Göteborgs horse show

Lördagen var toppen! Mässan var i år roligare kändes det som, det gick fortare iallafall tyckte jag. Umgicks med bästa Emma hela dagen och vi hade båda bestämt oss för att gå till Tyra Sjöstedts monter där hon sålde sin star rider collection. Både Emma och jag var totalt förälskade i hennes ridbyxor som är gudomligt snygga, och att konstatera efter vi testat dom gudomligt sköna och även tunnare än vad alla mina andra ridbyxor är. Eftersom det var "ta 3 betala för 2" så blev det ett par svarta, ett par bruna och ett par blå!! Muuums! Så riktigt nöjd i och helt klart värt pengarna! Hade jag varit mera tävlingsinriktad på lokalt och sånt, större än klubbtävlingar och om jag haft pengar skulle jag inte tvekat att köpa den rosa tävlingskavajen! Utöver dessa köpte jag ett par svarta canada mjukisbyxor, köpte ett par likadana förra året fast grå och jag älskar dom! På kvällen blev det hoppning! Började med en speedtävling där Ludo Philapaerts vann efter att gått ut som tvåa?! Så han höll ledningen genom 28 starter!! :D grymt verkligen! Göteborgs trophy klassen vann Ludger Beerbaum och Roffe slutade på en tredjeplats! Underbart!

Vi kom ifrån Göteborg runt 23.00 på kvällen och var hemma hos föräldrarna lite innan 03.00 på natten! Lagom spännande att köra nyvaken, trött, regn, mörker och dimma. Men klarade mig hem och sov gott tills jag vaknade runt 10.00 på söndagen. Blev att fika och umgås med föräldrarna, tvätta bilen, kolla på världscup finalen och äta mat och sedan runt kvart över 7 styrde jag hemåt igen. Lagom trött trött så somnade innan klockan 10, hade säkert kunnat somnat redan vid 8 om man säger så! :O


Starting the long way home!

Nu, sitter vi på bussen påväg hem till Vimmerby efter en lyckad dag! Umgåtts med bästa Emma hela dagen och blivit 3sjukt snygga och dö sköna ridbyxor rikare!!!! Tyra Sjöstedts star rider collection!! Omg världens underbaraste!! Sedan blev det även ett par mjukisbyxor! Inget onödigt som det oftast blir?! *klappar mig på axeln*

Nu måste jag nog försöka sova den ca 3,5h långa färden till Vimmerby och sedan ytterligare en liten bit hem till föräldrarna där jag sover ikväll! Puss på er och hoppas eran dag har varit lika bra! :)


God morgon?!

Usch trött och seg som fan efter att klockan ringde vid halv 7? Nu sitter jag iallafall i Vimmerby och väntar på resten av folket sen att bussen ska avgå vid 9.00 mot Göteborg! :D tog kortare tid än jag trodde att åka hit?! Tog ca 50min hemifrån och ändå gjorde jag två stopp. Men men så kan det vara.


Yeeeey!!!

Ligger nu i sängen med nyklippt hår! Så skönt av bli av med dom slitna topparna! Taggar iallafall Göteborgs horse show som gäller imorgon!! Ska bli så grymt kul som varje år! Nae nu ska jag glo lite mer på tv innan det är dags att sova och hoppas huvudvärken släpper :) puss på er <3

Bjuder på den gulligaste bilden på Galaxy jag tog i helgen! :) han sträckte ut ringen och sedan somnade han så, söt ungen!


sometimes that mountain you've been climbing is just a grain of sand

Idag har jag faktiskt känt mig ganska duktig! Vaknade hyfsat tidigt utan att kunna somna om så gick upp åt frukost och tog det lite lugnt innan jag tog bilen ner till stan. Först apoteket och hämta ut medicin, sedan en snabb sväng på stan där jag hittade en ny plånbok. Har fått fnatt på min gamla klumpiga grej med 1000 kort fack?! Men men, sedan bar det vidare till Ö&B för att köpa kattsand och kattmat, sedan vidare mot Netto och sist vart det att handla lite på Maxi innan det var dags att åka hem igen. Tog väl ungefär runt 2timmar, lite mindre att genomföra detta och var i stort sett slut när jag kom hem så slängde mig nästan direkt i soffan efter jag packat in varorna och bytt kattlådan. Snart är det dags att laga lite mat tills pojken kommer hem. Taco är det som gäller idag! Mums ^^,
 
Är förövrigt super taggad inför lördag då jag drar till Göterborg(horse show) med min kompis Emma samt fler ur ridklubben.
Bild på RGB och Casall från förra årets horse show! :D <3
Foto: JAG!
 

Vad är egentligen ett värdigt hundliv?

Den sista tiden har flera bilder cirkulerat på Facebook med bilder på hundar utan framben, hundar som har liknande rullstolar vid frambenen för att kunna röra sig. Jag tror nog inte jag är ensam om att tycka att detta inte är  riktigt humant emot hundarna. Visst hundarna kan röra sig, hundarna kan flytta sig. Men tänk ett steg längre, vilka ställen kan egentligen dessa hundar springa på utan problem? Asfalt! Där är det enda stället dom kan problem fritt röra sig med sina ''rullstolar''.
Det kan vara problematiskt för hundarna att springa på grus och på gräs. Och att springa lösa i skogen är ju ingen talan om?! Jag kan inte riktigt kalla detta är värdigt hundliv. En hund är skapad med fyra ben för den behöver fyra ben för att överleva. Den behöver ha fyra ben för att springa ikapp byten, den behöver fyra ben för att fly ifrån fara, den behöver fyra ben för att kunna springa fritt. Ja hundarna är skapta för att ha fyra ben. Inget mindre?!
 
 
Visst det finns hundar med tre ben(saknar oftast ett bakben) och dessa hundar klarar sig oftast galant(vissa vänjer sig vid tre ben, vissa inte), dom kan fortfarande ta sig fram överallt, dom kan springa, dom kan busa, dom kan leka. Ja dom kan göra i princip allt en hund med fyra ben kan göra. Men när det kommer till hundar med två ben, där går gränsen! Vi måste sluta förmänskliga hundarna utan istället tänka på att dom är djur, dom är skapta som dom är för en anledning.
Dom flesta tänker nog ''Men vi människor kan ju sitta i rullstol och vi klarar oss fin fint, varför skulle inte hundarna också kunna ha så?'' Detta är absolut Inte realistiskt tänkande. Detta är bara yterliggare ett sätt att försöka förmänskliga hundarna. Vi vill inte släppa taget om våra älskade husdjur, så därför gör vi vad vi tror är bäst för djuret. Men tänkt efter ett steg längre. Hur lycklig skulle du själv vara som hund om du inte kunde springa fritt, leka med andra hundar och kunna göra allt du kunde göra förut? Tänk noga nu.
 
 
Bild: Google
 
Dom flesta kollar på denna bild ovanför och tycker det är det finaste som finns. Att det är underbart att människor kan göra detta för djur. Ja dom blir väl helt lyriska. Själv tycker jag inte alls detta är humant. Jag blir nästan ledsen över detta, att människor tillåter ett djur som är skapt med fyra ben få leva hela sitt liv med två ben. Om jag nu inte riktigt missförstått informationen så föddes denna hund med bara två ben och har levt hela sitt liv så. Men jag tycker ändå inte detta är humant. Det spelar ingen roll om hunden är född med två ben eller råkat ut för en olycka som gör att hunden måste amputera två ben. Det är inget hundliv, inget riktigt hundliv!
 
En hund är inte fysiskt byggd som vi människor, den är inte byggd för att gå runt på bara sina bakben. Den är skapt och byggd för att ha fyra ben, den är skapt för att gå på alla fyra ben. När ska folk förstå detta?
 
Nu tänker ni kanske att ''men om det vore din älskade hund och du var tvungen att amputera bort två ben skulle du ju göra det.'' Men faktum är att det skulle jag inte! Skulle inte ens överväga detta! Hur mycket min hund betyder för mig skulle jag aldrig ens överväga att amputera två ben för att kunna ha min älskade vän vid min sida. Nej! Det gäller att sluta vara egoistisk utan tänka på hunden. Hur skulle hunden må om han är van vid fyra ben och kunna springa överallt och göra allt. Och sedan helt plötsligt bara ha två ben kvar som, och sedan att ägaren sätter på hjul för att man ska kunna gå? Nej, jag skulle aldrig utsätta min hund för detta. Aldrig!
 
Hur ser du på detta? Tycker du som jag? Är du för eller emot detta? Tacksam för svar och dina tankar om detta.
 
Detta är min älskade hund och hela mitt liv! Jag älskar honom av hela mitt hjärta och vill aldrig förlora honom. Men skulle ändå välja att ta bort honom om det stod mellan det och att amputera benen.
En hund ska kunna springa fritt, hur den vill och var den vill! Detta är en riktigt hundliv!

Jävlig dag!

Ja, pizzadegen jävlades med mig, likaså tomaterna och knivarna... Hmm inte min bästa dag när det gäller att laga mat! Men pizzan blev trots allt riktigt god! :) hade ketchup, tacosås tomater köttfärs och ost! På pojkens sida blev det även bacon. Han jobbar över så vet inte vad han tycker om ännu, men det märks när han kommer hem :)

Pizzan var godare än den ser ut på bilden ;)


Helgen i bilder #3

Klicka på bilderna för att få dom större! 
Alla bilder är fotade och redigerade av mig Jonna Nilsson.
Uppställningsbilderna är fotade utav min mamma eller min pappa!
Kamera: Olympus E-420 med standardobjektiv 17.5-45mm
Redigerade i: Adobe Photoshop Cs6

What the hell's wrong with me?!

Varit på världens sämsta humör hela helgen? Eller egentligen har mitt humör varit bra fast blivit skit sur utan anledning?! T.ex katterna går mig på nerverna, jag själv går mig på nerverna, folk går mig på nerverna. Ja, skit vecka känns det som. Men har i alla fall Göteborg att se fram emot på lördag! Ska bli så sjuuuuukt kul! :D
Förövrigt så har yrseln kommit tillbaka igen.. Det är ungefär som om själva huvudet inte följer med när ögonen eller kroppen rör sig. Så sjukt jävla jobbigt och har inte en aning om varför jag mår såhär?! Ajja, vet inte om det har något att göra med att jag inte kunnat äta rätt dos medecinering nu ungefär på en veckas tid då jag inte haft pengar till medicin, utan köpt mat. Men på torsdag är det lön och då är det bara att börja med full medecinering igen. Bla bla bla. Massa skit snack känns det som om jag babblar nu.
 
Dressyrträningen igår gick fruktansvärt bra, hade Cito och han gick som en klocka hela ridpasset igenom och jag är suuuuuper nöjd verkligen!!! :D Idag ska jag till läkaren först, sedan blir det hem och plocka lite i lägenheten och sedan börja med maten. Tänkte jag skulle testa på att göra hemmagjord pizza idag. Så får se om det går att äta eller inte. :)

Helgen i bilder #2

 
Klicka på bilderna för att få dom större! 
Alla bilder är fotade och redigerade av mig Jonna Nilsson.
Uppställningsbilderna är fotade utav min mamma eller min pappa!
Kamera: Olympus E-420 med standardobjektiv 17.5-45mm
Redigerade i: Adobe Photoshop Cs6

Helgen i bilder #1

 
 
Klicka på bilderna för att få dom större! 
Alla bilder är fotade och redigerade av mig Jonna Nilsson.
Kamera: Olympus E-420 med standardobjektiv 17.5-45mm
Redigerade i: Adobe Photoshop Cs6

''Singing here's to never growing up''

Sitter just nu hemma hos föräldrarna, pojken är och jobbar hos bror idag igen och jobbar. Vi var även där igår, eller ja han, jag var hemma hos mamma o pappa och busade i hundgården med vovvarna samt tog massa bilder, kommer upp någon dag i veckan. :) Vi åt även hos min bror o hans flickvän igår och idag äter vi hos mor o far, blir grillat! Mums! Måste bara säga, Fan vad jag inte längtar in till stan! Trivs så jävla bra på landet att det är sjukt, lugnt tyst inte massa skrik och stoj, och bilar som hela tiden åker förbi stup i kvarten. Hrm... Visst åker bilar förbi här också samt motorcyklar, men då känns det verkligen att nu är det sommar! Dock är det inte lika härligt när typ 30 motorcyklar drar förbi..
Men men, ska ju inte bo i stan hela mitt liv vilket är skönt! Har idag friserat min lilla hund, klippt ner han så han slipper den stora tjocka pälsen samt även duschat av honom vilket han tyckte var sådär, dock var det skönt efteråt tyckte han.
 
*Bilder från WeheartIt då bloggappen inte funkar på mobilen*
 

Älskar mitt liv......

Inte! Iallafall inte för tillfället! Huvudvärk för tredje kvällen i rad? Samt trött men ändå inte trött?! Glad jag lyckades hålla mig på benen förut när jag var påväg hem! Faan vad det blåser! Blåsten tog tag i mina stövlar så att jag typ gick som om jag vore full?! Dö äckligt att gå. Men men nu ska jag fortsätta kolla på tonårsbossen och tycka synd om mig själv, puss


kallsvettig och yrsel?!

Imorse igen vaknade jag helt kallsvettig och när jag satte mig upp så var jag helt yr, och är det fortfarande och har varit vaken i 2 timmar. Sjukt jobbigt och väldigt obehagligt då jag inte har en aning om varför jag blir såhär? Har även yrsel när jag sitter i soffan och typ flyttar blicken?! Jaja sånt är livet.
Idag har jag inte tänkt att göra något speciellt, tänkt att byta bloggdesign igen, har tröttnat på min nuvarande samt att jag även Måste fixa nya bilder till hedern snart?! Dom jag har nu är lixom ett år gamla. Men men. :)
Ikväll ska jag iväg till esplanaden och utbildning nummer 2 och ångest. Ikväll handlar det om hur man ska hantera ångesten, riktigt bra och nyttigt tycker jag faktiskt.
 
Bjuder på en bild på Audin men sommarfälgarna på, riktigt vacker nästan så man blir lite kär!
Men nae, Volvo ska det vara punkt slut, fast Audi har börjat växa lite i mina ögon x)

Dålig dag punkt slut

Ja, rubriken får tala för sig själv?! Mamma och jag var och fika hos mormor o morfar på förmiddagen innan jag körde henne till läkaren och sedan var och fick lite i stan med Galaxy för att han ska socialiseras :) ja detta var ju mysigt, dock om man sluppit den fruktansvärda magvärken jag fick?! Men men efter att mamma kört hem mig var det bara att börja med maten och efter maten åkte vi hem till pojkens föräldrar, för att först och främst dra upp hans 740 en bit då han mer eller mindre var en hårsmån från att åka ner i vattnet. Dock när jag gick till parkeringen kom magvärken tillbaka igen efter att varit lugn ett tag och nu värre en tidigare. Kändes ungefär som om någon tog en kniv och tryckte den rakt in i naveln och typ drog runt den, svårt att förklara men ingen vidare smärta?! Nu har jag dock avslutat dagen med en timmes läsning av Caesars bok! :D underbar avslutning!

Påminnelse till mig själv: beställ läkar tid! Ja! Äntligen fått en läkare som förhoppningsvis kan hitta något fel på lin kropp. För en 19 snart 20 åring ska inte ha då ont i kropp och leder som jag. Bara hoppas på det bästa! Puss och god natt på er!


Good natt!

Nu är det dags att krypa ner i sängen, ny bäddad säng! Finns inget mer underbart! God natt!


Klubbtävling 13/4

Igår var det som sagt klubbtävling. Tävlade i 70cm 2faser samt 80cm clear round med bästa Sabban.
 
Uppvärmning:
Körde inte allt för hårt på uppvärmningen, gjorde lite bak/framdelsvändningar i skritten, i traven mycket volter och få henne att lyssna fram och tillbaka. Galopperade ungefär 2varv i både höger och vänster. Tyckte det räckte, hon var framåt och lyssnade även tillbaka. Ville även inte köra på för mycket för ville ha Sabban lite uppåt och pigg med tanke på att vi skulle tävla 2st klasser.
Eftersom vi red fram inne i ridhuset samt även tävlade i ridhuset så red vi fram ungefär en kvart mellan varje klass. Hoppade bara fram 2gr innan 70 då jag fick en bra känsla, och sedan innan jag fick min startsignal så fick jag även hoppa fram på ett hinder.
 
70cm 2faser, 0fel 32.7sek (varav 4plats av 6st)
Här var hon riktigt pigg, hon sög verkligen på hinder 1-4 vilket inte alls är likt henne då man annars brukar få puscha henne ganska mycket. Dom övriga hindren gick också bra såklart. Men inte den där riktiga ''åhh ett hinder'' typ. Svårt att förklara. Men jag fick en riktigt bra känsla hela banan igenom, kom rätt inpå varje hinder och vågade till och med satsa lite inför omhoppningen. Tog en kort sväng från hinder 8 till 9, red alltså innanför hinder 6. Sedan drog jag på lite extra från hinder 9 till 10 för att tjäna in några sekunder, han få tillbaka henne fint här och sedan mellan 10 och 11 så försökte jag få så få galoppsprång som möjligt och även från hinder 11 till 12. Så jag är ruskigt nöjd! Väldigt nöjd över att jag faktiskt vågade satsa lite i omhoppningen vilket jag annars inte vågat göra.
 
En liten banskiss jag gjorde lite kvickt i Gimp. Hoppas ni förstår den. :)
 
80cm clear round
Innan denna klass red jag inte fram över huvud taget eftersom jag var näst sist i 70cm och startade som 2a i 80, så kände att jag sparade energin till 80cm, travade bara lite enkelt för att hon skulle få röra lite på sig efter att ha skrittat lite. Även här i 80cm kändes det riktigt bra, la henne rätt på alla hinder förutom på ett hinder vilket var nummer 2, var inget jätte farligt men hon fick hoppa upp sig lite mer. Här kände jag att jag var tvungen att vara på henne lite mer än i 70cm så från hinder 2 till 3 så försökte jag få upp galoppen lite bättre, få henne upp energin, eftersom vi kom lite konstigt på 2an som sagt. Efteråt gick det super och hon var super fin hela resten av banan.
 
Tyvärr hade jag och min kompis som också tävlade ingen som kunde filma åt oss, annars hade det varit kul att ha film ifrån klasserna eftersom jag fick en så bra känsla. Men nästa gång! Dock fick jag inga bra bilder på henne efter tävlingen då min mobil dog efter jag tagit kanske 5bilder. Hmmm. Skit Iphone som inte tål kyla?!

Sunday

Igår var det klubbtävling, tävlade 70-80 och gick super verkligen! Kommer skriva om tävlingen i ett senare inlägg.
Idag har jag städat hela lägenheten, satt på 2st tvättat samt även duschat. Dock så har min huvudvärk som jag hade igår kväll kommit tillbaka. Suck! Men så kan det vara ibland. Får fortsätta kolla på tv och tycka synd om mig medans pojken är iväg och byter däck på bilen. Får se hur den ser ut med sommardäcken på. Dock är inte sommardäcken vidare fina, kantstötta nått in i bomben?! Ja, man kan frågade sig hur den tidigare ägaren egentligen kört? För varenda däck är kantstött. Och inte lite heller. Men men sånt kan det va.
Kram på er så länge ^^,
 
Finaste Sabban igår efter 80cm clear round!

Vi är främlingar i vårt egna land.

 
Ja, det är nog inte bara jag som börjar tycka detta i dagens läge. Vi börjar allt mer och mer bli främlingar i vårt egna land. Vi blir kallade rasister för att vi är svenskar och bor i Sverige, vi får inte sjunga national sången längre för det är rasistikts och har med religion att göra. Vi får längre inte fira skolavslutningarna i kyrkan för att det har med religion att göra. Vi får inte bära Sverige tröjor eller säga att vi är stolta svenskar utan att bli utpekade som ''rasistisk'' jävel. Vi får inte göra någonting svenskt längre för att det har med religion att göra. Man får ju inte påtvinga någon religion. Men hur förklarar ni då detta böneutrop som nu har blivit godkänt i Sverige? Är ändå inte det att påtvinga någon religion?
 
Nej, jag börjar bli riktigt trött på detta nu. Vi ger mer pengar till utlänningarna som kommer hit än att först och främst ta hand om våran egna? Vi lägger ner skola efter skola för att det inte finns pengar, pensionärer och gamla får mindre och mindre pengar medans utlänningarna får gratis körkort. Flera tusen till sig själva och sin familj. Dom får i princip allt gratis medans vi svenskar jobbar häcken av oss för att ha råd med att leva och samtidigt ha en någorlunda dräglig pension. Vad är detta? Vad händer?
 
En video som verkligen är värd att kolla. Inse, vi, svenskarna gör egentligen ingen hjälp över huvud taget!
 
När ska egentligen svenska politiker förstå detta? Dom tror att dom gör någon nytta, dom tror att dom är så duktiga och snälla när vi tar in en massa asylsökande som behöver hjälp. Men dom som behöver hjälp, det är dom som inte kan komma hit, dom har inte råd. Men dom som har råd, det är dom som kommer. Och ändå här får dom ännu mera pengar för att det är ''synd'' om dom.
 
Ja. Kalla mig rasist, kalla mig dum i huvudet och vad ni nu vill. Jag står för vad jag tycker och tänker och jag säger det. Jag håller inte tyst. Det borde vara fler som ställer ner foten och säger ifrån. Denna så kallade hjälp vi ger till dom som kommer hit. Är egentligen ingen hjälp. Hjälp folket där dom är istället, där det behövs!

Drömmar drömmar drömmar.....

Ja, jag tycker att jag har livlig fantasi när jag är vaken, men det är ingenting jämfört med när jag sover? Ibland kan jag få till dom mest sjuka drömmarna någonsin och inatt var inget undantag?! Först drömde jag någon sjuk skräck dröm? kommer inte riktigt ihåg vad det var men men, sedan drömde jag något som liknade en scen ur ''Jims Värld'' Eller ja, jag var typ han Jim eller vad man ska säga? Var inomhus, fast samtidigt ute på landet, sen helt plötsligt var jag som Cheryl och var inne i någon lägenhet och gjorde någon mat som någon annan skulle göra egentligen. Sedan helt plötsligt var pappa och jag ute på landet där pappa typ körde rally på en skogväg?! Där mötte vi farfar som vi sedan vände och körde i fatt och sedan pratade vi med honom. Sedan helt plötsligt så var jag och pojkvännen i Ullared? Fast Ullared var typ som ett spel, och ja sedan var det inte som ett spel. Och helt plötsligt så flög vårat hus vi bodde i iväg och landade på våran bil på parkeringen. Hrm, ja sa ju att jag hade sjuka drömmar? Och helt plötsligt var jag med i Lets Dance, fast Lets Dance var typ någon hopptävling? Hrm.... Ja och sedan vaknade jag helt genomsvett och fullständigt yr så fort jag satte mig upp. Här snackar vi händelse rik natt?! Och det var bara den så kallade skräck drömmen som jag hade innan pojken åkte till jobbet vid ungefär 7. Hrm.....
 
Känns som om jag skulle behövt en drömfångare inatt?!

It's cold around me

Hehe, dålig på att komma på rubriker, men eftersom jag sitter och fryser som en galning så fick det bli den fina  rubriken! Dagen i säg har inte varit på min sida, klockan ringde vid 7.45 då det skulle komma några gubbar vid kl 8, eller ja, dom skulle börja vid 8 så hade räknat med att dom inte skulle komma med just då. Men gick ändå upp i tid för att vara på säkra sidan. Åt frukost och väntade, och väntade och väntade. Var tvungen att duscha så kände vid 11, att fasen. Nu kan dom ju ändå inte komma tänkte jag, så jag hoppade in lite snabbt i duschen. Vid 13 hade jag gett upp hoppet om att dom skulle komma så gick då för att göra iordning mig. Och vem ringer inte på dörren om dom såklart? Vid klockan ett? Visst hade inte räknat med att dom skulle komma vid 8 prick. Men vadå 5 timmar senare? Jaja, dom var här, hittade några saker som skulle åtgärdas. För alla eluttag i sovrummet, samt ett i köket som sitter ihop med sovrummet hade ingen jord?! Lite konstigt tyckte jag eftersom det har bott en elektriker här tidigare och dragit all el? Men men, så kan det vara ibland... Efter att dom åkt, gjorde jag i ordning mig, blev arg för tvn inte gick igång så drog igång några Vampire Diares avsnitt och kollade på innan klockan helt plötsligt så var klockan halv 2. Så det var bara rusa upp, kasta på sig lite kläder och sedan bar det iväg till jobbet. Jobbade mellan 15-18 vilket var ganska segt faktiskt, lugnt med folk och även dom 2sista timmarna, som består av städning, gick riktigt långsamt måste jag erkänna. Allt var städat och fint, inte mycket provade kläder att hänga ut, så gick mest och små pillade och fixade.
Efter jobbet blev det pizza, då pojken inte slutade jobbet förens ungefär tjugo, kvart i sex och ingen hade väl lust att börja laga mat. Tihi. Nu ligger vi bara i soffan och slöar, kollar på Sofias Änglar och ikväll är det älskade Criminal Minds som gäller!! :D
 
 

A simple hello could lead to a milion things

Dagen blev annorlunda mot vad jag tänkt mig, hade mest bara tänkt att ligga på soffan då inget bättre finns att göra? Men efter att jag var påväg hem igen med 2st matkassar i båda händerna så ringde jobbet och frågade om jag kunde komma in och jobba idag mellan 15-18 samt även jobba imorgon. Och man tackar inte nej till jobb! Så jag fortsatte den korta promenaden hem och började göra mig iordning lite smått att klockan inte var så mycket! ^^,
Nu ligger jag här i soffan, ganska trött och med en huvudvärk som tränger sig på. Ska snart förflytta mig in till sängen och fortsätta kolla på resident evil som går på 6an. Imorgon blir det upp tidigt och va hundvakt medans mamma o pappa handlar och sedan är det jobb mellan 15-18 som gäller. Riktigt segt att börja vid 15, att börja 14 är helt okej, men just 15, nae där tar det emot. Tur att man iallafall har världens bästa jobb som gör det lättare att komma iväg! :)
Resten av veckan är inte så planerad, jobb torsdag 15-18, fredag - lugnt, lördag - Tävling!! Sen mat hos bror m flickvän, söndag - lugnt.


Uppsvällt Mongo?!

Ja, det kan man säga jag är! Iallafall enligt min systemkamera?! Bad pojkvännen ta några bilder på mig så jag kunde göra ny header till bloggen. Haha! Kameran och spegeln har helt olika sätt att se på mig om man säger så! Uppsvällt Mongo, ja så blev jag på bilderna?!
Förövrigt har jag träffat, eller sätt min bror son idag ett litet tag! Såååååå fruktansvärt söt! Tog inga bilder då han sov, men nästa gång. :) och uhj så liten han var!! :') nu är det dags att sova och hoppas huvudvärken släpper! :) puss på er!


Avis?

Någon som är avundsjuk på att Kakan tog matte först? :p


Bilder Elmia


Hoppträning 1/4

Hoppträningen gick över förväntan då jag hade Pw och hon är väldigt framåt på hindren och drar ganska mycket och jag brukar inte riktigt hitta rätt takt så det blir lite kasta sig över hindren. Men inte denna gång!
 
Uppvärmning:
Vi började med att rida fram i alla gångarter, mycket fokus på att ha hästarna under sig och att dom ''väntar'' vilket jag och Pw brukar ha lite problem med. Vi red även på en volt där vi hade en bom som vi galopperade över, detta gick riktigt bra och hon väntade på mig utan att bli dragig och utan att jag blev hängande i tyglarna.
 
Hoppningen:
Vi började med att hoppa ett litet kryss på långsidan med en bom framför för att få rätt avstånd, räcket höjdes stegvis och när vi kom upp mot 80cm så fick jag en riktigt bra känsla och Pw väntade på mig och sprang inte ifrån mig vilket kändes super. Vi kom dock lite nära några gånger då bommen framför hindret försvann när vi kom upp mo 70cm. Men min ridlärare sa bara att det var bra för Pw då hon gärna blir lite springig. Vi fick även en rivning här men det sa ridläraren att det inte var mitt fel utan att Pw var lite loj. Andra språnget så lyfte hon då på benen. :)
Vi avslutade med en liten bana på 3 hinder varav höjden var 1m. Vi fick träna mycket på att ta tajta svängar, vilket är riktigt nyttigt för mig då jag har lite problem med min yttersida ibland. Men jag är super nöjd! Dock fick vi till några mindre charmiga språng på det sista hindret i den lilla banan. Här var det dock ryttarmissar då jag blev för stark och tog tillbaka henne för mycket istället för att slappna av och bara vänta in henne. Till slut fick vi ordning på det och det kändes toppen! Sista omgången vi hoppade bad jag min kompis filma så ni kan få se ritten.
Har börjat vela ha mer och mer filmer när jag hoppar då jag har en chans att analysera hur jag ser ut och med hjälp av detta har jag faktiskt fått bättre sits tycker jag. Ska klippa ihop en liten video så ni får se vilken förändring det är som jag ser. :)
 
Fin fina Pw! <3
 

Trött på det här!

Ända sedan jag blev magsjuk förra veckan och även ett tag innan så har jag varit lite dovt illamående, dov huvudvärk, ont i magen från och till samt lätt yrsel. Detta är riktigt jobbigt och vägrar att riktigt släppa. Vet iallafall en grej som inte står rätt till i kroppen, och det andra tror jag att jag har hittat svar på nu när jag kollat lite. Eftersom min sömn börjat blivit riktigt dålig sen en månad tillbaka, svårt att slappna av på kvällen, vaknar riktigt tidigt på morgonen och kan inte somna om. Jag har tabletter mot detta som jag ska ta i nödfall då dom är beroende framkallande, så om det blir riktigt jobbigt imorgon ska jag testa detta och se om det blir bättre, annars får jag nog gå till läkaren :( suck! För övrigt känns livet helt okej! Blev faster igår åt min äldsta bror och hans flickvän igår! En liten kille vid namn Frank blev det, riktigt söt!! Inte träffat honom än, bara sett några bilder på han som mamma skickade :)
Och även hopplektionen igår gick super! Skriver om hoppträningen imorgon, samt lägger upp en liten video! :)

Nu ska jag fortsätta kolla på Cesar och sedan sova! :) puss på er!