♦ Berg&dalbana

Ja har snackar vi berg&dalbana gällande statestiken på bloggen, ena dagen veckan är det knappt några, sedan några dagar så är det flera besökare! Men det ska man ju inte klaga över? Driver ju inte bloggen sådär direkt super seriöst, alltså jag dreglar inte efter flera hundra besökare, utan jag driver den mest för att jag tycker det är roligt!

Ligger just nu i sängen och mår defenitivt inge vidare, inte på så sätt att jag är sjuk(som tyvärr min mamma är) utan mer att jag är depp och vill ingenting längre, allt känns så hopplöst och finns liksom ingen mening med att försöka kämpa sig vidare? Men som tur är lyckades  världens bästa pojkvän få mig på betydligt bättre humör förut när vi pratade i telefon, men tyvärr så kom den där känslan tillbaka efter att vi lagt på och nu så ligger jag här och försöker bli av med den! ...
Men imorgon är det iallafall praktik som gäller! Så då gäller det att få tillbaka humöret och vara glad! Eller låtsas åtminstone!


Ps: Kollade i en liten bok med den olika stjärntecknen idag inne på MAXI Stormarknad när jag var där, och då kollade jag mitt stjärntecken, och det som stämde direkt överrens med mig var Egenskaper:''Vill inte svika sina föräldrar'' och Passande Sporter/Hobby: ''blabla.. Hästhoppning'' Vadå klockrent? Var även flera saker som stämde direkt in på mig men dessa kommer jag tyvär inte ihåg dock.


You mean the world to me babe!

♦ I'm broke!

Mina pengar försvann just nu ut i tomma intet?! Betalat körkortet(alltså själva körtet så att säga! ;)), betalat av min skuld till pappa, medlemsavgiten till ridningen, och biljetten till Göteborg den 25!! :D Det är nära nu! ;)

Idag har det inte blivit så mycket, tog bilen till skolan för en kort lektion, även en kompis åkte med då vi har lektionen samtidigt, sedan åkte jag och handlade lite bröd och kakor till fikat så jag bjöd mamma och pappa på lite gott! :) Och nu sitter jag här och ska snart börja plugga, suck, ingen energi till det men det är bara att bita ihop och se glad ut! :D
bläää. xo

♦ Kostnader!

Åhh, känner mig riktigt duktig som skrivit upp hur mycket jag kört med bilen nu! Ska då sedan räkna ut hur mycket diesel som gått åt och ska då sedan betala tillbaka det till pappa! :) För bara för att jag kör med bilen ska det ju inte betyda att jag kör gratis och pappa bara ska betala? Nae det tycker jag inte är rätt!



Nae, nu säger jag godnatt! Imorron blir det skolan och 1 lektion! Sedan hem och plugga! Har ju världens snällaste pappa som låter mig låna bilen också! :D
Jag tror jag börjar bli lite förutsägbar, för när jag ringde till pappa förut(han jobbar kväll denna vecka) så frågade jag först vad han gjorde och lite. Och sedan hör jag i luren ''Och du vill låna bilen antar jag?'' Hah, oj då har jag verkligen frågat så många gånger? :P Nae då, inte så värst! ;)

♥ Dressyrträning

Ikväll på dressyrträningen hade jag Orizaba/Sabban som hon kallas! (Hästen på bilden i headern) Gick super bra till en början! Dock har jag super problem med hennes yttersida i vänstervarv, får verkligen ingen kontakt med denna sida, fråga mig inte varför men det stör mig något enormt. Men till slut så fick jag iordning på bogen och då gick hon super fint! Men jag var helt slut redan i början av ridpasset eftersom på henne får man verkligen Ingenting gratis! Och då menar jag Ingenting! Så min ridlärare satte dit en halsförlängare så att hon skulle sänka huvudet lite så jag inte behövde jobba ihjäl mig helt och hållet, och då gick det super bra! Men det märktes att det var ett tag sedan jag red henne, för fyy så liten hon kändes! Men kan det bero på att jag ridit Cito väldigt ofta nu sista tiden? ;)


'En trött och svettig sabbis! ♥

Bästaste! ♥

♦ Baaad

Verkligen inte orkat eller haft någon direkt tid till att uppdatera bloggen! Har kommit in i min depp period igen tyvär och allting känns just nu bara så skit! Orkar ingenting, vill ingenting, ja INGENTING är roligt i princip.. Suck, hoppas jag mår bättre snart så jag kommer igång lite med bloggandet!
Imorgon ringer iallafall klockan 05.45 och bussen går 07.15. SUCK! Men men, börjar ju 8.20 så har ju inge val?! Slutar sedan 14.55 och då blir det hem, byta kläder, äta och på kvällen blir det dressyrträning! LOVE IT!


Måste ju bara visa hur snygg stil min lilla plutt har när han äter ben i sin säng! ;)


Älsklingen fick en ''liten'' hund i knäet! ;) *Bilden går ej att rotera -.-


''Lilla'' hunden! ♥


Arrak <3

Min lilla älskling! Någon som tror att han är 10år?! ;)

">

My days..

Ja orkar inte skriva så mycket, åkte till pojkvännen igår kväll och åt pizza där och på kvällen kollade vi film och hade mysigt! Idag blev det jobb i 3timmar innan jag hämtade pojkvännen och vi åkte hem hit och nu sitter vi här och har precis ätit och ska strax fika, ikväll blir det Gladiatorerna och film med föräldrarna!
Ha det bäst! Uppdaterar mera imorron! :)


♦ Onsdag!

Har inte orkat blogga idag, kom hem vid 5 och då blev det att äta och sedan har jag bara tagit det lungt pga huvudvärken jag haft sedan jag slog i huvudet i en hylla på praktiken idag, Klant! Ja jag vet! ;) Men men, imorron blir det praktik och efteråt hämtar älsklingen mig och vi åker hem till mig och tar det lungt så blir nog ingen vidare update imorgon heller! Men jag tror ni kollar inte dör iallafall! :)

♥ Love

Det finns inte ord till att beskriva hur mycket jag Älskar dig!♥♥♥♥♥♥♥♥


♦ Plugg Pigg?

Oj, kollade nu hur många sidor jag skrivit på mitt arbete och såg att jag faktiskt skrivit 5sidor av 10?! Och från början hade jag skrivit knappt en halv? I'm on fire! x) Hah, men nu måste jag fortsätta så jag blir klar någon gång! Hoppas verkligen jag kan skriva klart allt idag så jag inte behöver tänka på det någe mera!
Hoppas att ni har en rolig tisdag iallafall? :)


♦ New!

Nu har jag faktiskt lyckats med en bloggheader som jag faktiskt är nöjd med! Den blev även precis så som jag hade tänkt mig att den skulle bli! Så jag är hel nöjd faktiskt! Eller, ett tag framöver iallafall! ;)

Nae nu ska jag plugga så kommer nog inte bli så mycket fler blogg inlägg idag! Puss & Kram!

Klicka för större bild!
 


♦ Bläää, snö ..

Åkte in en snabbis till stan imorse eftersom jag var tvungen att hämta ut en bok på biblioteket samt att jag även hämtade mitt körkort!! Har nog fortfarande inte fattat att jag faktiskt har körkort? :o Men men, kan ju inte påstå att vädret var för roligt?! Vägen in så blev det värre och värre med snöande och desto närmare västervik jag kom, och väl i västervik så vräkte det ner! Var lite sådär småäkligt att köra i detta väglag eftersom det är första gången jag kör i sånt väglag och själv, men jag klarade mig helskinad ända hem och bilen är hel den med kan jag försäkra er om! Hah ;)
Men fan låg i 80 på E22(är 100km/h) och låg även 80 på riksväg 40(är 90km/h). På lilla vägen låg jag mellan 50-60(är 70km/h) eftersom det knappt var plogat och man såg inte var kanterna var, plus att det drog som fan i bilen! Men som sagt, jag klarade mig! Men det värsta var tamefan när jag mötte en lastbil som typ höll 80 på 70-vägen och typ låg med halva lastbilen på sin sida?! Idioter? Svar ja! Men som tur är i sista sekund så svängde han över på sin sida igen så jag slapp dikte! Men fy fan alltså, vissa tänker sig inte för det minsta om man säger så?! -.-

Resten av dagen kommer spenderas med pluggande! Suck, men har som sagt inget val ...

Sometimes ...

Ibland vill man bara lägga sig ner och dö! Kommer ingenstans med projektarbetet, kommer ingen stans med mitt andra arbete på 10sidor. Plus att vi snart kommer få en tenta i psykologin på 6sidor?! Plus att jag inte få så mycket tid att plugga i veckorna eftersom man slutar jobbet sent och kommer hem 5-6, och sedan ska man ju äta, duscha och lite sånt efter man kommer hem. Och måndagar är det ingen idé att ens försöka plugga, eftersom jag kommer hem halv 5 och åker igen vid 5 till ridningen. Fredagarna brukar jag ofta spendera med älskligen och ha mys, så enda chansen just nu att plugga är tisdagar och i helgen.. Men hur mycket plugg blir det i helgerna?
Inte nog med detta så försvinner pengarna iväg innan dom ens kommit in på kontot?! Skyldig pappa pengar, skyldig min pojkvän pengar! Plus att jag ska till Göteborg(Horse Show) den 25 februari och måste ha pengar till det? Så just nu känns det kört eftersom jag inte heller jobbat under december så jag kommer inte få någon lön?! Skönt att man ska jobba på Lördag iallafall så man kan börja få in lite pengar igen så man kanske är skuldfri innan året är slut?! Ja känns verkligen som om jag inte får någon rätsida på mitt liv nu, hur mycket jag en försöker och anstränger mig till det yttersta!!
Glömde även säga att jag har ytterliggare en uppgift som jag ska göra?! -.- Nae nu måste jag VERKLIGEN ta tag i skolan, har ju fan inte mycket kvar så måste KÄMPA, kämpa tills mina fingrar blöder, tårarna rinner och kroppen skakar. Det låter väldigt dramatiskt men det är nödvändigt just nu känns det som!

Kom även på ytterliggare en sak som måste fixas snart! Måste hitta balskor till klänningen! Så om någon vet en bra sida med vita skor med liten klack(vill inte ha hög klack då jag redan är tillräkligt lång och har jag hög klack blir jag längre än min pojkvän som jag ska gå med, och det ser ju lite roligt ut? ), men om ni vet någon sida där det finns skor så snälla skriv isåfall en komentar! Tack på förhand!


Bildkälla

Åh kan ju tillägga att en fruktansvärt underbart rolig grej hända mig idag, klant som jag är! Satt och ändrade lite med tangentbordet i telefonen(har laddat hem Go Keyboard) och skulle då ändra font(textstil) på själva tangenterna och då hade jag ju dom vanliga som är så tråkiga så då tryckte jag på ''Scan Fonts'' eller vad det hette och då hittade mobilen några olika fonter, och då tryckte jag upp en av dom och kollade sedan i ett sms hur det såg ut. Då j´såg jag att själva symbolerna åäö hade försvunnit?! Gick då tillbaka och kollade dom andra, dom var lika dana, och det roligaste av allt är att dom vanliga, standard fonterna inte finns kvar?! Visst jag kan fortfarande skriva åäö som tur är, men där dessa symboler ska vara är det antingen bara tomt eller så är det fyrkanter? Sjukt irriterande!!


•Ska nog även ändra headern igen eftersom jag inte får hjälp med det jag hade tänkt ha! Har en jätte bra idé i huvudet, men får se om det blir bra när jag ska fixa bilderna... Märks imorron isåfall


♦ Hoppträning!

Kvällens hoppträning gick faktiskt ganska bra! Inte så jätte bra som det brukar gå annars men jag är nöjd!
Vi tränade mycket på att svänga och komma rätt på hindret, tog ett tag innan jag fick honom att få lite mera energi och när jag lyckades med det så gick han super fint till slut! :D Ikväll var även debut för mig och Cito att göra en vägran! Har hoppat honom i 1år nästan varannan vecka och inte fått en enda vägran fören nu! Men nån gång måste väl vara den första? ;) Fast det berodde helt och hållet på att jag glömde att driva på honom genom svängen och då kom vi helt galet så han antingen fått tagit ett jätte språng eller vägrat, och då valde han vägra. Men det gick bra, bara ta om det igen och då gick det super! Hindret låg väl på ca 1m tror jag! :)


Kkk... kallt..

Sitter just nu och har precis ätit frukost och fryser till TUSEN!! Snart(07.15) bär det av till skolan och första skoldagen med nya schemat. Suck ser inte fram emot det direkt kan jag säga ...
Lite sådär små irriterad över bussen hem sedan idag. -.- Först från gymnasiet 15.20 till resecentrum. Stå där till 15.45 för att sedan ta en buss till riksväg 40 och byta där, ta en mellanbuss därifrån in till stationen i ankarsrum, och sedan därifrån och hem?! FYRA olika bussar för en resa på dryga 60min?! -.- Om man bortser ifrån väntetiden på Resecentrum... Nae fy för denna dag..


Jeans: H&M
Skjorta: H&M
Skärp: H&M
Märks det att jag praktiserar där?

♦ Life's a bitch!

Ja behöver jag säga mera? Haft ont i magen ända sedan i onsdagskväll. Var även illamående hela torsdagen och fredagen men det har gått över, men magvärken vägrar att släppa! Och imorron börja även nya schemat! Suck .. -.- Ser verkligen inte fram emot det, 3timmar håltimma på måndagar, men visst så slutar jag 1 på fredagar, helt okej!
Och det jag verkligen inte ser fram emot imorgon är att vi ska denna, sista terminen, börja läsa religion, jag hatar religion och sånt! -.- Plus att jag måste fylla i ett papper om att jag ska läsa samhällskunskapen 100p. Har nu bara läst lärlingssamhällen på 50p. Men för att slippa läsa på konvux för att läsa upp samhäll A(som det heter) ifall jag läser vidare så tar jag hellre 4extra uppgifter och gör det nu! Jag är så fruktansvärt skoltrött nu så jag hamnat i ytterliggare en depp period, hade en riktigt jobbig period i höstans där jag grät varje morgon när jag var tvungen att gå upp för jag ville inte, jag orkade helt enkelt inte. (Berättar mera om detta i senare inlägg)
Börjar även få lite smått panik för projektarbetet(massa sidor) och handelsspecialiseringarbetet(10sidor) som både ska vara stora arbeten! Plus att jag nu ska läsa Psykologi B också som då börjar imorron, börjar nu ångra mig lite då jag knappt orkade med A kursen, men jag får väl engagera mig lite mera på lektionerna nu så kanske det ska gå vägen det med! Klarade jag faktiskt A-kursen trots allt! Nae nu ska jag nog glo lite till på Wallander innan jag kan somna, om jag kan somna. Wish med good luck!


Bjuder på en uttjatad bild på mig och Cito, men bilden får mig på så otroligt bra humör, känslan av att sitta på hästryggen är underbar, man är fri! 


♦ Nothing's free in life!

Ingenting i livet kan man någonsin få gratis! Man får kämpa hårt för att komma dit man vill eller få det man vill!
Jag lärde mig verkligen det när jag tog mitt körkort! Jag hade ingen föräldrar som kunde betala mitt körkort som jag vet många andra har, så alla pengar jag fick in ifrån jobb och studiebidrag gick till körkortet. Det var inte många gånger jag kunde köpa Den där tröjan bara för att jag ville! Nae för jag visste att jag var tvungen att ha mina pengar till körkortet! Dcok räckte inte all pengar hela vägen så jag kunde betala allt, så som tur var hade jag en underbart snäll pojkvän som hjälpte mig och lånade mig pengar, samt att jag även fick några körlektioner av min farmor o farfar samt faster och hennes familj i födelsedags present och julklapp! Men det gällde ju inte bara att betala och köra, nae allt detta med att sitta vid datorerna och plugga in allting och klara dessa förbaskade faser tog knäcken på mig ett antal gånger och jag sa många gånger till mig själv att jag ger upp!
Även efter vissa körlektioner så kände jag bara att F*n jag kommer aldrig klara detta körkortet eftersom det gick så fruktansvärt dåligt, jag kunde må dåligt i flera dagar efter vissa körlektioner och jag verkligen fasade för varje ny körlektion. Detta har absolut inte med körläraren att göra för jag hade världens bästa körlärare(tycker jag, vet flera som tycker hon är dum i huvudet) men det berodde nog mest på bilarna man körde, Toyota Auris. Alltså det är dom mest hemskaste bilarna jag kört i mitt liv och dom slöaste!

Bildkälla

Det var väl kanske 5 av 15 körlektioner som jag gick därifrån med en bra känsla och jag kände att ja, jag klarar nog att ta körkort. Men dom andra 10gångerna så mådde jag så dåligt att jag många gånger funderade på att skita i det totalt! Just för att jag inte trivdes med att köra dessa bilar, fråga mig inte varför men jag hade bara en så konstigt känsla när jag satt i dessa bilar!
Men trots att jag ofta kända såhär så gav jag inte upp, eftersom jag inerst inne visste att jag ville ha detta körkortet och jg behövde det verkligen! För jag visste att man inte kan få något gratis i livet hur mycket man än vill det! Så jag kämpade igenom körlektionerna och satt och pluggade körkortsteori varje liten minut jag hade över! Jag läste körkortsboken 2gr och satt minst 5h i veckan vid datorerna i skolan. Jag hade även ''Bonniers trafikskola'' hemma som jag satt och fick sjukt mycket hjälp utav! Trots att jag många gånger inte villa plugga så gjorde jag det ändå!
Och se nu vart det har lett mig? Efter 4,5månad med aktivt pluggande och körande så fick jag mitt efterlängtade körkort och det känns bättre än någonsin! Är även otroligt glad över att jag inte bara gav upp då det kändes förjävligt utan fortsatte att plugga och kämpa mig igenom allt som man var tvungen att göra, och jag lyckades!

Även hur tror ni att Rolf-Göran Bengtsson har kommit dit han är idag? Tror ni att det var någon anna som tränade upp hästarna han rider och han sedan bara tar över dom och tävlar dom? Nae så har jag väldigt svårt att tro! Visst det kanske skulle gå, men inte på denna höjder som han tävlar! Då krävs det mycket samspel mellan häst och ryttare och även att ryttaren har tränat mycket! Han har inte hamnat 1:a på världsrankningen i hoppning bara för att hans hästar är bra! Det är inte bara hästarna som gör jobbet, Roffe måste ju också träna och känna sig säker i det han gör! Och det har heller inte kommit gratis! Han har kämpat och slitit och jag kan bara anta att han också haft många dagar då han känt att han vill ge upp! Men ändå har han inte det utan han visste vad han ville och han satsade helhjärtat på det! Och man kan ju bara säga så, att han har ju lyckats! Nu är det ju inte bara Rolf-Göran som kämpat så här hårt, även alla andra stora ryttare har ju kämpat precis lika hårt och helhjärtat som han har satsat! T.ex. Meridith Michaels Beerbaum(stavning?) har inte heller kommit dit hon är idag genom att någon annan tränat hennes hästar och hon stått vid sidan av och kollat på när någon annan gör jobbet, inte ens Patrik Kittel har gjort det! Utan vill man något måste man satsa helhjärtat på det!


Bildkälla



♦ 20 Januari

Igår var jag hemma ifrån skolan, mådde betydligt bättre men kände mig inte helt bra ändå! Men blev iallafall att åka och storhandla med mamma eftersom hon och pappa inte hann på morgonen. På kvällen tog jag 19.35 bussen till pojkvännen och spenderade kvällen där! Vi såg på Hostel 3 och åt godis! Jag vet inte varför men jag tycker om dessa filmer, alltså Hostel filmerna. Fast tycker ändå 1:an var bäst! Ifall jag måste välja!
Men en sak jag inte förstår är att jag klarar av att se riktiga blodfilmer som Hostel & Saw, men jag klara verkligen inte av att se filmer som The Grudge och sånna filmer. Hrm, jag är lite wierd på det sättet tror jag. ;P

Idag efter att jag kommit hem ifrån älsklingen så har jag gjort en cupcakes sats, och nu står en sats med kärleksmums i ungnen! Ni får se resultaten senare! ;)
Har även börjat skriva ett inlägg om att ingenting i livet kommer gratis som jag ska fixa lite och sedan så kommer jag lägga ut det så ni får läsa! Men bara om det blir bra, annars så får det kanske vara. ;)

♦ Wanted

Sitter just nu i soffan och kollar på Wanted som går på 6:an med mamma och älsklingen(pappa jobbar kväll), fick hämta honom i ankarsrum förut eftersom han inte fick låna någon bil. Var lite sådär småhalt på vägarna och låg mest i 60-6570vägen eftersom väglaget, och på vissa stälet var det även dimmigt som satan.
Blir iallafall ingen skola för mig imorgon då jag inte känner mig tillräkligt pigg. Men ska nu fortsätta att kolla på filmen med mamma och pojken och sedan blir det att sussa! Puss&Kram


♦ Sjuk ..

Ja rubriken säger väl allt? Började igårkväll med världens huvudvärk och illamående, hade hoppats att det skulle gått över till imorse. Visst huvudvärken hade gått över, men illamåendet var kvar samt att jag även fått feber.. :(
Suck...

♦ Suck säger jag bara..

Ja dagen började verkligen inge bra!! Vaknade med huvudvärk, men gav mig upp och gjorde mig iordning. När jag skulle sätta i headsettet i telefonen så hittar jag det inte? Sprang och letade överallt där jag trodde att det låg, men var sedan tvungen att springa ut till bussen, Utan hörlurar! Sedan påväg bort till bussen hittar jag inte busskortet?! Toppen!!!!! Inte en anning om vart varken hörlurarna eller busskortet var. Men slapp ju betala in till västervik, men var ju tvungen att betala när jag skulle hem. Men sen när jag satt mig på bussen och åkt typ 200m, kommer jag underfund med vart grejerna var! Dom låg ju i ridjackan eftersom jag tog bussen till totebo i måndags.. -.-
Åhh, blir så trött på mig själv ibland om man säger så!
Väl på bussen efter praktiken så kände jag mig helt matt i kroppen, vilket jag ofta känner, men nu var det fan värre än vanligt, orkade i princip knappt att lyfta fingrarna för att skriva sms, var så sjukt trött i kroppen både psykiskt och fyskiskt.. Vet inte om jag börjar bli sjuk eller nått eftersom jag känt mig små konstig dom senaste dagarna, och även idag när jag jobbade fick jag en konstig illamående känsla. Men det gick över ganska fort men återkom sedan när jag satt på bussen igen? Blää, vill verkligen inte bli sjuk, har inte tid för att bli sjuk!!
Nae fy f*****n säger jag bara, verkligen inte känt någon glädje alls idag så därför har det inte blivit så mycket bloggande, har helt enkelt inte haft varken ork eller lust... :( Men nu ska jag väl iallafall försöka sova, om jag lyckas, sjukt trött och huvudvärk som det känns som om hela huvudet ska sprängas eller nått...

Nae nu jä*lar tar jag mitt tråkiga humör och gömmer mig under täcket...


Svara även gärna på Detta inlägg, skulle vara spännande att veta.
Ni som skriver svar får en länk i bloggen tillsammans med eran text,(
om ni vill)

♦ Varför?

Tänkte nu ställa en fråga och så får jag se hur många som svarar! :)

Nämligen, vaför börjar ni läsa en blogg?
• Är det pga utseendet och hur bloggen är uppbyggd?
• Är det pga inläggen är bra skrivna?
• Eller är det för att ni känner personen?
• Eller är det för att personen helt enkelt är känd?
• Eller har ni något eget svar?

Skulle nämligen vara lite spännande och veta! :)
Och isåfall så kan jag lägga upp era svar här på bloggen, och länka till eran blogg! :)
Om ni så fall vill det!


♦ woops..

Inte blivit så mycket update idag, har verkligen inte haft någon ork, har tappat lusten till precis allting, vill bara försvinna in i en drömvärld och stanna där ett bra tag?! Suck... Men men, bara bita ihop det är ju bara några månader kvar sen är det slut! Inte nog med det så har jag världens jä*la huvudvärk som inte tycks släppa, kom som en bomb och försvinner inte... Hoppas bara att jag kan somna, någon gång .....

Men men, God natt på er! :)

Föresten, såg att jag nyss slog rekord i läsare idag?! Trots att jag bara skrivit 2 inlägg, 3 med detta dock.
Tack alla som läser! ♥

♥ Precis hemkommen

Ja, kom precis hem ifrån stan nu då! Mamma var hos läkaren och jag gjorde lite ärenden på apoteket, och resten av tiden spenderades i bilen på sjukhusparkeringen i väntan på att mamma skulle bli klar så jag kunde hämta henne. Satt väl i bilen i ungefär 1timme, blev väldigt kallt emot slutet men det gick. Underhöll mig själv med att spela spel, hann spela ca 45banor på ''Unblock Me'' på 20min och sedan kollade jag lite på Internet och så fixade jag även så jag kan prata samtidigt som jag kör utan att hålla i mobilen.(Har mickrofon i taket som man pratar i och så hörs vad den andra säger i högtalarna, lite svårt att förklara men gjorde mitt bästa! ;))
Sedan hämtade jag mamma och då åkte vi till Maxi för att handla, sedan hämta pizza i Ankarsrum och sedan hem igen!


♥ Presentation av Arrak ♥

Stamtavlenamn: Anki&Stens Arrak
Smeknamn/Vardagsnamn: Arrak
e: Larossous Cheddar u: Anki&Stens Rosie
Ras: Affenpinscher
Född: 23 oktober 2001
Syskon: Anki&Stens Amelia, sedan hade han även en bror vi dock inte kommer ihåg namnet på

Anki&Stens Arrak som han heter i stamtavlan hamnade hos oss på ett banan skal skulle man kunne säga? Mamma hittade nämligen en bild på en Affenpinscher i Hundsport(tror jag det var) och blev kär i första ögonkastet. Hon ringde till en uppfödare av Affenpinscher och frågade lite frågor om rasen samt även sjukdomar. Samma uppfödare som mamma ringde hade just nu en valp hon var tvungen att bli av med eftersom han var lite som en bulldozer och matvrak så hans syster inte fick äta maten. Dom ville igentligen behålla honom själva, men eftersom han var som han var så var det inte så lätt. Men mamma sa att hon inte ville ha någon just då utan ville avvakta ett tag. Men denna uppfödare ringde mamma vecka ut och vecka in och sa att han kommer få det så bra hos er och allt. Så vi bestämde oss till slut att iallafall åka och kolla på honom, och eftersom det inte var så jätte långt bort så var det ju inga problem.
När vi kom dit så möttes vi först av hans syster som var en tillbakadragen liten skit sak, alltså hon var inte alls stor, sedan möttes vi av hans mamma som mestadels satt i ett hörn och inte ville att någon skulle varken titta på henne eller röra henne. Men sen, då kom en liten knubbis springandes emot dörren och det såg nästan ut som om han log!
Alltså det är något som jag verkligen aldrig glömmer, för då föll både mamma, pappa och jag för detta lilla knyte, eller ja han var inte så liten direkt, han var 4månader och en riktig liten knubbis eftersom han var ett riktigt litet matvrak! Vi bestämde oss såklart i samma ögonblick att denna lilla valp skulle vi ha, utan tvekan!
Det är heller inte av en ren slump att uppfödaren kallade honom för Arrak, eftersom han var en svart liten knubbig, nästan som en boll så döptes han nämligen efter Arraks Bollar! Tro mig, det är sant! ;)

Nu är Arrak 10år och piggare än någonsin! Vi brukar säga att han har missförstått att han är 10år och tror att han är 10månader istället eftersom han beter sig precis som en valp och hoppar omkring och studsar emot bänken när man ska ge honom mat. Ja, det går verkligen inte att älska denna hund, min hund faktiskt! Han är inte registrerad som min, men vi säger ändå att han är min! Han sover Alltid i min säng på kvällarna(när jag är hemma) och varje kväll innan man ska sova så kommer han upp till mig och lägger sig emot min mage och vill gosa. Plutten!!

Ja finns så otroligt mycket att säga om denna underbara lilla hund som jag verkligen älskar av hela mitt hjärta! Han har verkligen fått en otroligt speciell plats i mitt hjärta och både mamma och min pojkvän har frågat om jag skulle vilja ta med mig honom när jag flyttar. Självklart skulle jag vilja det, men sen tänker jag på honom, han har ju faktiskt levt i 10år tillsammans med andra hundar. Så då tycker jag själv att det är lite taskigt emot honom att ta bort honom från det som han är van vid vid denna ålder. Plus att både pojken och jag kommer jobba så är det inte heller så snällt. Så han får stanna kvar här hemma! :) ♥

När Arrak var ung, eller yngre kanske man ska säga?, så ställde mamma ofta ut honom och han var lovande som unghund, men med bara 2månaders mellanrum så hade han ändrat bett från underbett(som dom ska ha) till överbett? Hur nu det gick till kan väl ingen direkt svara på men han lyckades iallafall! Inte nog med detta så han han faktiskt även tvåkönad, alltså han är ju hane och så, men han alltså tik hormoner eller hur det nu var veterinären förklarade. ;P

Jag tränade även mycket agility med Arrak när han var yngre, och han verkligen älskade det om man säger så! Han var även grymt duktig om man får säga så! Han var en riktig jäkel på att hoppa och gjorde det glatt, även att springa igenom plattunneln som så många hade problem med sprang han igenom utan att tveka en enda gång! Det enda som han absolut inte tyckte om var A-hindret, men det var bara för att mina första agility tränare skrämde honom genom att sätta honom högst upp och sedan dra ner honom?! Men som tur är fick jag hjälp av en kompis till mamma som visste hur det var att ha en hund som var rädd för detta hinder, och sedan dess tvekade han aldrig!
De hinder som han tyckte var absolut roligast var slalom och vippen. De hindren verkligen älskade han, om man bortser ifrån att hoppa hinder.
Första och sista gången vi tävlade på en ''stor'' tävling, var på en träningstävling där vi var med i 3 olika klasser varav en klass var en ren hoppklass. Första klassen slutade vi 9:a(8:a placeringar, alltså precis utanför) av 20st vilket inte alls är fy skam! Så jag var verkligen överlycklig då faktiskt! Dom andra 2 klasserna blev vi diskade för, fösta gången hoppade han däcket ifrån fel sida(precis innan mål) och andra gången sprang han brevid 3 hinder(räknas som vägran) men jag var ändå super nöjd med min lilla köttbulle! Vi fick ju med oss 2diskborstar iallafall eftersom dom tyckte att alla som blev diskade skulle få en diskborste. ;P
Sedan hade ju även Agility gruppen på Vimmerbys Hundklubb avslutningstävlingar i agilityn och vi var då med 2 gånger(blev inge mer, ni kan läsa mer lite senare) men då slutade vi iallafall 3:a av 10st och andra tävlingen blev vi 4:a av 14st. Kommer ihåg att många blev förvånade över hur kvick han var i sina små små ben! :')
Men ja som sagt slutade våra agility ''framgångar'' sedan tyvär, då både han och jag tyckte det var super kul!
Men vi har några gånger efter detta åkt och bara hoppat lite små hinder och sprungit A-hindret och dom andra hindren som han älskade!
 
När Arrak var runt 4år så började han få väldiga problem med sitt ena bakben, och hoppade ofta på 3 ben. Antagligen berodde det på att han förr var väldigt överviktig då han har väldigt lätt för att lägga på sig så det slutade med att vi slutligen var tvugna att operera knäet på honom för att han skulle bli bättre! Så veterinärerna sågade först av benet(fråga mig inte hur eller varför, det får ni fråga veterinärerna om)och sedan så fixerade dom fast det med spikar eller hur man ska säga, och dessa sitter fortfarande kvar och på så sätt så kan han få väldigt ont i benet på vintern då det är riktigt kallt och står ofta då på 3ben, så han kan då inte vara ute så jätte länge när det är så kallt.
Genom denna operation som dom gjorde så behövde han inget gips utan han hade bara tejp runt benet för att stödja extra. Det var då strängt förbjudet för honom att hoppa eller gå i trappor under denna tid. Och hoppa är fortfarande förbjudet, men det har han inte riktigt förstått.
Det var även Arraks förtjänst till att jag började rida, för när mamma och pappa var i Linköping med Arrak denna dag så fick jag följa med en kompis när hon skulle rida, och efter det var jag fast!

Jag har så mycket att tacka denna hund för, eftersom han har gett mig så otroligt mycket lycka i livet! Han får mig verkligen att le hur sur eller lessen jag är. Det går verkligen inte att vara sur eller lessen i hans närvaro. Även när jag är lessen ibland och gråter på kvällarna så brukar han sitta och stirra på mig för att sedan komma upp till mig och lägga sitt huvud i mitt knä! :') Åh jag blir så glad i hela kroppen när jag tänker på denna underbara hund!
Han är verkligen det bästa som hänt mig i livet!
♥♥♥Jag älskar dig min underbara älskling!!♥♥♥





♦ Äntligen

Äntligen skrivit klart en presentation av min underbara hund Arrak som kommer imorron, så håll utkik! ;)
Mycket text, men men, jag hoppas ändå att ni orkar läsa det iallafall! Nae nu ska jag sova, mina ögonlock håller på att falla ihop, så godnatt på er bloggläsare där ute som fortfarande är vakna! ;)

♥ ROLF-GÖRAN BENGTSSON!!

HAN VANN JERRING PRISET!!
GRATTIS TILL VÄRLDENS BÄSTA HOPPRYTTARE!!!!!



tagen av mig Göteborgs Horse Show 2011!


bildkälla: google.se

♦ Kvällens

Kör på en Kvällens istället för en Dagens! ;)

Kvällens humör:
Glad!
Kvällens mående: Trött
Kvällens borde: Plugga!
Kvällens frisyr: Dusch frisyr (;
Kvällens klädsel: Ziperall
Kvällens planer: Ta det lungt & kanske plugga
Kvällens materiella vill ha: The sims 3 Pets
Kvällens fundering: Ska man elr inte(bli medlem på en sida & tjäna pengar på bloggen
Kvällens beroende: Oboy
Kvällens tråkigaste: Plugga
Kvällens längtan: Egen BIL & köpa en Welsh Corgi Pembroke
Kvällens superlängtan: Älsklingen! ♥


Bjuder på sötaste bilden! :D Bildkälla

♥ Dressyrträning

Ja ikväll var det som sagt Dressyr träning! Puhh, säger jag bara helt slut i både armar och ben!
Men men skulle idag igentligen haft Melrose men när Agneta(min ridlärare) skulle släppa in Melrose, Cito, Blomman & Mia så ville dom tydligen stanna ute i hagen, det tog väl ca 20min innan Agneta fick in 1 häst, och det var Cito. Eftersom det då var bara 10min kvar innan vi började så fick jag ta honom istället eftersom hon inte visste hur lång tid det skulle ta innan hon fick in dom resterande. Det var ganska länge sen jag red ett riktigt dressyr pass på honom så det tog ett bra tag innan jag fick in rätta knycket, men jag säger bara en sak! Jag måste verkligen träna mina arm muskler, för jag blir ofta att jag vill höja handen när jag gör halvhalter/halet eftersom jag är så svag i armarna. För om jag har handen sänkt och gör halvhalter/halter så blir jag att jag blir framåtlutad och nästan ''lägger'' mig ner för att orka. Men detta ska det blir slut på för nu ska det tränas armmuskler!
Kan tillägga att det bra är i arbetstraven jag har problem med detta, i både skritten och galoppen kan jag samla honom super fint, men just i traven tar det ett tag.
Men men, mot slutet gick han super fin och trots att jag var helt matt i både armar och ben så lyckades jag hålla honom så fin hela passet ut! Men det som jag verkligen hade problem med genom hela ridpasset var att jag spännde mina fingar så förbannat hårt att dom till slut låste sig helt och hållet och jag var tvungen att bända ut dom för att det skulle släppa, och fy Satan vad ont det gjorde! Inte nog med att fingrarna låste sig så fick jag en fruktansvärd smärta i höger sida av magen, det var precis som om man fick en stor spik in i magen?! Jag trodde först att det var håll jag fick, men eftersom det inte släppte när vi skrittade så antog jag att det inte var det. Men som tur är känner jag inget nu för stunden, och hoppas att det inte kommer tillbaka .. :)


Bild från i somras på mig & Cito! Foto: Emma


Bild från i somras på Cito & Mig! Foto: Emma

♦ Inspiration?

Ja, nu känns det som om jag behöver lite inspiration till att skriva blogg inlägg igen?
Dom idér jag har är att jag ska skriva presentationer av djuren, men det har jag inte ork för nu, så svårt att skriva om sina egna djur på något sätt? Blir så mycket att skriva och så lååånga inlägg orkar ingen läsa? Men men, det ska komma någon gång! :) Men har nu något tips på vad man kan skriva om? :)


♦ mobiler, mobiler, mobiler ...

Ja, vad ska man säga? Jag ställde mobilen igår att den skulle ringa 07.20, jag vaknade första gången 06.45 men jag somnade om, och vaknade 08.30!!!!!! Försov mig med 50min?! Bara för att mobil jä*len inte ringde?!! Så jag flög upp ur sängen sminkade mig lite kvickt borstade håret och slängde på mig kläderna på en kvart, och så gick jag ner och åt på 10min och sedan bar det av till skolan! Som tur var hade man ställt motorvärmaren i bilen igårkväll så bilen var ju varm och skön iallafall vilket var skönt!
Hade ju en redovisning om depression idag, gick åt skogen om man får säga så? Nae men kanske inte var så farligt men jag snubblade på orden och läste direkt ifrån pappret dock att man inte fick det, men eftersom jag totalt glömt bort att man skulle skriva stödord så blev det så ändå. Men läraren verkade inte bry sig ändå så det var skönt!
Efteråt så träffade jag min klassföreståndare och pratade om projektarbetet(man ska ha enskilda träffar med honom för att gå igenom sitt arbete) och han var nöjd med det som jag åstakommit så långt så det var skönt iallafall! :)
Sedan åkte älsklingen och jag iväg till Corner för att äta lite innan det blev dagens sista lektion som var Svenska B.
Efter det så bar det av hemåt vilket var skönt! Så nu sitter jag här i mitt värmeställ och väntar på att det blir ridning ikväll, dressyr som gäller denna vecka! Ska blir super kul! :D


♥ Världens snällaste pappa!

Ja, det är tur att man har världens snällaste pappa när bussarna går så cp nu för tiden! Börjar 09.40 och kommer in redan 08.45 eftersom dom gjort om bussturerna nu.. :mad: Men tur i oturen så är det bara denna måndag kvar sen börjar ju vårterminen och då är det nytt schema som gäller, och då passa bussarna bättre.
Men som tur är har man världens bästa pappa så man får låna bilen till skolan precis som jag fick i fredags! :D
Men självklart så har jag ju lovat att betala diseln och så sedan så inte bara pappa betalar och jag kör hela tiden, det är ju faktiskt inte helt rätt i mina ögon, rätt ska vara rätt om ma säger så!
Så som sagt det är bra att ha världens snällaste pappa! :D :thumbup:
Bilen vi har är en Volvo v70 D3(turbodisel) det är våran bil som är på headern! :) Kärlek på den! ♥

♥ Balklänningen!

Fixade bättre bilder på balklänningen ikväll! Syns mycket bättre nu att den är ljusblå och inte vit! ;)
Dock så blev det trots att något mera åt det mörkare hållet med systemkameran, men ändå bättre än mobilen då den nästan såg vit ut, fick massa komentarer på facebook om jag skulle gifta mig eftersom den såg ut att vara vit! Längtar verkligen tills balen då jag får ha på mig den igen, och vara uppiffad och med världens bästa pojkvän!
Orkade inte ta på mig den så hoppas bilderna duger ändå :)


Klänningen!


Bröstpartiet


Ryggen &snörningen(Obs, den går ända ner, såg nu att resten av snöret var på insidan



Brodyren på kjolen! :D


♦ Grrr....

Ja hade ju världens idé som sagt på gång med bloggheadern, men tyvär har jag inte fått koden att funka ännu. Hoppas att någon kan hjälpa mig med detta, för isåfall blir det riktigt snyggt om man får säga så? Riktigt besviken, men har iallafall fixat lite annat på bloggen, som ni ser har jag ju bytt bloggheader samt färg och allt, tyckte detta blev mycket snyggare om man får säga så? ;) Hoppas bara som sagt att jag kan få iordning på headern för jag tror det skulle blir super snyggt med det som jag tänkt mig! Men ja, ibland blir saker och ting inte riktigt som man tänkt sig?

♦ Wiiee

Sitter här och leker lite i Photosop, försöker ju fixa en ny header, och jag har en riktigt bra idé på G och hoppas jag kan lyckas med det, för isåfall blir det super snyggt! :D
Håll ögonen öppna! ;)


♦ Crazy!

Usch, blir verkligen tokig snart! Försöker verkligen komma någonstans med min mitt psykologiarbete och Hitler som jag skulle göra om. Men hittar verkligen ingenting om det som jag ska kompletera med?! Har letat nu på Internet och i psykologi boken men hittar verkligen inte ett skit! Så funderar på att bara skicka in det med det lilla jag lagt till och säga att jag verkligen inte hittar något och sedan hoppas på att jag får ett VG på redovisningen imorron. Men men, det går väl som allt annat? Skit! Måste även skicka in mitt projekt arbete som min lärare ska kolla igenom tills jag ska träffa honom imorron och gå igenom det, hoppas jag kan få lite råd och sånt så jag kommer vidare. Han än så länge skrivit 4sidor och det ska vara ett väldigt stort arbete! Sen har jag även 2 arbeten till som måste göras! Varav 1 arbete som ska vara på minst 8 sidor! -.- Suck!! Nae nu skiter jag nog i detta jä*la arbete och hoppar på det bästa och fixar iordning lite till på redovisningen som jag ska ha imorron, tyvär ..
Det som jag verkligen inte ser fram emot till morgon dagen är att jag börjar 9.40 och jag är i skolan 8.45!? Hatar att förbannade KLT ändrat tiderna eftersom jag innan var inne vid 8 och bara hade ett byte. Nu kommer jag istället att ha 2byten.. Grr! Jä*la dumma ideér som dom kommit på

">

Bjuder på en bra låt sålänge!

♦ Take it or break it

Jahopp, nu har precis pojkvännen åkt hem! Har bakat bröd på morgonen och nu sitter jag och är ''nyttig'' med att äta ostbågarna som blev över från igår(Älskar ostbågar dagen efter då dom är sega (a) ) och kollar även på Awkward, riktigt roligt program faktiskt som går på MTV, och kollar igenom alla bloggar jag följer genom bloglovin! :) 
Idag är det plugg som gäller till jag blir klar och sedan hade jag tänkt att kanske fixa om bloggheadern som jag ''tjatat'' om hela gårdagen? :P Men men, får se vad som händer och om jag orkar, behöver även lite inspiration till hur den ska se ut för jag har verkligen ingen som helst aning om hur den ska se ut? :o


♦ Beslutsångest?

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det nya jag gjort? Inte lagt märke till det? Då kan jag säga att jag gjort så att den första bokstaven är mycket större än resten av texten, men vet inte om jag tycker det blev snyggt eller inte? Ibland tycker jag det och ibland inte? Hade även tänkt att byta ut headern mot en som byter bilder, men vet inte riktigt om jag tycker det är så snyggt igentligen? Vad tycker ni? Är det snyggt med en header som byts hela tiden och hur tycker ni den ska se ut på ett ungefär? Behöver eran smakhjälp med detta nu! :)
För isåfall hade jag tänkt fixa det imorron, om jag hinner? :o Ska både baka bröd, plugga och isåfall fixa detta? Men känner att nog pluggandet går före allt annat? Hade ju tänkt att göra en power point till redovisningen på måndag, men skiter nog faktiskt i det och fokuserar på att kompletera ett annat arbete i psykologin, ett arbete om socialpsykologi, handlade om Hitler och hur det det i Tyskland kunde hända. Svårt som tusan när man inte hittar info, men det får väl gå ändå?

Nu väntar jag på att min pojk ska komma och då blir det att kolla på Gladiatorerna me föräldrarna och sedan blir det myslördag som vanligt! Så ikväll är det Ziperall klädsel som gäller!! :D


Bilden tagen ifrån ''ettestupa'' i blekinge sommaren 2011

♦ Testa nytt?

Jag hittade en sida där man kan byta ut sin vanliga header mot en så kallad slide show, så att man kan ha flera bilder istället för 1! Lite roligt att ha tror jag, så får se fixar väl det isåfall imorgon! Kanske även hittar lite andra roliga saker till bloggen, får se vad jag hittar för på sidan. :)
Har nu lagt nu fixat lite, ni kanske ser? Vad tycker ni om det? Själv är jag lite osäker :/
Snart bär det iallafall av till farmor o farfar, och ikväll kommer väl pojkvännen så kanske inte blir så mycket mer bloggande ikväll, vi får väl se! :)


♦ Länkbyte

Kör ett länkbyte med DENNA tjej!

OBS: får inte in någon bild




Är du oxå sugen på länkbyte? Komentera inlägget isåfall! :)

♥ Bad update

Oj har inte blivit så mycket skrivet nu dom senaste dagarna.
Men i torsdags så hade jag iallafall uppkörning på morgonen, och efteråt blev det att gå till praktiken! Kom dit runt 10 och slutade vid 5, så var inte hemma förens 5 över 6. Så då blev det ju att skriva ett snabbt inlägg om att jag faktiskt klarade uppkörningen och fick Körkort! ;) Sedan så slängde jag i mig lite mat för att sedan åka och hämta älsklingen Med BILEN(!!) i ankarsrum sen eftersom han tog en buss dit! :)
Härlig känsla att köra helt ensam faktiskt!!
I fredags blev det skola igen så, så fick faktiskt låna bilen!! Så först körde jag hem pojken eftersom han var ledig och sedan bar det av till skolan, hade bara 1 lektion på morgonen innan min absolut INTE roliga håltimma på 3timmar, så under den tiden åkte jag hem till älsklingen som inte alls bor långt där ifrån. :)
Sedan bar det av till skolan igen, och då följde älsklingen med eftersom vi skulle äta pizza i stan sedan! :) När jag kom till skolan och gick till lektionen så, ja hade vi ingen lektion (busted!!) så det var bara att hämta älsklingen igen så åkte vi iväg och gjorde lite ärenden för att sedan äta pizza! Så stakarn fick inte göra någon gång igår. :P
Idag kom jag hem runt 9 eftersom älsklingen och hans familj skulle iväg och hämta ett kök. Men denna dag blir inte tråkig för det, blir att sedan åka ut till farmor o farfar för att äta mat och fira att jag fått körkort eftersom farmor frågade igår om vi kunde göra det! :) Så då kommer även min farbror och hans familj med! :)

Puss o Kram på er alla! :D

Oj, såg även att sedan i torsdags kväll har jag 201 olästa inlägg på bloglovin! :o

♥ KÖRKORT!!!! ♥

Ja jag låter rubriken prata för sig själv! ;)

KÖRKORT, KÖRKORT, KÖRKORT!!!!

♦ Now I recognize myself

Nu var det ett tag sen denna känsla hälsade på, en känsla som får en ner på botten igen..
En känsla som jag inte kan blir av med, utan den finns alltid där bakom det för ofta falska leendet, känslan av att man inte räcker till, känslan av att allt man gör blir fel, känslan av att allt man Inte gör är fel..
Så trött på att må såhär att känna som om att man inte duger utan bara gör fel,
att man aldrig kommer att lyckas med något och att det är meningen att man ska faila med livet..
Ibland undrar jag om jag faktiskt är född att misslyckas med allt jag gör? För nästan i hela mitt liv så är det få saker jag lyckats med. Men dom sakerna jag faktiskt lyckats med i livet har fått mig att må så bra att det känts som om jag svävat på moln. Men tyvär varar inte den känsla för länge förens jag hamnar nere på botten igen..
Nae usch jag hatar att må såhär och jag mår såhär aldeles för ofta tyvär..

Oj blev ett väldigt deppigt inlägg, men var tvungen att skriva av mig lite, trots att jag har svårt att uttrycka mig..
Men bjuder iallafall på en underbar bild ifrån somras när jag och en kompis var i stallet och tog hand om hästarna! :)


Usch, vill verkligen ha sommar, typ... NU!
På bilden är Cito&Jag. Fotad av min Kompis (http://emmajohansson.myshowroom.se

♦ Not my morning!

Ja, som rubriken lyder så verkligen inte denna morgon min morgon!
Vaknar trött som sjutton vid 05.45, somnade vid typ 00.30 igår så ni kanske förstår att jag var trött? Inte nog med det så fryser jag som ******* och är vrålhungrig. Gör iallafall iordning mig eftersom jag hade praktik idag. Går ner tänkte jag skulle äta, usch ingenting smakade så jag drack som sagt 3muggar oboy för det var det enda som var gott! Ja sen var det ju dags att gå ut för att vänta på bussen som kommer vid kvart över 7.
Eller jag kanske ska säga, SKA komma kvart över 7! Stod och väntade på bussen från cirka 07.13(har bara några meter till busshållsplatsen ifrån mig) tills 07.45 då jag ringde mamma och frågade om mamma kunde köra in mig eftersom jag hade körlektion 08.20. Men men, vi han in med nöd och näppe(bor 30min ifrån stan), hade väl typ 2min tillgodo, men hade ring körskolan innan så dom visste jag kunde bli lite sen.
Var ju sådär lagom glad imorse då! Visst det var glashalt på vägen med det ska inte ta 30min för bussen att komma när det vanliga fall tar 10min. Och nej bussen hade inte redan åkt förbi för vi bor precis så vi såg när bussen gick igenom första gången dit den ska vända för att sedan komma tillbaka. Men som sagt, den kom aldrig..
Men väl inne i stan och jag betaade körlektionen så var det tydligen någon mer som inte kom in pga bussen inte kom, och då hade doom hört på radion att det var en lastbil som stod över vägen mellan Hjorted & Totebo, så det förklarar ju en del, men usch vad arg man är innan man vet!! Ringde även till KLT men kom inte fram, det enda dom sa var ''linjen är överbelastad eftersom det är många som ringer nu, försök gärna senare.'' Det gjorde ju inte min ilska bättre!
Men men, kom iallafall in till stan så slutet gott, allting gott eller vad säger man? :)

Men men, sen kommer man ju hem och efter man ätit loggar man in på Facebook, och första bilden som kommer upp högst upp är ju självklart världens äkligaste spindel som min bror fottat(han är tokig i att fotta, och han är även livrädd för spindlar. x) Ja min bror är nog inte riktigt normal (a)


gammal bild på mitt öga

♥ vill tillbaka!!

Just nu vill jag så sjukt gärna gå tillbaka till min varma sköna säng! För att lämna den bara sådär är inte dagens höjdpunkt!
Och inte nog med det så har jag ingen aptit fö 5öre. Är vråhungrig men mackorna jag äter smakar skit.. Det enda som är gott just nu som jag tryckt i mig redan 2muggar och jag har bara ätit en liten formfranska till frukost?!
Men men, bara att trycka i sig maten och dra iväg tilll stan för lite praktik!!

♦ Morgondagen

Ja, imorron börjar då allvaret igen, men det positiva är ju att det bara är denna termin innan det tar slut!!
Usch, klockan står på 05.45 och jag tror aldrig att jag kommer komma upp imorron eftersom jag haft så sjukt svårt att somna på kvällarna nu! Längtar faktiskt redan till helgen, låter som värsta slashasen nu men usch det har varit så skönt att vara ledig plus att jag inte kunnat sova ut ordentligt på dagarna. Sovit dåligt och vaknat flera gånger på natten... Men men, det är bara att bita i det sura äpplet och le!
Imorron är det iallafall praktik som gäller, Hel kul! Men inte lika kul att veta att man måste hem och plugga eftersom man spelat bort hela lovet!! -.-

♥ I paketet ..

I paketet som pappa och jag hämtade idag fanns nämligen min balklänning!
Tar ju nämligen studenten i vår, och då är det ju även studentbal!
Dock är ger inte bilden någon rättvis bild av klänningen men ska försöka fixa en bättre bild!
Klänningen är av färgen ljus blå, åt det isblåa hållet, helt underbar!! :D


♥ Paket!


Vad kan detta vara? ;) :D
Gissar du rätt får du en länkning! x)
Svar kommer ikväll!!


♥ Help!

Vilken av dessa 2 bilder tycker DU skulle vara snyggast som tatuering, och vart?
Själv lutar jag mer åt bild 1 :)

BILD 1



BILD 2

♦ Depression

Jag läser i skolan Pshykologi och nu som ''slutprov'' för denna kurs ska vi ha en muntlig redovisning om olika psykiska sjukdomar som vi själva får välja! Jag själv valde att prata om depression. Och detta är det jag skrivit än så länge! Och tror nog detta räker, redovisningen ska vara på 5-10 min, och när jag läst detta så tog det ca 8min. Sen kommer jag även att fixa en powerpoint också tänkte jag! :)


Depression!

Alla har någon gång i livet upplevt nedstämdhet. Symtomen för depression kan vara nedstämdhet, ångest, håglöshet, självkritik, koncentrationssvårigheter och sömnsvårigheter. Liknande symptom kan även vara en naturlig reaktion på händelser i livet som sjukdom, dödsfall eller seperationer. Men någon klar gräns mellan vanlig nedstämdhet och depression finns inte. Men vid depression är besvären varaktiga och gör det svårt att fungera i vardagen. De flesta som lider av depression vet oftast inte om det.

Depressiv sjukdom
Ibland händer det att vi blir ledsna och deprimerade och vi inte tycker att det finns någon tydlig orsak till det. Plötsligt blir vi modlösa och har svårt att få saker och ting uträttade. Ingenting är längre roligt och ingenting ger oss någon glädje.
Det känns som om vi presterar sämre än andra och vi duger inte riktigt till och framtiden ser mörk ut. Vi har inte mycket att leva för och mörka tankar med livsleda kommer mer och mer att styra våra tankar, och steget mot ett självmordsförsök för att slippa detta blir allt mer kortare.
Utan behandling mot depression är det upp emot 20% som tar självmord, och denna dödssiffra överstiger med stora marginaler dödsrisken att dö i kroppsliga sjukdomar.


 Hur vanligt är en depressiv sjukdom?
Depression är den vanligaste orsaken till sjukskrivning i västvärlden. Ungefär en tredjedel av män och hälften av alla kvinnor blir någon gång i livet deprimerad. Depressioner ökar även bland yngre människor, och vanlig nedstämdhet är ännu vanligare och drabbar de flesta människor någon gång i livet.
Idag lider cirka 5% av vår befolkning i vuxen ålder av en sådan svårighetsgrad att han eller hon behöver hjälp från sjukvården. Risken för ett återfall i en ny depressiv episod är stor, han man haft t.ex. 2 episoder är risken stor för en tredje episod 70% stor.
Detta betyder att depression idag är en av vår allra största folksjukdomar, den är vanligare än diabetes som kräver insulinbehandling och högt blodtryck som kräver läkemedelsbehandling.


Hur ställer vi diagnosen depressionssjukdom?
Som regel kan din doktor efter samtal och observation utan större svårighet ställa korrekt diagnos. Men för att diagnosen Depression ska kunna ställas måste man ha ett visst antal specificerade symtom bland dom typiska symtomen för depression.
Med rätt diagnos ställd finns det idag många behandlingsmöjligheter för att snabbt häva ett depressivt tillstånd. Grunden för ett tillfrisknande finns läkemedelsbehandling, denna är den typ av behandling som ges som en första åtgärd. När de depressiva symtomen försvunnit bör man om möjigt kombinera läkemedelsbehandlingen tillsammans med någon form av psykologisk insats, helst i form av kognitiv psykoterapi.


Depressiva tillstånd.
Egentlig depression - Den vanligaste formen av depression och kan vara lindrig, måttlig eller svår.
Lindrig depression – Man klarar av att utföra vardagssysslor som att arbeta.
Måttlig depression – Man klarar inte av vardagsliv eller arbete.
Svår depression – Självmordstankar är vanliga, och personen glömmer ofta grundläggande behov som äta & dricka.
Dystymi – Mildare än egentlig depression och kallas ibland sjukligt svårmod.
Utmattningsdepression – Depression som utlöses av stress, vanligen i arbetslivet.
Utmattningssyndrom - Har bara vissa av de typiska tecken för egentlig depression, men olika tecken kan vara yrsel, huvudvärk och hjärtklappning.
Bipolär sjukdom – Stämningsläget växlar mellan depression och dvs upprymdhet.
Litium är en vanlig behandling vid bipolär sjukdom.
Dom typiska symtomen vid bipolär sjukdom är pasitivitet och trötthet. Och debuterar ofta före 20års åldern. Allvarligare depressioner efter förlossning är ofta bipolär depression.
Mani – Personen är mycket aktiv, upprymd, energisk, saknar omdöme och självkritik.
Årstidsbunden depression – Brukar återkomma varje år under hösten och vintern.
Den årstidsbundna depressionen är ofta en reaktion på det minskade dagsljuset under hösten och vintern.
Ljusbehandling är en vanlig behandling vid denna typ av depression.


 Symtom vid depression.
Nedstämdhet – Sinnesstämningen är sänkt och man har lätt för att gråta. Denna sänkta sinnesstämning sitter i under lång tid och påverkas inte mycket av positiva händelser. Nedstämdhet är djupare än vid vanlig vardagsdeppighet.
Ångest – Ångest, orokänslor och irritabilitet är också vanliga i samband med depression.
Koncentrationssvårigheter - Man har svårigheter att se på tv eller läsa som ofta förekommer i samband depression. Tankarna kan upplevas svårfångade och ibland kan man uppleva att minnet fungerar sämre.
Sömnsvårigheter – Man kan ha svårt att somna eller så vaknar man mitt i natten eller tidigt på morgonen. Ofta förekommer ångest i samband med det tidiga uppvaknandet.
Kroppsliga symtom – Man har aptitlöshet, förstoppning, muntorrhet och smärtor av olika slag kan vara tecken på depression. Även den sexuella lusten minskar och livsglädjen försvinner. Ibland blir rörelsemönstret långsamt och ansiktsuttrycket blir stel och livlöst.
Skuldkänslor – Skuldkänslor och känslor av meningslöshet kan dominera tankarna. Även självmordtankar kan förekomma, särskilt vid djupare depressioner.
Orsaker – Vid lindriga depressioner brukar inte anses ha någon ärftlighet men man kan ärva en sårbarhet för allvarliga depressioner. Ofta finns utlösande faktorer som startar det hela. Balansen av serotonin och noradrelin brukar vara läägre i synapserna mellan hjärncellerna vid depression.
Finns många fler symtom, men tog upp dom vanligaste



 Behandlingar
Det finns effektiv hjälp att få mot depressioner. Psykologiska behandlingsmetoder som kognitiv beteendeterapi kan hjälpa liksom mediciner och elbehandling.
Mediciner – Antidepressiva läkemedel ges ofta, och är en effektiv behandling mot depression. De påverkar signalsubstanser i hjärnan, framförallt serotonin och noradrelin.
Elbehandling – Kan ges vid svårare depressioner och är en effektiv behandling mot depression.
Ljusterapi – Ljusterapi använder speciella lampor som ger ett ljus som liknar solljuset. Ljusterapi är effektivt vid årstidsbundna depressioner. Vanliga promenader i dagsljuset är också effektivt.
Kognitiv Terapi – Handlar om att bygga upp en självbild och att förändra negativa tankemönster. Kognitiv Terapi är effektiv vid lindriga och måttliga depressioner.
Kognitiv beteendeterapi – Är en kombination av kognitiv terapi och beteende terapi. Man arbetar med att förändra både tankemönster och beteende, som kan bidra till att man blir mer aktiv och återupptar sysslor som man slutat med pga depressioner.
Andra terapiformer – Interpersonell terapi är också effektiv vid depressioner. I interpersonell terapi tar man upp viktiga relationer.
Pshykodymanisk korttidsterapi handlar om att ge insikt om omedvetna föreställningar, men fokusera på nuet.
Psykodymanisk långtidsterapi ger insikt om tidiga upplevelser och omedvetna föreställningar.


 Strategier i vardagen.
Egen tid är mycket viktigt för att man ska må bra, ofta kan en person som drabbats av depression ha varit ''duktig'' och har tagit på sig för mycket åtaganden ifrån andra. Att ge sig själv tid till återhämtning och kunna fylla på kraft är viktigt.
Motion är en effektiv åtgärd emot depression, en promenad mitt på dagen ger både ljus och motion och motverkar även passiviteten.
Även att hålla sig inom den stressnivå man klarar av är även en viktig del i återhämtningen. Man får lära sig att känna igen sina gränser och hålla sig inom denna gräns och låta bli att pressa sig själv över dessa gränser.
Positivt tänkande är en grundregel i återhämtningen från depression. Att kunna se vardagen från den positiva sidan är mycket viktigt. Återhämtningen ifrån depression sker i små steg och det är på så sätt viktigt att se varje litet steg i rätt riktning som positivt.

Källor: Mycket av information kommer ifrån internet, exakta sidor kommer jag inte ihåg då jag glömde skriva ner det! Texten är delvis omskrivet utav mig.


♦ Klant nummer 1!

Idag var ju första dagen i skolan?! Elr hrm, ja skulle varit? Klanten som jag är glömde ju självklart att ställa klockan imorse så vaknade typ 5min innan bussen ska gå. (y.. Men men, hade bara en lektion idag och det kan jag faktiskt göra hemma så att så stor var ju inte skadan iallafall! ;)
Ikväll blir det väl att åka ner och hämta ett paket i ankarsrum som väntar på mig, beror helt och hållet på om pappa vill följa med så jag kan övningsköra. Isåfall kommer en smygbild ikväll på vad det kan vara! ;)

Nu sitter jag och har allmänt tråkigt och kollar på en inspelad film ifrån typ förra helgen, sen har jag en jobbig huvudvärk som trycker sig på pga jag sovit dåligt dom senaste kvällarna... Ska väl även försöka komma igång med att plugga lite också. Men får se hur långt jag kommer med det, brukar har svårt att börja med skolarbete. (a)

Bjuder på en video på Tuff ifrån förra veckan! :)

">Tuff

♦ Fonter i Photoshop

Jag själv har haft problem med att få in fonter i Photoshop när jag laddat hem dom ifrån Dafont.com.
Har testat flera olika grejer som folk förklarat för mig, men inget har funkat för mig!
Så tänkte nu dela med mig av hur jag gör när jag lägger in fonter!

1. Jag börjar med att ladda hem en font ifrån Dafont.com.

2. Jag högerklickar på ikonen med böcker staplade på varandra och sedan ''Packa upp här''.

3. Efter detta kommer det upp en ny ikon som ser ut som 2T:n(TT) eller ett O. Nu högerklickar du på denna ikon som sedan ''klipp ut''

4. Du går in på ''Den här datorn'' klickar dig vidare till ''Lokal Disk C'', sedan vidare till ''Windows'', och sist till ''Fonts'' där du klistrar in fonten!

5. Nu är det bara att kolla i Photoshop om fonten har kommit in. Och förhoppningsvis så har det de! :)

Detta är det enda sättet som funkat för mig av dom 3st jag testat! Den första jag testade funkade första gången. Det andra jag testade funkade inte då jag inte hittade vad fonten skulle läggas i.
Om ni vill kan jag dela med mig av detta också! :)

♥ Kvällens Hoppning!

Ikväll var ju terminens första ridlektion! Och gud vad underbart det var att komma upp i sadeln igen!
Hoppning stod på schemat idag och självklart fick jag ju ''min lilla'' Cito gubbe! :)
Han var super fin genom hela passet! Dock tog det ett litet tag innan jag fick igång ''motorn'' på honom. Känns att det var ett litet tag sen! Men till slut när jag blev lite mjukare i handen och drev på mera så kom vi in precis rätt på hindren och han hade fint tempo!
Vi började med att trava lite cavaletti bommar som sdan höjdes till ett litet kryss, krysset kom direkt ut ur hörnet så jag kom lite snett dom första gångerna, men sedan kom vi rätt och då blev mycket bättre språng!
Krysset höjdes sedan och sedan så byggdes även ett rätt uppstående på ca 1m upp en bit bakom krysset, vi skulle då räkna galoppsprången och dom gånger jag kom ihåg att räkna så hade jag 7galoppsprång.
Dom första gångerna när vi kom på det andra hindret så kände jag att han backade av lite, alltså inte var så pigg framåt. Så då fick jag trycka på honom lite och då blev det ett långt språng. När vi hade hoppat några gånger så kom vi in bättre och även sista språnget blev perfekt då jag drev på mera.

Jag är verkligen super nöjd med kvällens hoppträning och jag har även börjat känna mig riktigt säker på Cito nu, och jag är inte alls rädd för att hoppa längre som jag var förr. Så fort det kom upp emot 80cm så var jag nervös varje gång jag kom emot ett hinder och jag hade knappt någon balans. Och oxrar ska vi inte prata om, så fort min ridlärare byggde upp en oxer så fick jag en klump i magen. Hatade verkligen oxrar! Men nu har jag faktiskt inga problem längre! I höstas hoppade Cito och jag en oxer på 80cm och jag var bara nervös första gången, sen gick det över! Samma helg tävlade jag även en klubbhoppning, 60cm clear round och 70cm 2faser. I 60cm fick jag en rosett. I 70cm sattsade jag inte ens för att försöka få en bra tid utan satsade mer på att komma runt banan med en bra känsla så jag kanske vågar tävla lite mer hoppning sedan! :)
Varje gång vi hoppas nu så känner jag bara en känsla av lycka och frihet och vill bara hoppa högre och högre, och det känns som om inget kan stoppa mig! Underbar känsla!! ♥

Kanske beror det mycket på hans höjd som får mig att känna mig tryggare på honom. Han är ju trots allt bara några cm lägre än mig i mankhöjd. Trots att han tar stora kliv känns inte sprången så stora när vi hoppar!



Gamla bilder, första bilden ifrån hösten 2011, andra bilder från i somras!

PS! Har även gjort lite  ändring på blogg headern, nämligen ändrat text då jag nu kommit underfund med hur man lägger in fonter ifrån Dafont till photoshop! (Kan förklara senare om ni vill veta.)

♥ Termin start!

Ikväll börjar äntligen ridningen igen! Som jag har längtat!
Ska bli skönt att komma upp i sadeln igen och få känna känslan av frihet som man får när man sitter på hästryggen! Finns ingen bättre känsla om man säger så? Känns som om det var en evighet sen jag satt i en sadel, men det var typ bara 1månad sen? Men det är ju länge ändå?!


Gammal bild på Mia&Mig

♦ New Header

Ja då har man nu gjort en ny header och, ja blev väl sådär nöjd! Men orkade inte sitta längre, plus att dom flesta bilderna jag har ligger på den externa, och på något sätt så hittar inte datan den externa -.-
Men men, shit happens så att säga!


OBS! Hästen på headern är en ridskolehäst!
 
Klicka på bilden för att få större bild!

♦ Ej nöjd!

Har suttit nu jag vet ej hur länge och knåpat på en ny header, men blir aldrig nöjd?! -.-
Bakrundsfärgen är ändrar nu iallafall, blev lite livligare tyckte jag! :)


♦ Happy!!

Fick nyss ett väldigt roligt sms!
Svaret får ni imorron! ;)


♦ Notis!

Notis: ALT + 785 = ◄
Notis: ALT + 259 = ♥
Notis: ALT + 786 = ↕
Notis: ALT + 516 = ♦
Notis: ALT + 948 = ┤
Notis: ALT + 718 = ╬
Notis: ALT + 458 = ╩
Notis: ALT + 169 = ®
Notis: ALT + 281 = ↓
Notis: ALT + 192 = └
Notis: ALT + 798 = ▲
Notis: ALT + 9478 = ♠
Notis: ALT + 9479 = •
Notis: ALT + 9487 = ☼
Notis: ALT + 9135 = »
Notis: ALT + 1265 = ±
Notis: ALT + 1801 = ○
Notis: ALT + 19201 = ☺
Notis: ALT + 9485 = ♪
Notis: ALT + 5914 = →
Notis: ALT + 4895 = ▼

För att kunna göra ett mellanslag, utan att slå på mellanslag,(brukar vara bra när man inte kan göra flera mellanslag eftervarandra och det bara blir 1 mellan slag ändå
Tryck in ALT + 0160 ! ;)

Helt ointressant, men det är mest en notis till mig själv ;)


♥ Tomorrow

Imorron tänkte jag faktiskt att jag skulle fixa en ny bloggheader!
Har redan tröttnat på den jag har! Men får se om man orkar, för isåfall hade jag tänkt ta några nya bilder med.
Men det är sådant som märks imorgon isåfall! :) Nu ska jag forstsätta kolla på Virus i bataljonen och sedan blir det att sussa!



Obs! Kom underfund med att texten jag skrev förut kunde missuppfattas!
Nej, jag är inte lagt åt det hållet, utan jag håller mig bara till min pojkvän!

♥ What's normal?

Folk säger att det inte är normalt att gilla/vara tillsammans med någon av samma kön som en själv?
Men vad är igentligen normalt?
Normalt är igentligen bara ett ord som folk vill rätta sig efter och inte vågar göra något annat för att hamna utanför dessa gränser? Men varför vara ''normal'' varför inte vara sig själv och göra vad man själv vill och vara sig själv utan att bli styrd av någon annan? Nae! Samhället har för många såkallade ''mallar'' som man måste vara inom för att ens få chansen att kunna kalla sig normal?
Nae usch, detta ord får mig verkligen att spy!
Jag känner flera som är homo&bisexuella och jag har absolut inga som helst problem med detta som vissa har!
För det är väl en själv som väljer vem man vill tycka om och inte? Men tyvär är det för många människor som inte kan acceptera att vissa människor väljer denna väg? Mycket kan nog bero på att dom som försöker trycka ner dom som är homo&bisexuella ofta har ett dåligt självförtroende själv och försöker göra allt för att passa in i samhälet bara för att dom är för fega för att stå på egna ben och gå deras egna väg.
Jag själv tycker det är starkt av dessa människor att välja en väg som inte många vågar välja för dom vill passa in i dessa ''mallar''. Nae jag kan igentligen inte förstå varför folk har så svårt för att vissa människor väljer sin egna väg och inte vill tillhöra samhällets ''mallar''.

Sånna här tankar snurrar ofta runt i mitt huvud, så var tvungen att skriva av mig lite!


OBS! Denna text kunde missuppfattas kom jag underfund med! Men jag är absolut inte lagd åt detta håll! Jag älskar min pojkvän och bara honom!

Old pic!


♥ Gladiatorerna!

Nu blir det kolla på Gladiatorerna med älsklingen, mamma och pappa!!

♥ Mazda BT-50

Efter att jag kommet hem ifrån älsklingen imorse så fikade vi och sedan åkte pappa och jag iväg för att först ställa motorvärmaren på skogsmaskinen, och sedan när vi skulle åka och kolla lite olika vägar och sånt som dom sedan ska hugga. Så då frågade pappa om jag ville testa att köran Mazdan! Självklart säger man inte nej till att få övningsköra? ;)
Vi tog igentligen bara Mazdan pga att vägen in till maskinen inte var sådär super fin?! Men men, detta var iallafall första gången jag kört Mazdan! Och det gick fruktansvärt bra! Inte ett enda motorstopp!  ;)
Fick dock bara köra på grusvägen eftersom vi inte hade någon skylt med oss. Hade väl gott bra, men ifall det skulle komma en polis så kände vi inte för att riskera något?!
Men men, sånt är det! Efter vi vartit och kollat på lite vägar runt Hummelstad så åkte vi och handlade lite och sedan hem! Och nu sitter jag här och har precis kollat igenom alla blogginlägg ifrån bloglovin, var bara sådär 145 st, och det bara på 1 dag?!

Måste även tillägga att Mazdan var fruktansvärt skön att köra! Mot vad jag faktiskt trott, och jag trodde den skulle vara läskigare att köra eftersom han är något större om man jämför med Volvon! ;)



Mobil bilder ifrån Idag!




Google bilder! Sådan bil har pappa(arbetsbil) dock ingen 2hyttars som på bilden, utan 1,5.

♥ Uppdaterat!

Ja, då har jag fixat lite på bloggen, som ändrat lite stiler på texter och så! Så nu hoppas jag bara att ni också tycker det ser bra ut, ifall inte så komentera isåfall vad du tycker int ser bra ut så ska jag försöka fixa det så gott jag kan!



Falling leaves like a blanket at my feet
There's a canopy of stars
And I just miss you like crazy
Suddenly the world's too big
And the hours move too slow
... And I just wish that you were holding me near

♥ Besviken ..

Usch, blir så besviken på mig själv ibland! Jag hade tänkt att andvända lovet till att komma någon stans med mina skolarbeten.. Men nae istället så har jag slösat bort hela lovet på skit saker istället?!
Usch blir så jä*la arg på mig själv!! Så idag måste jag ta me f*n ta tag i pshykologiarbetet som ska vara klart den 16 januari! Ska ha redovisning på 5-10 min inom depression. Så ja, idag FÅR jag INTE göra något annat tills jag faktiskt gjort det där förbaskade arbetet!

"> Helskön remix!!

♥ Byta rubrik stil!!

Jag har ingen aning om hur man byter text stil på rubriken, men det går inte! Har kollat på http://designbloggar.com/2011/april/anvand-vilket-typsnitt-som-helst-till-dina-ru.html#disqus_thread, men jag kan inte ladda ner det programmet man ska ha så jag har inte en aning om hur man gör?
Hjälp någon?!

♥Larossou's Nosferatu/Ferris

Ferris fick vi hem vid ca 1års ålder! Detta pga uppfödaren inte kunde ha honom kvar då han blev påflugen av dom andra hanarna. Jag hade blivit förälskad i denna hund vid första ögonkastet då jag träffade honom på en valpträff och han ''tydde'' sig till mig. Så när mamma frågade om vi skulle ta honom eller en valp så sa jag självklart Ferris! Så det var tack vare mig han hamnade i vårat hem. Jag ställde ut Ferris och han placerade sig bra och blev Svensk Champion 2009.! :)
Ferris var en riktigt ''bråkstake'', han hamnade snett med Aslan några gånger vilket slutade med 1 veterinär besök men annars helt okej! Varje gång pappa kom hem ifrån jobbet så skällde han som besatt(åt det aggresiva hållet) även om pappa varit ute med hundarna eller kom upp på övervåningen när han var där så skällde han! Jag har försökt flera gånger att få ordning på honom men det har inte gått så bra. Och han gick mig väldigt ofta på nerverna om man får säga så? Ska jag vara ärlig så sa jag flera gånger att jag inte ville ha hono flera gånger. Självklart menade jag det absolut inte eftersom jag älskade honom, men som sagt han gick mig verkligen på nerverna när han höll på sådär!
Förutom detta så var han en helt underbar hund, varje gång man hade en godis i handen eller mat över huvud taget så började han nysa, rulla runt, dansa, göra high five. Allt för att få en godis! :)
Och ja, han var riktigt duktig på det också. Han nös riktigt ordentligt och högt så man nästan blev blöt om man hade bara ben.

Ferris blev 7år innan vi tyvär var tvugna att ta bort honom. Och en goare hund får man verkligen leta efter!
Jag älskar honom av hela mitt hjärta och jag glömmer honom aldrig!



♥ 30 December ....

Den 30 december förra året(2011) var absolut ingen rolig dag! Tror nog inte jag riktigt insett än att jag aldrig mer kommer få träffa honom! Mamma, jag och pappa har länge haft i åtanke att vi skulle ta bort Ferris eftersom han för det första har D-höfter(vilket han haft länge men inte visat några direkta tecken på) och nu på senare tid har han även fått diskbråck i ryggen vilket märktes på honom ibland och ibland inte! För det mesta så var han glad och lycklig och lekte med Arrak och rullade runt och sånt. Men ibland så fick han sina ''ryck'' och slickade sig frenetiskt på näsan hela tiden. Vilket läkarna sa att det betydde att han hade ont! Även på kvällarna när han sov i sin bur så kunde han plötsligt springa rakt in i gallret, även detta säger veterinärerna att han hade så ont att han inte vet vad han ska göra eftersom han blir så blockerad!
Vi var eniga om att det var bäst för honom att få avsluta livet eftersom det inte är något humant liv att bara ligga eftersom det var det han gjorde om dagarna eftersom han varken ville eller får ut och gå. Veterinärerna ville operera men det var aldrig en tanke vi hade, för det första är det inget humant liv, och för det andra är det inte säkert att han ens blir bättre!
Så den 29 december ringde mamma och bokade tid för att avliva honom, vilket jag inte tog på direkt allvar då?
Så 30min innan vi åkte den 30 december så bröt jag ihop totalt, jag insåg då att vi faktiskt skulle ta bort honom och jag ville verkligen inte att han skulle försvinna ur mitt liv då! Visst jag har ofta sagt att jag hatar den hunden pga flera saker, men självklart har jag inte gjort det trots att jag sagt det! Jag älskade honom verkligen av hela mitt hjärta och ville aldrig förlora honom! Och speciellt inte då! Mamma och jag var nära flera gången under dom 30min att faktiskt inte avliva honom men ändå tänkte vi att vi faktiskt inte kan vara så själviska att ha honom kvar när han har så pass ont som han har! Och samtidigt som vi tänkte på att han faktiskt ofta var helt okej! Men så tänkte vi samtidigt att det är inget liv för honom att bara ligga och inte göra något och sedan att han har så ont att han kastar sig rakt in i gallret pga smärta. Så vi gjorde det enda rätta och avlivade honom för hans egna bästa! Som tur är följde älsklingen med så han körde eftersom mamma inte visste om hon orkade! Jag satt knäpptyst hela resan på ca 1.5 timme eftersom jag bara försökte hålla tillbaka tårarna som brände innanför ögonlocken! Jag orkade inte följa med in till veterinären eftersom detta var första gången jag ens följde med och tog bort en hund så älsklingen och jag satt ute i bilen med Arrak(våran enda lilla hund vi har kvar nu). Innan mamma gick in till veterinären så höll jag honom hårt i min famn och ville inte släppa taget! Jag älskade/älskar verkligen den hunden och han har betytt så otroligt mycket för mig under dessa år vi haft honom!
Kommer berätta mer om honom i ett senare inlägg, just nu klarar jag inte av att skriva mer eftersom tårarna rinner som besatta! Jag vet att många vet hur det är att förlora ett djur! Och jag har förlorat en jä*la massa bästa vänner(hundar). Vi har tagit bort massa hundar under åren jag levt, nästan 10st..... Och 2 detta år! För i början av detta år tog vi bort Virus som länge varit dålig....

They say bad things happen for a reason
But no wise word's gonna stop the bleeding..







♥ Tidsinställda!

Har nu legat här i sängen och tänkt och verkligen inte kunnat sova, så har skrivit 2 tidsinställda inlägg som kommer imorron! Samt även detta! Så nu ligger jag väl antagligen i sängen och sover, förhoppningsvis. Får se om tårarna slutar rinna eller inte. Men vi får hoppas på det bästa om man säger så?!

God natt på er!!


3 Januari ^^,

Ja, idag är var ju som sagt den 3 januari på detta nya år! Har typ inte gjort ett skit idag, vaknade med huvudvärk så bara kollat på tv och spelat The Sims 3 hela dagen typ x)  Har även gjort en uppdatering med bilderna i sidomenyn, tagit bort en bild samt lagt till en ny! Varför kommer i ett annat inlägg! :(

Igår var jag i stan med min mor och handlade lite mat och sånt! Passade då på att köpa en ny foundation samt ett finn medel, kommer inte just nu ihåg vad det heter, men har hört talats om det och det ska vara bra vad jag förstått! :)
Oj, kommer nu inte på något mera att skriva, känns som om jag bara skriver för att få inlägg. Men så kan det vara ibland det också! Hoppas jag komer igång att blogga lite senare när skolan kommer igång kanske! :)

Puss&Kram gullebarn!

Blev en bild på Tuff från ikväll! Hans absoluta favorit plats är nämligen att ligga på ryggstödet till soffan! ;)

Dagens!

Dagens humör: Helt okej!
Dagens mående: Trött!!! ZZZzzz 
Dagens borde: Plugga
Dagens frisyr: utsläppt
Dagens smink: inget
Dagens klädsel: Mjukisbyxor, stort linne & morgonrock 
Dagens planer: Inget!
Dagens materiella vill ha: The sims 3 Pets
Dagens fundering: Varför börjar skolan nästa vecka?
Dagens beroende: Hrm ...
Dagens tråkigaste: Plugga
Dagens längtan: Stallet & Pojken
Dagens superlängtan: Körkortet!!
Dagens tidning: Aftonbladet på internet

">
Jessie J - Do it like a Dude

Nyårslöften 2012!

Jag har faktiskt kommit på några nyårslöften nu faktiskt! Så tänkte ta och dela med mig av dessa! :)

♥ Få betydligt bättre hud! ↔ Har ofta mycket finnar och fet hud som jag Hatar!

♥ Äta bättre för att förhoppningsvis kunna må bättre i magen!

♥ Komma igång med att motionera igen! För mitt eget bästa!

♥ Fokusera mera på skolan och skolarbetet!

♥ Ha bättre ordning på mitt rum!

♥ Tänka mera på mig själv och mitt välmående! ↔ Säga ifrån när jag inte vill/orkar.

♥ Försöka bli brun i sommar! Har jag som löfte varje år, varje år lyckas jag inte?!

♥ Ta KÖRKORT!

Det är dessa nyårslöften jag nu ska försöka hålla detta år, får se om jag klarar det eller inte! ;)


Notis: För att få hjärtana! Håll in ''ALT'' samtidigt som du trycker 259 och sedan släpper, och vipps ♥
Notis: För att få pilen åt båda håll(åt sidorna). Tryck in  ''ALT'' samtidigt som du trycker 29 och sedan släpper, och vipps ↔
Notis: För att få pilarna åt både håll (upp&ner). Tryck in ''ALT'' samtidigt som du trycker 274. och sedan släpper, och vipps ↕


1 Januari 2012

Igår var ju som sagt 1 Januari på det nya året! Gjorde väl inte så speciellt mycket. Satt och spelade The Sims 3 och kollade på Gold Rush Alaska med mamma och pappa typ hela dagen! Det var ju maraton igår på det programmet från 12 till 23 så pappa satt väl här mestadels hela dagen eftersom han tycker det är kul! Visst det är lite spännade faktiskt!
Handlar om några som flyttar från sina hem i Amerika för att leta efter guld i Alaska. Det är ett som sagt Reality program på Discovery. ;)



Idag händer det väl inte så mycket antar jag! Blir att ta det lungt och kanske försöka pluga lite som jag skulle gjort hela jullovet igentligen! Hih (a)

2012!!

Jahopp då är det 2012 som betyder nytt år med nya möjligheter! Så nu är det dags att lämna allt skit bakom sig som 2011 har fört med sig! Hände en sak i fredags som jag kommer berätta mera om senare då jag känner att jag orkar med det!
Men men, som sagt nu är det dags att ta tag i livet och göra 2012 till ett bättre år än vad 2011 var!
Jag vet inte riktigt om jag har några nyårslöften? Har jag det så brukar jag inte orka hålla dom ändå så! (a)
Om jag kommer på några nyårslöften får jag väl ta och skriva det här så jag kommer ihåg det! ;)