Dressyrträning 15/10

Dressyrträningen  igårkväll gick faktiskt super! Red en ny häst vid namn Ohlsson. En stoor mysig kille. Jag har aldrig ridit honom tidigare och han var faktiskt förvånansvärt lätt att rida, när man väl hittade knapparna. Han var väldigt känslig om man kom fel med skänkeln, för när vi red på en lite mindre volt så hamnade jag i balans så jag fick min ytterskänkeln lite längre bak, så då vände han snabbt så han fick stjärten innåt istället för på spåret. Men annars var han jätte rolig.
 
Dock var han lite små jobbig att rida, då i traven då det var mycket häst att hålla ihop, samt att man var tvungen att ha väldigt breda händer samt hela tiden röra innerhanden för att han inte skulle bli tung i handen. Samt att man även var tvungen att vara väldigt bestämd på honom för att han skulle gå frammåt. Men när jag fick ordning på detta så gick han super fint! Sedan hade han väl kunnat vara lite finare i traven om jag lärde mig att gunga med varje steg i traven när vi satt ner, för när han blev tung för jag glömde att ha breda händer samt röra innerhanden så blev det att jag bara satt och skumpade, men när jag tryckte på med sätet på flög han nästan fram över marken! Underbar känsla!
 
Sedan när vi red på volten så skulle vi först på öppna delen, in mot ridhuset, rida sidvärtsrörelse och sen när vi kom till sargen så skulle vi fatta galopp. Och när vi kom till nästa sarg på andra sidan skulle vi sakta ner till trav igen. Detta gick riktigt bra, han flyttade suuuuper fint samt är jätte kvick med fattningen. Dock blev han lite springig in i traven dom första gångerna då jag var så fokuserad på att sakta av att jag glömde bort att driva in i traven. Men när jag väl gjorde detta så blev han super fin!
 
Så jag måste säga att jag är helnöjd med kvällens träning! För att vara första gången jag red honom! Super fina killen! Längtar tills nästa gång jag får rida honom! :D <3
 
 
 

..........Lämna gärna en kommentar ;)
Skrivet av Annika

Snygg häst :)

2012-10-24 ♥ 14:32:38
Blogg: http://blogofphoto.webblogg.se

OBS! Jag ansvarar bara för vad jag skriver, inte för vad du förstår

Namn:
Jag kommer tillbaka
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

...............Jonna Nilsson - Narbonne.blogg.se