Varför stressa barnen?!

En sak jag verkligen inte gillar är när nyblivna föräldrar ska stressa fram sina barn i utvecklingen, varför kan inte bara barnen få utvecklas i sin egna takt? Är det så mycket begärt?! Snart kommer ni sitta där och undra varför tiden har gått så fort om varför han/hon växt upp så fort. 

Varför börja "träna" med som knappt 3månaders bebis som kan sitta själv/utan stöd i några sekunder?
Varför börja med smakportioner innan bebisen är 4månader? 
Varför stressa fram? Varför börja så tidigt med att bebisen kan dittan och dattan?
Kan ni inte bara låta bebisarna utvecklas själva?!
En sak att låta barnen ligga på mage för att träna nacken, det är en ändå bra för dom att göra det kortare stunder under dagen, detta är en bra sak att dom får stärka rygg och nacke.

Melvin är snart 6månader och jag förstår inte vart tiden har tagit vägen, han låg ju nyss på mitt bröst på BB och kollade mig rakt in i ögonen. 
Jag har inte "stressat" Melvin i sin utveckling, jag har hela tiden följt honom. Han har aldrig varit den som tyckt om att ligga på mage när han var mindre. Har börjar nu när han var 4.5-5månader att han tycker det är okej att ligga på mage. Men innan hatade han det verkligen och trots att min BVC sköterska sa att bara låta honom vara sur, men jag struntade i det, och struntade i att ha honom på mage. 
Han tyckte istället om att sitta upp i famnen så han fick vara med, och på så sätt tränade han nacken. 
Första smakportioner fick han vid 4månader, började med en knapp tesked och ökade sakta sakta. Nu när han snart är 6månader(5 månader och 20dagar för att vara exakt) så äter han ett mål om dagen. Antingen gröt med blåbärspure eller en halv burk med någon "mat" för 5-6månaders.

Nae, detta är något jag verkligen stör mig på, varför kan man inte bara låta barnen utvecklas själva? Ni kommer snart ångra er att tiden sprungit iväg så fort. Jag tycker tiden har försvunnit, jag önskar ibland att man kunde spola tillbaka tiden lite! 

Melvin, nyfödd 

Melvin 5,5 månad <3 


..........Lämna gärna en kommentar ;)

OBS! Jag ansvarar bara för vad jag skriver, inte för vad du förstår

Namn:
Jag kommer tillbaka
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

...............Jonna Nilsson - Narbonne.blogg.se