtar som tusan!♥ :D
Vad kan det vara tro? ;) Själv har jag bara berättat för 2st! ;)