Om mig

Jag som driver denna blogg heter Jonna Nilsson och jag är född och uppvuxen i ett litet samhälle i södra Småland. Jag har hela mitt liv varit uppvuxen med hundar och djur i allmänhet och skulle inte kunna tänka mig ett liv utan djur. Hunden som mina föräldrar hade först, när jag föddes var en Bellgisk vallhund Groendal vid namn Pepsi, som blev ca 5-6år. Under tiden skaffade vi ytterliggare en groendal vid namn Skummis som följde med ända fram till 2007 då han blev 11år. Under tiden vi hade Skummis hade skaffade vi 3st groendal till(Inte vid samma tid) vid namn Chip, Spike och Duende. Spike tog vi bort när han bara var 2år pga hjärtproblem. Duende fick vi heller inte ha kvar så länge, han blev bara 1,5år efter en rad sjukdomar som bukspotskörteln, muskelförtvining(myosit) samt flera problem. Sedan har vi Chip, min älskade vän som verkligen fick mitt hjärta att brista när vi tog bort honom, och det har inte läkt sedan dess. Chip fick vi ta bort den 20 Juli 2006 efter att varit frisk ifrån muskelförtvinningen(myosit) fick det igen vid 6,5års ålder, samt att han tillslut varken hörde eller såg någonting. Narbonne'd Eydrik som han hette i stamtavlan var min absolut bästa vän och jag älskade honom av hela mitt hjärta. Han fanns alltid där, alltid i vått och torrt. Och efter att han lämnade jorden och lämnade mig har jag inte varit densamma. Jag förlorade mig själv när jag förlorade Chip.

Utöver dessa har vi haft en Kinesisk Nakenhund/Puff vid namn Tussan som först var min systers hund, men sedan hon flyttade för att plugga fick vi ta över henne. Sedan har vi även haft 2st Affenpinscher och mina föräldrar har fortfarande 2st Affenpinschrar kvar. Virus fick vi ta bort 2009 efter att han aldrig återhämtade sig efter att tagit ett nytt vaccin emot kennelhosta varav luftvägarna blev sämre och sämre. Ferris var det faktiskt min ''förtjänst'' att vi skaffade, då han inte kunde stanna kvar hos uppfödaren, så därav tog vi över honom. Men han fick tillslut artros i både knän, höfter och rygg så därför blev vi tvungna att ta bort honom år 2010. Arrak är min hund, men som fortfarande bor kvar hos mina föräldrar. Han har vi haft i 12,5år men tyvärr tror vi att det snart även han dags för honom att somna in, då hans ben ibland viker sig. Men samtidigt andra stunder så är han som en 6månaders valp. Men vi får se. Pumba var mammas nya utställningshund, trodde hon, tyvärr blev det inget av det då han kvar krypt, alltså bara en kula. Vi har även haft 2st Borzoier efter att jag fått tjata lite. Eftersom mamma ville byta ras ifrån Groendal så tyckte jag att vi skulle köpa Borzoier. Och då den 20 augusti 2006 föddes lilla Aslan som var och är fortfarande våran galning. Sedan skaffade vi Mischa, och här fick vi våran utställningshund! Men sedan efter en lårsträckning som aldrig ville bli bra, och när den blev bra så fick han magsår tack vare sin smärtlindring(Metacam) så fick vi tyvärr ta bort honom den 24 oktober 2012 efter att han blev personlighetsförändrad och inte gick att lita på, samt att han antagligen vad vi och veterinärerna spekulerat omkring en hjärntumör till råga på allt. Men inget vi vet säkert. Nu för ungefär 1år sedan skaffade mamma och pappa ytterligare en hund vid namn Galaxy och är en Korthårig Collie, mamma ville nämligen ha en brukshund som jag även kan ställa ut lite. Dock har jag hittills bara ställt ut honom 3-4gr eftersom jag inte bor hemma längre och har en liten son att ta hand om.

Hösten 2006 började jag på högstadiet och även där träffade jag min stora kärlek. Mer om det under kärleken på framsidan. Men även här började mitt liv gå utför. Efter att jag som sagt förlorat min bästa vän den 20 Juli samma år så återhämtade jag mig aldrig. Mitt liv gick här mycket upp och ner och vissa dagar kunde jag gråta ögonen ur mig samtidigt som andra dagar var jag lyckligast på jorden. Allt tog dock en sväng åt det värre våren 2008 då min syster blev brutalt misshandlad och låg på sjukhus i flera månader. Tänker inte berätta mer om detta till folk jag inte känner eller vet vilka det är! Denna sommar blev den värsta någonsin inte tack vare detta, utan under andra omständigheter med. Men till hösten började allting klarna igen och jag återfick lite av livsgnistan, tyvärr fanns tankarna om min syster kvar och det svåra att acceptera, inte förens i början av 2013 kunde jag acceptera det som hänt. Hösten 2009 började jag gymnasiet där jag läste på lärlingsprogrammet vilket betydde att jag var i skolan 2-3dagar i veckan och var ute på en praktik plats 2-3dagar i veckan under hela 3år, alltså hela gymnasietiden. Och under hela gymnasiet blev mitt mående sämre och sämre och jag hade många gånger tankar om att hoppa av gymnasiet ett tag, eller åtminstone ta ett tag utan skolan och praktik. Dock gjorde jag inte det och detta är jag stolt över att jag inte gjorde. Och tillslut den 16 juni 2012 tog jag studenten! Även efter gymnasiet letade jag och min pojkvän efter lägenhet och den 5 augusti 2012 flyttade vi in i våran 2:a i Västervik och under hela sommaren och mestadels under hösten jobbade jag på praktik platsen jag haft i 3år, nämligen Henne & Mauritz varav jag även jobbade mestadelen av 2013. Men under sommaren 2013 fick jag reda på att jag var gravid i femte månaden. Hejsan hoppsan, Mer om det under ''Melvin'' på framsidan. Så ganska snart började vi leta efter ett hus eftersom vi inte skulle få plats i våran lilla lägenhet. Och efter mycket om och men så flyttade vi äntligen in i vårat hus den 15 November 2013. Men det blev inte som vi tänkt. Eftersom våran sov var beräknad till den 21 November men kom den 1 November och vi fick huset den 4 November så bodde vi hos sambon föräldrar under tiden vi flyttade. Eller ja, sambon och dom flyttade jag tog mest hand om Melvin. Men så sedan den 15 November så kunde vi äntligen flytta in och som jag längtat.

Men njutningen blev kort då natten den 29 November jag vaknade av ett gallstensanfall mitt i natten, så blev att åka akut in till akuten och där konstaterade dom en inflammerad gallblåsa, så blev inlagd direkt och kvällen den 29:e så opererade jag bort gallblåsan och det gick bra, förutom att jag hade några stenar kvar i gallgångarna så måndagen den 2 November så sövdes jag igen och dom gick ner i gallgångarna via halsen och tog bort dom. Så efter detta kunde vi äntligen njuta av att vara en familj. Som vi längtat. Och nu har vi bott här i snart 7månader, sambon, sonen, jag och katterna, och vi har många planer i huset. Det vi gjort nu är att tagit ner en massa i trädgården. Kommer att visa bilder efteråt när allting är klart. Dock tog vi inga före bilder tyvärr. September 2013 började jag även att studera till kriminolog. Så jag läste kurserna Kriminologi 1 och Rättspsykologi 1 via nätbaserade kurser ifrån skolan i Kristianstad och nu våren 2014 har jag läst klart båda kurserna. Dock kommer jag läsa om rättspsykologin 1 eftersom den hamnade i skymundan eftersom jag inte hann med att läsa 2 kurser och ta han om Melvin samtidigt, så jag satsade mest på Kriminologin. Mina största fritidsintressen är ridning och fotografering. Jag har ridit i över 10år och det är något jag aldrig kommer att sluta med, det är min frihet, det är vad jag behöver för att mitt liv ska fungera. Jag har ridit på samma ridskola sedan jag började och har inga planer på att byta ridskola då jag trivs som fisken i vattnet. Jag har tävlat hoppning på Lokalnivå 3gånger. Första gången tävlade jag 90cm clear round på stor häst och detta var sommaren 2006. Dock ramlade jag av här efter att fått ridit om banan en gång. Året 2012(tror jag) tävlade jag efter mycket övertalning ifrån ridläraren, 80-90cm clear round på ponny. I 80cm kom jag runt men i 90cm ramlade jag av även här. Och nu förra året 2013 tävlade jag 90cm clear round på stor häst. Och bästa resultatet. Rev dock 3hinder(Hinderstöden) och fick rida om, och då kom jag runt felfritt. Fotograferingen sker bara på amatörnivå. Jag använder mig av en Olympus E-420 med standardobjektiv när jag fotar och jag är ganska nöjd med den än så länge. Dock är tanken att jag någon gång ska ha råd att köpa en Canon. Men inte ännu i alla fall. Det jag tycker är absolut roligast att fota är hästar och hundar, men även såklart min son nu med såklart! Några av mina bilder kan du se under kategorin Foto. Vill du veta mera om mig, tveka inte att höra av er till mig. Här kommer lite blandade bilder.

..........Lämna gärna en kommentar ;)

OBS! Jag ansvarar bara för vad jag skriver, inte för vad du förstår

Namn:
Jag kommer tillbaka
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

...............Jonna Nilsson - Narbonne.blogg.se