Designen är livräddande, inte snygg!

En sak som jag funderat på ganka mycket nu sedan jag flyttade in till stan är varför folk inte använder reflexs västar när det är mörkt? Tror dom att dom syns så jäkla bra bara för att det finns gatlyktor? Eller tycker dom bara det är fult? Vad jag tror är nog faktiskt att båda dessa saker. Jag har hört flera som sagt att ''men vadå? Det finns ju gatlyktor då är det ju bara dumt att dra på sig en reflex väst?'' eller som ''men det är ju så jä*la fult med säkerhets väst, man ser ju ut som världens tjockaste''.
 
Men har dessa personer överhuvud taget suttit i en bil i mörkret med gatlyktor och flera andra bilar? För om dom nu skulle gjort det, skulle dom märka att folk inte alls är lätta att se om dom är mörkt klädda som dom flesta är. Eller bara har en liiten liten reflex hängande ur fickan? Folk syns inte i mörkret om man sitter och kör bil, man måste komma väldigt nära för att ens kunna reflektera att det faktiskt går en person där, så nära att det kan få farliga konsekvenser.
 
Och ni som inte använder reflex västar för att ni inte tycker det är snyggt. Lägg ner! På en gång! Man använder inte en reflexväst bara för att det är snyggt, för det är nämligen inte vidare snyggt med reflexväst, men det är inte det som är designade för. Dom är designade för att skydda Dig! Ditt liv och din familj! Väljer du inte hellre ett liv istället för att riskera att bli påkörd när du är ute och går på kvällen?
 
Jag använder alltid reflexväst när jag är ute och går på kvällen. Ibland har det hänt att om jag börjat jobba mitt på dagen och det är ljust just då glömt att ta med reflexvästen. Men då är jag extra noga med att kolla så att bilister stannar om jag ska gå över gatan bara för att jag vet att det inte är lätt att se folk när dom är ute och gåt i mörker. Själv tycker jag det är idiotiskt av dom som faktiskt inte använder reflexväst när dom är ute och går på kvällen!
 
Vad har du för åsikt om reflexvästar? Delar du min åsikt eller har du en helt annan?

..........Lämna gärna en kommentar ;)

OBS! Jag ansvarar bara för vad jag skriver, inte för vad du förstår

Namn:
Jag kommer tillbaka
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

...............Jonna Nilsson - Narbonne.blogg.se